Ultimate Firefoxin tietosuoja- ja tietoturvaopas

"Poissa laatikosta", Mozillan Firefox-selainta pidetään yleisesti kaikkein yksityisyyttä edistävä valtavirran selain käytettävissä.Firefoxin tietoturva ja yksityisyys


On kuitenkin edelleen joitain Firefoxin tietoturva- ja yksityisyyttä koskevia huolenaiheita olla saatu, vaikka käytät VPN-palvelua!

Tässä oppaassa esitän sinulle, kuinka voit tehdä Firefoxin turvallisemmaksi muutamalla yksinkertaisella vaiheella.

Firefoxin yksityisyyttä suojaava asema johtuu siitä, että Firefox on täysin auditoitu avoimen lähdekoodin ohjelmisto ja että toisin kuin patentoiduissa selaimissa, kuten Google Chrome, Microsoft Edge, Internet Explorer ja Apple Safari, se ei seuraa, mitä olet tekemässä Internet.

Toinen syy sen suosiolle tietosuojapäälliköissä on käytettävissä olevien lisäosien suuri määrä, joka voi parantaa huomattavasti selailusi yksityisyyttä ja turvallisuutta. Tämän lisäksi on mahdollista käyttää Firefoxin syvämääritysasetuksia mukauttaakseen sen yksityisyys- ja suojausparametreja.

Contents

WebExtensions

Viime kuukausina Firefox on siirtynyt pois vanhasta lisäkehyksestään WebExtensionsiin. Kuten Firefox 57 "Kvantti," on mahdollista käyttää vain WebExtensions-lisäosia. Suurin osa alla luetelluista lisäosista on siirretty WebExtensions-sovellukseen tai niiden odotetaan tapahtuvan lähitulevaisuudessa. Katso kohtaa Olemmeko vielä WebExtensions? Viimeisimmät uutiset siitä, mitkä lisäosat on päivitetty uudelle alustalle.

Selaimen sormenjäljet

Tapa, jolla selaimesi on määritetty (etenkin käytetyt selainlaajennukset), sekä käyttöjärjestelmän yksityiskohdat, mahdollistavat yksilöllisen tunnistamisen ja seurannan huolestuttavan suurella tarkkuudella..

Erityisen salakavala (ja ironinen) näkökulma tässä on, että mitä enemmän toimenpiteitä seuraamisen välttämiseksi (esimerkiksi käyttämällä alla lueteltuja laajennuksia), sitä yksilöllisemmäksi selaimesi sormenjälki muuttuu.

Paras suoja selaimen sormenjälkien varalta on käyttää mahdollisimman yleistä ja tavallista vaniljaa käyttöjärjestelmää ja selainta. Karkaistu Tor-selain, jossa Tor on poistettu käytöstä, on tässä tavallinen suositus.

Valitettavasti tämä jättää sinut avoimeksi muille hyökkäysmuodoille. Se myös vähentää tietokoneesi päivittäistä toimivuutta siinä määrin, että suurin osa meistä pitää ideaa epäkäytännöllisenä..

Panopticlick E1514559992258

Lisätietoja on selaimissa ja sormenjälkien oppaissa.

Tehtävät, kun asennat Firefoxin ensimmäisen kerran

Poista telemetria käytöstä

Oletuksena Firefox kerää joitain telemetriatietoja sinusta. Tämä on pääosin vaaratonta ja sen tarkoituksena on ensisijaisesti parantaa suorituskykyä. Koska tällä tavoin kerätyillä tiedoilla on kuitenkin vaikutuksia yksityisyyteen, on kuitenkin sääli, että Mozilla on päättänyt antaa opt-out-vaihtoehdon opt-in-vaihtoehdon sijaan..

Jos haluat poistaa telemetrian käytöstä Firefox Desktopissa, siirry Avaa-valikkoon (kolme palkkia selaimen oikeassa yläkulmassa) -> vaihtoehdot -> yksityisyys & turvallisuus -> Firefox-tiedonkeruu ja käyttö ja poista molemmat ruudut.

Firefox-tiedonkeruu - Poista telemetria käytöstä

Poista telemetria käytöstä Firefoxissa Androidille valitsemalla Valikko -> asetukset -> yksityisyys -> Tietovalinnat ja poista kaikkien kolmen ruudun valinta.

Firefox poista telemetria käytöstä

Telemetria voidaan myös poistaa käytöstä about.config-sovelluksella, kuten alla keskustellaan.

Vaihda hakukone

Firefox Quantum siirtyi käyttämään Bingistä Googlea oletushakukoneena. Tähän muutokseen on epäilemättä vakaita taloudellisia syitä, mutta kumpikaan näistä ei ole hyvä valinta yksityisyyden suojaamiseksi.

Onneksi oletushakukoneen muuttaminen on erittäin helppoa. Mene vain valikkoon -> vaihtoehdot -> yksityisyys & turvallisuus -> Oletushakukone ja valitse moottori avattavasta valintaikkunasta. Pikaopas StartPagen lisäämiseen on myös saatavana täältä.

Firefox Vaihda oletushakukone

Täältä voit myös muuttaa "yhden napsautuksen" hakukoneasetuksia ja lisätä uusia hakukoneita. Huomaa, että Firefox 57+ -versiosta jokainen selaimen päivitys vaihtaa oletushakukoneen takaisin Googlelle. Voit estää tämän siirtymällä valikkoon -> vaihtoehdot -> yleinen -> Salli Firefoxin -> ja poista valinta päivittää hakukoneet automaattisesti.

Firefox-hakukoneiden automaattinen päivitys

Joten mihin hakukoneeseen sinun pitäisi vaihtaa? Tutustu yksityisyyden hakukoneiden ryhmäkatsaukseen, josta löytyy parhaita käytettävissä olevia vaihtoehtoja.

Ota seurantasuojaus käyttöön maailmanlaajuisesti

Seurantasuojaus on ollut Firefoxille saatavilla vuodesta 2015, mutta mahdollisuus sen käyttöön piilotettiin noin: config (katso alla). Firefox 57+ tuo seurannan suojauksen päärajapintaan, mutta oletuksena se on käytössä vain yksityisessä selaustilassa.

Voit ottaa seurannan suojauksen käyttöön kaikilla selauksilla valitsemalla Avaa -> vaihtoehdot -> yksityisyys & turvallisuus -> Seurannan suojaus ja napsauta Aina-painiketta.

Seurannan suojaus

Siirry Androidin Firefoxissa Valikkoon -> asetukset -> yksityisyys -> Seurannan suojaus -> käytössä.

Huomaa, että tietosuojaetujensa lisäksi "Seurannan suojauksella" on myös hyötyä suorituskyvystä, sillä sivun latausaika vähenee mediaanilla 44% ja tietojen käyttö vähenee 39%: lla Alexan 200 parhaimmassa uutissivustossa. "

Ota käyttöön Älä seuraa

Kuten useimmissa selaimissa, Firefox tarjoaa ”Älä seuraa” (DNT) -vaihtoehdon. Jos tämä on käytössä, Firefox pyytää vierailevia verkkosivustoja seuraamaan sinua. Huomaa, että verkkosivustojen noudattaminen on täysin vapaaehtoista, ja on surullinen tosiasia, että DNT-pyynnöt jätetään rutiininomaisesti huomiotta.

Tämän vaihtoehdon käyttöönotossa ei kuitenkaan ole mitään haittaa, ja se voi joskus toimia. Siirry Avaa-valikkoon -> vaihtoehdot -> yksityisyys & turvallisuus -> Seurannan suojaus ja aseta ”Älä seuraa” -valintanappi kohtaan Aina.

Älä seuraa

Siirry Androidin Firefoxissa Valikkoon -> asetukset -> yksityisyys -> Älä jäljitä.

Poista WebRTC käytöstä

Web-reaaliaikainen viestintä (WebRTC) on potentiaalisesti hyödyllinen standardi, jonka avulla selaimet voivat sisällyttää ominaisuuksia, kuten äänipuhelut, videokeskustelu ja P2P-tiedostojen jakaminen suoraan selaimeesi..

Hyvä esimerkki tästä on uusi Firefox Hello video- ja chat-asiakasohjelma, jonka avulla voit puhua turvallisesti kenen tahansa kanssa päivitetyllä Firefox-, Chrome- tai Opera-selaimella ilman, että sinun on ladattava lisäosia tai määritettävä mitään uudet asetukset.

Valitettavasti VPN-käyttäjille WebRTC antaa verkkosivustolle (tai muulle WebRTC-palvelulle) mahdollisuuden suoraan tunnistaa isäntäkoneesi todellisen IP-osoitteen riippumatta siitä, käytätkö välityspalvelinta vai VPN: ää.

Koska WebRTC on potentiaalisesti hyödyllinen, on häpeällistä, että ainoa tapa estää sitä vuotamasta todellista IP-osoitettasi VPN: ää käytettäessä on poistaa WebRTC selaimesta kokonaan. Mutta sinä menet.

Tyyppi about: config URL-palkkiin kirjoittaaksesi Firefoxin lisäasetukset ja muuttaaksesi media.peerconnection.enabled arvo väärä. Alla on lisätietoja aiheesta: config. Tämä toimii sekä Firefox Desktop- että Firefox for Android -sovelluksissa.

Poista WebRTC käytöstä

Eri Firefox-selaimen lisäosat voivat myös poistaa WebRTC: n käytöstä, mukaan lukien uBlock Origin ja NoScript.

Poista DRM (valinnainen)

Jotta voit katsella videoita esimerkiksi Netflix-, Amazon Prime- ja Hulu-sivustoilla, sinun on käytettävä DRM (Digital Rights Management) -sovellusta. Tämä salaa sisällön ja suojaa tekijänoikeuksia rajoittamalla sitä, mitä voit tehdä sillä.

Vuonna 2015 Mozilla teki kiistanalaisen päätöksen sisällyttää DRM Firefoxiin. Tämä oli monin tavoin ymmärrettävä päätös. Netflix-yms. Sisällön pelaaminen voidaan pitää tarpeellisena, jos Firefox haluaa pysyä yhteistyössä kilpailijoidensa kanssa..

Päätös raivostutti kuitenkin monia, koska se edellyttää suljetun lähdekoodin niputtamista avoimen lähdekoodin Firefoxiin. Tämä koodi ei todennäköisesti tee mitään muuta kuin mitä sanotaan tekevän, mutta koska se on suljettu lähde, ei ole mitään keinoa tietää tätä varmasti.

Tämän ongelman lieventämiseksi Firefox ajaa DRM: ää erillisessä hiekkalaatikkona. Teoriassa tämän pitäisi estää DRM: ää tekemästä mitään haittaa, vaikka se haluaisi.

Avoimen lähdekoodin puristit ja yksityisyyspäät voivat kuitenkin ehkä poistaa DRM: n kokonaan Firefoxista. Huomaa, että näin toimiminen heikentää toiminnallisuutta, koska Firefox ei enää pysty toistamaan DRM-suojattua sisältöä.
1. Siirry Firefox-työpöydällä kohtaan Valikko -> asetukset -> yleinen -> Digitaalisten oikeuksien hallinnan (DRM) sisältö ja poista valinta kohdasta Play Digital Rights Management (DRM).
Tämä poistaa kaikki HTML5 DRM-koodit kokonaan kiintolevyltä.

2.Mene valikkoon -> Lisäosia -> Laajennukset ja varmista, että Shockwave Flash -asetuksena on Ei koskaan aktivoitu.Firefox DRM -sisältö

3a. Tyyppi Tietoja: tukiURL-palkkiin ja paina Enter. Vieritä alas kohtaan Sovelluksen perusteet -> Profiilikansio ja paina Avaa kansio -painiketta.Poista Shockwave käytöstä

b. Etsi ja poista nyt avoimessa profiilikansiossa GMP-EME-adobe ja GMP-widevinecdmalikansioita. Käynnistä Firefox uudelleen.Sovelluksen perusteet

Kaikkia DRM-tiedostoja ei ole mahdollista poistaa Firefox for Android -sovelluksesta, mutta Fennec F-Droid on mahdollista asentaa F-Droid-arkistosta. Tämä on haarukka, joka perustuu viimeisimpään Firefox-julkaisuun, mutta joka poistaa kaikki suljetut lähdekoodit Firefoxista Androidille - mukaan lukien DRM.GMP-EME-adobe

Suositellut Firefoxin tietosuoja- ja suojauslisäosat

Kaikki Firefox-lisäosat ovat ilmaisia ​​ja avoimen lähdekoodin ohjelmistoja (FOSS).

uBlock Origin

uBlock Origin on kevyt, mutta tehokas mainosten esto, joka vetää kaksinkertaisen verran seurannan vastaisena lisäosana. Se käyttää useita estolistoja suodattaaksesi ei-toivottua sisältöä selaimesta. Mukana olevat luettelot ovat aika hyviä, mutta suosittelen myös EasyListin ja Fanboyn laatimien luetteloiden lisäämistä.uBlock Origin -logo

Mainosten estäminen ja seurantakomentosarjat voivat rikkoa joitain verkkosivuja, jolloin uBlock Originin lennossa sallimien sallittujen luetteloiden luominen on erittäin kätevä. Voit myös vaihtaa estettyjä elementtityyppejä (ponnahdusikkunat, suuret mediaelementit, kosmeettiset elementit ja etä fontit) tai käyttää Element Picker- ja Element Zapper -tiloja räätälöidäksesi Web-sivulla sallittua..

uBlock Origin toimii erittäin hyvin yhdessä Privacy Badgerin kanssa, ja suosittelen molempien käyttöä yhdessä. Sekaannusten välttämiseksi on myös syytä huomata, että uBlock Origin -sivua suositellaan samankaltaiselle uBlock-lisäosalle..

Yksityisyyspiiri

Tämän on kehittänyt Electronic Frontier Foundation (EFF), tämä on erinomainen seurannan vastainen lisäosa, joka tekee kaksoisvelvollisuuden mainosten estäjänä. Vaikka toiminnassa on jonkin verran päällekkäisyyttä, Privacy Badger ja uBlock Origin täydentävät toisiaan ja toimivat parhaiten yhdessä.Privacy Badger -logo

Sen sijaan, että käytettäisiin estolistoja, Privacy Badger seuraa verkkosivustoille upotettuja skriptejä. Jos se havaitsee, että lähde seuraa sinua, se ”alkaa toimia, käskemällä selainta olemaan lataamatta enää sisältöä kyseisestä lähteestä”.

Privacy Badger antaa sinun nähdä, mitkä seurantakoodit ovat verkkosivulla ja mitkä tosiasiallisesti seuraavat sinua. Voit sitten päättää, miten käsitellä heitä (estää, estää evästeitä tai sallia), tai antaa Privacy Badgerin päättää.

HTTPS kaikkialla

Olennainen työkalu. Electronic Frontier Foundation on kehittänyt HTTPS Everywhere -yrityksen ja pyrkii varmistamaan, että muodostat aina yhteyden verkkosivustoihin suojatun HTTPS-yhteyden avulla - jos sellainen on saatavilla.HTTPS kaikkialla -logo

Se toimii, koska monet verkkosivustot voivat hyväksyä HTTPS-yhteyksiä, mutta käyttävät oletuksena tavallisia epävarmoja HTTP-linkkejä. Huomaa vain, että jos HTTPS-yhteys ei ole mahdollista, HTTPS Everywhere käyttää oletusarvoisesti epävarmaa HTTP-yhteyttä (vaikka tätä voidaan muuttaa sen asetuksissa).

Siksi on hyvä idea seurata riippulukon kuvaketta URL-osoitteessa, joka näyttää, käytätkö HTTPS-yhteyttä.

NoScript

NoScript on tehokas työkalu, joka antaa sinulle vertaansa vailla olevan hallinnan selaimesi suorittamiin skripteihin. Monet sivustot eivät kuitenkaan pelaa peliä Nocriptin kanssa, ja se vaatii kohtuullisen vähän teknistä tietämystä sen määrittämiseksi ja mukauttamiseksi toimimaan haluamallasi tavalla..NoScript-logo

On helppo lisätä poikkeuksia sallittuihin luetteloihin, mutta jopa tämä vaatii jonkin verran ymmärrystä mahdollisista riskeistä. Ei silloin rento käyttäjälle, mutta web-tajuisille energian käyttäjille NoScript on haastava voittaa.

Huomaa, että jos käytät NoScriptiä, sinun ei tarvitse käyttää myös uBlock Origin + tietosuojamerkkiä tai uMatrixia.

Täältä löydät vinkkejä parhaan hyödyn saamiseksi NoScriptistä. Viimeiseen on kiinnitettävä erityistä huomiota. Nocriptin kannattaa pitää asennettuna, vaikka sallisit komentosarjoja globaalisti, koska se suojaa silti ikäviltä asioilta, kuten sivustonvälisiltä komentosarjoilta ja napsautuksilta

uMatrix

UBlock Originin takana olevan tiimin kehittämä uMatrix on jotain puolivälissä olevaa taloa kyseisen ja NoScriptin välillä. Se tarjoaa paljon muokattavaa suojausta, mutta vaatii kohtuullisen paljon työtä ja tietotaitoa oikeiden asetusten tekemiseksi.uMatrix-logo

uMatrix ei ole niin vaikea määrittää kuin NoScript eikä riko niin monta sivustoa. Mutta se ei ole yhtä kattava.

Huomaa, että jos käytät uMatrixia, niin ei ole välttämätöntä käyttää myös uBlock Origin + Privacy Badger tai NoScript.

Evästeen automaattinen poistaminen

Evästeiden automaattinen poistaminen poistaa suosittujen, mutta nyt käytöstä poistettujen itsestään tuhoavien evästeiden korvaamisen automaattisesti HTTP (tavalliset) evästeet, kun suljet ne määrittäneen selain-välilehden. Tämä tarjoaa korkeatasoisen suojan evästeiden kautta tapahtuvaa seurantaa vastaan ​​verkkosivuja "rikkomatta".Evästeiden automaattinen poistaminen

Cookie AutoDelete tarjoaa myös jonkin verran suojausta Flash / zombie -evästeitä ja ETageja vastaan ​​ja puhdistaa DOM-tallennustilan (vaikka se ei voi vielä puhdistaa paikallista tallennustilaa).

Huomaa, että Cookie AutoDelete ja BetterPrivacy täydentävät toisiaan, ja suosittelen niiden käyttämistä molemmat yhdessä.

BetterPrivacy

Tämä lisäosa hallitsee Flash-evästeitä. Se olisi määritettävä poistamaan nämä automaattisesti säännöllisesti.Parempi tietosuojalogo

On olemassa väite, jonka mukaan BetterPrivacy on nyt tarpeeton, koska verkkosivustot käyttävät Flashia paljon vähemmän kuin ennen. Henkilökohtaisesti mielestäni se on silti juoksemisen arvoinen. On suositeltavaa suorittaa tämä lisäosa ja itsetuhoavat evästeet yhdessä.

Huomaa, että kirjoittaja on poistanut BetterPrivacy-julkaisun virallisesta Firefox-lisäosa-verkkosivustosta. WebExtensions-versio on kuitenkin beetaversio, joten toivottavasti sen pitäisi näkyä pian uudelleen.

Satunnainen agentti Spoofer

Verkkoselaimen käyttäjäagentti kertoo verkkosivustolle, minkä tyyppistä tietokonetta, mitä käyttöjärjestelmää ja mitä selainta käytät. Monet sivustot käyttävät näitä tietoja sivujensa optimoimiseen käyttökokemuksen parantamiseksi, mutta näitä tietoja voidaan käyttää selaimen sormenjälkiin.Random Agent Spoofer -logo

Random Agent Spoofer muuttaa satunnaisesti, mitä käyttäjäagentitiedot annetaan verkkosivustolle. Se voi esimerkiksi kertoa verkkosivustolle, että käytät sitä iPhonella, joka käyttää Safaria, eikä tietokoneella, joka käyttää Firefoxia..

Huomaa, että keskustellaan siitä, kuinka tehokkaasti Random Agent Spoofer ja vastaavat lisäosat estävät selaimen sormenjälkiä. On totta, että muokkaamattoman geneerisen selaimen, kuten Tor-selaimen, käyttö on tässä suhteessa melko varmasti parempi. Mutta jos käytät muita lisäosia, jotka tekevät selaimesta yksilöllisemmän, käyttäjän agentin vaihtaminen on todennäköisesti hyödyllistä.

Canvas Defender

Canvas Defender

Kankaan sormenjäljet ​​ovat yleisin selaimen sormenjälkien muoto. Se käyttää skriptiä, joka pyytää selainta piirtämään piilotetun kuvan, ja käyttää pieniä variaatioita kuvan piirtämisessä luodakseen yksilöllisen tunnuskoodin, jota voidaan sitten käyttää seurantaan. Canvas Defender auttaa estämään tämän luomalla ainutlaatuisen ja jatkuvan kohinan, joka piilottaa todellisen kankaasi sormenjäljen.

Huomaa, että kirjoittamisen yhteydessä Mozilla on luvannut Firefoxin tulevissa versioissa olevan sisäänrakennettu kangas sormenjälkisuojaus. Jos ja kun tämä tulee saataville, Canvas Defenderin pitäisi olla tarpeeton, siihen asti suosittelen kuitenkin sen käyttöä.

Decentraleyes

Tämän lisäyksen tarkoituksena on parantaa yksityisyyttäsi selatessasi ylläpitämällä CND-resursseja paikallisesti. Kun selaimesi pyytää jotakin näistä CDN-resursseista, sovellus estetään, ja sinulle tarjotaan sen sijaan paikallinen versio.Decentraleyes-logo

Jos yllä oleva kuulostaa vain tekno-babblelta, tutustu Decentraleyes-katsaukseeni saadaksesi täydellisen selityksen.

Veriset viikinkit!

Veriset viikinkit ovat helppo tapa luoda väliaikaisia ​​sähköpostiosoitteita.Verinen viikinki -logo

Napsauta vain hiiren kakkospainikkeella sähköpostin rekisteröintikentässä, valitse 'Veriset viikinkit' (tai laajenna nähdäksesi palveluvalikoiman), ja äskettäin luotu sähköpostiosoite lisätään kenttään, kun väliaikaiseen postilaatikkoon avautuu uusi selain-välilehti..

Mailvelope

PGP on ylivoimaisesti turvallisin tapa lähettää yksityisiä sähköposteja. Mutta se on tuskallista käyntiin. Itse asiassa niin suuri kipu, että harvat ihmiset vaivautuvat. Mailvelope on selaimen lisäosa, joka sallii PGP-salaus päästä päähän Firefoxissa.Postilaatikon logo

Se toimii suosittujen selainpohjaisten verkkopostipalveluiden, kuten Gmail, Hotmail, Yahoo! Ja GMX, kanssa. PGP: n käyttö tekee siitä niin kivutonta kuin se tulee. Se ei kuitenkaan ole yhtä turvallinen kuin PGP: n käyttäminen erillisen sähköpostiohjelman kanssa. Tutustu tarkkaan Mailvelopeen täällä.

keepasshttp-liitin

KeePassis - fantastinen avoimen lähdekoodin salasanojen hallinta. keepasshttp-liitin on Firefox-lisäosa, joka tuo täydellisen selaimen integroinnin KeePassiin.PassIFox-logo

Katso lisätietoja KeePass-katsauksesta.

Tietosuoja-asetukset

Firefox sallii tietosuoja-asetustensa hienovaraisen hallinnan, mutta tähän tarvitaan pääsy edistyneisiin kokoonpanoasetuksiin käyttämällä about: config. Kuvailen, kuinka tämä tehdään, ja alla on kattava luettelo yksityisyyteen liittyvistä asetuksista.Tietosuoja-asetusten logo

Tietosuoja-asetukset mahdollistavat kuitenkin monien näiden asetusten helpon 'yhdellä napsautuksella' hallinnan yksinkertaisella käyttöliittymällä. Koska se vain kääntää kokoonpanoasetuksia, voit asentaa lisäosan, poistaa haluamasi asetukset käytöstä ja poistaa sitten Yksityisyysasetukset tallentaaksesi selaimen resursseja..

Kuinka tehdä Firefoxista turvallisempi käyttämällä about: config

Sisäänrakennettu Firefox on joukko "konepellin alla" -asetuksia. Niitä voidaan muuttaa yksityisyyden ja turvallisuuden parantamiseksi selaamisen aikana.

Kirjoita Firefoxin edistyneisiin kokoonpanoasetuksiin kirjoittamalla about: config hakukenttään ja paina Enter.

Firefox about: config Asetukset

Vaikka saattaa olla mahdollista tehdä vaurioita, tämä varoitus vaikuttaa meille hiukan vahvalta! Napsauta ”Hyväksyn riskin!”, Jos olet tarpeeksi rohkea.

Näet nyt kokoonpanonäytön, jossa Oletusnimi luetellaan aakkosjärjestyksessä (oletus).

Firefox about: config-esimerkki

Jos haluat muuttaa loogista merkintää (ts. Sillä on tosi / väärä arvo), kaksoisnapsauta mitä tahansa kohtaa rivillä. Voit muuttaa kokonaislukua (ts. Numeerista arvoa) kaksoisnapsauttamalla merkintää ja kirjoittamalla numeerisen arvon.

about: config muutos

Jos haluat muuttaa merkkijonon arvoa, kaksoisnapsauta merkintää ja kirjoita tarvittava teksti.

about: config muutos 2

Kun näet vaihtoehdon lihavoitu about: config -ruudussa se on muutettu oletusarvostaan.

Jos merkintä on merkitty tähdellä *, suosittelen, että noudatat neuvojani.

Varoitus: Jotkut sivustot luottavat ominaisuuksiin, joista keskustelemme alla olevista turvallisuussyistä. Siksi näiden ominaisuuksien poistaminen käytöstä "tauko" jotkut verkkosivustot (aiheuttavat ongelmia niiden käyttämisessä tai jopa aiheuttavat niiden kieltäytyä lataamasta kokonaan).

Hyvä uutinen on, että yksinkertaisesti asiaankuuluvien ominaisuuksien uudelleen ottaminen käyttöön katkaisee kyseiset verkkosivustot, joten saatat tarvita jonkin verran kokeiluvirheitä oikean tasapainon löytämiseksi maksimaalisen tietoturvan ja käyttämiesi palvelujen käyttämisen välillä..

browser.privatebrowsing.autostart

Yksityinen selaustila otettiin käyttöön estääksesi sinua jättämästä häpeäviä jälkiä siitä, mitä olet jo käyttänyt muiden selaimesi käyttäjien löytää. Tärkeintä on, että se pysäyttää (useimmat) evästeet eikä tallenna vierailtujen verkkosivustojen historiaa tai täyttämiäsi lomakkeita.

Kriittinen asia, joka on muistettava, on se, että yksityinen selaus on erinomainen yksityisyytesi suojelemiseksi muilta saman tietokoneen käyttäjiltä, ​​mutta se ei juurikaan suojaa ketään ulkopuolelta näkemältä, mitä saat (esimerkiksi palveluntarjoajasi).

Vaikka oletkin tietokoneen ainoa käyttäjä, on silti hyvä idea surffata Internetissä aina yksityisessä selaustilassa, etenkin evästeiden estävien ominaisuuksien ansiosta..

Asettamalla tämän valinnan kohtaan totta käynnistät Firefoxin automaattisesti yksityisessä selaustilassa, joten et koskaan unohda käynnistää sitä.

browser.safebrowsing.phishing.enabled *

Firefox toimitetaan Google-selaimen laajennuksen kanssa sisäänrakennettuna ja oletuksena käytössä. Tietojenkalastelun estämiseksi se vertaa vierailemasi verkkosivustoja Google-ylläpitämään mustalle listalle. Tämä tarkoittaa, että Google pystyy jatkuvasti seuraamaan sinua.

Jos olet asentanut suositellut Firefox-laajennuksemme (katso yllä), et saa ylimääräistä suojausta Google-selaukselta, kertoen samalla Googlelle paljon selaushistoriastasi. Siksi suosittelen, että katkaiset sen asettamalla arvoksi väärä. Napsauta tätä saadaksesi Mozilla-ohje (joka viittaa selaimen.safebrowsing.enabled vanhaan arvoon).

browser.safebrowsing.malware.enabled *

Suojattu selaus (nykyisin nimeltään Phishing Protection) on pohjimmiltaan Mozillan lisensoitu Google-selaimen versio (mutta joka raportoi edelleen Googlelle). Siksi suosittelen, että asetat sen arvoon väärä, samoista syistä kuin yllä. Napsauta tätä saadaksesi Mozilla-ohjeen.

Huomaa, että selaimessa.safebrowsing.xxx-asetuksia on paljon, ja saattaa olla syytä käydä läpi ne kaikki ja poistaa ne käytöstä / poistaa niiden merkkijonot.

browser.startup.homepage

Oletusarvon mukaan Firefox käynnistyy Mozilla Firefoxin aloitussivulla, ja näyttää Google-hakukentän. Google (yhdessä useimpien suurten kaupallisten hakukoneiden, kuten Bing!: N ja Yahoo!: n) kanssa tallentaa paljon tietoja sinusta, mukaan lukien tietue tekemistäsi hakuista.

Aloita toiselta sivulta kirjoittamalla haluamasi verkkosivuston osoite. Käytän StartPagea, mutta tutustu yksityisyyden hakukoneiden ryhmäkatsaukseen, josta löytyy parhaat mahdolliset vaihtoehdot. Napsauta tätä saadaksesi Mozilla-ohjeen.

browser.startup.page

Jos haluat käynnistää Firefoxin tyhjällä sivulla, muuta tämä asetus "0’. Napsauta tätä saadaksesi Mozilla-ohjeen.

datareporting.healthreport.uploadEnabled

Voit nähdä yksityiskohdat Firefox-selaimesi suorituskyvystä ja vakaudesta milloin tahansa tarkistamalla Firefoxin terveysraportin (Firefox-välilehti -> auta -> Firefoxin terveysraportti). Oletuksena tämä raportti lähetetään ajoittain Mozillalle (nimettömänä kokonaisuutena), jotta se auttaa ymmärtämään ongelmia ja suunnittelemaan tulevaa kehitystä.

Parhaan turvallisuuden vuoksi sinun tulisi estää tämä asettamalla tämä merkintä kohtaan väärä (voit silti nähdä raporttisi, sitä ei vain lähetetä Mozillaan).

dom.event.clipboardevents.enabled *

Jos leikkaa, kopioi tai liittää jotain verkkosivustolta, verkkosivustojen omistajat voivat saada ilmoituksen siitä, minkä verkkosivun osan olet juuri leikannut, kopioinut tai liittänyt. Halutessaan he voivat sitten tallentaa tai muokata tekstiä tai estää sinua kopioimasta (jne.). Ne voivat myös estää sinua liittämästä tekstiä online-lomakkeisiin.

Asettamalla tämän merkinnän arvoon väärä estät verkkosivustoja tietämästä, mihin olet liittänyt heidän tekstinsä, ja sivuhyötynä ne voivat ohittaa leikkaamista ja liittämistä koskevat rajoitukset). Napsauta tätä saadaksesi Mozilla-ohjeen.

dom.storage.enabled *

Keskustelen DOM-tallennuksen (tunnetaan myös nimellä web-tallennus) vaaroista osiossa “Lisää asioita, jotka menevät yön yli: HTTP-etiketit, Web-tallennus ja” historian varastaminen ”. Pohjimmiltaan tämä tietojen tallentamistapa selaimissa on yksi vahingollisimmista menetelmistä, joita kaupalliset Internet-yritykset käyttävät sinua seuraamaan sinua verkossa, ja sen suosio kasvaa, kun netizens-tietoisuus lisää tietoisuutta ”tavallisten” evästeiden vaarasta..

Onneksi DOM-tallennustila on helppo kytkeä pois päältä asettamalla tähän kohtaan väärä. Napsauta tätä saadaksesi Mozilla-ohjeen. Päivitys: Lukijoiden palautteen ansiosta on selvää, että asettamalla dom.storage.enabled -asetukseksi väärä voi “rikkoa” jonkin verkkosivuston. Siksi tämän asetuksen muuttaminen on tehtävä varovaisesti.

geo.enabled *

Kun vierailet "paikkatietoinen" verkkosivustolta kysytään, haluatko jakaa sijaintisi. Jos vastaat kyllä, Firefox lähettää tiedot lähellä olevista langattomista tukiasemista ja tietokoneesi IP-osoitteesta Google Location Service -palveluun ja välittää ne sitten verkkosivustolle (Google on myös määrittänyt satunnaisasiakastunnuksen, joka vanhenee joka 2. viikko).

Vaikka sinulta pitäisi kysyä joka kerta, kun näin tapahtuu, ja sinun on annettava nimenomainen suostumus, voit estää suostumuksen antamisen vahingossa tai huolimattomuudesta poistamalla tämän ominaisuuden käytöstä (aseta arvoksi väärä). Napsauta tätä saadaksesi Mozilla-ohjeen.

geo.wifi.uri

Tämä asetus määrittää käytettävän paikannuspalvelun (Google Location Service oletuksena). Jos asetat geo.enabled (yllä) -asetukseksi false, tällä asetuksella ei pitäisi olla merkitystä. Jos se saa sinut tuntemaan olosi paremmaksi, voit muuttaa sen 127.0.0.1 (tunnetaan myös nimellä localhost tai loopback-osoite).

Teoriassa tämä asetus voisi viitata vaihtoehtoiseen palveluun, mutta sellaista ei oikeastaan ​​ole tällä hetkellä. Napsauta tätä saadaksesi Mozilla-ohjeen.

media.peerconnection.enabled

Web-reaaliaikainen viestintä (WebRTC) on potentiaalisesti hyödyllinen standardi, jonka avulla selaimet voivat sisällyttää ominaisuuksia, kuten äänipuhelut, videokeskustelu ja P2P-tiedostojen jakaminen suoraan selaimeesi..

Hyvä esimerkki tästä on uusi Firefox Hello video- ja chat-asiakasohjelma, jonka avulla voit puhua turvallisesti kenen tahansa kanssa päivitetyllä Firefox-, Chrome- tai Opera-selaimella ilman, että sinun on ladattava lisäosia tai määritettävä uusia asetukset.

Valitettavasti VPN-käyttäjille WebRTC sallii verkkosivuston (tai muun WebRTC-palvelun) tunnistamaan isäntäkoneesi todellisen IP-osoitteen riippumatta siitä, käytätkö välityspalvelinta vai VPN: ää. Jotkut nykyaikaiset VPN-asiakkaat estävät WebRCT-vuodot, mutta se on turvallisin poistaa käytöstä selaimessa kokonaan. Muuta tämä arvo arvoon väärä.

network.cookie.cookieBehavior

Jos käytät hyvää evästeiden hallintaa, kuten Evästeiden automaattinen poistaminen (suositus), sinun ei tarvitse koskettaa tätä asetusta. Jos ei, niin on todennäköisesti hyvä idea asettaa se "1”(Vain alkuperäisen palvelimen evästeet ovat sallittuja). Napsauta tätä saadaksesi Mozilla-ohjeen.

network.cookie.lifetimePolicy

Jälleen evästeiden automaattisen poiston lisäyksen käyttö on todennäköisesti paras käytäntö, mutta jos et halua, niin voit hallita evästeiden voimassaolon päättymistä asettamalla tämän asetuksen arvoon '2”(Eväste vanhenee istunnon lopussa (kun selain sulkeutuu)). Napsauta tätä saadaksesi Mozilla-ohjeen.

network.dns.disablePrefetch

Firefox parantaa sivun latausaikoja ratkaisemalla verkkotunnukset ”ennakoivasti ja rinnakkain” (ts. Se hakee tiedot etukäteen). Srinivas Krishnan ja Fabian Monrose väittävät lehdessään DNS-ennakko ja sen tietosuojavaikutukset: kun hyvät asiat menevät pahasti, että tämä käytäntö voi johtaa väärinkäytöksiin kypsyviin tietosuojauhkiin. Tarkemmin sanottuna… missä on mahdollista päätellä asiakkaiden todennäköiset hakutermit tietyllä DNS-ratkaisijalla. ”

DNS-esihaku voidaan poistaa käytöstä asettamalla tämä arvo arvoon totta. Jos et löydä tätä asetusta, sinun on lisättävä se manuaalisesti napsauttamalla hiiren kakkospainikkeella about: config -näyttöä, valitsemalla Uusi -> 'Boolean' ja kirjoittaminen 'network.dns.disablePrefetch”Valintaikkunaan. Napsauta tätä saadaksesi Mozilla-ohjeen.

network.http.sendRefererHeader

Kun napsautat hyperlinkkiä, sivu, johon menee, voi pyytää tietoja sivusta, josta napsautit linkkiä. Nämä tiedot sisältyvät viiteotsikkoon, ja niitä voidaan käyttää seuraamaan sinua verkkosivustolla.

Lisäksi Javascript-skriptit voivat “nähdä” ja viitata viiteotsikkoon, jos tämä asetus on käytössä. Vaikka Mozilla varoittaa, että viittausotsikoiden poistaminen käytöstä saattaa aiheuttaa ongelmia joillakin verkkosivustoilla, suosittelemme muuttamaan asetuksen "0(Älä koskaan lähetä referee-otsikkoa tai aseta 'document.referrer'). Napsauta tätä saadaksesi Mozilla-ohjeen.

network.http.sendSecureXSiteReferrer *

Lähes sama kuin yllä oleva merkintä, paitsi että sen avulla voit seurata kaikkia verkkosivustoja. Voit poistaa tämän asetuksen käytöstä muuttamalla arvon arvoon väärä. Napsauta tätä saadaksesi Mozilla-ohjeen.

network.prefetch-ensi *

Firefox nopeuttaa selausprosessia skannaamalla verkkosivun linkit ja lataamalla linkitetyt verkkosivut ennakkoon valmiustilassa. Vaikka tämän valinnan poistaminen käytöstä hidastaa selaamista jonkin verran, yksityisyyden kannalta sinun pitäisi asettaa se väärä. Napsauta tätä saadaksesi Mozilla-ohjeen.

privacy.donottrackheader.enabled *

Useimmat nykyaikaiset selaimet tukevat nyt ”Älä seuraa” -ominaisuutta, joka kehottaa verkkosivustoja olemaan seuraamaan sinua, ja Firefox ei ole poikkeus. Vaikka tämän pitäisi varmasti olla kytkettynä päälle (asetettu arvoon totta), sinun tulee olla tietoinen siitä, että verkkosivustojen noudattaminen on täysin vapaaehtoista. Joten sen tarjoamaa suojaa voidaan pitää melko vähäisenä. Napsauta tätä saadaksesi Mozilla-ohjeen.

privacy.donottrackheader.value *

Vaikka privacy.donottrackheader.enabled (yllä) -asetus määrittää, lähetetäänkö "Älä seuraa" -ohje verkkosivustolle, tämä asetus määrittää, mitä kyseinen ohje tosiasiallisesti sanoo.

Siksi sinun pitäisi asettaa se arvoon 1 pyytää, että verkkosivustot eivät seuraa sinua (otsikko, joka ilmaisee suostumuksensa seuraamiseen, lähetetään kaikille verkkosivustoille, jos privacy.donottrackheader.enabled on asetettu True). Napsauta tätä saadaksesi Mozilla-ohjeen.

privacy.trackingprotection.enabled

Tämä sallii Disconnectin blokkiluetteloon perustuvan estolistan estääksesi sivustojen välisen seurannan. Kun seurantasuojaus on aktivoitu, näet osoitepalkissa suojan aina, kun Firefox estää joko seuranta-verkkotunnuksia tai sekoitettua sisältöä.

Sivutekijänä tämä asetus saa myös sivut latautumaan keskimäärin 44 prosenttia nopeammin, tiedon käyttö laskee 29 prosenttia, kun muodostat yhteyden 200 suosituimpaan Alexa-verkkosivustoon, ja selaimen tallentamien HTTP-evästeiden määrä laskee 67,5%.

toolkit.telemetry.enabled

Telemetria kattaa kaikenlaiset tilastotiedot, jotka liittyvät selaimesi suorituskykyyn, käyttöön ja reaktiivisuuteen. Firefox voi lähettää nimettömiä raportteja näillä tiedoilla Mozillalle, josta on paljon apua kehittäjille. Tästä syystä voit harkita sen kytkemistä päälle, mutta yksityisyyden varmistamiseksi sinun on tarkistettava, että se on väärä. Napsauta tätä saadaksesi Mozilla-ohjeen.

Lisämerkinnät

Yksityinen selaus (alias inkognito-tila)

Kuten useimmat nykyaikaiset selaimet, Firefox tarjoaa myös yksityisen selaustilan. Valitettavasti tämä ominaisuus ymmärretään usein huonosti. Tämä voi olla erittäin vaarallinen.

Kun avaat yksityisen ikkunan, käymiäsi sivuja ei lisätä selaimen historiaan, lomakkeisiin ja hakupalkkeihin kirjoittamaasi tekstiä ei tallenneta, salasanoja, latauksia, evästeitä ja väliaikaisia ​​Internet-tiedostoja ei myöskään tallenneta.

Tämä tekee yksityisestä selaamisesta loistavan piilottamalla Internetissä tekemäsi perheenjäseniltä ja muilta, joilla on pääsy tietokoneeseesi. On syytä, että yksityiseen selailuun viitataan usein porno-tilassa!

Firefox 57+ mahdollistaa seurantasuojauksen yksityisessä selauksessa oletuksena, mutta yleensä, Yksityinen selaus ei piilota mitä Internetissä on palveluntarjoajalta. Se ei myöskään piilota todellista IP-osoitteitasi käytetyiltä verkkosivustoilta.

Yksityinen selaaminen on sen vuoksi loistava piilottaa se, mitä saat verkkoon perheenjäseniltäsi, mutta ei piilota sitä, mitä saat verkossa keneltä tahansa muulta. Piilottaaksesi online-tilanne muualta maailmasta, sinun on käytettävä VPN- tai Tor-yhteyttä.

Firefoxin tietosuojakäytäntö

Firefox on erinomainen yksityisyyden ja turvallisuuden selain, mutta voit tehdä siitä vielä paljon asioita! Huoneen norsu on se, että Firefox-selaimen muokkaaminen monella tapaa tekee sinusta ainutlaatuisemman ja siten alttiimman selaimen sormenjälkitekniikoille. Valitettavasti tällä hetkellä ei ole mitään keinoa rajata tätä ympyrää.

Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me