Ultimate Mining Rig – kupariputket ja valtavat tuulettimet!

Se alkoi yksinkertaista. Halusin luoda kaivoslaitteen, johon oli kiinnitetty faneja, jotta voisin käyttää sitä hiljaisempana ja viileämpänä.

Siitä tuli täysimittainen projekti, jossa päädyin rakentamaan lopullinen kaivoslaite valtaisilla tuulettimilla ja kupariputkilla - suurin osa johdotuksista kulki kupariputkien läpi (tietysti voit käyttää sitä myös tavallisena tietokoneena). Näytän sinulle kuinka voit ja mitä versiossa 2 on varastossa!

Valmis versio 1

Katso video nähdäksesi version 1 toiminnassa. Jos haluat nähdä miten se rakennettiin, lue artikkeli ja tutustu parannuksiin, joita teen siihen tulevaisuudessa.

En ole varma miksi, mutta päätin, että halusin uuden takin myös olevan kaunis, ja luonnollisesti (!) Kupariputket tulivat pääni. Yksi ajatus johti toiseen, ja tietenkin päätin, että kaapelointi tulisi johtaa myös kupariputken läpi vain kaiken erityisen siisteyden tekemiseksi. Oli nyt aika suunnitella!

Suunnitelma

Ennen tällaisen massiivisen projektin aloittamista oli aika suunnitella. Otin luotettavan Autodesk Inventorin pois ja aloitin suunnittelun. Onneksi pystyin saamaan melkein kaikki tarvitsemani materiaalit GrabCAD: ltä tai itse Autodesk-kirjastosta. Siksi tuli vain miettiä kaikkea läpi. Minulla oli paperisuunnitelma siitä, mihin kaikki johdotukset menevät ja mihin ne tulevat ja poistuvat kehyksestä. Minun piti myös luoda 4-suuntainen liitos, joka tarvitsi CNC-jyrsinnällä, koska valitettavasti tähän ei ole kupariputkistandardia.

Kaivoslaitteen rakentaminen

Kuten minkä tahansa projektin kohdalla, on aina jotain mitä kaipaat CADingin aikana. Onneksi luomaani suunnitelma oli joustava ja lopputuote näyttää silti hyvältä! Yksi tärkeimmistä eroista, jotka voit huomata, on se, että alun perin aioin käyttää kromi-liitoksia, joita käytetään näyttöyksiköiden luomiseen. Loppujen lopuksi tajusin kuitenkin, että tavallisten kupariputkiliitosten käyttö on paljon tehokkaampaa ja parempaa.

Työkalujen hankinta & tarvikkeet

Suunnitelman ollessa paikallaan kaikki, mitä jäljelle jäi, oli lähteiden hankinta ja kokoaminen. Vaikka teen sen kuulostavan helpoksi, materiaalien hankinta on suhteellisen helppoa, ja sinulla voi olla kaikkea viikon sisällä. Luottakaa minua kuitenkin, kun sanon, että kokoontuminen ei ole. Sinulla on painajaisia ​​kaapeloinnista myöhemmin.

Putket ja alumiiniliitokset

Kupariputket ja liittimet on helppo hankkia. Nämä ovat vakiokokoja, ja löydät ne useimmista rautakaupoista. Valitettavasti alumiinikappaleet voivat olla vaikeampia. Onneksi minulla on ystävä CNC-koneella ja teimme kahdeksan kulmakappaletta 2 päivän sisällä luomallani CAD-tiedostolla. Ladan nämä tiedostot pian GrabCADiin, mutta voit käyttää myös 3D-tulostusta tai jopa puuta näiden luomiseen.

Sinun on myös luotava reikiä ja rakoja kupariputkisiisi varataksesi johtimen sisäänmenoa / poistumista, kiinnitysruuveja ja GPU-tukia. Voit tehdä tämän portaalla varustetulla poranterällä tai saada ne ammattimaisesti koneistettuksi noin 100 dollarilla. Lisäksi tarvitset jonkin verran teräsvillaa putkien puhdistamiseen, putkenleikkurin ja joitain PVC-teippiä.

Kupariputket

Tietokoneen osat & Ohjelmisto

Sinun on kerättävä kaikki tarvitsemasi tietokoneen osat. Koska käytän tätä kehystä ja rakennan kaivoslaitteeksi, näin tein ostopäätökseni. Voit lukea lisää Ethereum Miningista täältä saadaksesi lisätietoja. Loppujen lopuksi käytin ethOS: lla käyttöjärjestelmää, koska se on täydellinen, jos haluat kaivoa Ethereum, Monero tai ZCash.

Tietokoneen osat

fanit

Version 1 jäähdytykseen Noctua oli riittävän ystävällinen tarjoamaan minulle myös kahdeksan 140 mm: n kotelotuuletinta ja CPU-jäähdyttimen. Olen paitsi erittäin tyytyväinen näiden molempien tuotteiden suorituskykyyn, mutta ne vastaavat myös värimaailmaa täydellisesti! Lisäksi ne toimittivat minulle tärinän vastaiset kiinnikkeet, joiden avulla voin käyttää puhaltimia äänettömästi ja lähettämättä tärinää kehykseen..

Noctua-tuulettimet

Versioksi 2 lisään AIO: n vedenjäähdytyskohteen Arktisen hyväksi.

johdotus

Koska yksikään liittimistä (tuulettimen tapit) ei sovi koko kupariputken läpi, minun on luotava oma johdotukseni. Tätä varten tarvitset kaiken holkista, tapista, kansista ja jopa lämmön kutistuu. Olen huomannut, että Mod-One -palvelussa on paljon hienoja vaihtoehtoja ja sisältöä, mutta ne eivät välttämättä ole halvimpia.

Työkalujen suhteen tarvitset sytyttimen, lankaleikkurit / stripparin, puristustyökalun ja juotosraudan.

Kaikki tulee yhdessä

Vaihe 1: Kaivoslaitteiden tukikohdan rakentaminen

Kun kaikki materiaalit olivat paikoillaan ja kupariputket valmistettiin, oli aika aloittaa kokoonpano. Helpoin tapa on aloittaa alaosasta CPU- ja PSU-kiinnikkeillä. Tämä oli suhteellisen helppo tehdä. Joskus kupariputkien ja liitosten välinen sopivuus on hiukan löysä, joten käytä tiukkaa sovitusta PVC-teipillä tai sähköteipillä.

Valitettavasti, koska johdotus kulkee takilan läpi, et voi liimata kaivoslaitetta yhteen loppuun saakka.

Kaivostelineen vaihe 1

Vaihe 2: Asenna emolevy, PSU ja GPU

Kun jalusta koottiin, tarkistin varmistaakseni, että pystyin kiinnittämään emolevyn takilaan vakaasti. Ymmärsin, että Noctua chromax -värinänestystelineet olivat täydellisiä tähän työhön. Niiden tyypilliset tuulettimen kiinnikkeet olivat myös ihanteellisia normaalin värähtelyn vaimentamiseksi PSU: sta. Rakastin sitä, että nämä molemmat vastasivat kuparin väriä, vaikka tämä olisi tahatonta.

Kaivostelineen vaihe 2

Kun kantaosa oli valmis, oli aika siirtyä GPU-asennukseen. Yksi tekijöistä, joita en ottanut huomioon CAD-suunnittelussa, oli PCI-jatkojohtojen pituus. Toisin sanoen pituuden puute. Tämä tarkoitti, että minun piti pienentää sekä selkänojan että etujousituksen asentoa. Onneksi tämä tehtiin erittäin helposti ja vaati vain putkenleikkurin.

Loppujen lopuksi jouduin kuitenkin lisäämään lisää T-liitoksia ja toinen vaakasuora poikkipalkki, jotta etuosan kokonaiskorkeus olisi sama kuin tuulettimien.

Vaihe 3: Kokoa koko kehys

Seuraava vaihe on suhteellisen helppo, koota loput ulkokehys ja varmista, että asiat ovat mahdollisimman lähellä symmetristä ja tasoa kuin mahdollista.

Kaivostelineen vaihe 3

Kun olet tyytyväinen siihen, asenna tuulettimet takaosaan, kuten aiemmassa kuvassa näkyy. Tällöin joudut aloittamaan johdotuksen, koska kaikkien tuulettimen johtimien on kuljettava kupariputken läpi. Kun teet tämän, varmista, että sinulla on järjestelmä merkitsemään eri johdot (esim. Värit tai numerot), joten kun johdot yhdistetään, teet sen oikein etkä tee oikosulkua järjestelmääsi.

Vaihe 4: Kytke GPU: t kiinni

Tämä on vaikein vaihe. Vaikka CAD: ssä testasin, että 36 johtoa mahtuu enemmän kuin tarpeeksi helposti kupariputkien läpi, en ottanut huomioon holkkiä eikä pienentynyttä halkaisijaa mutkissa. Siksi johtimissa ei kupariputkien sisällä ole holkkia.

Alun perin leikkain kaikki johdot samaan pituuteen ja hihoin niiden päät. Laitin sitten nämä kupariputkien läpi, kunnes ne saavuttivat poistumistien. Sitten sijoitin PSU paikalleen ja leikkain jokaisen niistä tarvittavaan pituuteen. Jos et ole merkinnyt johtojasi, joudut antamaan jokaiselle pienen hinaajan selvittääksesi mikä on mikä, jotta liität tapit oikein.

Sijoitain myös kupariputkiin ferriittirenkaita sähkökenttien vähentämiseksi.

Kaivostelineen vaihe 4

Vaihe 5: Testaa järjestelmä

Kun kaikki johdotukset olivat paikoillaan, oli aika testata järjestelmä. Käytin testauksessa vanhaa tietokonetta, joten jos jotain meni pieleen, en tuhlaa kalliita laitteita.

Aloitin fanien kanssa. Valitettavasti minulla oli joitain ongelmia putkien sisällä olevien liittimien kanssa, mikä joutui purkamaan koko tuuletinosan. Jatkossa aion jatkossa yhdistää johtimet jatkojohdon käytön sijasta.

Sitten testasin kutakin GPU-johtoa vanhalla 7950: llä. Onneksi nämä kaikki toimivat täydellisesti. Jatkossa aion kuitenkin käyttää joitain johdinkammioita vain pitääksesi johdot näyttävän mukavammilta lähellä GPU: ta.

Kaivostelineen vaihe 5

Vaihe 6: Lopullinen kokoonpano

Kun kaikki toimi, oli aika koota koko takila. Tämä oli ylivoimaisesti helpoin tehtävä, sillä kaikki se tarvitsi putkien ja liittimien uraamiseen.
Kaivostelineen vaihe 6

Vaihe 7: Kaivoslaitteesi rakennus on valmis

Kun olen antanut takalla viimeisen testin, levitin pienen määrän superliimaa liitoksille. Varmistin, että käytän liimaa vain niissä nivelissä, joissa ei ollut johtoja, jotta voin välttää sen syömisen niiden läpi. Lisäksi vältelin joitain ydinliitoksia, joten jos jouduin korjaamaan jotain, voisin irrottaa sen helposti.

Voit kuitenkin liimata koko kaivoslaitteen yhteen, jos haluat. Käytettäessä pieni määrä lämpöä, liitosten tulee erota helposti.

Se siitä; kauneus on täydellinen.

Ultimate Mining Rig -suoja

Lopputulos ei vain osoittautunut hyvältä, vaan myös fantastisten Noctua-puhaltimien avulla pystyin saavuttamaan erinomaisen jäähdytyksen ja huomattavasti alhaisemmat käyntilämpötilat.

Versio 2 tulee pian, ja tässä on muutokset, jotka teen.

  1. GPU: t jäähdytetään käyttämällä Arctic Cooling Accelero Hybrid III -järjestelmää.
  2. 100% johdotuksista tulee kupariputkien läpi
  3. Kaapelin yhdistäminen johtimiin
  4. Koko huomattavasti pienempi

Tilaa uutiskirjeemme ja seuraa meitä sosiaalisissa verkostoissamme, jos haluat tietää siitä.
Onko sinulla palautetta? Kerro siitä kommentissa.

Rakastatko projektia ja ideaa? Jaa se ystäväsi kanssa!

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me