Ultimate Social Media Privacy Guide

Sosiaalisen median tietosuojaopas

Sosiaalinen media on olennainen osa nykypäivän elämää, vaikka monet meistä odottavatkin rajoittavan sitä viettämisaikaamme, se on edelleen hyvin upotettu elämäämme. Siksi sosiaalisen median yksityisyys on asia, johon kaikkien tulisi kiinnittää erityistä huomiota. Muutoin riski on, että hakkerit, huijarit, entiset kumppanit, identiteettivarkaat, seksuaaliset saalistajat, on paljon ihmisiä, jotka ehkä haluamme estää online-elämästämme.

Tässä sosiaalisen median tietosuojaoppaassa hahmotellaan vaarat ja tarjoamme vaiheittaisia ​​toimia, joiden avulla voit suojella itseäsi ja pitää sosiaalinen mediasi turvassa.

Sosiaalisen median tietosuojakatsaus

On syytä huomauttaa, että vaikka sosiaalisen median alustoilla on taipumus tarjota runsaasti toimintoja profiilien lukitsemiseksi ja yksityisyyden parantamiseksi, he aktivoivat nämä asetukset harvoin oletuksena. Tähän on muutama syy...

  • Sivustot ja sovellukset ovat luonnollisesti houkuttelevampia ja houkuttelevat uusia käyttäjiä, kun asiat pidetään yksinkertaisina.
  • Ei ole sosiaalisen median yritysten etujen mukaista pitää kaikki yksityisenä. Mitä enemmän tietoa on vapaasti saatavilla - sitä enemmän tietoa he voivat myydä mainostajille.
  • Viestien ja kuvien tekeminen oletusarvoiseksi ”julkiseksi” pääsyksi tarkoittaa, että ihmisten on helpompaa käyttää alustoja murtautuakseen muiden elämään - siksi nämä alustat houkuttelevat monia ihmisiä.

Tämän perusteella sosiaalisen median yritykset yrittävät pitää alustansa mahdollisimman turvallisina, ja ne tarjoavat käyttäjille yleensä joukon vaihtoehtoja antaa heille mahdollisuuden hallita yksityisyyttään..

Yleisiä neuvoja

Vahvat salasanat ja salasanalähteet

Suojatut salasanat

Huolimatta laajasta lehdistökatsauksesta hakkereista, huijauksista ja verkkohyökkäyksistä, The Telegraphin vuoden 2017 alussa tekemä tutkimus paljasti, että monet Internetin käyttäjät käyttävät edelleen surkeasti epävarmoja salasanoja online-tiliinsä. Jotkut kymmenen parhaan salasanan sisältävät 123456, qwerty ja salasanat.

Salasanasi ovat avain online-tileihisi, ja niiden tekeminen helpoksi arvata avaa sinut kaikenlaisiin ongelmiin.

Tietenkin, monimutkaisten ja ainutlaatuisten salasanojen luominen ja muistaminen jokaiselle verkkotilille on helpompaa sanoa kuin tehdä.

Yksi tapa keksiä pitkät ja monimutkaiset salasanat on käyttää henkilökohtaisesti mieleenpainuvia lauseita, jotka koostuvat useasta sanasta (joskus lisätä numeroita ja välimerkkejä, jos palvelu sitä vaatii).

On yllättävän helppoa keksiä nämä satunnaiset lauseet yksittäin, ja niitä on vaikea murtata teknisestä näkökulmasta.

Jos sinua ei ole koskaan hakkeroitu aiemmin, olet ollut uskomattoman onnekas, koska kahdella kolmasosalla Yhdysvaltain aikuisista on jo jonkin aikaa rikottu sosiaalisen median yksityisyyttä. Se voi olla sinun vuorosi pian, ja jos käytät ”123456” tai “salasanaa” henkilökohtaisten tietojen suojaamiseen - olet osittain vastuussa!

Salasananhallinnat

Salasananhallinnat

Katsotaan seuraavaksi, kuinka voit hallita kaikkia monimutkaisia, ainutlaatuisia salasanoja.

Salasananhallinnan alkeellisin muoto on selaimesi sisäänrakennettu muoto. Esimerkki on Google Chromen Smart Locker Applen iCloud-avainnippu. Et varmasti ole perehtynyt niihin, kun he kysyvät usein, haluatko Web-selaimesi tallentavan salasanasi.

Salasanojen tallentaminen selaimeen on kätevää, mutta se ei usein ole turvallista. Jos jaat tietokoneen ilman turvallista sisäänkirjautumista, se on melkein varmasti huono idea.

Selainpohjaisen salasananhallinnan käyttäminen ei korvaa asianmukaisen, omistetun salasananhallintaratkaisun käyttöä. Hyvä salasananhallintaohjelma auttaa sinua luomaan turvallisia salasanoja ja pitämään ne varastoituna turvallisesti salattuina. Oikein käytettynä, se tarkoittaa, että voit olla entistä turvallisempi luomalla erilliset yksilölliset salasanat kaikelle ilman ylikansallista muistia.

Tässä on joitain vaihtoehtoja, joita voit kokeilla:

KeePass

KeePass on avoimen lähdekoodin salasanojen hallinta, jolla on laajat ominaisuudet. Ei-teknisten ihmisten perustaminen ei kuitenkaan ole kaikkein selkeintä. Plussapuolella se on täysin ilmainen ja täydellinen työkalu, jos haluat hallita useita salasanoja.KeePass

KeePass integroituu kaikkien johtavien selainten ja mobiililaitteiden kanssa, ja koska se on avoimen lähdekoodin ominaisuus, se tarjoaa pääsyn laajaan valikoimaan lisälaajennuksia, kuten biometrinen tuki ja integrointi online-varmuuskopiopalveluihin..

KeePass on kuvattu passiturvallisena, ja juuri se se on. Vaikka sen tekninen lähestymistapa pelottaa sinua, koska se on ilmainen, se on kokeilun arvoinen.

LastPass

LastPass on yksi maailman tunnetuimmista salasanojen hallintaohjelmista. Sitä on saatavana sekä ilmaisena tuotteena että edullisena kaupallisena tarjouksena. Ilmaisella tuotteella on tiettyjä rajoituksia, mutta sillä on silti paljon tarjottavaa. Maksettu versio lisää hyödyllisiä lisätoimintoja, kuten salattua online-tallennustilaa ja tukea kaksifaktoriseen todennukseen.

Missä LastPass todella etenee, on sen helppokäyttöisyys. Tämä tekee siitä erinomaisen valinnan aloittelijoille. Valitettavasti helppokäyttöisyyden ja turvallisuuden välillä on aina jonkin verran kompromisseja, ja on kohtuullista sanoa, että tietosuojaasiantuntijat eivät pidä joihinkin kompromisseihin, jotka yritys on päättänyt tehdä, kuten esimerkiksi hätätilan ominaisuuden luominen, jotta ihmiset saavat takaisin pääsyn tiliä, jos he katoavat ensisijaisen salasanansa.

StickyPassword

StickyPassword on toinen salasananhallintaratkaisu, jossa valitaan ilmainen tai premium-versio. Ominaisuudet, kuten pilvien varmuuskopiointi, synkronointi ja premium-tuki, tekevät siitä syytä roiskua pienestä palkkiosta premium-versiosta.

StickyPassword tukee erinomaisesti sormenjäljen skannausta ja on loistava ratkaisu sekä pöytätietokoneisiin että kannettaviin tietokoneisiin sekä mobiililaitteisiin. Salaus on armeijan luokkaa, ja paikallinen Wi-Fi-synkronointi pitää kaiken turvassa.

Vaikka salasananhallintasovellus ei ole välttämätön sosiaalisen median yksityisyyden kannalta, se helpottaa yksilöivien ja monimutkaisten salasanojen hankkimista jokaiselle tilille. Koska käytettävissä on runsaasti ilmaisia ​​vaihtoehtoja, on syytä varata jonkin aikaa sivuun, jotta voit kokeilla sitä.

Kahden tekijän todennus

Kaksikerroinen todennus on laajalti käytetty menetelmä online-tilien suojaamiseksi. Sitä käyttävät pankit, sosiaalisen median sivustot ja kaikenlaiset muut verkkopalvelut.

Kahden tekijän todennus

On melkein varmaa, että käytät sitä jo jollain tavalla. Yksinkertaisin selitys on, että se käyttää jotain sinulla on sekä jotain mitä tiedät. Ilman molempia näitä osia et pääse pääsyyn.

Usein käytetty analogia tähän on, kun käytät käteiskorttia pankkiautomaatissa. ”Jotain sinulla on” on kortti ja “jotain mitä tiedät” on PIN-koodi. Vain kortilla et voi kerätä rahaa koneesta, ja sama pätee, jos sinulla on vain PIN-koodi.

Monissa verkkosivustoissa ja verkkopalveluissa käytetään tätä periaatetta, jotta voit lisätä tilillesi ylimääräistä suojausta. On tärkeää huomata, että sosiaalisen median tapauksessa tällaisen kaksivaiheisen vahvistuksen aktivointia kannustetaan, mutta yleensä valinnaista. Siksi se on nopea ja helppo ominaisuus turvallisuuden parantamiseksi, mikä varmistaa, että kukaan ei voi hakkeroida tiliäsi arvaamalla salasana. Toteutus vaihtelee sosiaalisen median eri alustoilla...

Facebook TFA

Facebookissa: Siellä on useita vaihtoehtoja. Löydä ne, kirjaudu tilillesi, siirry sivun oikeassa yläkulmassa oleviin alaspäin osoittaviin nuolinäppäimiin avautuviin Asetukset-kohtaan ja napsauta sitten Suojaus ja kirjautuminen. Napsauta nyt “Muokkaa” -painiketta “ Käytä kaksikerroista todennusta ”käyttääksesi kaikkia vaihtoehtoja.

Yksinkertaisin vaihtoehto mahdollistaa matkapuhelimen käytön toisena "kohteena" kaksifaktorisessa todennusprosessissa. Voit joko vastaanottaa tekstiviestin, joka sisältää yksilöivän koodin, tai käyttää Code Generator -ominaisuutta (piilotettu Facebook-mobiilisovellukseen) koodin luomiseen tarvittaessa. Molemmissa tapauksissa et voi kirjautua sisään jostakin uudesta ilman salasanaasi ja koodia.

Facebook tarjoaa useita muita edistyneitä kaksivaiheisia vahvistusvaihtoehtoja, mukaan lukien kertakäyttöiset salasanat Facebook-sovelluksille pelikonsoleissa ja muissa laitteissa. Plus integrointi yleisiin turvaavaimiin. 2FA on helppo asentaa ja parantaa heti sosiaalisen median tietosuojaa tekemällä hakkereille tunkeutumisen tuntemaan tilillesi entistä vaikeampaa..

Täältä löydät oppaan kaikista Facebookin vaihtoehdoista.

Twitter TFA

Twitterissä:Asetukset ovat samanlaisia, mutta vähemmän hienostuneita. Periaate on sama; annat Twitterille matkapuhelinnumeron ja aktivoit kaksikerroisen todennuksen. Tämä pakottaa Twitterin vaatimaan kertaluonteisen salasanan (lähetetään tekstiviestinä tähän numeroon) joka kerta, kun kirjaudut sisään.

Tämän asetuksen käyttäminen edellyttää kirjautumista tilillesi tietokoneella. Asetusvalikko on oikeassa yläkulmassa. Napsauta "Asetukset ja tietosuoja" ja valitse sitten ruutu "Vahvista kirjautumispyynnöt".

Kun teet tämän, kannattaa tarkistaa “Mobiili” -valikko varmistaaksesi uudelleen, että olet määrittänyt oikean matkapuhelinnumeron - muuten kirjautumiskoodisi voidaan lähettää väärään numeroon. Jos sinulla on vaikeuksia vaihtoehtojen löytämisessä tai haluat asettaa kaksifaktorisen todennuksen Twitterin mobiilisovelluksella, tässä on opas.

Instagram TFA

Instagram:Tässä kaksivaiheinen todennus on melkein sama. Koska Instagram on ensisijaisesti mobiilisovellus, sinun on otettava käyttöön ylimääräinen tietoturva puhelimestasi.

Avaa Instagram-sovellus ja siirry profiiliisi. Siirry asetusvalikkoon napauttamalla ”asetukset” -sovellusta. Napauta ”Kaksikerroksinen todennus” ja kytke ”Vaadi turvakoodi” päälle. Sinun on jälleen varmistettava, että Instagram-puhelinnumerosi on oikea, tai voit estää itsesi lukitsemisen tililtäsi. Jos sinulla on vaikeuksia vaihtoehtojen löytämisessä, tässä on opas tämän tekemiseen.

Kaksitekijäinen todennus on myös saatavana Snapchatissa. Kuten muutkin verkot, ominaisuus vaatii kertaluonteisen numeerisen koodin vastaanottamisen tekstiviestinä. Ota tämä ominaisuus käyttöön avaamalla Snapchat mobiililaitteellasi ja napauttamalla Snapchat-kuvaketta vasemmassa yläkulmassa. Napauta seuraavaksi oikeassa yläkulmassa olevaa ”asetukset” -sovelluskuvaketta, valitse ”Sisäänkirjautumisen vahvistus” ja seuraa ohjeita. Voit käyttää myös Google Authenticatoria (lisää tästä myöhemmin).

On syytä ottaa aikaa aktivoida kaksivaiheinen todennus kaikilla sosiaalisen median tileilläsi. Se vie vain muutaman minuutin, ja on luultavasti helpoin tapa parantaa tietoturvaa merkittävästi.

Facebook-tietosuoja

Facebook-tietosuoja

Facebookin vaarat

Rikolliset hyödyntävät usein Facebookia saadakseen tietoja ihmisten elämästä ja sijainnista. Tästä huolimatta tutkimukset paljastavat, että merkittävä osa käyttäjistä ei edelleenkään pysty säätämään yksityisyyden asetuksiaan riittävästi. Tämä on pelottavaa, kun otetaan huomioon, että alustalla on 270 miljoonaa vääriä tai vääriä tilejä. Mitkä ovat Facebookin tärkeimmät vaarat?

Suurin osa ihmisistä haluaa jakaa valokuvia, tiloja ja kokemuksia ystävien ja perheen kanssa - mutta ei koko maailman kanssa. Vaara alkaa käyttäjillä, jotka eivät tarkista suojausasetuksiaan ja päättävät jakaa paljon laajemmalle yleisölle kuin on turvallista tehdä niin..Facebookin vaarat

Valitettavasti vaarat eivät liity vain valokuvien jakamiseen. Pelkkä fake-tilien lukumäärä alustalla osoittaa kuinka monta rikollista ihmiset kiertävät Facebookissa. Jotkut saattavat jopa poseerata ystäväksesi tilien kloonauksen jälkeen. Siksi sinun on aina oltava varovainen, jos saat ystäväpyynnön jollekulta, jonka luulit jo olevan ystäviä.

Epärehellisten käyttäjien aikomukset vaihtelevat villisti. Jotkut ovat murtovarkaita, jotka indeksoivat verkkoa lomalle lomalla oleville ihmisille. Ja spektrin pimeässä päässä ovat petokset ja seksuaaliset saalistajat, jotka käyttävät alustaa saalistamaan haavoittuvia ihmisiä. Kuten olen aiemmin keskustellut lasten verkkoturvallisuutta koskevassa oppaassani, on olemassa joitakin järkyttäviä tilastoja, jotka koskevat nuorten määrää, johon vieraat ihmiset ottavat yhteyttä verkossa, ja niiden teini-ikäisten lukumäärää, jotka menevät tapaamaan näitä muukalaisia ​​tosielämässä.

Sosiaalisen median vaarat ovat erittäin todellisia, minkä vuoksi on tärkeää parantaa sosiaalisen median yksityisyyttä...

Facebook-tietosuoja-asetukset

Tarkistetaan, kuinka Facebook-profiili on lukittu. Jos et ole koskaan muuttanut yksityisyysasetuksiasi aiemmin, saatat olla yllättynyt saadaksesi selville, kuinka suuri osa elämästäsi on julkista.Facebook-tietosuoja-asetukset

Kirjaudu sisään Facebookiin tietokoneellasi ja siirry profiilisivullesi. Napsauta otsikkokuvasi oikeassa alakulmassa olevaa ”...” (kolme pistettä) -kuvaketta ja valitse ”Näytä nimellä…”. Näet sitten profiilisi “Julkinen”. Tämän avulla voit nähdä kaiken, mitä satunnainen Facebook-käyttäjä katso ovatko he löytäneet sinut Facebookin hakupalvelun kautta.

Jos olet yrittänyt lukita tilisi aiemmin, saatat nähdä vain otsakkeen kuvan ja nykyisen profiilikuvan. On kuitenkin enemmän kuin todennäköistä, että huomaat myös, että joitain valokuvia, kommentteja ja ehkä jopa tila näkyy maailmalle. Monissa tapauksissa näkemäsi voi järkyttää sinua. Jos mietit, miksi tämä on - mahdollisia syitä on paljon. Sinulla voi olla valokuva-albumeita (kuten älypuhelimien lähettämiä), joissa valokuvat asetetaan automaattisesti ”julkiseen” näkymään, tai sinulla voi olla tili, joka on määritetty tavalla, jonka muut ihmiset voivat lähettää aikajanallesi ilman lupaa.

Jos olet yksi niistä ihmisistä, joka piilottaa aktiviteetteja tietyiltä Facebookin “ystäviltä”, voit käyttää myös tämän näytön yläosassa olevaa vaihtoehtoa nähdäksesi profiilisi “tietynä ystävänä”, jotta voit vahvistaa heidän näkemänsä.

Näillä tiedoilla on hyvä käsitys siitä, mitä sinun on tehtävä lisätäksesi sosiaalisen median yksityisyyttä Facebookissa, joten käydään läpi tärkeimmät asetukset.

Tietosuoja-asetukset ja työkalut-asetukset

Suurin osa avainasetuksista löytyy ”Tietosuoja-asetukset ja työkalut” -vaihtoehdoista. Tähän pääset napsauttamalla pientä alaspäin osoittavaa nuolta Facebook-verkkosivun oikeassa yläkulmassa, napsauttamalla ”Asetukset” ja valitsemalla sitten ”Tietosuoja” vasemmasta reunasta..Facebookin tietosuoja-asetukset ja työkalut

Oikealla olevilla asetuksilla voit valita, ketkä näkevät tulevat viestisi (valitsemalla vaihtoehdoista ”Julkinen”, “Ystävät”, “Ystävät (paitsi tietyt ihmiset)” ja monista muista mukautetuista vaihtoehdoista.) Voit tehdä samanlaisen valinnan kenen suhteen voi ottaa sinuun yhteyttä Facebookin kautta - ja kuka voi etsiä sinut sähköpostiosoitteesi tai puhelinnumerosi kautta.

Facebook-yksityisyyden lukitseminen on itse asiassa melko helppoa. Aloita rajoittamalla viestien näkyvyyttä valitsemillesi ystäville, rajoittamalla ”ystäväpyynnöt” ”ystävien ystäviin” ja rajoittamalla sitä, kuka voi katsoa sinua vain “ystäviksi”. Tämä tekee sinusta niin yksityisen kuin mahdollista olla Facebookissa. On kuitenkin syytä huomata, että Facebookissa ei todellakaan ole mitään tapaa mennä ”verkkoon”. Jos tämä on mitä haluat, on parasta välttää alustaa kokonaan.

Olen muuttanut nämä asiat, saatat ajatella, että olet valmis, mutta siellä on toinen tärkeä vaihe. Kun olet muuttanut asetuksiasi, käytä yllä kuvattua ”View as…” -toimintoa tarkistaaksesi, onko edelleen sisältöä, jota voidaan julkisesti katsella. Huomaat, että näiden asetusten muuttaminen ei ole auttanut piilottamaan mitään, mitä olet aiemmin jakanut julkisesti.

Korjaa tämä palaamalla ”Tietosuoja-asetukset ja -työkalut” -vaihtoehtoihin ja hyödyntämällä “Rajoita aiempia viestejä” -ominaisuutta, jonka avulla voit estää yleisöä (tai “ystävien ystäviä”) näkemästä vanhaa viestiä. Jälleen kerran on syytä tarkistaa “Näytä nimellä…” -toiminto uudelleen - kunnes olet tyytyväinen siihen, mitä yleisön jäsen näkee saapuessaan profiiliin. Tarvittaessa voit siirtyä jäljellä oleviin yksittäisiin viesteihin ja valokuviin ja muuttaa manuaalisesti niiden näkyvyyttä tarpeen mukaan. Huomaa, että tämän linkin mukaisesti nykyinen profiilisi ja kuvasi on aina saatavissa julkiseen tarkasteluun.

On tärkeää muistaa, että Facebook-tietosuoja-asetusten tarkistaminen ei ole asia, jota sinun tulisi pitää kertaluonteisena tehtävänä. Joskus Facebook muuttaa oletusasetuksia ja tekee niistä vähemmän yksityisiä - joten kannattaa tarkistaa asetukset ajoittain.

Muita huomioitavia asioita

On joitain muita tärkeitä asetuksia, jotka kannattaa tarkastella, mutta ennen sitä on syytä harkita ystävien selvittämistä.

Jos sinulla on joku, jolla on satoja (tai jopa tuhansia) Facebook-ystäviä, kannattaa ehkä harkita viisautta tehdä online-ystävyydestasi niin helposti saataville. Jaatte potentiaalisesti jokapäiväisen elämäsi yksityiskohtia laajan ihmisryhmän kanssa, mutta annat myös kaikille ystäväsi ystäville ikkunan elämääsi. Tämä ei ehkä häiritse sinua, mutta on jotain ajateltavaa. Jos haluat todellisen sosiaalisen median yksityisyyden, sen tulisi alkaa suojaamalla sitä, kenen olet valmis antamaan online-ympyrääsi.

Aikajana ja merkintävaihtoehdot

Facebookin aikajana ja koodaus

Seuraavaksi kannattaa tarkastella "Aikajana ja koodaus" -vaihtoehtoja, jotka sijaitsevat saman vasemman valikon tietosuoja-asetusten alla..

Täällä voit valita, kuka voi lähettää aikajanallesi, onko sinun tarkistettava heidän viestinsä ennen heidän julkaisemistaan ​​ja kuka voi nähdä ne, kun he ovat valmiina. Suurimmalla osalla näistä vaihtoehdoista on "vain minä" -valinta, jotta sinulla on täysi hallinta siitä, mitä lisätään Facebook-esiintymisesi. Nämä eivät ole koskaan oletusasetuksia, joten sinun on pelattava asetuksiasi estääksesi ihmisiä lisäämästä häpeällistä sisältöä sinusta tietämättäsi.

On myös syytä tarkastella Estämisvaihtoehtoja lisätäksesi ihmisiä, jotka et halua mennä lähelle Facebook-profiilisi. Lisää sinut aina estettyihin luetteloihin, jos sinut koskaan vaivataan, häiritään - tai jos sinusta tehdään tuntemaan olosi epämukavaksi - Facebookissa..

Sovellusten lukitseminen

Toinen tärkeä tarkasteltava Facebook-asetus on vasemmassa valikossa - Sovellukset-osiossa.Facebook-sovellukset

Kuten todennäköisesti tiedät, tuhannet sovellukset linkittävät Facebookiin. Monet houkuttelevat pelit tai esimerkiksi suositut “mikä Simpsonin hahmo olet?” -Tyylisiä tietokilpailuja.

Monien näiden sovellusten ongelma on, että ne vaativat merkittävää pääsyä Facebook-tiliisi. Usein ihmiset eivät ymmärrä kuinka paljon yksityisyyttä he vaarantavat, kun he antavat peleille pääsyn profiiliinsa.

Jos haluat tarkastella kaikkia sovelluksia, joilla on jonkin verran pääsyä Facebook-tiliisi, katso näytön oikeanpuoleista osaa siirtyessäsi Asetukset-kohdassa olevaan ”Sovellukset” -valikkoon. Jokaiselle sovellukselle voi napsauttaa pientä lyijykynäkuvaketta nähdäksesi, mihin profiilisi osiin sillä on jatkuva pääsy. Monissa tapauksissa saatat todennäköisesti järkyttyä saadaksesi selville.

Paras tapa käsitellä tätä on poistaa kaikki sovellukset, joita et enää käytä, ja katsoa hyvästi, mitä oikeuksia annat niille, jotka haluat pitää. Jos sinusta tuntuu, että sovellus loukkaa tarpeettomasti yksityisyyttäsi, päästä eroon siitä.

Harkitse aina vakavasti kompromisseja Facebook-käyttöoikeuden tarjoamisesta sovelluksille ja peleille sekä yksityisyytesi vaarantamiseen. Onko todellakin syytä jakaa kaikki lähettämäsi kasvottoman yrityksen kanssa pelataksesi online-peliä muutaman minuutin täällä täällä? Usein ei ole!

Twitter-tietosuoja

Twitter-tietosuoja

Twitterin vaarat

Twitter on erilainen peto kuin Facebook, mutta monet vaarat pysyvät samana. Twitterin yksityisyyden suhteen sinulla on yksi perustavanlaatuinen päätös - pitääkö tweetit yksityisinä ja siten vain näkyvissä sinua seuraaville ihmisille - vai tweetittää julkisesti ja antaa kaikkien seurata tiliäsi.

Twitterin tarkoitus on jakaa ajatuksia ja tunteita maailman kanssa. Suuri joukko ihmisiä ylpeilee seuraajien lukumäärästä ja ovat iloisia, kun lukumäärä kasvaa.Twitterin vaarat

Tämä tuo esiin samanlaisia ​​vaaroja Facebookissa läsnä oleville. Jos valitset twiitti lomastasi yksityiskohdat ja annat kenelle tahansa nähdä tweettejäsi, mainostat potentiaalisesti tyhjän kodin murtovarkauksille. Pohjimmiltaan: mitä henkilökohtaisempia tietoja valitset jakaa, sitä enemmän vaarantat yksityisyytesi. Siksi, jos sinulla on Twitter-tili, se on avoin kaikille, sinun on jatkuvasti soitettava arvioita siitä, mitä olet valmis paljastamaan. Voit esimerkiksi harkita pidättäytymästä jakamasta kotikaupunkiasi Twitter-profiilissa.

Yksi erityinen Twitter-vaara, joka törmää uutisiin jatkuvasti, on verkkopelaamisen, kiusaamisen ja uhkaavan käytöksen vaara. Tämä on usein suunnattu kuuluisuuksille, poliitikkoille ja muille korkean profiilin ihmisille, mutta kuka tahansa voi joutua uhriksi. Yksi vuoden 2017 raportti paljasti, että Yhdistyneen kuningaskunnan naispoliitikot saivat yli 25 000 väärinkäyttävää viestiä vain kuuden kuukauden aikana. Vaikka Twitter-käyttäjiä on mahdollista estää, ei ole epäilystäkään siitä, että tällainen peikkojen käyttäytyminen voi aiheuttaa huomattavaa huolta ja stressiä.

Toinen vaara on suoraviestien (DM) muodossa. Usein Twitterin käyttäjät voivat vastaanottaa suoria viestejä, myös verkkolinkkejä, jotka johtavat verkkosivustoihin, jotka osallistuvat rikolliseen toimintaan, kuten petoksiin tai tietojenkalasteluun. On järkevää olla erityisen varovainen vieraiden ihmisten suorien viestien suhteen, etenkin niiden, joilla on linkkejä tuntemattomille verkkosivustoille.

Twitter-tietosuoja-asetukset

Ennen kuin alamme tutkia asetusvalikkoja, on tärkeää korostaa, että avain Twitterin yksityisyyteen on henkilökohtaisissa päätöksissäsi jaettavasta. Jos tilisi on avoin kaikille nähdä ja valitset twiitti nykyisestä sijainnistasi, paljastat missä olet kenelle tahansa, joka haluaa selvittää - ja sinun on päätettävä, onko sinusta mukava.Twitter-tietosuoja-asetukset

Vastaavasti, jos haluat osallistua poliittisiin keskusteluihin Twitterissä (ja monet ihmiset tekevätkin!), On täysin sinun vastuullasi, kuinka kaukaa haluat jakaa näkemyksesi. Jos nämä näkemykset ovat riittävän kiistanalaisia ​​aiheuttamaan voimakkaita reaktioita muilta Twitter-käyttäjiltä, ​​voit avata itsesi uistelulle ja väärinkäytöksille ihmisiltä, ​​joilla on erilaiset mielipiteet. Tietenkin on rehellistä sanoa, että tällainen keskustelu on osa Twitterin vetoomusta.

Sen valitseminen, lähetäkö viesti julkisesti vai yksityisesti

Kuten edellä on keskusteltu, keskeinen päätös, joka sinun on tehtävä Twitter-yksityisyyden suhteen, on se, haluatko julkisen tilin tai tilin, joka on “lukittu” piirisi seuraajiin.Tweet-yksityisyys

Voit käyttää tätä asetusta siirtymällä Twitterin Profiili ja asetukset -valikkoon. Tätä käytetään (Twitter-verkkosivustolla) oikeassa yläkulmassa olevan kuvakkeen kautta. Näihin vaihtoehtoihin pääsee myös Twitter-mobiilisovelluksen kautta (katso lisätietoja täältä).

Tietosuoja ja turvallisuus -osiosta löytyy vaihtoehto Suojaa twiitit. Tämä vaihtoehto EI ole valittuna oletuksena, koska Twitter julkaisee kaikki twiitit julkisiksi, ellet muuta tätä asetusta..

Jos päätät ottaa käyttöön Suojaa twiitit -vaihtoehdon, tweetit näkyvät vain seuraajille. Ja kaikkien uusien, jotka haluavat seurata sinua, on odotettava, kunnes hyväksyt heidän pyyntönsä. Tämä lukitsee tilisi vain niille ihmisille, jotka haluat seurata sinua. On tärkeää huomata se jokainen, joka seurasi sinua ennen aktivoit vaihtoehdon, näet silti tweettejäsi paitsi jos päätät estää niitä (katso alla).

Lisätietoja lukemista varten löydät Twitter-artikkelin, joka selittää julkisten ja suojattujen tilien erot täältä.

Muut tietosuoja-asetukset

Samasta ”Tietosuoja ja turvallisuus” -valikosta löydät joitain lisäasetuksia, joita haluat ehkä muokata yksityisyytesi parantamiseksi.

Yksi syytä kiinnittää erityistä huomiota "Tweet kanssa sijainti" -vaihtoehto, joka määrittää, lisäätkö sijainnin tweetidesi. Useimmissa tapauksissa tämä kannattaa kytkeä pois päältä, ellet halua mainostaa erityisesti missä olet. Jos sinulla on ollut tämä asetus aiemmin käytössä ja päätät lopettaa jakamisen, on olemassa vaihtoehto poistaa sijaintitiedot aiemmista tweetideistäsi.

Jos yrität pitää matalaa profiilia Twitterissä ja haluat vaikeuttaa ihmisten löytämistä sinua, voit myös poistaa ruudun kaksi ruutua, joiden avulla ihmiset voivat löytää sinut sähköpostiosoitteesi ja puhelinnumerosi avulla.

"Vastaanota suoraviestejä keneltä tahansa" -vaihtoehto on toinen, jonka todennäköisesti haluat varmistaa, että valinta ei ole valittuna. Tämä estää huijarit ja pettäjät lähettämästä sinulle suoraa viestiä, jossa kutsutaan sinua väijyviin verkkosivustoihin. Jättämättä tätä valintaa, varmistat, että vain seuraajat voivat lähettää sinulle suoran viestin.

Tässä osassa on myös muutamia muita vaihtoehtoja, joita kannattaa harkita, kuten esimerkiksi kieltää, että ihmiset merkitsevät sinua valokuviin, ja hallita kuinka helppoa ihmisten on lisätä sinua Twitter-tiimin tileihin..

Ihmisten estäminen Twitterissä

Jos haluat estää Twitterissä olevat ihmiset mistä tahansa syystä - se on kaksi helppoa tapaa.Twitter Estä ihmiset

Ensimmäinen tapa on käydä heidän profiilissaan sivustolla, napsauttaa oikeassa yläkulmassa olevaa pientä ”kolmen pisteen” kuvaketta ja napsauttaa ”Estä”. Kun olet tehnyt tämän, he eivät voi viestiä tai seurata sinua. . Täällä on lisätietoja ihmisten estämisen vaikutuksista Twitterissä.

Yksi asia, joka muistetaan estääksesi jonkun, on se estetty käyttäjä näki silti tweettejäsi, jos sinulla on julkinen profiili ja hän kirjautuu ulos tilistä. Jos tämä on huolenaihe, sinun on pohdittava, olisitko parempi siirtyä "suojattuun" tiliin, kuten aiemmin on kuvattu.

Voit myös estää käyttäjiä selatessasi Twitteriä napsauttamalla jonkin henkilön twiitin vieressä olevaa pientä alaspäin osoittavaa nuolta ja valitsemalla "Lohko" vaihtoehto sieltä.

Twitter-linkitetyt sovellukset

Kuten Facebook, myös Twitter mahdollistaa liitettävyyden useiden kolmansien osapuolien sovellusten kautta. Ne vaihtelevat sovelluksista, jotka linkittävät sanomalehtien kommenttiosiin sallimalla "liittyä Twitteriin" - Twitter-työkaluihin ja mobiilisovelluksiin, joiden avulla voit lähettää viestejä Twitteriin käyttämättä Twitter-verkkosivustoa tai virallisia sovelluksia.Twitter-linkitetyt sovellukset

Voit nähdä, millaisilla sovelluksilla on pääsy Twitter-tiliisi, käymällä saman sovellusvalikon "Sovellukset" -osiossa. Kannattaa katsoa hyvä luettelo läpi ja käyttää "peruuta käyttöoikeus" -vaihtoehto kaikille sovelluksille, joita et tunnista tai joita et enää käytä.

Kun linkität sovelluksen Twitteriin, valitset kuinka paljon pääsyä sillä sovelluksella on. Joissakin tapauksissa pääsy on vähäistä, mutta toisissa tapauksissa sovelluksille annetaan oikeus twiittiä puolestasi. Siksi yksityisyytesi maksimoimiseksi sinun tulee minimoida minkä tahansa käyttöoikeuden omaavien sovellusten määrä.

Joitakin lopullisia ajatuksia

Twitter-asetusten mukauttaminen yksityisyytesi parantamiseksi on nopea työ, joka kannattaa tehdä. Sinun tulee olla aktivoituna myös kaksivaiheinen vahvistus, kun olet siellä.

Valitsetpa sitten siirtyäksesi täydelliselle “suojatulle” tilille (hyvä idea, jos haluat pitää Twitter-aktiviteetin sinun ja pienen ystäväryhmän ja perheen välillä) vai käytätkö vain vähän enemmän hallintaa julkisesta tilistä, vaihtoehdoista ovatko olemassa - mahdollistavat Twitterin käytön vaarantamatta yksityisyyttäsi.

Instagram-tietosuoja

Instagram-tietosuoja

Instagramin vaarat

Instagram on mielenkiintoinen palvelu sosiaalisen median yksityisyyden suhteen, koska voitaisiin väittää, että suurin osa käyttäjistä etsii aktiivisesti näkemyksiä, tykkäyksiä ja uusia seuraajia - jopa enemmän kuin Twitterissä.

Monet käyttäjät lisäävät useita hashtageja Instagram-viesteihinsä toivoen lisäävänsä tavoitettavuuttaan saadakseen viestinsä mahdollisimman laajalle yleisölle. Tämä melko lentää yksityisyyden toivon edessä! Instagramissa on kuitenkin asetuksia, joita käyttäjät voivat tarkistaa. Voit myös lukita Instagram-tilin niin, että se on näkyvissä vain henkilökohtaisesti valtuuttamillesi seuraajille.Instagramin vaarat

Instagramin vaaroista se on hyvin samanlainen kuin Twitter. Vaaroihin sisältyy riski peikkojen ja rikollisten välille ja vaaraan paljastaa liikaa tietoa itsestäsi. Kuten muissakin sosiaalisissa verkostoissa, yleinen yksityisyyden tasosi laskee siihen, mitä päätät jakaa niin paljon kuin valitset. Joten siirrymme eteenpäin näihin asetuksiin nyt.

Instagram-tietosuoja-asetukset

Instagramin yksityisyysasetuksiin pääsee Instagram-mobiilisovelluksen kautta. Voit käyttää asetuksia avaamalla Instagram-sovelluksen ja napauttamalla ”Profiili” -osaa (pienen ihmisen kuvake oikeassa alakulmassa.) Napauta sitten pientä ”hammaskuvake” -kuvaketta, joka näkyy ”Muokkaa profiilia” -painikkeen vieressä päästäksesi asetusvalikkoon..

Julkisen tai yksityisen tilin valitseminen

Yksityinen tili Instagramissa on täsmälleen sama kuin suojattu tili Twitterissä. Jos valitset yksityisen tilin, kukaan ei voi nähdä sisältöäsi, ellet ole hyväksynyt häntä seuraajaksi. Yhteinen Twitterin kanssa, ihmiset, jotka seuraavat sinua jo tilisi vaihtamisen yhteydessä yksityiseksi, pysyvät valtuutetuina seuraajina, ellet estä niitä. Vaihtaaksesi yksityiselle tilille aktivoi yksinkertaisesti “Yksityinen tili” -vaihtoehto asetusvalikon “Tili” -kohdan alaosassa.Instagram-yksityistili

Yksityisen tilin valitseminen riippuu siitä, miten haluat käyttää Instagramia. Yksityisellä tilillä lukitset kaikki, joita et nimenomaisesti valtuuta. Tämä on täydellinen, jos haluat olla tekemisissä vain pienen seuraajaryhmän, kuten perheen ja ystävien kanssa. Monille tämä on kuitenkin Instagram-tarkoituksen vastaista. Päätös on sinun.

Muut tietosuoja-asetukset Instagramissa

Verrattuna muihin verkkoihin, Instagramissa ei ole yhtä paljon mitä hallita yksityisyyden suhteen. Voit kuitenkin harkita joitain lisävaihtoehtoja...

Instagram-suojaus

Asetusten Valokuvat sinusta -osiossa voit hallita, voivatko ihmiset lisätä valokuvia profiiliini merkitsemällä sinut niihin. Jos haluat ”veto-oikeuden” näihin valokuviin ennen niiden julkaisua, valitse sitten Lisää manuaalisesti. (Huomaa, että ”Lisää automaattisesti” on oletusasetus.)

Story Settings -kohdassa voit hallita sitä, kuka voi vastata päivittäisiin Instagram-tarinoihisi - ja myös sanella, voivatko seuraajat jakaa tarinasi edelleen. Tämä on toinen oletuksena sallittu vaihtoehto, jonka haluat ehkä poistaa käytöstä, jos haluat parantaa yksityisyyttäsi.

Ihmisten estäminen Instagramissa

Estäminen Instagram toimii hyvin samalla tavalla kuin Twitterin estäminen.Instagram estettyjä käyttäjiä

Napauttamalla Instagram-syötteesi selaamalla kenen tahansa käyttäjänimeä, jonka haluat estää. Tämä vie sinut hänen profiilisivulleen. Napauta seuraavaksi heidän profiilinsa oikeassa yläkulmassa olevaa pientä ”kolme pistettä” -kuvaketta ja valitse punainen ”Estä” -vaihtoehto.

Sinua pyydetään vahvistamaan, kun olet estänyt jokaisen käyttäjän. Voit myös tarkistaa estettyjen käyttäjien luettelon pääasetukset-valikossa.

Joitakin lopullisia ajatuksia

Kuten Facebookissa ja Twitterissä, on myös syytä aktivoida kaksivaiheinen vahvistus Instagram-tililläsi riippumatta siitä, mitä päätät tehdä muiden asetusten suhteen.

Tämän lisäksi on todella sinun tehtäväsi käyttää Instagramia - mutta vaikka aiot yrittää tulla seuraavaksi Instagram-tähtiä tai brändin vaikuttajaa - on silti mahdollista parantaa yksityisyyttäsi ja tulla järkevämmäksi siitä, mitä olet valmis jakamaan.

Snapchat-yksityisyys

Snapchat-yksityisyys

Snapchaternin vaarat

Snapchat on hyvin erilainen sosiaalinen verkosto, joka on suunniteltu nopeamman tyyppiseen ystävien väliseen vuorovaikutukseen kuin ajatukseen rakentaa aikataulu kaikelle historialliselle toiminnallesi..

Snapchat on kehittynyt nopeasti, ja se on alkanut alustana viesteille, jotka "tuhoutuvat" nopeasti katselun jälkeen. Kuormituksia ominaisuuksia on lisätty julkaisun jälkeen, ja uusia on lisätty koko ajan. Nyt on mahdollista pitää "tarinoita" verkossa 24 tunnin ajan ja tallentaa "napsautuksia" henkilökohtaiseen säilytysalueelle. Snapchartsin perusperiaate "pysyvänä" sosiaalisena verkostona pätee kuitenkin edelleen (löydät Snapchatista loistavan alustan ja sen jatkuvan kehityksen täältä).Snapchaternin vaarat

Tämä viestien pysyvyys yhdistettynä Snapchaten valtavaan suosioon nuorempien sukupolvien keskuudessa tekee Snapchatista erityisen huolestuttavan alustan vanhemmille, joilla on sitä käyttäviä lapsia. Snapchatin sijaintipalvelu (Snap Map) on erityisen huolestuttava, koska aktivoitunaan se voi tehdä muiden käyttäjien kohdalla helpoksi määrittää jonkun sijainnin. Onneksi tämä ominaisuus on oletuksena poissa käytöstä, mutta jos pienet lapsesi käyttävät Snapchattia, on ehdottomasti syytä tarkistaa, etteivät he ole aktivoineet sitä.

Snapchatin vaarat ovat samanlaisia ​​kuin muiden sosiaalisten verkostojen, mukaan lukien verkkokiusaamisen ja uistelujen riski. Ainutlaatuiseksi tekee foorumin viestien väliaikaisuus ja se, että se on niin suosittu lasten keskuudessa, mutta vanhemmat ihmiset sitä usein huomioivat - mikä aiheuttaa riskin, että teini-ikäiset käyttävät jotain, jota heidän vanhempansa eivät oikein ymmärrä..

Tästä syystä voi olla, että joudut tarkistamaan tietosuoja-asetukset lasten puolesta (jos olet vanhempi), ei oman tilisi sijaan..

Snapchat-tietosuoja-asetukset

Snapchaternan tärkeimmät tietosuoja-asetukset liittyvät siihen, kuka voi nähdä lähettämäsi tiedot. Sovellus on mahdollista määrittää niin, että kaikki lähettämäsi näkyy alustan kaikille. Onneksi oletusasetukset ovat melko rajoittavia. Ellei yritä rakentaa henkilökohtaista tuotemerkkiä tai käyttää Snapchatia yrityksen puolesta, ei ole mitään syytä, miksi sinun olisi jaettava asioita, jotka ovat laajasti.

Tarkista nämä asetukset napauttamalla Snapchat-kuvaketta sovelluksen vasemmassa yläkulmassa. Napauta seuraavaksi oikeassa yläkulmassa olevaa ”asetukset” -sovelluskuvaketta. Vieritä alas kohtaan "Kuka voi ..."

Snapchat

Tässä osiossa voit hallita sitä, kuka näkee viestisi tai lisätä sinut verkkoon. Useimmissa tapauksissa haluat valita ”Ystäväni” vaihtoehdoksi Ota minuun yhteyttä ja tarkastella tarinaani. Ellet todella halua näyttää sijaintiasi, on parasta jättää ”Katso sijaintini” -kohdassa ”vain minä”. Verge kuvaa Snapchatin sijaintitoimintoja, jotka ovat verkon "suurin yksityisyyden uhka", kuten tässä keskustellaan. Joten harkitse huolellisesti, ennen kuin aktivoit tämän laajemmalle yleisölle. Jos päätät sallia ihmisten nähdä sijaintisi, on parasta pitää se valitussa ystävä- ja perheryhmässä.

Tämän osan viimeinen ominaisuus on merkitty ”nähdä minut pikaluokassa”. Tämä on pikemminkin kuin Facebook ehdottaa tuntemaasi ihmisiä. Tästä voi olla hyötyä "ystävien ystäville" auttaessasi sinua löytämään, mutta yksityisyyden suojaamiseksi on parasta poistaa tämä ominaisuus käytöstä.

Ihmisten estäminen Snapchatissa

Edellä mainituissa asetusvalikoissa huomaat "Estetty" -kohdan, jossa kuka tahansa, jonka olet päättänyt estää alustalla, näkyy luettelossa.

Voit estää jonkun Snapchatissa napauttamalla hänen profiilia Snapchat-sovelluksen pääikkunasta. Napauta ”kolme riviä” -kuvaketta vasemmassa yläkulmassa ja valitse sitten ”estä” ilmestyvästä valikosta.

Joitakin lopullisia ajatuksia

Yksi lisävaihe yksityisyyden saamiseksi Snapchartsista on kieltäytyä antamasta sovelluksen skannata laitteesi yhteystietojen kautta ehdottaaksesi enemmän mahdollisia yhteyksiä. Koska tämä asetus on kuitenkin otettu käyttöön alkuperäisissä asennuksissa, on mahdollista, että sinä (tai lapsesi) olet jo antanut tämän tapahtua.

Siksi osana Snapchatin yksityisyyden puhdistamista on syytä tarkastella yhteystietoluetteloa (tai tehdä niin lapsesi kanssa) ja poistaa kaikki, joiden ei pitäisi olla siellä.

Lopuksi, kuten artikkelissa aiemmin keskusteltiin, on syytä aktivoida kaksivaiheinen vahvistus kirjautumiseen Snapchat-tiliisi parantaaksesi mahdollisuuksiasi, että sinut ei hakkeroida.

Googlen tietosuoja

Googlen tietosuoja

Google on Internet-jättiläinen, mutta se ei ole sosiaalinen verkosto. Tästä huolimatta yhdellä miljardilla ihmisellä on Google- tai Gmail-tili, ja yhdistettynä Google-haun laajaan päivittäiseen käyttöön - tämä tarkoittaa sitä, että valtava osa Internetin käyttäjistä luovuttaa Googlelle päivittäin valtavia määriä tietoja. Tämä vaikuttaa väistämättä heidän yksityisyyteen.

Seuraavissa osissa tarkastellaan joitain Googleen ja Google-tiliin liittyviä riskejä ja ehdotamme joitain asetuksia, jotka kannattaa ehkä tarkistaa, jos haluat ottaa jonkin verran hallintaa.

Poistuminen Google-hakutuloksista

Oletko koskaan Googlennut itseäsi? Löytämäsi riippuu siitä, kuinka aktiivinen olet online-tilassa ja kuinka hämärtävä nimesi on. Jos sinulla on "ainutlaatuinen" nimi - todennäköisesti löydät itsesi hakutulosten yläosasta tai lähellä. Ottaa huomioon, että jos sinulla on yleisempi nimi - tai jaat nimen jonkun kanssa, jolla on jopa pieni määrä online-mainetta -, sinun on ehkä tehtävä hieman vaikeampi löytää itsesi.

Siitä huolimatta, olet ehkä miettinyt, mitä voit tehdä, jos Googlessa ilmestyy jotain, joka tuntuu vaarantavan yksityisyytesi - jotain, jonka olet mieluummin poistanut.Google-poisto

Valitettavasti se ei ole yhtä helppoa kuin päättää, että haluat jotain poistuvan Internetistä, ja pyytää Googlea poistamaan sen. Googlen virallisissa neuvoissa online-maineesi hallitsemiseksi yritys ehdottaa, että ensimmäinen käyntisatama on ottaa yhteyttä sen verkkosivuston omistajaan, jonka sisältö on.

Google-tili

Jos verkkosivuston omistaja ei kuitenkaan voi auttaa - Google pystyy poistamaan tietyt tiedot hakutuloksista (jos voit vakuuttaa yrityksen siitä, että sisältö aiheuttaa sinulle todellista tuskaa). Sellainen sisältö, jonka Google poistaa hakutuloksista, sisältää esimerkiksi lääketieteelliset tiedot, viranomaisten henkilöllisyystodistukset ja loukkaavat kuvat. Katso tästä lisätietoja.

Tässä on huomioitava kaksi seikkaa. Ensimmäinen on, että vaikka Google voi poistaa asioita hakutuloksista, he eivät voi poistaa kyseistä todellista sisältöä todellisista verkkosivustoistaan. Toiseksi, kuten näet Googlen poistokäytännöistä, on olemassa rajallinen joukko olosuhteita, joissa yritys toimii poistopyynnön yhteydessä. Tästä huolimatta, jos sinusta tuntuu, että Googlen hakutuloksissa on sinusta tietoja, joita ei pitäisi olla, kannattaa vedota oikeuteen unohtaa.

Google-tilit ja niiden riskit

Jos käytät Internet-säännöllisyyttä, on todennäköistä, että Googlella on paljon tietoa, joka voi vaikuttaa kielteisesti yksityisyyteesi.

Tässä oppaassa keskitymme Google-tileihin ja Gmail-tileihin. On kuitenkin myös syytä huomata, että jos käytät Googlea asioiden etsimiseen verkossa - kun olet kirjautunut tiliisi oletusasetuksilla - Googlella on todennäköisesti pitkä ja yksityiskohtainen tieto hakuhistoriastasi. Jos tämä tekee jotain, joka saa sinut tuntemaan olosi epämukavaksi, sinun kannattaa tutustua tähän oppaaseen hakuhistorian tarkastelemiseksi ja poistamiseksi.Google-toiminta

Jos käytät Gmailia, Google Drivea ja / tai Google Appsia (etenkin Chrome-selaimen kanssa), Google saa seuraamaan paljon verkossa tekemääsi. Katsotaanpa tarkemmin Google-tilien aiheuttamia riskejä...

On tunnettu tosiasia, että Google pystyy lukemaan kaikki Gmail-viestit ja Google Drive -asiakirjat. Itse asiassa viime aikoihin saakka Google käytti sähköpostien sisältöä mainonnan kohdistamiseen (yksi monista syistä, miksi joskus näyttää siltä, ​​että selaimesi tuntee sinut paremmin kuin sinä itse tunnet!)

Tämä ei tarkoita, että Googlen työntekijät istuisivat lukemaan sähköpostiasi - ainakin toivomme, että emme. Kyky on kuitenkin olemassa, ja se on selkeä riski yksityisyyttä tietäville henkilöille. Äskettäin vahvistettiin, että Google voi tarkastella Google-dokumenteissa ja Gmailissa tallennettuja ja jaettuja asiakirjoja. Ilmeisesti tämä on niin, että Google voi juurruttaa laittoman sisällön - mutta se tarkoittaa myös, että Google ei ole erityisen yksityinen alusta sähköposti- tai online-asiakirjojen varastointiin..

Valitettavasti ei ole helppoa tapaa muuttaa näitä Google-palveluita yksityisemmiksi ja turvallisemmiksi. Se johtuu siitä, kuinka paljon luotat yritykseen ja kuinka mukava olet tekemäsi yksityisyysuhreja. Jos haluat mieluummin siirtyä pois Gmailista, tutustu turvallisesti yksityisten sähköpostipalveluiden oppaaseemme.

Google Authenticator

Google tarjoaa joukon vaihtoehtoja kaksinkertaisen tekijän todennuksen suorittamiseen Gmailissa, Google-tileillä ja muissa verkkopalveluissa. 2FA voidaan asettaa joko SMS-viesteillä, tulostamalla koodeja silloin, kun puhelinta ei ole käytettävissä, käyttämällä USB-suojausavaimia tai käyttämällä kätevää sovellusta, nimeltään Google Authenticator.Google Authenticator

Google Authenticator on mobiililaitteille tarkoitettu sovellus, joka luo ja päivittää jatkuvasti kertaluonteisia kirjautumiskoodeja. Löydät siitä tietoa täältä. Voit käyttää sitä toisena vaiheena kirjautumiseen Googleen ja lukuisiin online-tileihin.

Jos käytät monia verkkosivustoja, jotka vaativat sisäänkirjautumisen ja sallivat kaksifaktorisen todennuksen, Google Authenticator voi olla erittäin hyödyllinen lisäturvallisuuden lisäämiseksi. Sen käyttämiseksi käyttäjät kirjoittavat tavallisen käyttäjätunnuksen ja salasanan ja katsovat sitten puhelimessa tai tablet-laitteessa viimeisimmät kertakoodit. Asennus on todella helppoa, sillä sinun tarvitsee vain skannata viivakoodi jokaiselle sivustolle, johon haluat liittää sen.

Sitä ei ole välttämätöntä käyttää Gmail-tilillesi, mutta se on hieno tapa parantaa tietoturvasi alustalla. ja monet muut, kuten rahoitustuotteet, joilla on usein Google Authenticator -tuki.

Sosiaalisen median tietosuojapäätelmä

Sosiaalinen media ja yksityisyys eivät ole luonnollisia perheenjäseniä. Tämän oppaan tietojen tarkoituksena on auttaa sinua tekemään tietosuojakompromisseja pysyttäessäsi silti yhteydessä sosiaalisesti. Kunkin alustan vaiheiden käsittely ei vie kauaa, mikä tarkoittaa, että voit parantaa online-tietosuojaasi nopeasti. Muista kuitenkin, että tämä on prosessi, joka kannattaa palaa säännöllisesti varmistaaksesi, että asetukset ovat riittävän tiukkoja.

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me