Vie salasanat CSV-tiedostoina Chromesta ja Firefoxista

Käyttämällä suojattua salasananhallintaa, jolla on vahva kokonaissalaus, voit varmistaa, että kaikki salasanasi ovat turvallisia. Seurauksena on, että voit olla varma, että salasanasi eivät ole koskaan kenenkään saatavilla, paitsi sinä itse.

Jos olet kuten useimmat ihmiset, olet toistaiseksi sallinut selaimesi tallentaa salasanasi puolestasi. Tämä voi olla vaarallista, koska jos joku käyttää tietokonettasi, kun olet poissa työpöydältäsi, hän voi mahdollisesti hyödyntää tallennettuja salasanoja käyttääksesi yksityisiä tilejäsi.

Hyvä uutinen on, että useimpien premium-salasanahallintojen avulla voit tuoda salasanoja Chromesta ja Firefoxista. Sinun tarvitsee viedä kaikki salasanasi pilkuin erotettuina (CSV) -muodossa selaimesta. Tämän jälkeen voit tuoda salasanasi salasananhallintaohjelmaan ja poistaa ne selaimesta - parantamalla online-tietoturvaasi heti.

Kuinka viedä salasanat CSV-tiedostoon Google Chromesta

Suurin osa salasanojen hallitsijoista sallii sinun tuoda salasanoja CSV-muodossa. Tämän avulla voit ohittaa tarpeen syöttää kaikki salasanasi manuaalisesti. Seurauksena on, että voit nopeasti ja helposti saada kaikki salasanasi Chromesta uuteen salasanojen hallintaan. Noudata näitä yksinkertaisia ​​vaiheita:

 1. Käynnistä Google Chrome -selain.
 2. Napsauta Chrome-valikkoa (kolme pistettä näytön oikeassa yläkulmassa).
 3. Klikkaa asetukset.

 4. valita salasanat.
 5. Napsauta kolmea vieressä olevaa pistettä Tallennetut salasanat.
 6. Klikkaa Vie salasanat ja vahvista, että haluat viedä salasanasi.
 7. Valitse paikka viedäksesi salasanasi kiintolevylle ja anna CSV-tiedostolle nimi.
 8. Napsauta nyt Tallentaa.

Salasanasi tallennetaan nyt kiintolevylle ja ne voidaan tuoda salasananhallintaohjelmaan asiakkaan tuontitoiminnolla.

Muista, että kiintolevylle lataamiasi salasanoja ei ole salattu tai suojattu millään tavalla. Tästä syystä on suositeltavaa tuoda ne salasananhallintaohjelmaan ja poistaa CSV-tiedosto heti, jotta salasanasi eivät ripustu selvästi tekstissä.

Kun salasanasi on tuotu onnistuneesti salasanan hallintaan, voit myös poistaa ne Chromessa. Noudata yllä olevia vaiheita vaiheeseen 4 asti. Vieritä alas tallennettuihin salasanoihin ja poista ne yksitellen.

Kuinka viedä salasanat CSV-tiedostoon Firefoxista

Salasanojen vienti Firefoxista ei ole yhtä suoraviivaista kuin Chromen kanssa, koska Firefoxilla ei ole alkuperäistä vientiominaisuutta.

Yksi vaihtoehto on valita vain jokainen salasanasi kerrallaan ja tuoda se uuteen salasanahallintaan manuaalisesti. Tämä on kuitenkin erittäin työlästä - varsinkin jos Firefoxissa on tallennettu paljon salasanoja.

Parempi vaihtoehto on siirtää kirjautumistunnuksesi Firefoxista Google Chromeen ja ladata ne sitten CSV-tiedostona. Voit tehdä tämän noudattamalla näitä yksinkertaisia ​​ohjeita:

 1. Sulje Firefox.
 2. Avaa Chrome ja napsauta kolmea pistettä näytön oikeassa yläkulmassa.
 3. valita asetukset jonka jälkeen Tuo kirjanmerkkiasetukset.
 4. valita Mozilla Firefox avattavasta valikosta.
 5. Poista kaikki ruudut paitsi Tallennetut salasanat ja napsauta Tuonti.
 6. Nyt avautuu uusi ikkuna, joka vahvistaa, että olet tuonut salasanasi. Napsauta Valmis.

Salasanasi on nyt tuotu Chromeen, ja voit seurata tämän artikkelin aiempia ohjeita viedäksesi salasanasi CSV-tiedostona - käyttövalmis salasanahallinnassa.

Kun salasanasi on tuotu uuteen suojattuun salasanojen hallintaan, voit poistaa salasanat sekä Firefoxista että Chromesta turvallisuuden lisäämiseksi.

Vie salasanat Firefoxista FF Password Exporter -työkalun avulla

Jos et halua käyttää Chromea salasanojen viemiseen Firefoxista, voit käyttää sen sijaan sovellusta. Aloita napsauttamalla tätä linkkiä ladataksesi FF Password Exporter -sovelluksen. FF Password Exporter on saatavana Windows, macOS ja Linux.

Kun se on asennettu, käynnistä sovellus ja valitse avattavasta valikosta automaattisesti havaitut Firefox-profiilit.

Jos sinulla on sellainen, kirjoita Firefox-pääsalasanasi. Napsauta nyt Vie salasanat ja valitse CSV-tiedostomuoto (JSON on saatavana, jos haluat). Salasanat viedään nyt mihin tahansa kohtaan, jonka valitset kiintolevyltä.

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me