Voitko luottaa Google Chromen tietoihin?

Google Chrome on helposti maailman suosituin selain, ja sen markkinaosuus on noin 65,5 prosenttia (huhtikuusta 2020). Tietosuojaaktivistit pitävät sitä myös laajalti vakoiluohjelmana. Miksi?

Google ei myönnä käyttävänsä Chromea käyttäjien vakoojana, ja koska Chrome on rakennettu käyttämällä suurta määrää patentoitua suljettua lähdekoodia, ei ole mitään keinoa todistaa varmasti, että se käyttää niin. On kuitenkin joitain erittäin pakottavia syitä uskoa, että se tapahtuu…

Kuinka Google ansaitsee rahaa?

Google on vuoden 2020 nettoarvoltaan 167,7 miljardia dollaria ja napsauttaa Applen kantapäätä planeetan toiseksi suurimpana tuotemerkkinä.

Miten Apple ansaitsee rahansa, on selvää - se rakentaa ja myy erittäin suosittua premium-laitteistoa. Google puolestaan ​​tarjoaa laajan valikoiman kalliita palveluita ja kehitettäviä tuotteita, joita se tarjoaa yleisölle kaikkien suosikkihintaan: ilmaiseksi. Ne ovat myös tyylikkäitä, helppokäyttöisiä ja huipputeknisiä.

Ei ole yllättävää, että nämä palvelut ja tuotteet, erityisesti Chrome-selain, ovat olleet suuri hitti. Joten miten Google ansaitsee valtavat rahan määrät tuotteista, jotka se antaa ilmaiseksi?

Googlen liiketoimintamalli

Google ansaitsee rahaa keräämällä sinusta mahdollisimman paljon tietoja ja käyttämällä näitä tietoja tarkkaan kohdistettujen mainosten näyttämiseen näytölle. Mitä enemmän se tietää sinusta, sitä yksilöllisemmiksi nämä mainokset voivat tulla ja tilastollisesti on todennäköisempi, että ostat tuotteen yhdeltä sen mainoskumppanista.

Mitä enemmän rahaa sen mainoskumppanit ansaitsevat, sitä enemmän he maksavat Googlelle mainosten toimittamisesta sinulle. Googlen asiantuntemus oikeiden mainosten toimittamisesta oikeille ihmisille tarkoittaa, että mainostajat luottavat Googleen enemmän kuin mihin tahansa muuhun yritykseen tuottamaan hyvää vastinetta rahalle.

Vuosina 2009–2013 Google teki täydellistä yhteistyötä NSA: n PRISM-joukkovalvontaohjelman kanssa. Se väittää lopettaneensa, mutta miten voimme tietää tämän varmasti?

Seurauksena on, että Google hallitsee digitaalimainostuottojen markkinoita, ja sen markkinaosuus vuonna 2020 on 32,4 prosenttia. Siksi Googlen koko liiketoimintamalli perustuu hyökkääjien käyttäjien tietosuojaan. Ja kuten sen nettovarallisuus riittävästi osoittaa, se on uskomattoman onnistunut.

Kuinka se tekee tämän??

Google seuraa, mitä teemme verkossa - mitä etsimme (käyttämällä samannimistä hakukonetta), sen jälkeen käymiämme verkkosivustoja (käyttämällä taktiikoita, kuten evästeitä, sen kaikkialle ulottuvaa AdSense-verkkoa ja +1-jakamispainikkeita), miten olemme vuorovaikutuksessa sovellusten kanssa ( Android Play Service Framework -sovelluksen avulla, joka kerää myös sijaintitietoja) ja jopa kuinka olemme vuorovaikutuksessa muiden ihmisten kanssa tosielämässä (esimerkiksi pitämällä välilehtiä päivittäisissä toiminta-aikatauluissamme sen Kalenteri-sovelluksesta).

Vuonna 2017 Google lupasi, että se ei enää skannaa sähköposteja kohdistaakseen käyttäjiin räätälöityjä mainoksia. Tämä ei tarkoita, että se on lopettanut sähköpostien skannaamisen muihin tarkoituksiin. Sen AI-pohjainen älykäs vastausominaisuus todistaa tämän epäilemättä.

Erityisen järkyttävää on, että Google vuodesta 2015 lähtien skannaa sähköpostit Gmailissa kaikkien tehtyjen ostojen kirjaamiseksi, vaikka niillä ei olisi mitään tekemistä Googlen kanssa.

Pahemman asteen vuoksi tätä ei voida suojata yksityisyyden suoja-alueella, ja ainoa tapa poistaa tiedot on poistaa alkuperäiset sähköpostiviestit!

Entä Chrome?

Joten tiedämme, että Google vakoilee meitä, mutta entä Chromen kanssa? Toisin kuin hakuissamme ja sähköpostiviestiemme sisällössä, ei ole yhtä selvää, kuinka (ja todellakin, jos) Google ansaitsee maailman suosituimman selaimen.

Syynä Chrome on niin suosittu, että sen kehittämiseen (ja kehittämiseen) on heitetty paljon rahaa. On epätodennäköistä, että Google julkaisee tällaisen tuotteen ilmaiseksi, eikä siinä ole mitään heille.

Se kirjaa sinut Chrome-tiliisi ilman lupaa

Chromen tietosuojakäytäntö oli syyskuuhun 2018 saakka järkyttävä yksinkertaisuus ja selkeys. Voit kirjautua Chromeen, jolloin suostut nimenomaisesti luovuttamaan kaikki tietosi Googlelle.

Tai voit jättää sisäänkirjautumisen ponnahdusikkunat ja käyttää Chromea "Peruselain-tilassa", jossa tiedot pysyivät pohjimmiltaan selaimessa eikä niitä siirretty Googlelle (tai ainakin sitä Google väitti).

Chrome 69: stä lähtien selain kirjaa käyttäjät automaattisesti Chromeen, kun he kirjautuvat Google-palveluihin, kuten Gmail. Google otti käyttöön tämän muutoksen, jolla on tärkeitä yksityisyyden suojaa, ilman käyttäjän varoitusta tai pyyntöä suostumusta.

Ihmiset saivat tietoonsa ongelmasta vasta kun he huomasivat Chromen tehtäväpalkissa olevan kuvakkeen, joka ilmaisee, että he ovat huokaaneet Chromeen!

Jos metsästät Chromen Lisäasetukset-valikon kautta, tämä automaattinen sisäänkirjautuminen on mahdollista poistaa käytöstä, mutta Google on poistunut mahdollisuuksistaan ​​piilottaa tämä vaihtoehto mahdollisimman paljon. Tämä on tilanne, joka herätti pelkoja siitä, että Google aikoo rauhallisesti poistaa opt-out-vaihtoehdon heti, kun yleinen kiinnostus asiaan on heikentynyt..

Chromen mainosten estäjä

Helmikuussa 2018 Google esitteli mainosten estäjän, joka joutui välittömästi kritiikin myrskyyn itsepalvelustaan. Kuten The Guardian sanoi:

"Suunnitelma on yksinkertainen ja melkein selkeä: estä vain riittävästi ilmoituksia varmistaaksesi, että ihmiset eivät tunne tarpeita asentaa adblocker, joka estää heidät kaikki."

Tämä tuskin herättää luottamusta.

Chrome skannaa kaikki tiedostosi ilman lupaa

Maaliskuussa 2018 päivitetty Chromen tietosuojatyökalu hälytti tietosuojaaktivistit aloittamalla käyttäjien tietokoneissa olevien tiedostojen, myös heidän asiakirjakansiossaan, haittaohjelmien etsimisen.

Vaikka on yleisesti hyväksytty, että muutto oli hyvänlaatuista,

"Nimenomaisen suostumuksen ja avoimuuden puuttuminen näyttää rikkovan heidän omia 'käyttäjäystävällisen ohjelmiston' kriteerejään, joka ilmoittaa Chrome Cleanupin [Työkalu] käytännöstä."

Lopulliset ajatukset

Tapaus Google Chromea vastaan ​​ei ole ratkaiseva, mutta se on riittävän vahva, että yksityisyyden tutkijat ja aktivistit suosittelevat melkein yksimielisesti sen käyttämistä. Google on antanut meille hyvin vähän syytä luottaa siihen, ja kuten yllä olevat esimerkit osoittavat selvästi, hänen asenteensa käyttäjän suostumukseen on erittäin räikeä.

Siellä on joitain erinomaisia ​​suojattuja selaimia, jotka ovat avoimen lähdekoodin ja on suunniteltu alusta alkaen kunnioittamaan käyttäjien yksityisyyttä. Näistä merkittävin on Mozilla Firefox, joka on nyt Chromen ottelu nopeuden ja vakauden suhteen, samalla kun se on paljon konfiguroitavampaa ja sisältää sisäänrakennetun seurannan ja kankaalle sormenjälkien suojauksen..

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me