VPN-testit, -tarkastukset ja -vinkit varmistaaksesi, että VPN toimii oikein

Kun ostat VPN-palvelun, on aina hyvä idea varmistaa, että se toimii oikein.

Laadukkaan VPN: n tulisi tarjota ohjelmisto, joka toimii saumattomasti antaen sinulle vahvan digitaalisen yksityisyyden ja suojauksen. On kuitenkin aina mahdollista, että VPN-ohjelmisto kohtaa ongelman. Jos näin on, VPN voi antaa sinulle väärän tietoturvan joka kerta, kun se muodostaa yhteyden.

Vaikka olet tilannut yhden markkinoiden parhaimmista VPN-verkoista, suosittelemme, että emme yksinkertaisesti oleta, että se toimii. Turvallisuuden vuoksi sinun on tarkistettava, että VPN suorittaa tosiasiallisesti sen, jonka on tarkoitus tehdä.

Onneksi VPN: n toimivuuden tarkistaminen ei ole erityisen kovaa. Jos löydät ongelman, tämä opas auttaa sinua korjaamaan sen niin, että VPN antaa sinulle tarvitsemasi digitaalisen yksityisyyden.

Testaa VPN: ää DNS-vuotojen varalta

Kun selaat Internetiä, sinun on tehtävä verkkotunnuspalvelinpyyntöjä päästäksesi verkkosivustoille, joissa haluat käydä. Yleensä palveluntarjoajasi käsittelee nämä pyynnöt. Kun käytät luotettavaa VPN: tä, VPN: ään kuuluvat palvelimet käsittelevät DNS-pyyntöjä (tai ainakin välityspalvelimet toimitetaan turvallisesti kolmansien osapuolien palvelimille). Tämä estää palveluntarjoajaasi tietämästä, millä verkkosivustoilla vierailet.

Jos VPN vuotaa DNS-pyyntöjä Internet-palveluntarjoajallesi, kyseinen VPN ei suojaa yksityisyyttäsi, koska (liikenteen salaamisesta huolimatta) Internet-palveluntarjoajasi pystyy edelleen seuraamaan käymiäsi verkkosivustoja.

DNS-vuotojen tarkistaminen on melko helppoa, koska online-palveluissa kerrotaan, mitkä palvelimet käsittelevät näitä pyyntöjä. Yksityiskohtaisia ​​tietoja DNS-vuodonsuojauksesta saat oppaastamme. DNS-vuotojen testaamiseksi noudata näitä yksinkertaisia ​​vaiheita:

 1. Siirry ipleak.net-verkkoon ilman VPN: ääsi ja tee muistiinpalvelimet palvelimiin, joihin laitteesi muodostaa yhteyden. DNS-pyynnöt hoitaa Internet-palveluntarjoajasi, ja yhteytesi IP-osoitteet rekisteröidään Internet-palveluntarjoajasi omistamiksi.

 2. Yhdistä VPN-palvelimeen.

 3. Avaa inkognito-ikkuna selaimessa (tämä estää välimuistiin liittyviä ongelmia).

 4. Siirry uudestaan ​​ipleak.net-sivustoon. Tulokset osoittavat nyt, mitä palvelimia käytetään, kun olet yhteydessä VPN-verkkoon. Jos näet Internet-palveluntarjoajasi IP-osoitteen tai DNS-osoitteen: VPN vuotaa. Oikein toimiva VPN huijaa kaikki osoitteet. Tämä tarkoittaa, että kukaan näkemistäsi osoitteista ei kuulu Internet-palveluntarjoajaasi.

Jos sinulla on DNS-vuotoja, joudut korjaamaan ne - koska VPN ei tarjoa yksityisyyttä. Katso täydelliset ohjeet DNS-vuotojen korjaamisesta.

IP-osoitteen kuva

Testaa VPN: tä IP-osoitteen vuotojen varalta

Kun käytät VPN: ää, sen tehtävä on piilottaa oikea IP-osoitteesi (sijainti) ja toimittaa etä-IP-osoite valitsemasi sijaintiin. IP-vuoto tapahtuu, kun todellinen IP-osoitteesi edelleen välitetään edelleen käymille verkkosivustoille; jopa kun olet yhteydessä VPN-ohjelmistoon. Suora IPv4-vuoto on huonoin tyyppinen vuoto, jonka voit kokea, koska se tarkoittaa, että VPN ei täysin huijaa sijaintiasi.

Jos koet IPv4-vuodon, VPN-ohjelmistosi ei piilota sijaintiasi verkkosivustoilta. Tämä tarkoittaa, että nämä verkkosivustot tietävät tarkalleen missä olet. Sen avulla kiinnostuneiden (esimerkiksi tekijänoikeuksien haltijat) on helppo jäljittää kuka olet.

Lisätietoja IP-vuodoista on perimmäisessä IP-vuoto-oppaassa. Testaaksesi järjestelmäsi IP-vuotojen varalta, toimi seuraavasti:

 1. Siirry ipleak.netiin ilman VPN: tä päällä ja tarkista IP-osoitteesi. Sinun on tehtävä muistiinpano IPv4-osoitteestasi ja IPv6-osoitteestasi (jos sinulla sellainen on). Suurin osa Internet-palveluntarjoajista tarjoaa vain IPv4: n. On kuitenkin mahdollista, että sinulla on myös IPv6-yhteys; joten sinun on tarkistettava.

 2. Yhdistä VPN-palvelimeen.

 3. Avaa inkognito-ikkuna ja siirry ipleak.net-sivustoon.

 4. Vertaa IPv4- ja IPv6-osoitteita niihin, jotka sait VPN: n ollessa pois päältä. Kaikkien IP-osoitteiden pitäisi nyt kuulua VPN-palveluntarjoajallesi. Mikään oikeista IP-osoitteistasi ei saa olla näkyvissä, ja IP-osoitteiden tulisi rekisteröityä etäpaikaksi, jonka valitsit VPN-sovelluksessasi.

Jos koet IPv4-suoran vuodon: VPN-verkko ei toimi. Sinun on poistettava ohjelmisto ja asennettava se uudelleen varmistaaksesi, että se toimii oikein. On tärkeää käyttää Revon kaltaista asennusta, joka poistaa VPN-ohjelmiston huolellisesti kaikista kiintolevyn hakemistoista. Poista myös kaikki asentamasi ristiriitaiset VPN-asiakkaat ja napautusohjaimet - varmistaaksesi, että mikään yhteensopimaton ei aiheuta ongelmaa.

Jos VPN: n uudelleenasennuksen jälkeen IPv4-vuotoja esiintyy edelleen - VPN-asiakasohjelma ei toimi ja sinun tulee kysyä palveluntarjoajaltasi rahat takaisin (tämän ei pitäisi tapahtua minkään VPN: n kanssa, jota suosittelemme ProPrivacy.com-sivustossa). Katso lisätietoja tästä oppaasta IP-vuotojen suhteen. Jos havaitset IPv6-vuodon, lue alla oleva osa.

IPv6-kuva

Kuinka korjata IPv6-vuodot

Toisin kuin IPv4-vuoto, IPv6-vuoto voi olla asiakaspuolella suhteellisen helposti. IPv6 on edelleen käyttöönoton vaiheessa, ja toistaiseksi (ja ennakoitavissa olevaan tulevaisuuteen) on mahdollista palata takaisin IPv4: een korjata IPv6-yhteyden aiheuttamat VPN-vuodot. Jos havaitset IPv6-vuodon, paras tapa on poistaa se käytöstä:

 1. Siirry ohjauspaneeliin.

 2. Avaa verkko ja jakaminen .

 3. Napsauta Muuta sovittimen asetuksia vasemmassa ikkunassa.

 4. paikallisessa verkkoyhteydessäsi ja napsauta ominaisuuksia.

 5. Poista IPv6-valintaruutu ja napsauta OK.

IPv6-yhteydet ovat nyt poissa käytöstä, mikä tarkoittaa, että yhteytesi palaa takaisin IPv4: ään, etkä enää kärsi IPv6-vuotoista (mukaan lukien IPv6 WebRTC -vuodot).

webrtc vuotaa

Testaa VPN: tä WebRTC-vuotojen varalta

WebRTC-virhe on selainpohjainen ongelma, joka aiheuttaa tietojen vuotamisen vieraileville verkkosivustoille. WebRTC-vuoto mahdollistaa käymäsi verkkosivustojen havaita todellisen IP-osoitteesi. Koska WebRTC on selainpohjainen, se voidaan helposti korjata monilla tavoilla:

 1. Asenna Chrome- tai Firefox-laajennus, joka on suunniteltu estämään WebRTC-pyynnöt. Suosittelemme Easy WebRTC-lohkoa.

 2. Poista kaikki WebRTC-yhteydet käytöstä selaimesta (sekä Firefox että Chrome sallivat WebRTC-käytön poistamisen käytöstä).

Lisätietoja WebRTC-vuotojen korjaamisesta on oppaassamme.

VPN: n testaaminen haittaohjelmien varalta

CSIRO: n vuonna 2016 julkaisema tutkimus paljasti, että suuri joukko VPN-verkkoja (erityisesti ilmaisia ​​VPN-verkkoja) sisältää haittaohjelmia. Loukkaavien VPN-asiakkaiden joukosta kaikenlainen ei-toivottu vakoiluohjelma, kirjastojen seuranta ja muu ei-toivottu haittakoodi löytyi haudattuna sovellusten sisälle.

Joku, joka lataa suhteellisen tuntemattoman VPN: n suoraan sovelluskaupasta, on erittäin suositeltavaa tarkistaa ohjelmisto haittaohjelmien varalta ennen sen asentamista. CSIRO luottaa ilmaiseen verkkotyökaluun VirusTotal tarkistaakseen VPN-sovellukset haittaohjelmien varalta, ja suosittelemme, että teet saman. Suorita se vain siirtymällä verkkosivustoon, valitsemalla tarkistettavan VPN-tiedoston tiedosto ja suorittamalla skannaus.

virus yhteensä

Muista, että vaikka virustorjunta, kuten Malwarebytes, on hyvä (ja se tarkistaa koko järjestelmän); VirusTotal skannaa joukon online-virustorjuntapalveluita. VirusTotal on oikeastaan ​​parempi skannaamaan yksittäisiä tiedostoja ongelmakoodin varalta.

Muista lopuksi, että ilmaiset VPN: t ovat helppo tapa avata itsesi vakaville tietoturvaongelmille. Suurimmalla osalla on erittäin vakavia puutteita, kauheat tietosuojakäytännöt, vanhentunut salaus (tai ei ollenkaan), ja ne voivat sisältää seurantakirjastoja, vakoiluohjelmia ja haittaohjelmia. Tästä syystä on elintärkeää, että jos päätät käyttää ilmaista VPN-verkkoa, pidät vain yhden suositelluista palveluistamme.

Kuvahyvitykset: Profit_Image / Shutterstock.com, legdrubma / Shutterstock.com

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me