VPN-tuomioistuimen toimivalta: Missä on paras paikka VPN: lle perustaa?

VPN on online-tilauspalvelu, joka on suunniteltu tarjoamaan käyttäjille entistä parempi digitaalinen tietosuoja. Se tekee tämän kahdella tavalla - piilottamalla käyttäjän sijainnin (IP-osoitteen) ja salaamalla turvallisesti kaikki heidän tietonsa.


VPN-oikeudenkäyttökartta

Monet ihmiset eivät ymmärrä, että VPN-palveluntarjoajan pääkonttorilla voi olla valtava vaikutus palveluntarjoajan tarjoaman yksityisyyden tasoon. VPN-palveluntarjoajille parhaita lainkäyttöalueita ovat paikat, joissa hallitus ei valvo mitään pakollista tietojen säilyttämistä. Lisäksi on paljon turvallisempaa, jos VPN sijaitsee maassa, jossa on tiukat tietosuojalait.

Vaikka on olemassa useita sijainteja, joita pidetään "parhaimpana VPN: ien perustaksi" (ja niistä keskustellaan myöhemmin), on oikeastaan ​​parempi aloittaa tarkastelemalla paikkoja, joissa VPN: n perusta on pahin. Tämä johtuu siitä, että ymmärtäminen, mikä näissä paikoissa on huonoa, heijastaa paljon valintaa siihen, miksi tietyt paikat ovat parempia.

 • 5-SILMÄT-maat. Five Eyes (FVEY) on Yhdysvaltojen, Ison-Britannian, Kanadan, Australian ja Uuden-Seelannin välinen valvontasopimus. Kaikki viisi maata ovat allekirjoittaneet monenvälisen UKUSA-sopimuksen, sopimuksen yhteisestä yhteistyöstä signaalin tiedustelun alalla. Se on maailman kattavin vakoiluliitto. On myös huolestuttavaa, että useimmissa FVEY-maissa on ainakin jonkin verran pakollista tietojen säilyttämistä, optio-oikeuksia - ja jopa gag-määräyksiä -, jotka antavat tiedustelutoimistoille mahdollisuuden painostaa teknisiä yrityksiä (kuten VPN: tä) luovuttamaan käyttäjiensä lokit.

 • 9-SILMÄT-maat. Tämä on FVEY: n jatko, joka lisää Ranskan, Tanskan, Alankomaat ja Norjan signaalitiedusopimukseen. Vaikka neljää ylimääräistä yhdeksän silmän kansakuntaa ei pidetä yhtä ongelmallisena kuin FVEY, niitä voidaan pitää vahvasti yhdenmukaisina muiden kansakuntien tunkeutuvien käytäntöjen kanssa.

 • 14-EYES-maat. Tämä on FVEY-valvontasopimuksen kolmas ja viimeinen jatko. Se lisää Belgian, Saksan, Italian, Espanjan ja Ruotsin luetteloon maista, joita olisi pidettävä epäilyttävinä tietojen yksityisyyden suojassa..

 • Euroopan Unioni. Euroopan unionin jäsenmaita pidetään toisinaan epäsuotuisina yksityisyyden kannalta. Tämä on erityisen totta, jos maa panee VPN-palvelujen tarjoajia vastaan ​​vuoden 2006 EU: n DRD-direktiivin (joka on nyt vanhentunut, mutta se on vahvistettu useimmissa EU-maiden paikallisissa laeissa). EU-valtiot, joilla on läheisemmät siteet 14 silmämaahan, todennäköisesti tekevät yhteistyötä FVEY: n kanssa ja melkein kaikki suorittavat jonkin verran salaista valvontaa. Tästä huolimatta eräissä EU-maissa tiedetään ylittävän loput yksityisyyden suhteen (lisää näistä myöhemmin).

 • Maat, joissa on pakollista tietojen säilyttämistä koskevia lakeja. Pakolliset tietojen säilyttämistä koskevat lait pakottavat Internet-palveluntarjoajat (ja joskus muutkin teknologiayritykset) pitämään yksityiskohtaiset lokit kaikesta palvelimiensa kautta kulkevasta liikenteestä. Monissa EU-maissa on pakollista tietojen säilyttämistä koskevaa lakia, jota sovelletaan suoraan VPN: iin ja Internet-palveluntarjoajiin.

 • Optio-oikeudet ja gag-tilaukset. Maat, joissa ei ole pakollista tietojen säilyttämistä koskevaa lakia, jota sovelletaan suoraan VPN: iin (kuten Yhdysvallat), panevat usein täytäntöön "gag-määräykset". Gag-määräys estää yritystä paljastamasta yleisölle, että se on aloittanut lokien pitämisen hallituksen puolesta. Jopa nollalokkinen VPN voisi vaarantua kansakunnassa optio-oikeuksilla ja gag-tilauksilla, ja tilaajat eivät koskaan tiedä.

Mitkä ovat parhaat VPN-lainkäyttöalueet?

Kaikista tunnetuista lainkäyttöalueista, joihin VPN-verkot perustuvat, on muutama, jotka erottuvat parhaimmaksi. Näitä sijainteja pidetään parempina VPN-verkkojen perustaksi mistä tahansa syystä:

 • Parempia tietosuojalakeja

 • Vähemmän siteitä länsimaisiin hallituksiin ja FVEY / 14-SILMiin

 • Taloudellisesti vähemmän kykenevä osoittamaan rahaa laajamittaiseen valvontaan

Tässä on luettelo suosituimmista lainkäyttöalueistamme syistä, miksi niitä yleensä pidetään parempina:

 • Hongkong. Huolimatta läheisyydestään Kiinaan ja historiallisista siteistä Yhdistyneeseen kuningaskuntaan, Hong Kong hyötyy nyt taloudellisesta ja poliittisesta itsenäisyydestä. Siinä on myös tiukat tietosuojalait, jotka tekevät siitä loistavan sijainnin VPN: lle.

 • Romania. Vaikka Romania onkin EU: n jäsen, se ei ole 14-silmäinen maa. Se ei valvo pakollista tietojen säilyttämistä eikä EU: n DRD: tä (Internet-palveluntarjoajille tai VPN: lle). Tämä tekee siitä yhden harvoista eurooppalaisista paikoista, joita pidetään turvallisina VPN-yrityksille.

 • Bulgaria. Tämä on toinen maa, joka ei valvo pakollista tietojen säilyttämistä koskevaa lakia tai EU: n DRD-direktiiviä teknologiayrityksiä (mukaan lukien VPN: t) vastaan. Bulgaria on myös 14-EYES-sopimuksen ulkopuolella.

 • Singapore. Huolimatta siitä, että sillä on paljon sensuuria, Singapore on kapitalistinen Mekka, jota pidetään yleensä teknisenä paratiisina. Sillä on tiukat tietosuojalakit, jotka suojaavat sekä yritysten että yksityishenkilöiden tietoja. Se on hyvä paikka perustaa VPN-yritys, koska hallitus pyrkii jättämään kansainväliset teknologiayritykset yksin.

 • Panama. Tässä maassa ei ole pakollista tietojen säilyttämistä koskevaa lakia, minkä vuoksi sen uskotaan olevan hyvä yksityisyydelle. Sen vahvat poliittiset siteet Yhdysvaltoihin voivat kuitenkin antaa Yhdysvaltojen hallitukselle mahdollisuuden painostaa sitä. Parempi kuin FVEY- tai 14-SILMÄT -maa.

 • Brittiläiset Neitsytsaaret. BVI säätelee omia sisäisiä asioitaan, eikä sillä ole pakollista tietojen säilyttämistä koskevaa lakia. Koska se kuuluu Yhdistyneen kuningaskunnan hallituksen lainkäyttövaltaan ja suvereniteettiin, vaikuttaa kuitenkin kohtuulliselta olettaa, että Yhdistynyt kuningaskunta voisi painostaa BVI: n hallitusta ja yrityksiä. Joten (ja tämä on arvaus, koska oikeudellinen tilanne on hyvin hämärä) sijoittautumisen BVI: hen ajatellaan olevan turvallisempaa kuin sen, joka perustuu 14-EYES-maassa.

 • Alankomaat. Tätä maata on perinteisesti pidetty vahvana tietosuojan kannalta. Monet yksityisyyden suojaan keskittyvät yritykset sijaitsevat tässä maassa, mukaan lukien Aloitussivu, yksityisyyteen keskittyvä hakukone, jonka Edward Snowden on tukenut. Valitettavasti Alankomaat yrittää antaa uusia joukkovalvontalakeja. Toistaiseksi se on rauhassa sen jälkeen, kun kansanäänestys hylkäsi tunkeutuvat uudet politiikat. 14-EYES: n jäsen.

 • Ruotsi. Vaikka Ruotsissa on pakollisia tietojen säilyttämistä koskevia lakeja, DRD: tä ei koskaan panna täytäntöön VPN-vastaan. Tämän vuoksi Ruotsi on yksi harvoista maista, joiden katsotaan olevan turvallisia VPN: n perustamiselle. Se kuitenkin suorittaa valvontaa ja on 14-EYES: n jäsen.

johtopäätös

Kun valitset VPN-palveluntarjoajan, on tärkeää ottaa huomioon, mihin VPN perustuu. Jos VPN perustuu FVEY-, 9-EYES- tai 14-EYES-maahan, on välttämätöntä, että sillä on nollalokeinen VPN-käytäntö. Edes tämä ei välttämättä riitä tietosi suojelemiseen - varsinkin jos kyseinen maa myös panee täytäntöön optio-oikeuksia ja vahingonkorvauskäskyjä. Kaiken kaikkiaan sinun tulisi olla poissa VPN-verkkoista 5, 9 ja 14-EYE-maissa, jos arvostat yksityisyyttä, koska on mahdollista, että tiedustelutoimistot ovat vaaranneet ne.

Päivän lopussa kaikki käy läpi uhkamallisi. Jos tarvitset VPN: tä, joka suojaa tietojasi Internet-palveluntarjoajalta ja paikallisen verkon järjestelmänvalvojalta, tai suojaamaan sinua julkisella WiFi-yhteydellä - se ei ehkä ole erityisen huolestuttava sinulle missä VPN perustuu.

Tässä oppaassa olemme korostaneet joitain paikkoja, joiden uskotaan olevan ihanteellisia VPN: n perustaksi. On kuitenkin syytä muistaa, että yksittäiset VPN-palvelimet ympäri maailmaa kuuluvat heidän fyysisen sijaintinsa lainkäyttövaltaan.

Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me