VPN-yhteyden jakaminen

Laitteet, kuten pelikonsolit, median suoratoistodongit ja älykkäät televisiot, voivat kaikki hyötyä VPN: n maantieteellisestä väärinkäytöstä, mutta eivät pysty käyttämään VPN-ohjelmistoa. Tässä oppaassa näytämme kuinka jakaa VPN-yhteys monin eri tavoin.

Kuinka jakaa VPN-yhteys

1. Käytä VPN-reititintä

Tämä on ylivoimaisesti helpoin menetelmä. Useimmissa keskisuurissa ja huippuluokan reitittimissä on nykyään sisäänrakennettu VPN-asiakasohjelma, jonka pitäisi olla määritettävissä lähes mille tahansa VPN-palvelulle..

Toinen vaihtoehto on vilkkua nykyinen reitittimesi DD-WRT- tai Tomato-firmware-ohjelmalla, vaikka ostat esivaloitettua ja esiasetettuja DD-WRT- tai Tomato-reitittimiä Flashroutersilta on helpompaa ja takaa, että et lopulta hanki reititintä!

Huomaa, että huippuluokan reitittimet voivat usein ajaa VPN-asiakasohjelmaa, mutta eivät ole riittävän tehokkaita tekemään niin nopeasti. Jos haluat välttää puskurointiongelmia videosisällön suoratoistossa, sinun on todennäköisesti käytettävä vähintään 100 dollaria dollaria kunnolliseen VPN-reitittimeen.

2. Jaa VPN-yhteys Windows- tai Mac-tietokoneesi kanssa

Voit jakaa Windows- tai Mac-VPN-yhteytesi muun kuin VPN-yhteyden kanssa, joka pystyy joko WiFi- tai Ethernet-kaapelilla. Meillä on ohjeet tämän tekemiseen alla. Tämä voi olla kätevä, kun et halua (tai sinulla ei ole varaa) roiskua uuteen reitittimeen.

3. Muuta DNS-asetuksia

Tämä menetelmä ei todellakaan käytä VPN: tä ollenkaan, koska se riippuu laitteen DNS-asetusten muuttamisesta. Joukko VPN-palveluita sisältää ilmaisen älykkään DNS-palvelun osana niiden normaalia VPN-pakettia.

Jos näin on VPN-palvelusi kanssa, niin melkein minkä tahansa Internet-yhteensopivan laitteen avulla voit muuttaa sen DNS-asetuksia, jotta se näyttää toisessa maassa.

Kuinka jakaa VPN ilman reititintä

Jaa VPN-yhteys Windows 10: ssä Ethernet-verkon kautta

1. Jotta tämä menetelmä toimisi, tietokoneesi on yleensä oltava yhteydessä Internetiin WiFi: n kautta. Jos tietokoneessasi on kuitenkin kaksi tai useampia Ethernet PC -portteja, voit käyttää toista porttia yhteyden muodostamiseen Internetiin.

2. Kirjaudu johonkin yllä luetelluista VPN-palveluista, asenna se Windowsiin ja muodosta yhteys VPN-palvelimeen. Kytke laite tietokoneeseen Ethernet-kaapelilla. Nykyaikaisissa kannettavissa tietokoneissa ei ole usein erillistä Ethernet-porttia, joten sinun on ehkä ostettava USB-C-Ethernet-sovitinkaapeli tai vastaava.

3. Mene Käynnistä -> verkko & Internet -> Tila -> Vaihda verkkoasetukset -> Vaihda sovittimen asetukset.

verkon tila

4. Etsi VPN-yhteys. Jos kyseessä on OpenVPN-yhteys, se voidaan nimetä VPN-palveluntarjoajasi mukaan tai se voi käyttää yleistä “TAP-Windows-Adapter VPN” -etikettiä. Napsauta sitä hiiren kakkospainikkeella -> ominaisuudet.

Verkkoyhteydet

Napsauta Jakaminen-välilehteä ja:

a) Valitse ”Salli muiden verkon käyttäjien muodostaa yhteys tämän tietokoneen Internet-yhteyden kautta”.

b) Valitse avattavasta Valitse yksityinen Internet-yhteys -valikosta Ethernet-yhteytesi.

Ethernet-ominaisuudet

Osuma ok.

Ei-VPN-laitteesi pitäisi nyt jakaa Windows VPN -yhteytesi, mutta se ei koskaan ole vaikeaa käynnistää se uudelleen vain ollaksesi varma.

Jaa VPN-yhteys Windows 10: ssä langattoman verkon kautta

Windows 10: llä on nyt alkuperäinen kyky luoda WiFi-yhteyspiste yhteensopivilla WiFi-sovittimilla. Tämän avulla voit jakaa VPN-yhteytesi minkä tahansa WiFi-yhteensopivan laitteen kanssa yhdellä WiFi-sovittimella (olipa se USB-dongle, WiFi-kortti tai kannettavan tietokoneen emolevylle juotettu WiFi-siru).

1. Jotta tämä toimisi, tarvitset kuitenkin yhteensopivan WiFiadapterin. Napsauta hiiren kakkospainikkeella Käynnistä -> Komentokehote ja kirjoita (tai kopioi ja liitä):

netsh wlan näytönohjaimet

Etsi rivi, joka sanoo ”Isäntäverkkoa tuetaan:”

  • Jos siinä on ”kyllä”, voimme jatkaa tämän oppaan kanssa.
  • Jos siinä sanotaan "ei", niin emme voi. Voit kokeilla WiFi-ohjainten päivittämistä, vaikka uuden WiFi-donglen hankkiminen saattaa olla helpompaa. Vaihtoehtoisesti voit käyttää yllä kuvattua Ethernet-menetelmää.

Järjestelmänvalvojan komentokehote

Onneksi meille! Meillä on hyvä mennä.

2. Siirry kohtaan Käynnistä -> verkko & Internet -> Tila -> Vaihda verkkoasetukset -> Mobiili hotspot. Ota matkaviestin hotspot päälle ja kirjoita muistiin sen SSID-asetukset (verkon nimi ja verkon salasana).

Mobiili hotspot

3. Käynnistä VPN.

4. Siirry kohtaan Käynnistä -> asetukset -> verkko & Internet -> Tila -> Vaihda verkkoasetukset -> Vaihda sovittimen asetukset.

Verkon tila

5. Huomaa, että voit nyt nähdä hotspot-yhteytesi. Sitä kutsutaan ”Local Area Connection * xx” ja sen nimi on “Microsoft Wi-Fi Direct Virtual Adapter”..

Löydä VPN-yhteytesi. Jos se on OpenVPN-yhteys, se voidaan nimetä VPN-palveluntarjoajasi mukaan tai se voi käyttää yleistä “TAP-Windows-Adapter VPN” -etikettiä. Napsauta sitä hiiren kakkospainikkeella -> ominaisuudet.

Verkkoyhteydet

Napsauta Jakaminen-välilehteä ja:

a) Valitse ”Salli muiden verkon käyttäjien muodostaa yhteys tämän tietokoneen Internet-yhteyden kautta”.

b) Valitse avattavasta Valitse yksityinen Internet-yhteys -valikko hotspot-yhteytesi (Local Area Connection * xx).

wifi 4 omaisuutta

Jätä ”Salli muiden verkon käyttäjien hallita tai poistaa käytöstä jaettua Internet-yhteyttä” käyttöön ja paina Ok.

6. Kytke ei-VPN-laitteesi langattoman verkon kautta luomaan Windows-yhteyspisteeseen vaiheessa 2.2 merkitsemiesi SSID-tietojen avulla.

Jaa VPN-yhteys macOS: ssa Ethernetin kautta

Jotta tämä menetelmä toimisi, Mac-tietokoneesi on yleensä oltava yhteydessä Internetiin WiFi: n kautta.

Yhdessä Macissa ei ole enemmän kuin yksi sisäänrakennettu Ethernet-portti, ja monissa ei ole yhtään. Mutta USB-C- ja Thunderbolt-lisälaitteet voivat tarjota lisää Ethernet-portteja. Jos sinulla on käytettävissä vielä kaksi Ethernet-porttia, voit käyttää toista porttia yhteyden muodostamiseen Internetiin WiFi: n sijaan.

Tämä menetelmä käyttää sisäänrakennettua macOS VPN -asiakasta, ja toimii siksi vain PPTP-, L2TP- tai IKEv2-VPN-protokollia käyttämällä.

1. Kirjaudu johonkin yllä luetelluista VPN-palveluista ja määritä sitten macOS VPN -asiakas manuaalisesti käyttämään sitä. Yhdistä VPN-palvelimeen.

VPN-asennus mac

2. Kytke muu kuin VPN-laite tietokoneeseesi Ethernet-kaapelilla.

3. Siirry kohtaan Järjestelmäasetukset -> Jakaminen. Sitten:

a) Jaa yhteys osoitteesta: [VPN-yhteys, jonka olet juuri määrittänyt manuaalisesti].

b) Tietokoneille, jotka käyttävät: [Ethernet-käyttöliittymääsi]. Seuraavassa esimerkissä MacBook käyttää USB-Ethernet-sovitinta.

c) Ota Internet-jakaminen käyttöön napsauttamalla sen valintaruutua (poista valinta käytöstä poistamalla valinta käytöstä).

Macbook air Internet -jako

Jaa VPN-yhteys macOS: ssa WiFi: n avulla

Tämä menetelmä edellyttää, että Mac on kytketty Internetiin Ethernet-kaapelin tai toisen WiFi-sovittimen (kuten USB-donglin) kautta. Voit sitten muodostaa yhteyden WiFi-yhteyden kautta ja hyötyä VPN: stä. Toisin kuin Windows 10, macOS ei pysty luomaan WiFi-yhteyspistettä yhdellä WiFi-sovittimella, ellei se ole yhteydessä Internetiin erillisen sovittimen kautta.

Tämä menetelmä toimii jälleen vain sisäänrakennetun macOS PPTP: n kanssa. L2TP ja IKEv2-asiakas. Ei OpenVPN.

1. Kirjaudu johonkin VPN-palveluun, joka toimii macOS: n kanssa, ja määritä sitten VPN-asiakas manuaalisesti käyttämään sitä. Yhdistä VPN-palvelimeen.

2. Kytke muu kuin VPN-laite tietokoneeseesi Ethernet-kaapelilla.

3. Siirry kohtaan Järjestelmäasetukset -> Jakaminen. Sitten:

a) Jaa yhteys osoitteesta: [VPN-yhteys, jonka olet juuri määrittänyt manuaalisesti].

b) Tietokoneille, joissa käytetään: WiFi.

c) Napsauta kohtaa WiFi-asetukset ...

internetti jakaminen

d) Tarkista verkkoasetukset ja valitse SSID-salasana uudelle hotspotillesi. Napsauta “OK”, kun olet valmis.

määritä Internet-jakamisverkko

e) Ota Internet-jakaminen käyttöön napsauttamalla sen valintaruutua (poista valinta käytöstä poistamalla valinta käytöstä).

Internet-jakaminen mac

Huijata sijaintiasi VPN: n Smart DNS -palvelun avulla

Tämän yksityiskohdat vaihtelevat suuresti laitteittain, mutta eivät yleensä ole kovia. Suurimmalla osalla älykästä DNS-palvelua tarjoavista VPN-palveluista on yksityiskohtaiset asennusohjeet useille muille kuin VPN-laitteille.

muuta DNS-asetuksia expressvpn

Edellä näemme ExpressVPN: n fiksun DNS-ohjeet. Niin kauan kuin sinulla on kelvollinen älykäs DNS-palvelimen IP, melkein jokainen Internet-yhteensopiva laite, joka on koskaan valmistettu, voi määrittää sen käyttämään.

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me