Xbox Live -tilin tietoturvan haavoittuvuudet

Et ehkä ole tietoinen, mutta Xbox Live -tilisi asettaa useita tietoturvariskejä. Tässä artikkelissa saat selville, mitkä nämä Xbox-haavoittuvuudet ovat ja kuinka suojautua heiltä.


Microsoft suunnitteli Xboxin olevan turvallinen. Parhaista yrityksistään huolimatta joukko haavoittuvuuksia paljastaa Xbox Live -tilin käyttäjät verkkorikollisille ja hakkereille..

Kuinka 5-vuotias löysi Xbox One -hackin

Vuonna 2014 syntyi tarina 5-vuotiaasta pojasta, joka onnistui ohittamaan isänsä Xbox One -salasanan. Kun sinulta kysytään salasanaa, nuori poika osui välilyöntiin muutaman kerran ennen kuin painat Enter. Uskomatonta se toimi, ja hänelle annettiin pääsy isänsä Xbox Live -tiliin. Se ei ollut myöskään kertaluonteinen häiriö.

Kristoffer Wilhelm von Hasselin havaitsema haavoittuvuus oli todellinen, ja Microsoft myönsi hänelle edelleen hyväksikäytön löytämisen. Pian sen jälkeen Microsoft julkaisi korjaustiedoston. Joten sinun ei tarvitse murehtia ketään ohittamalla salasanaasi, kunhan järjestelmäsi on ajan tasalla.

Xbox Live -tilin tärkeimmät suojaushaavoittuvuudet

Yksi Xbox-hyöty, josta sinun on oltava tietoinen, tuli esille vuonna 2012. Tuolloin hakkerit löydettiin käyttämällä live-pelien aikana kerättyjä pelaajatunnisteita, jotta Google voisi etsiä kyseisille pelaajille kuuluvia sosiaalisen median tilejä. Hakkerit toivoivat löytävänsä näiden käyttäjien Windows Liven sähköpostiosoitteen ja mahdollisesti jopa Windows Liven tunnuksen.

xbox live -tili

Tämän paperin mukaan ”hakkerit palaavat sitten Xbox.com-sivulle ja kirjoittavat vasta löydetyn sähköpostiosoitteen ja satunnaisen salasanan. Jos he saisivat viestin siitä, että tiliä ei ole, he siirtyvät toiseen sähköpostiosoitteeseen. Jos he saisivat viestin, että sähköpostiosoite tai salasana oli väärä, hakkerit pakottivat hyökkäyksen tiliin sanakirjan salasanojen skriptillä.."

Kahdeksan salasanayrityksen jälkeen Xbox pyytää hakkeriä ratkaisemaan CAPTCHA: n tai antaa heille vaihtoehdon ”kokeilla toisella Live ID: llä”. Tämä antaa hakkeriin mahdollisuuden käyttää vielä kahdeksan yritystä. Automatisoimalla tämän prosessin hakkerit pystyvät etenemään hitaasti tavallisten salasanojen sanakirjan kautta.

xbox live -tilin haavoittuvuus

Jos Xbox Live -tilille pääsy onnistuu, hakkeri voi varastaa tilinomistajan luottokorttitiedot. Lisäksi hakkeri voi varastaa jo maksettuja kolmansien osapuolien palveluita (kuten Netflix-tili).

Se ei myöskään lopu tähän. Hakkerit voivat myös "viettää käyttäjän pisteitä, tehdä ostoksia, vaihtaa käyttäjän pelaajatunnuksen ja salasanan ja muuttaa tiliin liittyvän sähköpostiosoitteen"

Tämä haavoittuvuus tuo esiin sähköpostiosoitteiden ja reaaliaikaisten henkilöllisyystodistusten jakamisen vaaroja verkossa. Se on huolestuttavaa, koska se voi johtaa luottokorttipetoksiin. On kuitenkin enemmän haavoittuvuuksia, joista käyttäjien - erityisesti vanhempien - on oltava tietoisia. Varsinkin kun otetaan huomioon, että suurin osa Xbox-käyttäjistä on keskiasteen ja keskiasteen koululaisia.

Kuinka minimoida Xbox Live -haavoittuvuudet

Ensimmäinen asia, joka Xbox-käyttäjien on otettava huomioon, on saadako konsoli äskettäin tietoturvapäivityksiä. Kun uusi peli ostetaan, tarjotaan tietoturvapäivityskehote. Käyttäjien tulee aina ladata nämä suojauskorjaukset, koska niiden tarkoituksena on korjata hiljattain havaittuja haavoittuvuuksia, joita hakkerit voivat hyödyntää. Tämä on etu, kun Xbox liitetään Live-tiliin, vaikka lisäostoksia ei tehdä.

Jos käyttäjät pelaavat vanhoja pelejä Xbox live -tilillä - tai ovat aiemmin päättäneet säästää aikaa hylkäämällä tietoturvapäivityksen - tämä voi johtaa vanhentuneeseen Xbox-järjestelmään, joka on alttiina hyökkäyksille.

Varoitus xbox live -tilin haavoittuvuudesta

Älä jaa Windows Liven sähköpostiosoitettasi tai henkilöllisyystodistustasi verkossa

Tietyistä haavoittuvuuksista johtuen kaikkien, jotka liittävät Xboxin aktiiviseen tiliin, tulee olla erittäin varovainen, etteivätkö ne koskaan paljasta tiliin liittyvää sähköpostiosoitetta ja Windows Live ID: tä verkossa. Lisäksi on välttämätöntä, että käyttäjätunnus valitaan huolellisesti eikä koskaan vihje oikealle nimelle, osoitteelle, kotikaupungillesi tai sähköpostiosoitteelle.

Salasanasuojatut Xbox-tilit estääksesi niiden vaarantamisen

Käyttäjien on myös varmistettava, että heidän konsolinsa pyytää heiltä aina Windows Live ID: tä ja salasanaa, kun he kirjautuvat sisään Xbox Live -tilille. Yksittäisten käyttäjäprofiilien tulisi myös asettaa salasanat konsoliin.

Profiilin tietoisuus

Tämä saattaa vaikuttaa itsestään selvältä pelaajilta, mutta vanhempien huoltajat eivät ehkä tiedä: Pelaajatunnukset seuraavat pelaajaa itse eikä niitä ole liitetty yhteen konsoliin. Tämä tarkoittaa, että käyttäjät voivat kirjautua profiiliinsa ystävän konsolista.

Tämä herättää huolta, koska Xbox-live-tili ei vain anna ihmisten pelata pelejä - sen avulla he voivat keskustella 40 miljoonan käyttäjän kanssa ympäri maailmaa. Ihmiset voivat jopa parittua pariin parissa ja keskustella yksityisesti. Hakkerit voivat yrittää huijata käyttäjää paljastamaan tietonsa, mikä voi johtaa luottokorttivarkauksiin. Tästä syystä vanhemmat saattavat haluta kirjautua Xbox liveen yksityisellä salasanalla, jonka vain he tietävät.

On myös syytä muistaa, että Xbox Liven deaktivointi ei poista tiliä. Tämä tarkoittaa, että lapsi voi silti muodostaa yhteyden tiliinsä ystävän talossa. Itse tili on peruutettava, jotta sitä ei voi käyttää muissa konsolissa.

Pakollinen käyttöoikeudet

Xbox Live -palvelussa on myös mahdollista määrittää ominaisuus, joka pyytää luvan myöntämistä ennen uusien ystävien lisäämistä, pelien tai keskustelujen aloittamista ja Xbox-tuotteiden ostamista. Tämä voidaan tehdä konsolin hallintalaitteissa, ja se estää ketään tekemästä tiliä koskevia asioita ilman tietoisuuttasi.

Hallitse mitä käyttäjä kuulee pelissä

Jotkut pelit altistavat käyttäjän satunnaisille pelaajille, jotka käyttävät väärinkäyttävää kieltä. Käyttäjille, jotka eivät halua kuulla näitä ihmisiä - tai älä halua lastensa kuulevan näitä pelaajia - on mahdollista määrittää, kuka pelin aikana kuullaan kaikista pelkkään ystäviin tai ei ketään.

Kuka perusti Xbox-tilin?

Vanhempien tulee aina määrittää Xbox Live -tili. Jos vanhempi ei ole asettanut sitä, lapsi pelaa aikuisen tilillä. Lasten- ja teini-tilit rajoitetaan yleensä automaattisesti vain “ystäviin”, ja tietyt ominaisuudet estetään. Jos et ole määrittänyt tiliä itse, kaikki asetukset on tarkistettava lapsesi turvallisuuden varmistamiseksi.

Käy Xbox-asiakaspalvelussa

Lisätietoja Xbox-tilin suojaamisesta on Xbox-sivustossa.

Otsikkokuvaus: ArtSimulacra / Shutterstock.com

Kuvahyvitykset: chrisjohnsson, amirraizat / Shutterstock.com, Aquir / Shutterstock.com, Tinxi / Shutterstock.com

Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me