Opera VPN Review

Opera VPN

 • Tillgänglig på:


  • Windows

  • Mac OS
 • unblocks:


  • Netflix

Opera VPN är en helt gratis “VPN” inbyggd i skrivbordsversionerna av Opera-webbläsaren. Anledningen till att vi har lagt till citattecken runt ”VPN” är att det i själva verket är en webbläsarproxy snarare än en riktig VPN. Men hej, det är gratis, har inga datagränser och fungerar generellt bra. Så varför kämpar?

ProPrivacy.com Göra
4 av 10

Sammanfattning

Opera är världens femte populäraste webbläsare och har en relativt liten (350 miljoner användare) men lojala fans. Detta beror till stor del på dess banbrytande banbrytande tekniker som faktiskt är användbara, som Opera Turbo (komprimeringsteknologi utformad för att påskynda webbsökning) och inbyggd annonsblockering.

Det är en snabb och lätt webbläsare som kan tävla om funktioner med Google Chrome och Mozilla Firefox. Till skillnad från Firefox och dess derivat är det dock en sluten källa.

Opera är tillgängligt för de flesta plattformar, men det är gratis VPN som bara finns i Windows-, masOS- och Linux-versionerna. Opera erbjuder ursprungligen en fristående sann VPN-app för Android, men den är inte längre tillgänglig. Detta innebär att endast stationära användare kan dra nytta av sitt gratis VPN. I denna OperaVPN-granskning tar vi en djupgående titt på olika aspekter av denna tjänst, inklusive; har säkerhet och prestanda. Vi visar också hur du ställer in Opera VPN på din enhet!

Snabbstatistik

 • Jurisdiktion
  Hong Kong (?)
 • Länder
  3

Opera VPN är en VPN-tjänst som fungerar med världens femte mest populära webbläsare. Opera har alltid upprätthållit en liten men lojal fanbas. Detta beror till stor del på banbrytande banbrytande tekniker som faktiskt är användbara, till exempel Opera Turbo (komprimeringsteknologi utformad för att påskynda webbläsning) och inbyggd annonsblockering.

Med tanke på att Opera förvärvade kanadensisk VPN-tjänst SurfEasy förra året, är det knappast förvånande att Opera har beslutat att integrera VPN-teknik i sin flaggskeppsläsare. Enligt Steve Kelly, vice vd för marknadsföring på Opera, är orsaken till flytten att förbättra användarnas integritet och säkerhet.

”Alla förtjänar att surfa privat på nätet om de vill. Idag är det för svårt att upprätthålla integritet när man använder webben, och alltför många upplever vägspärrar online, som blockerat innehåll. Genom att släppa en integrerad, gratis och obegränsad VPN i webbläsaren gör vi det enkelt för människor att förbättra sin integritet och få tillgång till det innehåll de vill ha. ”

Prissättning och funktioner

Det är 100% gratis att använda VPN-paketet med Opera, och det finns inga datagränser. Detta i sig gör tjänsten till en av de mest generösa gratis VPN: er runt. Huruvida Opera kommer att fortsätta att erbjuda denna servicenivå är naturligtvis någon gissning.

Fem VPN-serverplatser finns tillgängliga - Kanada, USA, Tyskland, Nederländerna och Singapore. Detta är mer begränsat än de flesta kommersiella VPN-tjänster, men hej ... det är gratis! Det täcker också ett bra urval av populära VPN-serverplatser, även om Storbritannien saknas påfallande.

Detta innebär att du inte kommer att kunna använda Opera för att titta på iPlayer. Tyvärr är de som vill ha tillgång till den amerikanska versionen av Netflix inte lyckliga ... när jag försökte upptäckte Netflix framgångsrikt att jag körde "en proxy" och vägrade att spela. Men detta VPN kan avblockera Youtube-videor som är begränsade i din region.

Säkerhet och integritet

Jurisdiktion

Opera Software ASA är ett norskt företag med kontor i Polen, Sverige och Kina. Från och med november 2016 ägs det dock främst av ett kinesiskt konsortium baserat i Hong Kong och leds av miljardäraffärsmannen Zhou Yahui. Där detta lämnar "VPN," och under vilken jurisdiktion det verkar under är mycket oklart.

Opera Software ASA sålde konsumentens webbläsaravdelning till det kinesiska konsortiet, men detta verkar inte inkludera "VPN" infrastruktur som, såvitt vi kan veta, förblir i Opera Software ASA: s händer. Men Yahui Zhou har varit företagets styrelseordförande och verkställande direktör sedan juni 2016...

Trots att de är rankade 100 av 100 i Freedom House's Freedom in the World 2020-rapporten, är Norge medlem i USA-ledda Nine Eyes som spionerar alliansen och utför omfattande inhemsk övervakning. Alla internetleverantörer och telekomföretag är skyldiga att lagra register över metadata och webbhistorik under sex månader, även om det inte är klart om detta gäller VPN-tjänster.

Kina är mycket angelägen om att begränsa medborgarnas tillgång till öppet internet och poliserar inhemsk dissens genom att övervaka online-forum och sociala medieplattformar. Trots många misstankar finns det dock inga bevis för att det har något intresse av att lyssna på internationella internetanvändares internettrafik.

Hong Kong har traditionellt haft ett mycket fritt och öppet internet, även om spänningar med en kinesisk regering som är angelägna att utöva större kontroll över det ex-brittiska territoriet väcker misstankar om att det kan bli föremål för ökad övervakning från fastlandet.

Bara för att förvirra frågor, hänvisar integritetsförklaringen för icke-EU-medlemmar "Opera Unite Pte. Ltd. ('Opera'), ett Opera-gruppföretag" som är baserat i Singapore....

Integritetspolicy och loggar

De "Browser VPN" del av Operas integritetspolicy säger helt enkelt att:

"När du använder vår inbyggda VPN-tjänst loggar vi ingen information relaterad till din surfaktivitet och ursprungsnätverksadress."

Teknisk säkerhet

OperaVPN är proxy, inte en VPN-tjänst. Anslutningar säkras med hjälp av HTTPS, krypteringsschemat som skyddar känsliga webbplatser, vilket gör OperaVPN till en HTTPS-proxy. Eftersom det är baserat på Chromium stöder webbläsaren Opera TLS 1.3. Detta är den senaste versionen av protokollet, och det är rimligt att anta att VPN också använder TLS 1.3.

Det finns lite i vägen för stöd för VPN-funktionen, även om den är så enkel att använda att den knappast behöver den. Om du av någon anledning fastnar kan du ställa frågor på Opera-forumet.

Hur man installerar OperaVPN (Windows)

Ladda ner och installera Opera VPN för Windows.

Opera aktiverar VPN

När programvaran är installerad måste du aktivera VPN-funktionen genom att gå till Meny -> Integritet & säkerhet -> VPN -> Aktivera VPN. Observera att jag hade en gammal version av Opera installerad och behövde avinstallera den och installera om den senaste versionen för att det här alternativet skulle bli tillgängligt

OperaVPN i webbläsaren

Att använda VPN handlar bara om att klicka på "VPN" -etiketten till vänster om sök- / URL-fältet, välja en serverplats och klicka på "På"

Det är värt att notera att VPN-funktionen ser väldigt lik SurfEasy webbläsarförlängningen (även om detta knappast borde vara en överraskning). Till skillnad från den utvidgningen har dock VPN-paketet gratis med Opera inte en 500 MB databegränsning.

Andra plattformar

Opera har tagit bort Android-VPN- och iOS VPN-appar från sina respektive butiker. Till skillnad från skrivbordsfunktionen som ingår i webbläsaren var dessa riktiga VPN-appar. Men detta är akademiskt eftersom de inte längre är tillgängliga.

Prestanda (hastighet, DNS-läcka och WebRTC-test)

Hastighetstester utfördes på en 50Mbps / 3Mbps bredbandsanslutning med hjälp av TestMy.net.

OpeaVPN Hastighetstest nedladdningshastighet

OperaVPN hastighetstestuppladdningshastighet

Dessa resultat är ganska bra, särskilt när du anser att tjänsten är gratis! Färg mig imponerad!

OperaVPN-inställningar i webbläsaren

WebRTC-läcksskydd är nu inbyggt. Det här är bra!

DNS-upplösning utförs med Googles DNS-servrar som finns i samma land som VPN-servern du är ansluten till. Så när du är ansluten till en amerikansk VPN-server utförs DNS-upplösning också med amerikanska DNS-servrar. Detta är bra för geo-spoofing.

Ur ett integritetsperspektiv, när det gäller Google, ser dina DNS-förfrågningar ut från Opera (snarare än din riktiga IP-adress).

Slutgiltiga tankar

Gratis är allas favoritpris, och på många sätt levererar Operas gratis “VPN” en fantastisk tjänst (även om det verkligen är en proxy för webbläsaren, inte en VPN). Till skillnad från de flesta gratis VPN-tjänster är det både obegränsat (inga datagränser) och snabbt. För dem som helt enkelt vill kringgå censur, geospoof deras plats eller skydda deras surfning medan du använder offentliga WiFi-hotspots, kan Opera träffa bara platsen.

Det är inte, ett bra val för alla som använder ett VPN för att skydda sin integritet, vill använda ett VPN för Netflix eller som vill använda ett VPN för att strömma.

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me