b.VPN-granskning

b.VPN


 • Prissättning

  Från $ 7.50
  / månad

ProPrivacy.com Göra
8 av 10

Sammanfattning

I denna b.VPN-granskning hittar jag en Nederländerna-baserad VPN-leverantör som erbjuder en professionell tjänst. Kundtjänst dygnet runt och effektiv anticensursteknologi är höjdpunkterna. Förbättringar kan göras (inga loggar, snabbare prestanda och ett generöst antal anslutna enheter tillåts), men totalt sett är jag ganska nöjd med tjänsten.

Snabbstatistik

 • ProPrivacy.com SpeedTest (medelvärde)
  33 Mbps
 • Samtidiga anslutningar
  2
 • Länder
  11
 • Jurisdiktion
  nederländerna

Funktioner

 • VPN är baserat i Nederländerna
 • 18 servrar i 11 länder är tillgängliga
 • Du kan ansluta två enheter samtidigt, men bara en med OpenVPN och en med L2TP
 • OpenVPN via SSH-tunnel
 • “SMOKE tunnel”
 • 24/7 kundsupport
 • P2P tillåtet

OpenVPN via SSH-tunnel

Med den här funktionen kan du dölja OpenVPN-anslutningar i en TLS / SSL-tunnel. TLS / SSL är den kryptering som används av HTTPS. VPN-anslutningar som dirigeras genom dessa TLS / SSL-tunnlar är därför mycket svåra att skilja bort från vanlig HTTPS-trafik. Detta beror på att OpenVPN-data är inslagna i ett ytterligare lager av TLS / SSL-kryptering. Eftersom Deep Packet Inspection (DPI) -tekniker inte kan tränga igenom detta "yttre" krypteringslager, kan de inte upptäcka OpenVPN-krypteringen "inuti." Detta är en mycket användbar funktion eftersom den borde kunna besegra många former av VPN blockera.

RÖKTunnel

Förutom att kunna dölja OpenVPN i en SSH-tunnel erbjuder b.VPN en annan teknik som syftar till att besegra VPN-block. Namnet "SMOKE", detta är ett anpassat protokoll som lägger till extra beläggning för varje paket. b.VPN hävdar att SMOKE kan få denna VPN i Kina, Iran, Oman, Turkiet och Ryssland. Jag bad b.VPN: s supportteam för mer information:

”Det är en polymorf UDP-tunnel som har mycket större kapacitet att gå igenom DPI. Det är det enda som fungerar stabilt i Kina nu till skillnad från Obfsproxy som inte fungerar redan på nästan ett år. Smoke har försvarstaktik mot GFW (Great Firewall of China) som stegrar paket och kan hoppa över ett stort antal nätverk-IP: er och portar utan kopplingar. Dessutom har den paketbackupmekanism för att återställa skadade paket av GFW. Vi är mycket säkra på att det är enda som fungerar stabilt eftersom vi har ett testteam där ute. ”

b.VPN gav mig TeamViewer åtkomst till en dator belägen i Kina. Så jag kan bekräfta att jag kunde ansluta via SMOKE och komma åt webbplatser som vanligtvis censureras där.

Besök b.VPN »

Hastighet och prestanda

Test utfördes med en UK-anslutning med 50 Mbps / 3 Mbps. Jag valde en OpenVPN UDP-anslutning med hjälp av b.VPNs "Starka" krypteringsnivå.
ladda ner

Graferna visar de högsta, lägsta och medelhastigheterna för varje server och plats. Se vår förklaring om fullhastighetstest för mer information.

Jag körde också några tester för att jämföra prestanda för de olika protokollen som erbjuds. Dessa resultat är tillräckligt anständiga, men matchar inte de som erbjuds av VPN-leverantörer av högsta nivå.

Jag upptäckte inga IPv4 DNS-läckor eller WebRTC-läckor när jag använde b.VPN Windows-klienten. Jippie! Observera att min ISP (Virgin Media UK) inte stöder IPv6, så jag kan inte testa för IPv6-läckor. Som du kan se från skärmdumpen ovan använder b.VPN Google DNS för att utföra DNS-översättning.

Alla DNS-förfrågningar proxyseras dock av b.VPN, så Google vet inte vem som har gjort dem. Jag anser därför inte att detta är ett problem. USA: s Netflix upptäckte att jag använde en proxy och vägrade spela. Detta inkluderar när jag dirigerade anslutningen genom en SSH-tunnel. BBC iPlayer fungerade dock bra, när den ansluts till en UK-server.

Andra plattformar

Prissättning och planer

b.VPN erbjuder en enkel "en storlek passar alla" plan. Det börjar på $ 9,99 per månad och sjunker till $ 7,50 per månad om du köper ett års prenumeration.

b.VPN-prissättning

Eftersom en mycket irriterande och ganska oklar pop-up-banner på varje sida på webbplatsen försöker berätta, erbjuder b.VPN för närvarande en rabatt. Detta ger dig ett årligt prenumeration på bara $ 36 ($ 3 per månad). Programvaran kan laddas ner och användas för en helt gratis provperiod under en timme. Inga betalningsuppgifter krävs för detta. Det här är inte så länge, men borde vara tillräckligt för att bekräfta att tjänsten fungerar för dig och att utföra några prestandakontroller skulle du vara så benägen. Under den kostnadsfria testperioden kan du få åtkomst till många, men inte alla, b.VPN-servrar.

Säkerhet och integritet

OpenVPN-användare kan välja mellan två krypteringsnivåer: Normal (Blowfish-128-kodning med SHA-1-hashverifiering) och Strong (AES-256 med SHA-256-hash authent). Alla OpenVPN-anslutningar använder RSA-2048 och Perfect Forward Secrecy. Se denna artikel för en fullständig diskussion av VPN-krypteringsvillkor. Versionen tl; dr är att den kryptering som används av b.VPN är bra. Speciellt om Stark kryptering väljs. b.VPN är baserat i Nederländerna. Nederländerna är en nioögon NSA-spioneringspartner, och den nederländska regeringen utför en hel del av sin egen övervakning.

VPN-leverantörer i Nederländerna är dock inte skyldiga att föra loggar. Tyvärr, även om det inte finns några användarloggar, behåller b.VPN några anslutningsloggar: "Vi har inga loggar över användarnas aktivitet (vi kontrollerar inte eller loggar användartrafik), vi behåller loggar för infrastruktur som är (anslutning IP, tid, varaktighet, bandbreddanvändning). ”Generellt sett är jag inte så besvärlig av denna loggningsnivå. Men den verkligen paranoida borde vara medveten om att åtminstone i teorin skulle sådana loggar kunna användas för att identifiera en person med känt internetbeteende genom en "end to end timing attack." B.VPN har inga problem med att torrentera när de använder sin tjänst.

Enkel användning

Webbplatsen ser tillräckligt smart ut och ger all information som krävs för att gå med och ansluta till tjänsten. Ett pop-up-banner som visas på varje sida som annonserar b.VPN: s årliga rabatterbjudande är dock mycket irriterande. Jag skulle också föredra att mer teknisk information fanns tillgänglig och att integritetspolicyn ("avtalet") tydligt uttryckte att vissa anslutningsloggar finns. Det handlar istället främst om att berätta vad som inte är tillåtet när du använder tjänsten. Engelska som används på webbplatsen är ofta tydligt inte skriven av en modersmål, men är förståelig.

Stöd

Live chat support är tillgängligt dygnet runt. Svaret var snabbt, vänligt och hjälpsamt. För mer tekniska frågor var jag tvungen att maila b.VPN: s tekniska team, men fick generellt ett kunnigt svar med en halvtimme eller så.

Registrerar dig

Som nämnts tidigare kan du ladda ner VPN-klienten och testa tjänsten i en timme innan du behöver registrera dig. Detta är en smärtfri process, även om jag inte godkänner mängden personlig information som begärs. Endast e-postadressen måste vara giltig (och en engångsadress kommer att göra), men jag föredrar fortfarande att inte bli frågad. Förutom de vanliga betalningsmetoderna accepterar b.VPN potentiellt anonym betalning via Bitcoin. Det här är bra, men kom alltid ihåg att en VPN-leverantör vet hur som helst din riktiga IP-adress.

B.VPN Windows VPN-klienten

Den anpassade Windows-klienten är endast OpenVPN. Det potentiella problemet med detta är att du bara tillåter en VPN-anslutning åt gången. Det ser ganska anspråkslös, men får jobbet gjort. Krypteringsnivå, OpenVPN via SH Tunnel och Smoke Tunnel kan väljas i menyn Avancerade inställningar. Tyvärr ingår ingen kill-switch.

Anpassade OpenVPN-appar är tillgängliga för Mac OSX, iOS och Android (+4.0.3). Manuella L2TP / IPsec- och / eller OpenVPN-installationsguider finns också tillgängliga för dessa plattformar, plus några andra (till exempel L2TP för Linux och Windows-telefon). Anpassningsbara .ovpn-filer kan användas på alla system som stöder en OpenVPN-klient.

Android-appen

Android-appen använder OpenVPN. Liksom med skrivbordsklienten har jag sett fler apper som ser snygga ut, men det fungerar bra. Du kan dirigera OpenVPN-anslutningen genom en SSH-tunnel. Detta är den enda Android VPN-appen som jag är medveten om att erbjuda den här funktionen. Tyvärr stöds inte den här funktionen i iOS-appen. Det är inte möjligt att välja den starka krypteringsnivån med mobilappen. Men för att vara ärlig, kommer regelbunden (Blowfish-128-kodning med SHA-1-hashverifiering) att vara mer än tillräckligt för de flesta användare. Jag upptäckte inga DNS- eller WebRTC-läckor när jag använde appen.

Slutgiltiga tankar

Jag är särskilt imponerad av den kundsupporten dygnet runt och de avancerade dumpteknologier som erbjuds. SMOKE fungerar bra inifrån Kina och b.VPNs Android-app är den enda som för närvarande finns att erbjuda VPN via en SSH-tunnel. Detta innebär att b.VPN skulle vara ett bra val för användare på platser som Kina som försöker blockera VPN-användning.

Besök b.VPN »

Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me