Box.com granskning

Box.com

ProPrivacy.com Göra
8 av 10

Sammanfattning

Ursprunget som VD Aaron Levies högskoleprojekt, Box
är en av de ursprungliga molnlagringslösningarna som är tillgängliga för kommersiellt bruk. Det har sedan dess vuxit exponentiellt och tjänat mer än 41 miljoner individer och 92 000 organisationer, så låt oss ta en djupgående titt på varför den är så populär.

Gillar

 • De första 10 GB lagringsutrymmet är gratis
 • Bra säkerhetsåtgärder
 • Användarvänlig
 • Delvis autentisering med två faktorer
 • Fildelning

ogillar

 • USA är medlem i Five Eyes
 • Några märkbara buggar och saknade funktioner
 • Appar är inte öppen källkod
 • Inget Linux-stöd

Prissättning

I rutan kan "individer" prova innan de köper med 10 GB lagringsutrymme helt gratis, men det är värt att notera att uppladdningar är begränsade till bara 250 MB per fil. Detta kan ökas genom att betala 10 USD per månad för Personal Pro-paketet, bevilja 100 GB lagringsutrymme och en uppgränsningsgräns på 5 GB per fil.

Business är där Box verkligen lyser, med en rad nivåer avsedda för team av människor. Starter-, Business- och Business Plus-paketen kräver alla minst tre användare att köpa in, kostar $ 5, $ 15 och $ 25 per användare respektive månad. Större företag kan använda företagsplaner med eller utan styrning men måste komma i kontakt med Box direkt för att förhandla om priser.

Funktioner som erbjuds av box enterprise

Det är värt att uppmärksamma vad varje nivå erbjuder eftersom det finns skillnader mellan dem, inklusive lagringsstorlek, API-samtal och anpassning av funktioner. Lyckligtvis, som du kan se ovan, har Box en jämförelseguide för potentiella kunder för att jämföra vilka funktioner som ingår i specifika paket och vad som kan hanteras mot en extra kostnad.

Funktioner

 • Offlinevisning
 • Rutanmärkningar
 • Tredje parts integration
 • Begränsad filversion
 • Support för fildelning
 • Operativsystemintegration
 • 2-faktor autentisering

Offlinevisning & redigera

Box Notes ger dig möjligheten att skapa ett arbetsflöde genom att dela kalendrar, planer och dokument men det är långt ifrån de omfattande sviterna som erbjuds av Google och Microsoft. Lyckligtvis ger Box också integration med populära applikationer som Google Docs, Adobe Sign och både online- och offlineversioner av Microsofts Office Suite.

Om du använder något av dessa för första gången kommer du att fråga dig om detta är din standardplattform när du redigerar den specifika filtypen och varnar dig om att använda externa applikationer innebär att du kommer att acceptera den tredje parts användarvillkor. Standardvärdena kan enkelt ändras genom att navigera till dina kontoinställningar och klicka på avsnittet "Integrationer".

Webbläsarbaserade redigeringsverktyg dyker upp automatiskt i ett nytt fönster som ibland kan förhindras av annonsblockerare. I mitt fall stoppade Firefox själv fönstret från att öppnas, men det åtgärdas lätt genom att klicka på "Alternativ" och låta popup-fönster från app.box.com.

När filen har redigerats sparas ditt dokument automatiskt och det ursprungliga rutfönstret uppmanar dig att uppdatera sidan med ett meddelande om att en ny version är tillgänglig. Du kan berätta vilken version av en fil du för närvarande har från numret uppe till vänster, med "V3" som står för version 3.

Filversion

Förutom att hålla reda på vilken version av en fil du tittar på; I rutan kan du ladda upp nyare filversioner manuellt och kontrollera versionens historik. Tyvärr har versionshistorikfunktionen kontinuerligt möts med ett "serverfel" under min testning, som informerade mig om att "filversioner inte kunde hämtas" trots att iterativa nummer ändras längst upp till vänster.

Du får förlåtelse för att tänka att Microsoft Word och Google Docs kan rädda dig här, eftersom båda har inbyggd filversion. Tyvärr tar Boxs integration bort många av dessa funktioner, vilket gör att du är beroende av lagringstjänsten; på gott och ont.

Support för fildelning

Box har gjort att dela filer otroligt enkelt, vilket ger medlemmarna möjlighet att bjuda in användare via e-post eller med en länk. Gästerna måste skapa ett konto med Box för att acceptera e-postinbjudningar, men personer med en länk kan komma åt delade mappar och filer utan samma begränsning, även om länkar kan begränsas till de tidigare inbjudna.

Administratörer kan införa flera begränsningar när de bjuder in andra människor. Till exempel måste man bjuda in en annan redigerare via e-post, ge dem tillåtelse att ladda upp, ladda ner, förhandsgranska, dela och redigera allt de har tillgång till. Alternativt kan e-postinbjudare begränsas till att ladda ner, förhandsgranska och dela om de går med som en visning. Länkar fungerar något annorlunda, bara gör det möjligt för människor att antingen se eller visa och ladda ner filer.

En sak jag gillar särskilt Box är förmågan att låsa filer med ett enkelt klick. När en fil är låst kan andra redaktörer inte göra ändringar i dokumenten förrän den är upplåst, vilket ger dig full kontroll över ditt samarbete.

Plattformsoberoende

Box kan nås på de flesta plattformar via en webbläsare. Det rekommenderas att du använder antingen Chrome, Firefox, Safari, Microsoft Edge eller Internet Explorer, så att du väljer så aktuellt som möjligt. Det bör noteras att även om Microsoft Edge tillåter dig att redigera dokument med molnbaserad programvara, stöder det för närvarande inte Box Tools för att redigera filer med stationära applikationer.

Appen Box Sync är tillgänglig för nedladdning på alla versioner av Android som släppts under de senaste tre åren och de senaste två versionerna av macOS och iOS. Windows 7, 8, 8.1 och 10 har alla stöd för Box Sync, men det stöder inte NTFS-dataduplicering.

OS-integration

De som laddar ner applikationen Box Sync kommer att märka integration med molnet på operativsystemnivå.

På skrivbordet visas Box på vänster sida av Windows Explorer och Mac Finder, så att du kan bläddra bland filer under förutsättning att du är ansluten till internet. Ruta visas också i Windows-facket, som kan nås genom att trycka på Ctrl, Alt, Shift och B samtidigt. Högerklicka på en fil i Explorer och Finder visar nya alternativ, inklusive en genväg till webbplatsen och möjligheterna att låsa och dela filer. Det är inte att förväxla med OneDrives delningsalternativ på Windows, som visas längre upp.

Dela en fil på rutan från Windows filhanterare

För närvarande finns det inget officiellt stöd för Linux men det finns applikationer tillgängliga för Android- och iOS-enheter. Vid sidan av starthanteraren som ger åtkomst till molnet på mobila enheter kommer Box också att visas när man försöker dela bilder och filer direkt, vilket möjliggör omedelbar överföring.

2-faktor autentisering

Även om vi skulle ha föredragit universal 2-faktor (U2F) via fysiska USB-nycklar, en standard som redan stöds av större företag, innehåller Box tvåfaktorautentisering via SMS-textmeddelanden för att ytterligare skydda konton. Första gången du loggar in på en ny enhet kommer du att ange en kod. När enheten har registrerats loggar den in dig utan att be dig om tvåfaktorsverifiering. Detta är bekvämt men kräver att du tar extra hand om enheterna du använder för att komma åt Box, eftersom det inte finns något sätt att verkställa två faktorer varje gång du loggar in.

Sekretess och säkerhet

Jurisdiktion

Box är baserat i Redwood City, Kalifornien, vilket innebär att det måste hålla sig till USA: s tveksamma privatlivspolitik och dess femögons spionierande allians ledd av National Security Agency (NSA). Företaget har inte riktigt hittat sig i rubriker som Google och Microsoft, men det är rimligt att anta att det finns viss försök till styrning från NSA och andra tjänstemän.

Zero-kunskap

När den före detta NSA- och CIA-säkerhetsentreprenören Edward Snowden kastade ljus över massövervakning 2013, började Box konceptualisera sätt på vilka det skulle kunna undvika regeringsstörningar. Eftersom Box fortfarande loggar aktiviteter når det inte riktigt löften om en politik med nollkännedom men implementerar sina egna protokoll med Box KeySafe.

Teknisk säkerhet

Boxs kryptering träffar de flesta av samma anteckningar som sina större konkurrenter, med SSL-kryptering i transit, 256-bitars AES-kryptering i vila och till och med beväpnade säkerhetsvakter som skyddar de fysiska servrarna. Säkerhetsalternativ blir hårdare ju mer du betalar, men med Data Loss Prevention (DLP) tillgängliga från Business-paketen och uppåt och Box KeySafe mot en extra kostnad ovanpå Business Plus- eller Enterprise-nivåerna.

Box KeySafe är en typ av Key Management Service (KMS) som försöker placera dig i kontroll över din egen integritet utan vanliga bekostnad av bekvämlighet. Vad detta gör är att tillhandahålla hårdvarusäkerhetsmoduler (HSM) för att ge företag mer kontroll över hanteringen av sina krypteringsnycklar, men de är fortfarande lagrade på Amazons Web Services (AWS). Den oföränderliga revisionsloggen håller reda på vem som har åtkomst till servern, e-postadministratörer när någon inte känns igen och innehåller en kill switch som en sista utväg, men kräver fortfarande att du litar på ett företag med dina nycklar. Den här funktionen ingår inte heller i några av baspaketen och hanteras istället för en extra kostnad.

frågor

Webbläsarkryptografi

Webben litar ofta på variationer av JavaScript för att hash, verifiera och kryptera innehåll, som betraktas som ett av de värsta programmeringsspråken runt på grund av dess fragmenterade och instabila front-end. Detta stöds inte av det faktum att användare inte har något att säga att acceptera koden som skjuts under uppdateringar eller kontrollverktyg för att säkerställa att avsikten är vad utvecklaren hävdar.

Closed-source

Varje version av Box är avstängd, vilket betyder att det inte finns något sätt att oberoende verifiera att filer är korrekt krypterade eller att företaget inte pumpar skadlig eller självbetjäningskod till sina tjänster. Även om det inte finns någon anledning att tänka dåligt på företagets avsikter, föredrar vi alltid förmågan att kontrollera oss själva snarare än att bara lita på förtroende.

Enkel användning

Boxs primära fokus är på bekvämlighet, ta bort saker till ett enkelt och lättanvänt gränssnitt på alla officiellt stödda plattformar. Detta visar i sin estetiska, men det är verkligen inte så intuitivt som dess vanliga motsvarigheter eftersom det förbiser vissa enkla alternativ och är tveksamt otillförlitliga.

Skrivbord (Windows och macOS)

Nedladdning av applikationen på Windows och Mac bakar tjänsten direkt i Explorer respektive Finder. Varje klient är byggd för att synkronisera automatiskt så att dina filer är tillgängliga vart du än går, men tvingad synkronisering är konstigt ett sätt. Du kan uppmana webbläsarversionen att synkronisera med den enhet du är på, men alternativet finns inte tvärtom. På samma sätt förvirrande kan du inte göra enstaka filer tillgängliga offline. Istället måste du skapa en undermapp, placera filen inuti och göra själva mappen offline.

Box sync med windows

Jag hade också många problem med OS-integrationen i Windows när jag inaktiverade programmet vid start. Om programmet inte kan starta kan det inte förstås synkroniseras med molnet och därför förhindrar åtkomst i Explorer men även efter att man startat programmet manuellt förblev Box offline. Detta åtgärdades delvis genom att återaktivera Box vid uppstart, men vissa problem kvarstod.

Mobil (Android och iOS)

Android- och iOS-applikationerna är mycket snyggare med tydligt definierade alternativ. Om du klickar på plussymbolen visas ett antal alternativ, från att skapa nya mappar, dokument och anteckningar till att ta foton och ladda upp direkt till molnet.

Till skillnad från skrivbordsversionen kan du göra enskilda filer tillgängliga offline och till och med få en bekräftelse via push-meddelandet om att en fil har lyckats laddas upp, även om uppladdning av mer än en i taget kan få detta att krascha och visa att den ”förbereder sig” trots att den är klar uppladdningen minuter före.

Den mest nedslående aspekten av Boxs mobilapplikation är oförmågan att ladda upp och synkronisera hela mappar, istället för att du måste skapa en ny mapp i molnet och välja flera filer manuellt.

Webbläsare

Som vanligt verkar webbportalen vara den mest definitiva versionen av Box. Det är fullt utrustat med ett rent gränssnitt som ger alternativ som inte syns någon annanstans. Från webbläsaren kan du hålla reda på vem som aktivt samarbetar, justera informationen i din profil och till och med använda Boxs snabba kundsupport.

hur Box ser ut i webbläsaren

Slutgiltiga tankar

Box är utan tvekan en av de snyggare molntjänsterna med ett prisvärt fokus på balansering av säkerhet och bekvämlighet. Prissättningen är ganska fragmenterad och potentiellt oönskad för individer jämfört med tävlingen, men detta borde passa företag perfekt genom att låta dem anpassa den exakta upplevelsen de vill ha.

Kundtjänst var en absolut glädje att kontakta, snabbt besvara frågor med kunskaper och professionalism som borde få sina utmanare att sitta upp och notera. Tyvärr är de hicka vi upplevde på vägen inte något vi skulle förvänta oss av en premiumleverantör. Vi kan inte låta bli att känna som om den amerikanska verksamhetsbasen är ett problem utan en nollkännedomspolitik, även om Boxs KeySafe försöker mjukgöra slaget för dem som inte bryr sig om att betala extra.

Sammantaget är det förmodligen värt att titta någon annanstans som en person om kvantitet är din prioritering eller om du letar efter sann synkronisering. Som företag kan dock Box vara exakt det du letar efter.

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me