Encrypt.me granskning

Encrypt.me

 • Prissättning

  Från $ 8.33
  / månad

 • Tillgänglig på:


  • iOS

  • Android

  • Windows

  • Mac OS
 • unblocks:


  • iPlayer

ProPrivacy.com Göra
3 av 10

Sammanfattning

Encrypt.me är en långvarig USA-baserad VPN-tjänst som nyligen har blivit medlem av J2 Global-gruppen. Med stöd av J2 Global bakom sig kan Encrypt.me mycket väl bli en tjänst att se upp för i framtiden. Men för närvarande kämpar den för att skilja sig från mängden.

Snabbstatistik

 • Länder
  44
 • Jurisdiktion
  Förenta staterna
 • Samtidiga anslutningar
  100

Prissättning

Encrypt.me gör en åtskillnad mellan "pass" och prenumerationer, men förutom att det finns ett 1-veckors pass är den enda skillnaden att betalning för pass inte förnyas automatiskt, medan det med prenumerationer gör det.

En ovanlig funktion i Encrypt.me: s prissättning är att den förutom personliga planer erbjuder familj och teamplaner (för upp till mycket stora grupper).

Encrypt.me anger att du kan använda "flera enheter samtidigt om du vill" på ett enda obegränsat datakonto. Det verkar som att betala för ett familj- eller teamkonto (förmodligen om teamet inte är för stort) till stor del är en fråga om ärlighet från kundernas sida.

Som sagt, till $ 12,99 per månad för upp till fem familjemedlemmar, är familjepriset ganska bra.

Encrypt.me erbjuder också en miniplan för $ 2,99 per månad, som har en 5 GB datagräns. Alla betalningar sker endast med kredit- / betalkort och behandlas av Stripe.

Nya användare kan dra nytta av en 14-dagars kostnadsfri provperiod, vilket vi är glada att notera inte kräver några kreditkortsuppgifter. En giltig e-postadress krävs för att registrera sig, och Encrypt.me vidtar åtgärder för att ta bort en engångsadress.

Funktioner

 • Appar tillgängliga för iOS, Android, macOS och Windows
 • Obegränsade samtidiga anslutningar
 • Servrar i 44 länder (inklusive ”Afrika”, som visar sig i Sydafrika)
 • Auto-Secure
 • ”OverCloak”
 • Innehållsfiltrering
 • Säkerhetsrevision

Torrenting är blockerat som standard och under den 14-dagars gratisversionen, men betalande kunder kan begära att blocket upphävs. Någon form av kill switch är märkbar på alla plattformar.

Auto-secure

När ett okänt nätverk upptäcks kommer VPN att automatiskt aktiveras för att skydda din trafik.

Overcloak

När du ansluter till ett opålitligt nätverk begränsar denna funktion automatiskt åtkomsten till internet tills en VPN-anslutning har upprättats. Den här funktionen är endast tillgänglig på stationära klienter.

Innehållsfiltrering

Den här funktionen är inte tillgänglig i skrivande stund men förväntas komma till premiär snart. Den använder DNS-blocklistor för att blockera annonser, innehåll för vuxna, skadlig programvara, sociala medier och liknande oönskat innehåll som anges av dig.

Det här är mycket likt vad de flesta webbläsarbaserade annonsblockerare gör, men det är trevligt att ha en allt-i-ett-lösning.

Säkerhetsrevision

Encrypt.me genomgick en säkerhetsrevision 2016, med en uppföljningsrevision som publicerades i november 2020. Till skillnad från vissa andra VPN-tjänster har Encrypt.me gjort den fullständiga oredigerade texten till revisionen tillgänglig på sin webbplats, vilket är något vi starkt applåderar . Revisionen omfattar Encrypt.mes applikationer, och i begränsad utsträckning, sin webbplats. Observera att det är en teknisk säkerhetsrevision och inte processuella frågor som loggning. Resultaten av revisionen var positiva.

Inga allvarliga problem hittades, och problemen som upptäcktes fixas av Encrypt.me: s utvecklare eftersom detta skrivs in. Det här är allt bra men ändrar inte det faktum att vi upptäckte läckor i Windows-klienten.

Avblockerar Encrypt.me Netflix?

I test upptäckte amerikanska Netflix att vi använde ett VPN och blockerade oss. Att ansluta till en UK-server gjorde det dock möjligt att titta på BBC iPlayer.

Hastighet och prestanda

Kontrollera sidan för snabbtestning för de senaste viktade resultaten, men vid skrivandet är Encrypt.me nummer elva på vår snabbaste VPN-lista. Vilket inte är för litet alls, även om detta inte matchas av ett ganska vanligt max-burst-hastighetsresultat på 198,8 Mbits / s.

DNS-sökningstider är ganska mitten av vägen, även om en smidig genomsnittlig anslutningstid bara 2,7 sekunder (max 4,0 sekunder) betyder att du inte kommer att hänga kvar när du startar VPN.

IP-läckor

I macOS var vi glada över att upptäcka inga IP-läckor överhuvudtaget. I Windows upptäckte vi dock regelbundna DNS-läckor och IPv6-läckor via WebRTC. För närvarande kan vi inte testa IPv6-läckor på mobilplattformar, men vi upptäckte ingen form av IPv4-läcka i Android eller iOS.

Enkel användning

Hemsidan

Webbplatsen ser tillräckligt smart ut men är ganska kort på hård information. Och när information är tillgänglig är den ofta dåligt inaktuell - vissa artiklar går tillbaka till 2011! Vi hoppas verkligen att saker har förändrats under de mellanliggande åren!

En blogg expanderar mycket digitalt bläck som förklarar varför VPN aldrig ska betraktas som något som är nära "anonymt." Även om detta är sant på många sätt, och att påpeka det är något prisvärt för en VPN-tjänst, låter det oss också som kryptera. mig är angelägen om att befria sig från sitt ansvar som VPN-leverantör.

Nej, ett VPN bör aldrig betraktas som 100 procent säkert, och det garanterar inte anonymitet. Men bra, en VPN kan göra mycket för att skydda din integritet när du är online. Som vi ser i resten av den här granskningen har Encrypt.me helt enkelt inte tagit många av de steg som krävs för att göra VPN-sekretess bra (vi tittar på dig, anslutningsloggar och inga kill-switchar).

Stöd

Webbplatsen innehåller ett antal vanliga frågor, men dessa kunde inte svara på några frågor vi hade. Live Chat Support är tillgängligt när du har kommit förbi de konserverade svaren, men supportteamet är främst. baserat i Australien. Om du kontaktar support utanför kontorstiden i Austalia kommer ett e-postsvar senare.

Som vi kan se i avsnittet om teknisk säkerhet senare i denna granskning var svaren vi fick långt ifrån tillfredsställande.

Registrerar dig

Att registrera dig för ett Encrypt.me-konto är mycket enkelt. För att dra nytta av den 15-dagars kostnadsfria provperioden, ange bara en giltig e-postadress och lösenord. Ett bekräftelsemail ger en länk till nedladdningssidan på webbplatsen.

Mjukvaran

Appar är tillgängliga för macOS, iOS och Android. En Windows-app (7+) är också tillgänglig, men den är endast i beta, så Encrypt.me ger inga löften om dess stabilitet eller säkerhet. Som vi har sett är lika bra.

Det finns också en "Fire OS-app", även om detta bara är den vanliga Android-appen (inte Android TV) som görs tillgänglig via Amazon App Store.

Inga installationsguider eller OpenVPN-konfigurationsfiler är tillgängliga för manuell installation på enheter som inte stöds eller med tredjeparts VPN-klienter.

MacOS-klienten

MacOS-klienten är en ganska enkel affär, men det gör jobbet helt fint.

Encrypt.me Mac OS Client

Auto-Secure och OverCloak-funktionerna är båda tillgängliga i macOS. Appen tillåter dig också att växla mellan UDP- och TCP-lägen, vilket nästan säkert indikerar att den använder OpenVPN-protokollet.

Mobilapparna

Andra än en säkerhetsapplåsning i Android som säkrar appen med ett lösenord, Android- och iOS-apparna verkar vara identiska. Android använder dock OpenVPN medan iOS-appen använder IKEv2.

Encrypt.me mobilklient

Båda har autosäkerhet för WiFi-nätverk och fungerar i allmänhet bra. Även om ingen av apperna har en switch, har nyare versioner av Android nu en kill switch inbyggd i själva operativsystemet.

Fönsterklienten

Windows-klienten är mycket lik macOS-klienten och inkluderar support för Auto-Secure och OverCloak. Den använder dock IKEv2 snarare än OpenVPN.

Encrypt.me Windows Client

Trots vad webbplatsen säger, informeras vi pålitligt om att Windows-klienten inte längre är i beta. Så det finns lite ursäkt för IPv6- och WebRTC-läckorna som vi upptäckte.

Integritet

Jurisdiktion

Encrypt.me är baserat i Dallas, Texas, men ägs nu av J2 Global, ett USA-baserat paraplyföretag som också officiellt äger sju andra VPN-varumärken. Dessa inkluderar IPVanish och StrongVPN och SaferVPN. Utöver dessa tillhandahåller den vita etikettjänster för ett antal andra VPN-produkter.

USA har inga obligatoriska lagar om datalagring, men omfattningen och omfattningen av massövervakning av NSA och andra myndigheter, så som de utsätts av Edward Snowden, innebär att det är klokt att anta att alla tekniska tjänster som erbjuder integritet har äventyrats i på något sätt.

loggar

Encrypt.me har en fullständig uppsättning anslutningsloggar (metadata) för användare av VPN-tjänsten.

 • Antalet skickade och mottagna byte
 • Längden på tiden ansluten
 • IP-adressen ansluten från och den (virtuella) IP som vi tilldelar
 • Källporten för den utgående anslutningen med start- och sluttider

Detta mildras dock något eftersom de endast hålls i 16 dagar innan de tas bort. Detta är inte så länge men förmodligen är det tillräckligt med tid för att få ett domstolsbeslut om det prioriteras tillräckligt.

Tjänsten använder också omfattande spårning av webbplatser, inklusive användning av spårare från Google Analytics. Inuti apparna samlas analysdata av tredje part Fabric.io och Google Firebase-tjänster, även om det är möjligt att välja bort den här appen.

Kunder från eller bosatta i EU åtnjuter de vanliga integritetsfördelarna som anges i GDPR.

Teknisk säkerhet

Windows- och iOS-apparna använder IKEv2 VPN-protokollet, medan macOS- och Android-apparna använder OpenVPN. OpenVPN-inställningarna som används (så långt vi kan bestämma dem) är:

Datakanal: en AES-256-CBC-kodning med SHA256-datainterifiering.

Kontrollkanal: fullständiga detaljer är inte tillgängliga, även om det var ett kort omnämnande av att använda AES-GCM. Eftersom detta inte anges i OpenVPN-konfigurationsfilerna riskerar vi att AES-256-GCM används både som chiffer och för datainterifiering under TLS-utbytet.

Vi vet inte hur nyckelutbytet säkras eller om perfekt framtidshemlighet används.

För mer information om detta ämne, kolla in vår Ultimate Guide to VPN Encryption. Vi frågade också support om Encrypt.me använder användning av VPN-servrar med en enda sysselsättning eller virtuella servrar (mjukvarubaserade VPS-instanser på delade servrar). Eller en blandning ...

“Komplicerad fråga. Nätverket är enormt. Huvudsakligen våra egna servrar men vi hyr inte ut VPS från värdleverantörer och bygger det in i nätverket om det är det du frågar. ”

Som, för att vara ärlig, lämnar oss ingen klokare. Som redan noterats har inga av apparna någon form av kill switch så om VPN-anslutningen misslyckas kommer din IP-adress att exponeras för internet.

Som också noterats, och oavsett de senaste säkerhetsrevisionens resultat, tyckte vi att Windows-klienten var Windows ganska läckande.

Slutgiltiga tankar

Annat än att vara baserat i USA och hålla mycket fler loggar än vi gillar, finns det inget väldigt fel med Encrypt.me förutom en mycket läckande Windows-klient.

I slutet av dagen är Encrypt.me en anständig VPN-tjänst. Men i dagens mycket konkurrenskraftiga marknadsområde gör det relativt höga begärda priset och bristen på funktioner dess värdeproposition något av en hård försäljning.

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me