ExpressVPN-granskning

ExpressVPN

 • Prissättning

  Från $ 6.67
  / månad

 • Tillgänglig på:


  • Android

  • iOS

  • Windows

  • Mac OS

  • Linux
 • unblocks:


  • Netflix

  • iPlayer

  • Amazon Prime

  • Hulu

ExpressVPN delades ut Editor's Choice Award vid ProPrivacy.com Awards, som hölls i Las Vegas i år. Under nästan ett decennium har denna leverantör lett marknaden och pressat gränserna för vad kunder kan förvänta sig av en VPN-tjänst. De är en engagerad vårdare för integritetsskydd, de fortsätter att innovera och imponera både användare och branschens följare med deras uppmärksamhet på detaljer och professionalism.

Vår totala poäng för ExpressVPN är:

ProPrivacy.com Göra
9,1 av 10

Sammanfattning

En solid allrounder. De markerar alla rätt rutor med den enda riktiga utmaningen som deras prispunkt som andra i fältet ser ut att använda till sin fördel. Trots detta står Express VPN sin grund på löfte om att vara en premiumprodukt som är värd ett premiumpris ... något vi tittar närmare på nedan!

Snabbstatistik

 • Jurisdiktion
  Brittiska Jungfruöarna
 • Samtidiga anslutningar
  5
 • Länder
  94
 • ProPrivacy.com SpeedTest (medelvärde)
  82,77 Mbps

Video Review

I vår praktiska ExpressVPN-videorevisning tittar vi på några av deras för- och nackdelar.

För en mer detalj, kolla vår NordVPN vs ExpressVPN jämförelse sida vid sida eller vår CyberGhost vs ExpressVPN jämförelse.

Pris

Pengar tillbaka garanti

Alla våra godkända VPN: er har en problemfri återbetalningsgaranti. Om du köper ett av de rekommenderade VPN via ProPrivacy.com och kämpar för att få en återbetalning, kontakta oss så gör vi vårt bästa för att hjälpa dig få tillbaka dina pengar.

Så hur mycket kostar ExpressVPN?

ExpressVPN: s hela utbud av paket listas nedan med det största värdet som finns i deras 12-månadersplan, som med 3-månaders gratis (vilket gör det till en 15-månaders prenumeration) kostar en rimlig $ 6,67 per månad (betalas $ 99,95 i förväg). ExpressVPN erbjuder inte en kostnadsfri prövning * som sådan, men den erbjuder en mycket generös 30-dagars pengarna-tillbaka-garanti. Och till skillnad från vissa företag där ute, finns det inga fångster att se upp för. Avbryt när som helst inom 30 dagar så får du tillbaka pengarna. Ingen förklaring krävs.

12 månader

Betala för året & spara 49%

48% rabatt

$ 6.67
per månad

6 månader

$ 9.99
per månad

1 månad

$ 12,95
per månad

* En kostnadsfri testperiod är tillgänglig för mobilanvändare - sju dagar för iOS VPN-användare och en dag för Android VPN-appen - enligt Apple Store- och Google Play Store-policy.

Det är också värt att nämna att ExpressVPN erbjuder ganska trevligt remissprogram. Övertyga en vän att registrera sig så får du båda 30 dagar gratis.

Stödda betalningsplattformar


Visa / Mastercard


Amex


kryptovaluta

ExpressVPN accepterar betalning via kredit- / betalkort, PayPal och Bitcoin. Det har också samarbetat med Paymentwall för att acceptera ett antal mer oklara internationella betalningsalternativ.

Hastighet och prestanda

Se VPN Speed ​​Testing Done Right för en översikt över vårt vetenskapliga hastighetstestsystem. I skrivande stund toppar ExpresVPN vårt testtabell för viktat hastighet med fantastiskt genomsnittligt nedladdningshastighetsprestanda och solida maximala hastighetsresultat.

DNS-sökningstid är ett bra mått på hur snabbt användare uppfattar sin anslutning till. Snabbare uppslagstid = snabbare laddning av webbsidor. ExpressVPN bryter inte rekord, men gör bra resultat i detta test. ExpressVPN: s anslutningstider är på samma sätt omärkningsvärda.

I första hand är ExpressVPN för närvarande den snabbaste VPN-tjänsten på våra böcker. Så bra show.

Läcktest

ProPrivacy.com SpeedTest (medelvärde) 82,77
IPv6-läcka upptäckt?
WebRTC-läcka upptäckt?
IPv4-läcka upptäckt?
Datagränser
Bandbreddgränser
ProPrivacy.com SpeedTest (max / burst) 284,91

Vi upptäckte inte vanliga DNS-läckor, men vår IPv6-adress läckte ut via WebRTC i både Windows och macOS. Om du har turen att använda en ISP som erbjuder IPv6-anslutning bör du antingen inaktivera IPv6 på ditt system (se valfritt avsnitt för varje operativsystem som listas i Hur du ändrar dina DNS-inställningar) eller inaktivera WebRTC i din webbläsare. Alternativt löser ExpressVPN-webbläsartillägg för Chrome och Firefox också problemet.

Observera att RFC-IP för privat bruk endast är lokala IP-adresser. De kan inte användas för att identifiera en individ och utgör därför inte en IP-läcka.

Expressvpn Leak

Avblockerar ExpressVPN Netflix?

Netflix
iPlayer
Amazon Prime
Hulu

Kort sagt, ja. ExpressVPNs smarta DNS-funktion har många fördelar jämfört med att använda en VPN för strömning, och gör också en bra säkerhetskopia om dess vanliga VPN-IP: er blockeras av tjänster. För de flesta är det dock mycket lättare att bara sätta på den vanliga VPN: n för detta. Det är därför bra att veta att Express VPN kommer att blockera många stora streamingplattformar. Så du kan enkelt avblockera USA: s Netflix och titta på BBC iPlayer utomlands. Med denna VPN kan du också spärra YouTube och få tillgång till videor som är begränsade i din region.

Avblockering av sådana tjänster är alltid ett katt-och-mus-spel, och läsarna rapporterar ibland att de inte kan komma åt dem med ExpressVPN. I detta fall gör Smart DNS-tjänsten en stor återgång och ExpressVPN löser alltid problemet inom en dag eller två på det mesta. Om du upplever problem (liksom att berätta i kommentarerna nedan - snälla!), Kan supporten dygnet runt live chatta ofta kunna rekommendera en viss server som fungerar.

Enkel användning

Anpassade VPN-appar är tillgängliga för Windows, macOS, Android och iOS. En anpassad Linux-app är också tillgänglig. Detta är endast terminal kommandorad men inkluderar DNS-läckageskydd.

Webbplatsen har massor av installationsguider för ett brett utbud av enheter och plattformar. Utöver detta är förkonfigurerade ExpressVPN-routrar tillgängliga från FlashRouters. Dessa använder anpassad firmware utvecklad av ExpressVPN och har DNS-läckageskydd och split tunneling för anslutna enheter.

Nya tillägg till ExpressVPN-appuppställningen är webbläsartillägg för Chrome och Firefox (endast Windows och macOS).

Registrerar dig

Det är enkelt att registrera sig med ExpressVPN. Utöver betalningsinformation är den enda informationen du blir ombedd en giltig e-postadress. Det finns inget som hindrar dig från att använda en engångs-e-postadress. Och eftersom ExpressVPN accepterar betalning i bitcoins är det möjligt att registrera sig anonymt om man tar hand om det. Kom dock ihåg att huruvida du registrerar dig och betalar kommer ExpressVPN att känna din riktiga IP-adress.

När du har registrerat dig kommer du att få ett välkomstmeddelande som innehåller ett antal användbara länkar för att ställa in tjänsten.

ExpressVPN Windows-klienten

ExpressVPN är specialiserat på att göra sin tjänst lättanvänd och så lekmanvänlig som möjligt. En rynka är att du måste ange en unik aktiveringskod. Detta är tillgängligt via din prenumerationssida på ExpressVPN-webbplatsen.

När du väl har installerat är allt du behöver göra att välja en plats och tryck på den stora vänliga Connect-knappen!

Om du vill fördjupa djupare innehåller emellertid ExpressVPN-klienten några kraftfulla funktioner. Detta inkluderar en brandväggsbaserad kill-switch och DNS-läckeskydd. Basklienten skyddar dock inte mot IPv6-läckor från WebRTC.

Olika VPN-protokoll är tillgängliga. Jag önskar liksom att PPTP inte ens erbjuds, med tanke på hur osäker det är, men åtminstone varnar ExpressVPN dig om problemet.

Så Windows-klienten är mycket enkel att använda men är full av kraftfulla funktioner som faktiskt är användbara.

Mac OS X / Mac OS-klient

De senaste ändringarna av Windows-klienten innebär att den nu matchar hur Mac-klienten ser ut.

Båda kunderna har samma funktionalitet. Detta är bra, eftersom Mac-användare ofta får den korta änden av pinnen när det gäller funktioner.

Android-appen

Denna VPN är tillgänglig för Android 4.2+ och kan installeras från Google Play-butiken eller laddas ner direkt som en .apk-fil. Det här är bra nyheter för anti-Googles sekretesschefer.

Appen har samma estetiska som sina stationära syskon och är på samma sätt lätt att använda.

Den här granskaren använder inte iOS, men appen ser ut att vara mer eller mindre identisk med Android. Och till skillnad från många anpassade iOS VPN-appar stöds OpenVPN fullt ut.

Browser Extensions

Till skillnad från de flesta sådana tillägg är det inte bara webbläsare-proxyer. De är istället en front-end till hela skrivbordsprogramvaran, som också måste installeras.

Detta innebär att när VPN är aktiverat med webbläsarförlängningen är hela din dator skyddad av VPN. De främsta fördelarna med att använda webbläsarförlängningarna än att bara använda den fulla VPN-klienten är bekvämlighet och att de ger fullt WebRTC-skydd.

Kundservice

Pengar tillbaka garantilängd 30
Gratis prov Nej
Pengar tillbaka garanti
24-timmars support
Live chat

Stöd

ExpressVPN byggde till stor del sitt rykte på den supportnivå som den ger kunderna. Direkt support 24/7/365 är tillgängligt via livechatt eller via ett e-postsystem med biljetter.

Som man kan förvänta sig är frontpersonal inte alla tekniska whiz-barn. Men även med svårare frågor lyckades de alltid peka mig på relevanta resurser eller besvara mina frågor kunnigt efter ett snabbt samråd med andra anställda.

Sekretess och säkerhet

Själv värd / Proxied DNS Ja
Kill Switch
Fördömnad (stealth)
IPv4 läckeskydd
IPv6 läckageskydd
WebRTC läcksskydd

Jurisdiktion

ExpressVPN är baserat på Brittiska Jungfruöarna (BVI), som är ett brittiskt utländskt territorium. BVI reglerar sina egna interna frågor och har inga obligatoriska lagar om datalagring.

Eftersom det ligger under den brittiska regeringens jurisdiktion och suveränitet, verkar det dock rimligt att anta att Storbritannien kan sätta press på BVI-regeringen och företagen. Så (och detta är något av gissningen, eftersom den rättsliga situationen är väldigt grumlig), att vara baserat i BVI är förmodligen säkrare än att ha sitt säte i ett fjorton ögonland, men är inte idealiskt.

Loggningspolicy

ExpressVPN har inga användarloggar; emellertid behåller det vissa (ganska minimala) anslutningsloggar:

”I syfte att förbättra allokering av nätverksresurserna registrerar vi sammanlagda dataöverföringsbelopp och val av serverplats, varken är datapunkter som kan identifiera en specifik användare som en del av en utredning. Vi kan samla in följande information: datum (inte tider) när vi är anslutna till vår tjänst, val av serverplats och den totala mängden data som överförs per dag. ”

vidare,

"Vår programvara kan skicka diagnostisk data till en tredjepartsanalysleverantör i syfte att identifiera anslutningsfel och möjliga buggar i vår applikation. Informationen som samlas in är generisk och innehåller inte personlig information. "

Den sista delen är viktig. ExpressVPN behåller bara loggar i sammanlagd form. Detta innebär att den minimala mängden information som samlas in för felsökning inte är kopplad till IP-adresserna för enskilda kunder.

TrustedServer-teknik

I ett mycket innovativt drag körs ExpressVPN: s servrar helt i RAM för att säkerställa att data inte kvarstår på hårddiskar när en server startas om. Detta förhindrar också att potentiella inkräktare fortsätter på maskinen. Varje gång en server startas startar den från en skrivskyddad hårddisk som innehåller en statisk bild av den programvara som används som laddas som ett enda block. Detta minskar mot någon form av dataläckage eller manipulering och säkerställer konsistens över hela nätverket eftersom varje maskin alltid kör exakt samma programvara.

Denna konsistens förbättrar säkerheten eftersom ExpressVPN kan vara säker på att alla dess servrar kör den mest uppdaterade programvaran när den är påslagen, vilket minimerar risken för sårbarheter eller felkonfiguration.

Protokoll och kryptering

L2TP / IPsec
SSTP
IKEv2
OpenVPN
PPTP

ExpressVPN stöder de flesta VPN-protokoll, inklusive OpenVPN (TCP och UDP), SSTP, L2TP / IPsec och PPTP. För OpenVPN (vårt rekommenderade protokoll) använder det följande krypteringsinställningar:

Datakanal: En AES-256-CBC-kodning med HMAC SHA-256-datainterifiering.

Kontrollkanal: En AES-256-GCM-kodning med RSA-384-handskakning och HMAC SHA-256-datainterifiering. Perfekt framåtriktad sekretess tillhandahålls av ett DH-2048 Diffie-Hellman-nyckelutbyte.

Detta är en mycket stark OpenVPN-installation.

Eller bara titta på denna intressanta grafik på ExpressVPN-översynen på Comparitech.com som förklarar exakt hur lång tid det skulle ta att bryta deras kryptering.

Säkerhetsfunktioner

Både Windows och macOS och klienter har IPv4- och IPv6-läckskydd, men som vi har sett bör IPv6-användare vidta ytterligare åtgärder för att förhindra IPv6 WebRTC-läckor. Såsom att installera ExpessVPN: s webbläsartillägg. DNS-förfrågningar hanteras av ExpressVPN: s värdgivna servrar för maximal integritet. Desktop-klienterna inkluderar också en brandväggsbaserad kill-switch för att säkerställa att din IP-adress inte exponeras i fallet med ett VPN-bortfall.

ExpressVPN erbjuder "stealth-servers" beläget i Hong Kong. Dessa är speciellt utformade för att besegra censur på fastlandet i Kina, men bör vara användbara var VPN är blockerade. ExpressVPN är förståsvis cagey om hur dessa servrar faktiskt fungerar. Men från rapporterna vi får fungerar de bra. Kom bara ihåg att ingenting kan garanteras 100% när en mäktig regering aktivt arbetar för att motverka tekniker som denna.

Funktioner

Vad får du faktiskt för detta premiumpris (jämfört med andra på marknaden)?

Kunderna får nu ansluta upp till fem enheter på en gång, vilket borde mer än tillräckligt för ännu mer krävande användare. ExpressVPN var banbrytande inom konceptet expert 24/7 kundtjänst inom branschen och fortsätter att vara vägen i detta avseende. Torrering är tillåtet på alla VPN-servrar med Express, även om hardcore-nedladdare kan missa möjligheten att port framåt via VPN NAT-brandväggen.

Som vanligt med större leverantörer som erbjuder många serverplatser använder ExpressVPN en blandning av bara metall och virtuella servrar. För de allra flesta användare är virtuella servrar inte problem, men vi föredrar det om ExpressVPN tydligt märkt vilka servrar som är vilka. Detta skulle göra det möjligt för kunder som ser allvarligt med sekretess att fatta ett informerat beslut om vilka servrar de ska använda.

Förutom onlinestöd för ett brett utbud av routrar erbjuder ExpressVPN ett antal förkonfigurerade ExpressVPN-routrar via FlashRouters. Dessa använder anpassad firmware utvecklad av ExpressVPN och har DNS-läckageskydd och split tunneling för anslutna enheter.

Utöver ovanstående standardfunktioner erbjuder ExpressVPN några groovy icke-standardfunktioner som tillför mycket värde till dess redan fullständiga funktioner...

Smart DNS

Smart DNS är en teknik som används för geo-spoofing av din plats. Detta är mycket användbart för att få tillgång till strömningstjänster som amerikanska Netflix och BBC iPlayer, som är geo-blockerade. Det fungerar genom att lösa dina DNS-förfrågningar på en specifik plats och har följande fördelar jämfört med att använda ett VPN:

 • Det är måste snabbare, eftersom ingen kryptering / dekryptering krävs. Detta innebär färre buffertproblem.
 • Det kan användas med alla enheter som är kompatibla med internet, inklusive många som inte kan köra VPN-programvara. Till exempel smarta TV-apparater, spelkonsoler och Roku-enheter.
 • Det är mindre troligt att det blockeras av tjänster som försöker förbjuda VPN-användare (även om detta inte kan garanteras).

På baksidan gör Smart DNS inget för att förbättra din integritet eller säkerhet.

Alla ExpressVPN-kunder får full tillgång till både sina VPN- och Smart DNS-tjänster.

ExpressVPN Smart DNS blockerade både US Netflix och BBC iPlayer för oss när vi utförde denna recension.

A .onion Tor webbadress

Ibland är det svåraste med att besegra censur med en VPN faktiskt komma in på en VPN-leverantörs webbplats så att du kan registrera dig för tjänsten och ladda ner programvaran. ExpressVPN har en lösning för detta!

Skriv bara http://expressobutiolem.onion i URL-fältet i Tor Browser för att besöka en Tor Hidden Services mörka webspegel på ExpressVPN-webbplatsen. Att använda en .onion-adress gör det mer eller mindre omöjligt att censurera webbplatsen.

Val av hamn
Hamnspedition
Samtidiga anslutningar 5
Totalt servrar 2000
Länder 94
Router Support
Routrar stöds Asus RT-AC56R, Asus RT-AC56S, Asus RT-AC56U, Asus RT-AC68U, Asus RT-AC87U, Linksys EA6200, Linksys WRT1200AC, Linksys WRT1900AC 13J1, Linksys WRT1900AC 13J2, Linksys WRT1900ACS, Linksys Wv2 Net Rear Net R7000
Bare metal eller virtuella servrar En kombination
torrenta

Medföljande HP-bärbara datorer

Från och med september 2019 är ExpressVPN mycket nöjd med att meddela att det har träffat en överenskommelse med HP för att erbjuda nya köpare av HP-bärbara datorer, inklusive flaggskeppet Specter x360 13, en 30-dagars kostnadsfri test av tjänsten.

ExpressVPN är särskilt nöjd att notera att affären inkluderar "djup produktintegration," vilket så långt vi kan bestämma innebär att appen är fäst i Aktivitetsfältet.

Detta är utan tvekan en marknadskupp för ExpressVPN, och kanske en välkommen introduktion till VPN: s värld för vissa nya HP-kunder. Andra kanske inte uppskattar behovet av att avinstallera en annan bit oönskad programvara.

Medföljande Dynabook-datorer

Ett år från att avslöja sitt rebrand från Toshiba Client Solutions har Dynabook tillsammans meddelat ett partnerskap med ExpressVPN i januari 2020 - ett första för PC-tillverkaren.

Dynabook-produkter kommer nu att levereras med en kostnadsfri 30-dagars provperiod till VPN-tjänsten i hopp om att göra integritets mainstream, börjar med den nya Satellite Pro L50 och så småningom utvidgas till alla framtida modeller.

Precis som ExpressVPN: s partnerskap med HP, är detta ett dubbelkantigt svärd. Även om det kommer att introducera de oinitierade till VPN: s värld, går det den fina linjen att bli bloatware för de som inte är intresserade. Dessutom erbjuder företaget redan en 30-dagars pengarna-tillbaka-garanti, vilket innebär att det är lite som gör detta erbjudande sticker ut för dem som redan är medvetna om tjänsten.

Slutgiltiga tankar

ExpressVPN erbjuder en fullt utrustad och mycket polerad tjänst som strömmar av professionalism. Dess utmärkta kundservice, lättanvända programvara och generösa 30-dagars pengar-tillbaka-garanti har alltid varit stora drag.

Jag är glad att säga att ExpressVPNs tekniska säkerhet nu matchar den professionalism som den visar för att göra tjänsten så användarvänlig som möjligt. Kryptering är verkligen utmärkt, vilket gör ExpressVPN: s snabba prestanda desto mer anmärkningsvärt.

De minimala aggregerade anslutningsloggarna som bevaras av ExpressVPN kan beröra sekretess purister, men de utgör verkligen mycket litet hot mot din integritet.

Kasta in en utmärkt, smart DNS-tjänst, stenservrar mot censur och ett mycket generöst referensprogram, och jag tycker det är rättvist att säga att ExpressVPN är en marknadsledande VPN-tjänst som är högst upp i sitt spel.

Så en premiumprodukt som är värdig ett premiumpris? Vi tror det - ja! Om du tar din integritet på allvar, och du vill ha gratis tillgång till webben (som det var tänkt!), Tror vi att för mindre än $ 7 per månad är Express VPN värt pengarna.

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me