FlashRouters granskning

FlashRouters

FlashRouters är ett USA-baserat företag som har snittat ut en något unik nisch för sig själv. De säljer routrar som är förblixt med DD-WRT eller Tomato firmware. I den här granskningen kommer vi att undersöka både deras blinkade routrar och deras egna FlashRouters VPN-app.

ProPrivacy.com Göra
8 av 10

Sammanfattning

De arbetar nära med många VPN-leverantörer. Därför kommer de sannolikt att arbeta med din VPN-leverantör. FlashRouters tillhandahåller därför out-of-the-box plug-and-play VPN-routerlösningar.

De har också utvecklat sin egen DD-WRT-app som fungerar som ett tillägg till DD-WRT-firmware. Med appen kan du enkelt växla mellan många populära VPN-tjänster, och lägger till några fördelaktiga VPN-relaterade funktioner.

Pris

FlashRouters säljer 15-20 olika typer av routrar från 3 av de ledande tillverkarna: Linksys, Netgear och Asus. Modellerna som de säljer varierar från exklusiva exempel som Netgear R6400 ($ 150) till fulla kraftstationsrutrar som ASUS RT-AC5300 ($ 499,99). Dessa priser är lika, och i vissa fall lägre, än deras konkurrenter.

För detta pris får du också deras fantastiska support, som vi redogör för senare i det här inlägget. Det är dyrare än om du köpte routern på egen hand och sedan blinkade den själv, men du kan sluta med några problem.

Routrar från FlashRouters förblinkas alltid framgångsrikt. De ersätter den ogiltiga tillverkarens garanti med en från FlashRouters (90-dagars, förlängbar upp till två år mot en extra kostnad).

VPN-appen kommer kostnadsfritt för alla FlashRouters-routrar som stöds.

FlashRouters VPN-appfunktioner

FlashRouters VPN-app är full av några fantastiska funktioner:

 • Byt enkelt mellan ett val av VPN-tjänster
 • Global kill-switch
 • Policy routing för enheter
 • Rutning för policy för värdar (domäner)

För närvarande stöder den 11 VPN-tjänster: Black Box Unzoner (enbart blockeringstjänst), ExpressVPN, HMA, IPVanish, IVPN, NordVPN, Private Internet Access (PIA), ProtonVPN, PureVPN, SaferVPN, VyprVPN och Windscribe.

Det är värt att notera att DD-WRT själv stöder manuell konfiguration för nästan alla VPN-tjänster som stöder PPTP och OpenVPN. Därför, om du köper en router från FlashRouters men inte vill använda en av VPN-tjänsterna som stöds av dess app, kan du göra det. Du måste dock konfigurera den manuellt och du kommer inte att dra nytta av de ytterligare funktioner som appen erbjuder.

Stöd

FlashRouters har omfattande supportmekanismer: e-post, biljett, livechatt, fjärrskrivbord, kunskapsbas och telefon. Även om ingen av dessa är dygnet runt, är det trevligt att se ett så stort utbud.

Deras livechatt, e-post och biljettsystem var vanligtvis snabba att svara. De kunde hjälpa oss med de flesta saker som var problematiska. För komplexa problem, där de behöver tillgång till ditt skrivbord behöver du troligtvis fjärrsupport. Vi testade detta också, och det var fantastiskt.

För appen ger de också installationsinstruktioner på sin webbplats. Detta inkluderar installationsinstruktioner för några av de VPN-leverantörer som stöds. Märkligt nog inte för ExpressVPN, som har de mest komplicerade installationskraven för partiet.

Vi upplevde några problem med appen när vi först tittade på den men var mycket imponerade av svaret från FlashRouters supportteam. De har arbetat hårt för att identifiera problemen och var snabba att driva ut firmware-uppdateringar när ett problem bekräftades.

Processen

Vi fick vår flashade router som körs på Tomato-firmware. I rutan fanns det också en manual för hur man ställer in och optimerar våra inställningar. Hela processen, från beställning till installation, var snabb och enkel.

För att använda FlashRouters-appen behöver du ett prenumeration på en av VPN-tjänsterna som stöds av appen. Om du inte redan har en, måste du registrera dig för en.

Logga in på routerns DD-WRT-kontrollpanel i din webbläsare för att komma åt appen -> Status-fliken -> Min sida. I teorin kan du också ange “flashroutersapp.com” i URL-fältet som en genväg, men det fungerade aldrig för oss.

DD-WRT-kontrollpanelen

FlashRouters DD-WRT-app

Huvudsida

Appens startsida låter dig välja din VPN-tjänst från en lista över leverantörer som stöds. I de flesta fall måste du bara ange ditt användarnamn och lösenord, välja en serverplats och ansluta.

Flashrouters VPN-app

Ett problem som vi stött på är att serverns platsnamn är baserade på namnen som leverantörerna har gett sina OpenVPN-konfigurationsfiler (.ovpn). Som vi kan se i exemplet nedan kan i vissa fall dessa namn vara ganska kryptiska och kräver en viss förståelse av VPN-terminologi för att dechiffrera!

Flashrouters VPN-platsväljare

Lyckligtvis tillåter appen att du kan sortera VPN-servrar efter den närmaste till dig i ett valt land. Alternativt kan du låta appen välja en server för dig baserat på vilken server som är minst laddad i ett givet land.

Flashrouters VPN-landsväljare

FlashRouters informerar oss om att dess test avslöjar att att välja den minst laddade servern nästan alltid ger bästa resultat (till och med mer än att välja servern i ett land närmast dig).

Appens startsida låter dig också välja att automatiskt ansluta VPN när routern startar och att aktivera den globala kill-omkopplaren.

De flesta VPN-tjänster behöver bara ett användarnamn och lösenord för att ansluta, men med ExpressVPN måste du också klistra in ditt användarcertifikat och din privata nyckel. Det finns för närvarande inga instruktioner för hur du gör detta, även om vi kunde dra slutsatsen från mer allmänna DD-WRT-instruktioner på FlashRouters webbplats.

En mindre tvist är att om du byter VPN-leverantör sparas inte dina inloggningsuppgifter nästa gång du väljer den leverantören. Denna fråga är mer en olägenhet för granskare som oss själva än de flesta vanliga VPN-kunder.

Killswitch

Appen kommer med en kill switch som stänger av routerns internetanslutning om VPN-anslutningen misslyckas. Detta är en viktig säkerhetsfunktion som förhindrar att din riktiga IP-adress exponeras när detta händer.

I praktiken förhindrar det också alla DNS-läckor, vilket inte är förvånande eftersom "kill switch" använder routerns brandväggsväggar för att säkerställa att ingen internetanslutning är möjlig utanför VPN-gränssnittet. Som sådan fungerar det lika bra för att förhindra IP-läckor som en kill-switch.

Som en mördare fungerar det ... men något för bra. Vi kunde inte gå mer än några minuter med dödsbrytaren aktiverad innan vi tappade vår internetanslutning. Detta kanske inte hade varit så irriterande om appen omedelbart anslutit igen VPN: n. Men som det var, var vi tvungna att manuellt inaktivera kill-omkopplaren varje gång för att använda internet igen.

Det tog inte lång tid innan vi blev så irriterade av detta att vi bara inaktiverade kill-omkopplaren, vilket också innebar att vi tappade vårt DNS-läckskydd.

alternativ

På sidan Alternativ kan du ställa in rutningsrutning för enheter och värdar. Detta kallas ofta någon annanstans som split-tunneling. Med policyrutning för enheter kan du välja hur varje enhet som är ansluten till routern interagerar med VPN-anslutningen. Det finns tre alternativ tillgängliga:

 • Standard: trafik till och från enheten dirigeras via VPN-tunneln om VPN är aktiverat. Om kill-omkopplaren är på som standard kommer enheten också att använda den.
 • Killswitch: samma som standard, men med den globala kill-omkopplaren aktiverad om den inte är på som standard.
 • VPN-bypass: trafik till och från enheten går inte genom VPN-tunneln.

Flashrouters VPN-routingsväljare

För att aktivera VPN-bypass-alternativet måste du ändra en inställning i det vanliga DD-WRT-gränssnittet och starta om routern. Detta är lätt nog och behöver bara göras en gång. Det fungerade som annonseras när vi testade det.

Med policyrutning för värdar kan du ange hur specifika domännamn, IP-adresser eller IP-intervall ska hanteras. Anslutningar till specificerade värdar kan antingen tvingas att alltid gå via VPN (oavsett om de är aktiverade eller inte) eller kan undantas från VPN.

Flashrouters VPN-värdar

Detta är ganska coolt, men kommer med en stor varning. Det fungerar inte för webbplatser eller tjänster som löser sig till flera domäner, som inkluderar Netflix, Amazon, BBC iPlayer och många andra populära streamingtjänster.

Med tanke på att undantag från strömningstjänster i ditt eget land som annars blockerar VPN-anslutningar är en viktig anledning att vilja ha den här funktionen, är detta lite besvikande. Det verkade inte ens fungera för google.com, vilket ges som ett exempel i dokumentationsbroschyren!

DNS läcker

Vi körde IPv4 DNS och WebRTC-läckor med ipleak.net. Vi kunde inte testa för IPv6-läckor, eftersom vår ISP inte stöder IPipv6-anslutningar.

Inga DNS-läckor eller WebRTC-läckor upptäcktes på Windows- och Android-enheter anslutna till routern, men vi upplevde regelbundna IPv4-DNS-läckor på vår Macbook när vi använder VPN utan att kill-switch har aktiverats.

Vi testade i både Firefox och Chrome med hjälp av Private / Stealth-läget för att förhindra att cacheproblem förorenar resultatet. Vi betonar att detta var vanliga DNS-läckor, inte webbläsarläckor via WebRTC.

Som vi har noterat fixade dock problemet med att slå på den globala kill-omkopplaren. FlashRouters borde verkligen överväga att byta namn på den globala dödsomkopplaren till ”Global dödsbrytare och DNS-läckskydd.” Men som vi också noterade var dödsbrytaren så irriterande att vi tvingades stänga av den. Som lämnade oss med en DNS-läcka.

FlashRouters bör varna människor att använda det för DNS-läckageskydd. Annars kommer många användare sannolikt att vara lyckliga medvetna om att de kanske surfar på internet med sin verkliga IP-adress exponerad när de tror att det är gömt bakom VPN.

FlashRouters: Slutsats

Vi gillade

 • Det är det enklaste sättet att skapa en VPN på din router!
 • App gratis för alla FlashRouters routrar som stöds
 • Ett solidt antal VPN-tjänster stöds
 • Policy routing (split tunneling) för enheter
 • Policy routing för värdar
 • Global kill switch (fungerar också som DNS-läckskydd)
 • Fantastiskt stöd
 • Stora routrar

Vi var inte så säker på

 • Policyvägning för värdar fungerar inte för många webbplatser där det skulle vara mest användbart

Vi hatade

 • Användare bör varnas för att aktivera dödsomkopplaren för att säkerställa att inga DNS-läckor inträffar
 • Dödsbrytaren var så instabil att vi var tvungna att inaktivera den. Det innebar också att vi tappade DNS-läckskydd.

FlashRouters DD-WRT-app är överlägset det enklaste sättet att använda en VPN på en router. Period. Och den globala dödsbrytaren undantas, den fungerar bra. Riktning för policyer för värdar är också i princip bra - om vi bara kunde hitta en webbplats fungerar den på som vi vill använda den för!

Problemen vi hade med kill-omkopplaren är en komplett bummer. Vi tyckte det var för instabilt att använda, ett problem förvärras bara av det faktum att vi upptäckte DNS-läckor när kill-omkopplaren inte var aktiverad.

Men de blinkade routrarna är fantastiska, och i det stora hela kan vi inte hitta många fel med FlashRouters! Om du vill ha en DD-WRT- eller tomatruter och är för rädd för att göra det själv - det här är ditt svar! Gå vidare till FlashRouters för att ta reda på mer om den underbara världen med pre-flashed VPN-routrar. Eller kolla in sin bästa säljare Linksys WRT3200ACM för en VPN-router som är känd för att vara ett formidabelt värde.

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me