Granskning av sekretessgrävling

Sekretessgrävling

Privacy Badger är ett integritetsverktyg utvecklat av Electronic Frontier Foundation. Det är ett mycket användbart tillägg som är tillgängligt på Firefox, Chrome och Opera. Genom att installera och använda Privacy Badger kan konsumenterna drastiskt minska mängden spårning de drabbas av hemsidorna.

ProPrivacy.com Göra
8 av 10

Sammanfattning

Det trevliga med Privacy Badger är att det förutom att stoppa enorma mängder av spårning också snabbar upp sidbelastningstider i processen genom att minimera mängden data som varje sida behöver ladda.

Privacy Badger är helt gratis, vilket innebär att vem som helst kan använda den för att börja blockera spårare direkt. Den populära tillägget fungerar genom att blockera tredjepartsspårare för webbplatser automatiskt. Och att använda Privacy Badger är inte en svår affär, som är fallet med fler tekniska skriptblockerare som uMatrix.

Privacy Badger-logotypen på skrivbordet

Så fungerar Privacy Badger

Privacy Badger är tillgängligt som en förlängning för Chrome, Firefox, Opera och till och med för Firefox på Android. För att få tillägget söker du bara efter det antingen med din webbläsare eller direkt via Google. När det har installerats fungerar Privacy Badger genom att automatiskt lära sig att blockera spårare. Det gör detta genom att leta efter skript och bilder från tredje part som verkar lämna bakom cookies eller fingeravtryck din webbläsare.

Privacy Badger-förlängningar finns på Google Chrome, Firefox och Opera på skrivbordet, liksom Firefox på Android

Privacy Badger utnyttjar också DNT-huvudet som inte finns i din webbläsare. Om en tjänst ignorerar DNT-begäran (de flesta trackare ignorerar DNT helt eftersom det inte är ett lagkrav) kommer Privacy Badger att övervaka andra webbplatser för samma tracker. Om det skriptet upptäcks spårar dig på tre olika webbplatser, kommer Privacy Badger att börja blockera spåraren varje gång det stöter på.

Privacy Badger blockerar också spårning av utgående länkklick på Facebook, Google och Twitter. Länkspårning är utformad för att tillåta onlineföretag att följa dig när du klickar på en länk och lämnar webbplatsen. Detta gör att företag kan förstå vad annonser intresserar dig till exempel. Men Privacy Badger hindrar Google också från att spåra alla länkar du följer från Drive-dokument eller Hangout-konversationer!

Dessutom ger Privacy Badger skydd mot "ping" -spårning och WebRTC-läckor - vilket innebär att om du använder en VPN som lider av WebRTC-läckor kommer Privacy Badger att skydda dig.

Hur man använder Privacy Badger

Att använda Privacy Badger kan vara så enkelt som att installera det och låta det göra sin sak. Det är dock värt att förstå förlängningen för att få ut mesta möjliga av det. Det är också värt att notera att för att få vattentätt skydd från spårning rekommenderar vi starkt att du använder det i samband med uBlock Origin. Detta beror på att de två som arbetar tillsammans kommer att ge en mycket mer omfattande upplevelse.

Varför? Privacy Badger blockerar bara tredjepartsspårare som aktivt spårar dig, inte domäner (till och med reklam) som inte verkar vara. Således kan parning av Privacy Badger med uBlock Origin (och kanske till och med Ghostery också) bidra till att skapa en mer uttömmande dragnet för både tredjepartsspårare och spårare från första parten. Med det sagt är du redo att börja använda Privacy Badger.

Börja med att installera tillägget Privacy Badger i din webbläsare. Från den punkten kommer tredjepartsspårare som är inbäddade på webbsidorna du besöker att blockeras. avsevärt förbättra din digitala integritet i processen.

I denna guide installerade vi Privacy Badger i en ren version av Firefox, som allmänt accepteras som en bättre webbläsare för integritet än Chrome.

hemsida för privatlivets grävling

Därefter besökte vi Forbes, en webbplats som är känd för att innehålla många trackers. Som du kan se från skärmdumpen nedan upptäckte PB 20 spårare.

Sekretess Badger krom förlängning

Om du klickar på PB-ikonen i verktygsfältet för tillägg kan du se en uppdelning av spårarna som har blockerats. Detta ger dig kraften att ändra vad Privacy Badger gör med eventuella spårare som upptäcks från tredje parts domäner. Tredjepartsdomänskript som upptäckts av PB delas upp i tre grupper:

  1. Spårare som visas som röda blockeras helt.
  2. Gula spårare - med reglaget i mitten - är tredjepartsspårare som tillåts, eftersom de verkar vara nödvändiga för att webbplatsen ska fungera korrekt. Gula spårare får ladda innehåll från sina respektive domäner - men screenas aktivt av PB för att ogräsa ut tredjepartscookies och referenser från dem..
  3. Gröna spårare - med reglaget till höger - är skript från tredjepartsdomäner som PB inte har upptäckt som spårar dig över flera webbplatser (ännu). Tills PB märker en domän som spårar dig på tre olika webbplatser kommer den inte att börja blockera dem.

Vi rekommenderar vanligtvis att du låter Privacy Badger blockera allt den vill. Det finns dock tillfällen då det är möjligt att vissa webbplatsers funktionalitet kommer att brytas när du använder PB. Om detta händer har du två alternativ:

  1. Flytta skjutreglaget för webbplatstjänsten som du tror behövs i mitten eller höger för att se om detta fixar hur webbplatsen laddas och fungerar. Om du inte är säker på vilken tjänst som behövs kan du testa dem en efter en tills du hittar den du behöver.
  2. Inaktivera PB helt på den webbplatsen för att få tillgång till den funktionalitet du behöver. Privacy Badger låter dig också skicka information tillbaka till EFF som informerar om att en webbplats har brutits av appen. Detta gör att EFF kan granska webbplatsen för att fatta ett beslut om det är säkert att börja tillåta den tjänsten via dragnet.

Som du kan se på skärmdumpen nedan är två av spårarna som är inställda som gula på Forbes Google och Facebook. Detta innebär att PB anser att dessa trackare är nödvändiga för att sidan ska fungera. Trots detta är det vår preferens att inte spåras av Google eller Facebook och av denna anledning valde vi att flytta dessa till vänster.

sekretessgrävling som visar spårning

Efter att ha flyttat dessa skjutreglage åt vänster laddade vi in ​​sidan igen genom att uppdatera för att se till att sidan fortfarande fungerar. Som misstänkt fungerade sidan bra, vilket innebar att vi hade fått lite extra integritet genom att blockera dessa skript manuellt.

Privacy Badger som visar skript för integritetsblockering

Ta dina data med dig!

Det är också värt att notera att Privacy Badger har ett import / exportverktyg. Detta gör att du kan exportera all information som din instans av PB har lärt sig i en webbläsare för att ta den till en annan. Som ett resultat behöver du inte börja lära om Privacy Badger från början varje gång du installerar det.

För att använda denna funktion trycker du på kuggen längst upp till höger på tilläggets skärm och väljer Hantera data.

exportera användardata från sekretessgrävlingen

Klicka sedan på Ladda ner eller importera. Uppgifterna exporteras som en Json-fil som lagras på din dator och kan importeras antingen från din hårddisk eller från en USB-dongel om du vill ta den med dig för att importera på en arbetsdator eller någon annanstans.

Viktiga inställningar

Om du klickar på den stora kuggen längst upp till höger i tillägget öppnas ett webbläsarfönster med inställningarna för tillägget. Här kan du välja att aktivera WebRTC-blockering och tracker-blockering i Incognito (Chrome) eller privat surfningsläge (Firefox).

blockera webrtc-blockering på inkognito

Huruvida du vill ha dessa funktioner beror på dina personliga preferenser. Men vi rekommenderar vanligtvis att du aktiverar WebRTC-läcksskydd, eftersom det är en användbar funktion.

Den andra viktiga inställningen att hålla ett öga på är Inaktiverade webbplatser flik. Detta gör att du kan kontrollera vilka webbplatser du har inaktiverat Privacy Badger på. Med den här fliken kan du kontrollera om PB är inaktiverat och du kan ändra dig genom att ta bort en webbplats från vitlistan.

Slutsats

Att använda Privacy Badger för att blockera skript från tredje part är mycket enkelt, och för de flesta är det bara att installera det och låta det köras i bakgrunden. Icke desto mindre har alla som är intresserade av att blockera så många oönskade spårare som möjligt möjlighet att tänka sig genom att ställa fler spårare till vänster.

Dessutom är det möjligt att ställa in vissa trackers till gult eller grönt eller att inaktivera Privacy Badger helt, om det har en negativ effekt på en webbplats du vill använda. Kom dock ihåg att om du inaktiverar PB när du besöker webbplatser som den bryter (t.ex. strömmande webbplatser som vägrar spela videor såvida du inte inaktiverar alla annonsblockerare) kan du öppna för riskfyllda popup-fönster och spårning.

Vi rekommenderar också starkt att du använder PB i samband med uBlock Origin för att säkerställa att så många oönskade skript som möjligt blockeras. Om du gör det kommer du att skärpa ditt integritetsbälte ytterligare - samtidigt som du får bättre sidläsningstid på alla webbplatser du besöker!

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me