HideIPVPN-granskning

HideIPVPN

 • Prissättning

  Från $ 4.17
  / månad

ProPrivacy.com Göra
6,5 av 10

Sammanfattning

HideIPVPN har sitt säte i Chisnau, Moldaviens huvudstad, mot några mycket imponerande lokala talanger på VPN-marknaden. Rumänien är hem för några av världens bästa VPN-tjänster, och grannländerna Moldavien är heta på hälarna.

Liksom de flesta VPN-tjänster i regionen har HideIPVPN skapat ett brett spektrum av planer. Det kommer att ta lite tid att läsa igenom alla alternativ som tjänsten erbjuder. Lyckligtvis har vi gjort allt hårt arbete för dig. Ta reda på HideIPVPNs serviceplaner, hur man köper en och hur man får ut det mesta genom att läsa denna recension.

Snabbstatistik

 • Jurisdiktion
  Moldavien
 • Samtidiga anslutningar
  3
 • Länder
  8

Funktioner

Funktionerna i företagets paket är:

 • 30-dagars återbetalningsgaranti
 • 24-timmars VPN-gratisversion
 • Sju dagars smart DNS-gratisversion
 • Tre samtidiga anslutningar
 • Självinstallerande app
 • Enkel att använda gränssnitt
 • Obegränsad datauppsättning
 • Multipaketrabatter
 • Dödsbrytaren
 • On-demand serverhastighetstest
 • P2P tillåtet på vissa servrar
 • HTTPS-proxy
 • Accepterar PayPal och Bitcoin samt kreditkort
 • OpenVPN, IKEv2, L2TP, SSTP, SoftEther och PPTP
 • Appar för Windows, Mac OS X, macOS, iOS och Android

Företaget driver 28 servrar i åtta länder. Det finns sex servrar i USA, två i Kanada, sex i Storbritannien, tre i Tyskland, fyra i Nederländerna, tre i Polen och en vardera i Singapore och Frankrike.

Samtidigt anslutningsbidrag har vissa begränsningar. Du kan inte ansluta till samma server två gånger samtidigt. Men eftersom de flesta landplatser som erbjuds av tjänsten har flera servrar, behöver du bara ansluta till en annan server i samma land varje gång för att kvalificera sig för högst tre samtidiga anslutningar.

Den smarta DNS-tjänsten tillåter "obegränsat" samtidiga anslutningar. Men alla dessa anslutningar måste komma från samma IP-adress, vilket betyder bakom samma router.

Besök HideIPVPN »

Hastighet och prestanda

Jag genomförde hastighetstester av HideIPVPN-appen med protokollet för systemet inställt på OpenVPN med UDP. Jag använde IPLocation.net för att upptäcka den fysiska platsen för de servrar som åtkomst till testet. US1 befanns vara i Manassas, Virginia. Det andra nordamerikanska testet kördes via Canada1-servern av HideIPVPN, vilket IPLocation rapporterade vara i Montreal. Alla nordamerikanska tester mättes på en anslutning till en testserver i Miami.

För ett test av transatlantiska prestanda anslöt jag till en testserver i London. Dessa test kördes via UK1`-servern för HideIPVPN, som IPLocation sa till mig i Gosport, Hampshire.

I båda fallen utfördes fem testkörningar med testmy.net från Dominikanska republiken med oskyddad anslutning som körs till varje testserver som används för en basjämförelse. Graferna visar högsta, lägsta och genomsnittliga hastigheter för varje server och plats. Se vår förklaring till full hastighetstest för mer information.

HideIPVPN-hastigheter

Dessa hastigheter verkar förmodligen långsamma för dig. Detta beror på att den vanliga internettjänsten i Dominikanska republiken är mycket långsammare än tillgängligt internet i Europa eller Nordamerika. Men om du är på semester eller går tillbaka till ett varmare land, är det dessa lokala förhållanden som du troligen kommer att möta när du ansluter till internet-tv-tjänster hemifrån.

HideIPVPN orsakade inte hastigheterna för långsamt för mycket. Detta var en respektabel prestation.

När jag var ansluten till UK1-servern, kom jag in på testsidan ipleak.net rapporterade min plats som i Storbritannien och upptäckte samtal till 60 olika DNS-serveradresser. Fyra av dessa DNS-servrar var i Georgia, USA, och resten var alla i Belgien.

En annan testwebbplats, doileak.com, placerade mig i Storbritannien och såg också att min dator fick tillgång till DNS-servrar i USA och en annan plats. DoILeak rapporterade att de andra DNS-servrarna var i Nederländerna.

Min internetleverantör använder inte IPv6-adresser och därför kunde jag inte testa för IPv6-läckor.

Prissättning och planer

HideIPVPN har fem olika serviceplaner. I båda fallen kan du välja att prenumerera på tjänsten i en månad, tre månader eller ett år. Det översta paketet innehåller tillgång till alla servrar som drivs av företaget.

HideIPVPN-prissättning

Om du vet att du aldrig kommer att behöva komma åt alla dessa serverplatser och bara vill att en VPN ska komma in i ett specifikt land kan du spara pengar genom att välja en landsspecifik plan. Den första av dessa ger dig tillgång till HideIPVPN-servrarna i USA. Företaget har servrar i Washington DC, Los Angeles, San Jose, Buffalo, Texas och Chicago.

Du kan välja en plan för att bara få tillgång till servrar i Storbritannien. Det finns sju totalt - fyra i London och tre i Maidenhead. Den tredje landsspecifika planen ger åtkomst bara till de tre HideIPVPN-servrarna i Polen, varav två är i Warszawa och en är i Katowice.

Om du bara vill använda VPN för skydd när du laddar ner med BitTorrent-systemet kan du bara välja att få åtkomst till de tyska och nederländska servrarna på HideIPVPN. Detta inkluderar totalt åtta servrar - tre i Tyskland och fem i Nederländerna. Du får också tillgång till dessa servrar med Ninja-paketet, så det är den enda andra planen med vilken P2P-aktivitet är tillåten.

HideIPVPN driver också en smart DNS-tjänst. Du kan läsa om det smarta DNS-konceptet senare i denna recension. Om du bara vill ha ett sätt att komma in på TV-tjänster utomlands kan det smarta DNS-alternativet vara din bästa lösning.

Det finns ingen gräns för antalet anslutningar du kan göra med DNS-tjänsten. Med varje VPN-plan kan du ansluta tre enheter till tjänsten samtidigt. Du får dock inte dela ett konto.

En smart DNS ingår i Ninja-paketet och vart och ett av de tre landsspecifika VPN-paketen inkluderar användningen av en smart DNS bara för det landet.

HideIPVPN accepterar betalningar med kreditkort, PayPal och Bitcoin. Företaget erbjuder en 30-dagars återbetalningsperiod. Det finns emellertid villkor för denna artighet. Du får bara återbetala den första månaden som du någonsin prenumererar på HideIPVPN. Så om du har haft ett prenumeration tidigare, får du ingen återbetalningsgaranti med nästa prenumeration. På samma sätt, om du betalar för ett upprepat faktureringsavtal, är det bara den första perioden i det avtalet som du är berättigad till återbetalning.

Du kan bara få en återbetalning om du använder Windows, Mac OS eller Linux. Det finns inget återbetalningsavtal för användare av mobila operativsystem. Även om du kan installera en VPN och en smart DNS på routrar och set-top boxar, finns det ingen garanti för att tjänsten fungerar på alla typer av dessa enheter, så du kan inte få återbetalning av anledningen till att du installerade tjänsten på en router och det fungerade inte.

Med tanke på begränsningarna i återbetalningspolicyn är det bättre att dra fördel av den kostnadsfria testversionen som erbjuds av HideIPVPN innan du tecknar ett prenumeration. Den kostnadsfria testversionen av VPN varar i en dag och ger dig tillgång till Nina-paketet. Det smarta DNS-paketet kan testas i en sju-dagars gratisversion.

Sekretess och säkerhet

HideIPVPN erbjuder sex olika krypteringsprotokoll: OpenVPN, IKEv2, L2TP, SSTP, SoftEther och PPTP. Av dessa rekommenderar vi på ProPrivacy.com OpenVPN som ditt bästa alternativ. Detta är förmodligen det mest omfattande VPN-systemet som finns eftersom det inte bara innehåller bra säkerhetsförfaranden för data, utan dess metoder för att autentisera fjärrserver bekämpar risken för att dina anslutningar eventuellt kan avlyssnas av någon som poserar som den servern.

En användbar säkerhetsfunktion i appen är "Ansökningsmordare." Detta är vad andra VPN: er kallar a "dödsbrytare." Det här verktyget avslutar inte de appar som körs på din dator. Men det blockerar deras åtkomst till internet. Detta är en viktig sekretessåtgärd eftersom den bara hindrar dessa appar från att ansluta sig när VPN inte är ansluten. Under dessa omständigheter skulle all kommunikation från din dator ha din riktiga IP-adress och äventyra ditt integritetsskydd.

kryptering

OpenVPN är ett bibliotek med procedurer snarare än ett styvt protokoll. Implementeringar av systemet kan använda en av ett antal chiffer för att skydda data. Det starkaste cifret tillgängligt för OpenVPN är AES, som är det krypteringssystem som HelpIPVPN använder. Krypteringsstyrkan ligger i längden på nyckeln som används för kodning av data. De bästa VPN: n använder en 256-bitars nyckel. Detta är nyckellängden som används av HideIPVPN för dess AES-kryptering.

Sessionstablering och AES-nyckeldistributionsförfaranden för OpenVPN använder ett andra krypteringsciffer. HideIPVPN använder RSA-kryptering med en 2048-bitars nyckel. Detta skapar stark säkerhet, men företaget använder en mycket starkare metod för att etablera sessioner för sin SoftEther-implementering, som är RSA med en 4096-bitars nyckel.

Betalning

Många VPN organiserar insamling av betalningar från kunder via ett separat företag så att de inte behöver behålla några personliga uppgifter om sina användare inom sin verksamhet. HideIPVPN gör inte så. Om du betalar med kreditkort eller till och med med PayPal måste du ge dig riktigt namn när du registrerar dig. Det beror på att dessa detaljer används som en del av betalningsverifieringsförfarandena. HideIPVPN får också din hemadress. Om du vill undvika att avslöja dessa detaljer bör du använda Bitcoin för att betala för tjänsten.

Du måste också ange en e-postadress för att skapa ett konto. Det borde vara en riktig adress eftersom företaget skickar e-postmeddelanden för bekräftelse av kontot. Men om du inte vill ange din vanliga e-postadress ställer du in ett brännare-webmailkonto för kommunikation med företaget.

Företaget är baserat i Moldavien, som ligger utanför restriktiva regimer, såsom Five Eyes säkerhetsallians eller EU. Moldavien har inga lagar om datalagring och HideIPVPN förklarar att de inte håller register över sina kunders aktiviteter på sina VPN-servrar: "Vi lagrar inte IP-adresser, surfhistorik, trafikdestination eller DNS-frågor. HideIPVPN kan inte vara skyldig att tillhandahålla data som inte finns på grund av vår loggpolicy." Det kompletterar den perfekta sekretesspolicyn.

Enkel användning

HideIPVPNs logotyp är det maskade ansiktet på en tecknad Nina-krigare. Detta Ninja-tema går igenom hela webbplatsen och utgör huvudtemat för dess illustrationer. Webbplatsen ser väldigt bra ut och är välplanerad. IT förklarar VPN: s begrepp och inkluderar till och med massor av tekniska detaljer spridda genom texten.

Sammantaget är HideIPVPN-webbplatsen attraktiv och vänlig, medan den fortfarande visar kompetens. Företaget har lyckats skapa ett intryck som ger dig förtroende för dess förmågor, samtidigt som det är tillgängligt och roligt.

Webbplatsens huvudnavigeringsmedium är en meny längst upp på skärmen. Detta förblir fast i fönstret när du bläddrar ner på sidan. Det finns fler navigeringslänkar längst ner på webbplatsens sidor.

Företaget har en blogg på webbplatsen. Detta ger lite intressant läsning om sekretess online och tillägg till HideVPN-tjänsten. Bloggen får nya inlägg ungefär tre gånger i månaden.

Företaget har också en Facebook-profil som du kan följa. Detta riktar vanligtvis bara allmänhetens uppmärksamhet till de nya blogginlägg som finns på företagets webbplats. HidePVPN kör emellertid tillfälliga kampanjer på sina sociala medier och du kan vinna en gratis tjänst med några av dessa. Dessa erbjudanden finns också på företagets Twitter-flöde. HideIPVPN har också ett Google+ konto.

Stöd

Du kan komma åt ett livechattfönster genom att klicka på den grå avlånga längst ner till vänster på varje sida på webbplatsen. Om det finns någon från helpdesk som bemannar livechattverktyget ser du meddelandet "Live chat" inom detta område.

Du måste ange ditt namn och din e-postadress för att starta en konversation. Om det inte finns någon tillgänglig i livechatten, har åtkomstfliken meddelandet "Kontakta oss." När du klickar på det här fältet öppnar du ett meddelandefönster.

Operatörerna för livechattstöd är inte särskilt kunniga. Jag ställde en enkel fråga om krypteringen som användes i VPN och personen som skulle hjälpa till med mitt problem kunde inte svara.

Menyalternativet Support tar dig till webbplatsens FAQ-sida. Svaren på denna sida är mycket omfattande och bör ge dig all information du behöver för att känna dig bekväm när du registrerar dig. Knapparna högst upp på sidan tar dig till handledning och guide för hur du installerar olika delar av servicepaketet - dvs. VPN, den smarta DNS och proxyservern.

Det finns ett litet kontaktformulär längst ner på FAQ-sidan. Frågor som anges i detta avsnitt loggas dock inte som supportbiljetter. Jag skrev in en fråga i det här formuläret och fick aldrig svar.

Du kan komma till ett mer detaljerat supportbiljettformulär via länken Kontakta oss i sidfoten eller via klientområdet. Du når klientområdet från länken Logga in på webbplatsens toppmeny. Supportbiljetter som höjs genom denna aveny loggas och du kan se framstegen för var och en i avsnittet Öppna supportbiljetter i instrumentpanelen..

Klicka på namnet på det aktiva servicepaketet för att få användarnamn och lösenord för VPN-appen. Du kan ändra båda dessa. Denna paketinformationssida är också där du får VPN-programvaran. Du kan installera

Processen

Eftersom HideIPVPN lägger begränsningar för sin återbetalningspolicy är det bättre att testa systemet med företagets kostnadsfria testerbjudande innan du registrerar dig för ett prenumeration. Se till att du har en tydlig dagbok den dagen du registrerar dig eftersom du måste se till att tjänsten ger dig all den funktionalitet du letar efter.

Gratis rättegång

Du kommer till formen för gratis prov från webbplatsens hemsida. Leta efter "Skaffa min kostnadsfria rättegång nu" knapp. Ange ditt namn och din e-postadress i formuläret och klicka på den stora gröna knappen längst ner.

E-postadressen måste vara verklig eftersom referenser skickas dit. Dessa är för klientområdet på webbplatsen där du laddar ner appen. VPN-användarnamnet och lösenordet är annorlunda.

Registrerar dig

För att betala för tjänsten, gå till Prissidan, välj en prenumerationsperiod och klicka sedan på "Beställ nu" -knappen under beskrivningen av din valda plan. Detta tar dig till kundvagnen.

Ange din e-postadress. Om du redan har ett konto efter att du har fått den kostnadsfria provperioden, klicka på knappen Logga in och ange ditt användarnamn och lösenord istället.

Klicka på en betalningstyp, markera rutan Användarvillkor och tryck på den gröna knappen för att fortsätta. Betalningsskärmens format varierar beroende på vilken betalningstyp du valde..

Du kommer att få bekräftelse av ditt konto via e-post. Om du redan har provat den kostnadsfria provperioden kommer den betalda tjänsten att köras på samma konto. Du kommer dock att se att utgångsdatumet för din åtkomst har förlängts.

Programnedladdnings- och installationsinstruktionerna är tillgängliga från supportsidan eller via paketinformationen i klientområdet.

Windows VPN-klienten

Installationsguiden installerar en genväg på skrivbordet. Klicka på genvägen för att öppna appen. Första gången du går in i systemet måste du ange ditt VPN-användarnamn och lösenord. Kontrollera "Kom ihåg lösenord" rutan så att du inte behöver fortsätta att skriva in dessa referenser varje gång du öppnar appen.

Appen kan använda fem olika VPN-metoder och du kan välja vilken du föredrar för anslutningen genom att trycka på en av VPN-protokollknapparna längst upp i fönstret.

Sidmenyn ger dig åtkomst till sidan Inställningar. Faciliteterna i detta avsnitt av appen gör att du kan diktera om appen körs när Windows startar och även om den ska ansluta till en standard VPN-server automatiskt.

Alternativet OpenVPN-protokoll längst ner i fönstret låter dig bestämma om du vill köra dina anslutningar till en VPN-server med Transmission Control Protocol eller User Datagram Protocol. UDP är lättare och är bättre för moderna appar som kräver snabb dataöverföring, till exempel IP-telefoni, onlinespel och videoströmning.

Dödsomkopplaren för HideIPVPN-appen är lite komplicerad. Många VPN-företag som beslutar att inkludera en kill switch i sina appar skapar bara möjligheten att införa ett systembrett block på internetåtkomst tills VPN är aktivt. I HideIPVPN-implementeringen måste du nominera varje app som du vill kontrollera. Denna funktion är tillgänglig från "Ansökningsmordare" -knappen i appens vänstra meny.

Tillbaka på appens huvudskärm måste du välja en server innan du ansluter. Klicka på en av de flaggdekorerade knapparna för att välja ett land innan du öppnar rullgardinslistan över tillgängliga servrar.

Denna lista visar bara servernamn i alfabetisk ordning. Du kan få den här listan omorganiserad så att ordningen baseras på vilken server som är snabbare att nå från din plats, som är den snabbaste först i listan. Du får den här omordningen genom att klicka på "Sortera efter hastighet" -knappen bredvid serverns listrutan.

Klicka på Anslut-knappen för att kontakta den valda tjänsten. Anslutningsprocessen tar ett tag, men när VPN-länken är aktiv ändras Connect-knappen för att visa etiketten "Koppla ifrån.

Andra plattformar

HideIPVPN har anpassade appar för Windows-, Mac OS X-, macOS-, Android- och iOS-enheter. Du kan också installera tredjepartsappar för att använda VPN på Linux-maskiner. Tjänsten kan också installeras på routrar och set-top boxar. Återbetalningsgarantin gäller dock endast Windows, Mac och Linux implementationer av tjänsten.

Andra tjänster

Den smarta DNS- och proxyserveråtkomsten för HideIPVPN ger dig andra alternativ för att komma in på webbplatser utomlands som begränsar åtkomsten till människor i samma land.

En proxytjänst dirigerar dina anslutningar via en medierande server och presenterar din begäran om webbsidor från dess adress snarare än från din. När webbplatser med regionala begränsningar kontrollerar källadressen för en begäran, bör en proxytjänst göra det möjligt att kringgå begränsningar.

En smart DNS-tjänst dirigerar din trafik valfritt. Webbadresser existerar inte riktigt på internet, så innan din webbläsare kan gå och hämta en sida från en webbserver måste den veta värdens internetadress. Internetadressen är vanligtvis känd som IP-adressen och en domännamnserver lagrar IP-adresserna för alla webbplatsnamn (domäner) i världen.

En smart DNS ersätter IP: erna för regionalt begränsade webbtjänster med adressen till dess proxyserver. Så när du använder en smart DNS-tjänst kommer åtkomst till BBC iPlayer att vidarebefordras via proxy, medan åtkomst till andra webbplatser, till exempel Yahoo.com, kommer att resa med den vanliga rutten.

Du kan ibland möta svårigheter med att använda proxyer, eftersom vissa proxysystem raderar ut potentiella riskfyllda element på en webbsida, som kan inkludera allt med ett program bakom det, till exempel knappar eller videospelare.

En VPN är en typ av proxy. Den har dock extra säkerhetsfunktioner eftersom den krypterar hela anslutningen mellan din dator och proxyservern. Om du bor i Kina, eller ett annat land som blockerar eller övervakar internettrafik, behöver du ett VPN, eftersom du måste smyga förbi regeringskontrollerna. Även din internetleverantör kan inte titta på din internettrafik när du använder ett VPN. I vissa fall, vid tillgång till videostreamningstjänster, är denna nivå av integritet nödvändig eftersom vissa internetleverantörer utövar strypning, vilket är avsiktlig bromsning av vissa typer av internettrafik.

Så om en VPN, en smart DNS eller en proxy är bäst beror helt på dina specifika omständigheter. Den kostnadsfria testversionen som erbjuds av HideIPVPN ger dig chansen att prova alla tre alternativen.

Strömning

Jag testade förmågan hos HideIPVPNs smarta DNS-, proxyserver och VPN-tjänst för att se om var och en av dem kunde få mig till populära videostreamingsajter.

När jag fick tillgång till Netflix via den smarta DNS-tjänsten fick jag det lokala biblioteket för min plats, inte för det land som jag hade nominerat i HideIPVPN-appen. Men den här tjänsten gör att du kan avblockera Youtube-videor som är begränsade i din region tillsammans med andra webbplatser som kan vara blockerade i ditt land, t.ex. Facebook och Twitter.

Slutgiltiga tankar

HideIPVPN erbjuder en kompetent VPN-lösning och inkluderar också alternativa metoder för att komma in på regionalt begränsade webbplatser. Detta är en bra tjänst för dig som vill titta på strömmningstjänster från utlandet. Tyvärr kunde ingen av de tillgängliga metoderna få mig till en utländsk version av Netflix.

HideIPVPN har lagt mycket tanke på sin tjänst. Webbplatsen är väl utformad och full av information. Att inkludera den smarta DNS-tjänsten i den anpassade appen var en riktigt bra idé och gör den funktionen riktigt enkel att använda. Personalen på HideIPVPN berättar för mig att de kommer att knäcka Netflix-problemet också. Låt oss hoppas att de gör det.

Vi kommer att hålla ett öga på denna VPN eftersom det verkar utveckla sina tjänster snabbt. Under tiden ska du vara medveten om att det finns massor av varningar till dess återbetalningspolicy. Som sådan, se till att ta ut den kostnadsfria prövningen och kontrollera att den får dig till alla webbplatser du vill ha åtkomst innan du betalar pengar till ett prenumeration.

Besök HideIPVPN »

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me