ibVPN granskning

ibVPN

 • Prissättning

  Från $ 3.08
  / månad

 • Tillgänglig på:


  • Windows

  • Mac OS

  • Android

  • iOS
 • unblocks:


  • iPlayer

ibVPN gick bort med tredje plats i Bästa VPN för kundservice vid ProPrivacy.com Awards 2020. Fortsätt läsa för att ta reda på varför ibVPN var tredje bästa VPN på att hjälpa sina kunder! Och för att ta reda på mer om denna service över genomsnittet.

ProPrivacy.com Göra
8 av 10

Sammanfattning

ibVPN är en rumänsk VPN-leverantör utan loggar. Som vi kommer att se i denna ibVPN-översyn är det mycket att beundra för denna lågkostnadstjänst. Programvaran är mycket fullständig och kunderna i toppklass får en imponerande Smart DNS-tjänst som kastas in gratis. Men nedslående prestanda kommer troligen att beröra de flesta användare.

Snabbstatistik

 • Länder
  57
 • Samtidiga anslutningar
  5
 • Jurisdiktion
  rumänien
 • ProPrivacy.com SpeedTest (medelvärde)
  50,27 Mbps

Funktioner

torrenta
Totalt servrar 180
Länder 57
Samtidiga anslutningar 5
Router Support
Hamnspedition
Val av hamn
Routrar stöds ASUS, SABAI, DDWRT
Bare metal eller virtuella servrar En kombination

Ultimate VPN-planen erbjuder följande funktioner:

 • Servrar i 47 länder
 • P2P: ja
 • Tre samtidiga anslutningar
 • Proxy-servrar på alla platser
 • Strumpor5 proxyer
 • Stöd för OpenVPN, L2TP, PPTP, SSTP, SoftEther och IPsec VPN-protokoll
 • Full tillgång till Smart DNS-tjänsten (mer om detta senare)
 • DoubleVPN
 • Tor över VPN

De billigare VPN-planerna är begränsade till bara en anslutning i taget och har inte tillgång till alla servrar (44 länder för Standard VPN-planen och nio för Torrent VPN-planen). De har inte heller tillgång till Smart DNS eller vanliga proxyservrar, även om Torrent VPN-användare kan använda socks5-proxyer.

P2P är inte tillåtet i standardplanen, men är tillåtet på Torrent VPN-plan (naturligtvis!).

Dubbel VPN

Detta tillåter dig i princip att "kedja" VPN-servrar, så att dina data dirigeras mellan två eller flera VPN-servrar när de reser mellan dig och internet.

Din PC / enhet -> VPN-server 1 -> VPN-server 2 -> Internet

Sådan kedja kan ge vissa säkerhetsfördelar, men kommer alltid att leda till en stor hastighetsförlust. Integritets- och säkerhetsfördelarna med ”double-hop” VPN är ganska begränsade. Men jag förstår att detta inte är en åsikt som delas av alla. Som vi kan se lite senare i denna recension finns ett antal Double VPN-separationsalternativ tillgängliga.

Tor över VPN

En annan ny funktion är Tor över VPN. I den här konfigurationen ansluter du först till en ibVPN-server och sedan till Tor-nätverket innan du går in på internet:

Din dator -> VPN -> Tor -> Internet

ibVPN uppnår detta genom att transportera dina data från VPN-tunneln till Tor-nätverket på ett transparent sätt. Detta innebär att hela internetanslutningen drar nytta av Tor över VPN.

Denna inställning erbjuder viss privatliv och säkerhetsfördelar, men en liknande effekt kan uppnås helt enkelt genom att använda Tor-webbläsaren när den är ansluten till VPN. Av avgörande betydelse är en sådan installation mycket säkrare än metoden som erbjuds av ibVPN.

Tor över VPN (men du gör det) kommer allvarligt att bromsa dina internethastigheter, eftersom du får den kombinerade hiten att använda både Tor-nätverket (som är mycket långsamt) och VPN. ibVPN erbjuder för närvarande Tor via VPN-servrar i Nederländerna, Singapore och USA.

Besök ibVPN »

Hastighet och prestanda

Alla tester utfördes med min Virgin UK 50 Mbps / 3 Mbps fiberanslutning. Jag använde OpenVPN-UPD-protokollet.

När jag anslöt till några VPN-servrar som anges som 100% gratis, fick jag ingen internetanslutning alls. Jag testade därför servrar under belastning (lägst för varje plats) för att säkerställa att jag kunde ansluta till internet.

Graferna visar de högsta, lägsta och medelhastigheterna för varje server och plats. Se vår förklaring till full hastighetstest för mer information.

Nedladdningsresultaten är särskilt dåliga. Det är också värt att notera att jag fick ett ovanligt stort antal VPN-kopplingar när jag testade tjänsten. *

Läcktest

IPv4-läcka upptäckt?
WebRTC-läcka upptäckt?
Datagränser
Bandbreddgränser
ProPrivacy.com SpeedTest (max / burst) 87,38
ProPrivacy.com SpeedTest (medelvärde) 50,27

Jag upptäckte inga IPv4-, DNS- eller WebRTC-läckor (om DNS-skydd var aktiverat i klienten). Det här är bra.

Tyvärr stöder min ISP (Virgin Media) inte IPv6-anslutningar, så jag kan inte testa för IPv6-läckor för närvarande. Detta är en fråga som ProPrivacy.com arbetar med att hitta en lösning på.

Goda nyheter är att både amerikanska Netflix och BBC iPlayer fungerar när de är anslutna till lämpliga servrar.

Pris

12 månader

$ 3.08
per månad

6 månader

$ 3.32
per månad

1 månad

$ 4.95
per månad

ibVPN erbjuder tre VPN-planer, plus en Smart DNS-plan. Den ultimata VPN-planen kostar $ 10,95 per månad, eller $ 4,83 per månad om ett årsabonnemang köps. Alla andra planer kostar $ 4,95 per månad eller $ 3,08 om de köps årligen.

En Business VPN-plan är också tillgänglig. Detta är i princip Ultimate VPN-planen men med mer samtidiga anslutningar. Priserna börjar på $ 13,95 per månad ($ 8,32 om de betalas årligen) för fem samtidiga anslutningar, upp till $ 44,95 per månad ($ 33,32 när de betalas årligen) för 20 samtidiga anslutningar.

En 24-timmars gratis testversion är också tillgänglig. Detta ger Ultimate-planens fulla fördelar för dess varaktighet. Utöver detta erbjuder ibVPN en 15-dagars återbetalningsgaranti.

Följande betalningsmetoder accepteras: Avangate (återkommande och engångsbetalningar - Alipay, WebMoney, iDeal och kreditkort), PayPro (återkommande och engångsbetalningar - kreditkort och PayPal), Payza, WebMoney, AstroPay, Western Union och perfekta pengar.

ibVPN accepterar också betalning i Bitcoins och andra kryptokurser (Litecoin, Blackcoin, Dogecoin och Ripple), vilket kan bidra till att förbättra integriteten.

Kundservice

Pengar tillbaka garanti
24-timmars support
Live chat
Pengar tillbaka garantilängd 15
Gratis prov Ja - 24 timmar

ibVPN erbjuder "24/7" livechatsupport, vilket jag tyckte kunnig och användbart. Ticketad e-postsupport är också tillgängligt. Om du behöver ytterligare hjälp är det möjligt att schemalägga en tid för att få fjärrhjälp från supportteamet. Jag har inte testat det här, men det är ett bra erbjudande.

Enkel användning

Windows
Mac OS
Android
Linux
iOS
Windows-telefon

Hemsidan

Webbplatsdesignen ser smart ut och undviker att göra några av de mer bombastiska (och felaktiga) påståenden som finns på många leverantörers sidor. Även om tekniska detaljer är lite ljusa på marken, är vanliga frågor, en kunskapsbas och ett forum det mesta av den information som vanliga användare bör kräva.

Denna serverlista är inte bara snygg, utan snarare användbar. Alla IP-adresser delas, men huruvida du får en statisk eller dynamisk IP beror på vilken server du ansluter till.

Det är också bra att notera att användarvillkoren och sekretesspolicyn är tydliga och skrivna på vanligt engelska. En blogg finns tillgänglig, som främst belyser funktioner och kampanjer relaterade till ibVPN-tjänsten.

IBVPN Windows-klienten

Windows VPN-klienten ser ganska smart ut och är full av funktioner. Jag märkte emellertid att byte av servrar ofta fick programmet att krascha, så det är bättre att koppla bort innan du ansluter till en annan server igen. * Lägg också märke till listan med dubbla VPN-servrar.

Som standard är protokollvalet "automatiskt." Från loggfilerna är det uppenbart att det betyder att det mycket osäkra PPTP-protokollet används som standard följt av L2TP / IPsec om det skulle misslyckas (som det gjorde i mitt fall). Jag rekommenderar att du byter till OpenVPN omedelbart!

Jag har ingen aning om varför DNS-läckalternativen är inaktiverade som standard, men du bör också aktivera dem omedelbart. Det är dock bra att de existerar.

En bra funktion hos ibVPN-klienten är omkopplaren per app och per process. Detta kräver lite inställning, men är mer sofistikerad än de vanligaste dödsbrytarna för hela systemet.

Observera dock att killomkopplaren fungerar genom att stänga de specificerade programmen om VPN-misslyckats. Detta är inte lika säkert som en brandväggsbaserad lösning, som förhindrar alla anslutningar utanför VPN-tunneln.

Sammantaget är detta en fullständig klient. Jag är dock lite bekymrad över det faktum att det går att svaga VPN-protokoll och inget DNS-läckskydd. Dessa kan ändras / slås på, men mindre teknikanvändare är osannolikt att göra det.

Andra plattformar

ibVPN har anpassade appar för Windows, Mac OS, iOS och Android. Utöver den vanliga ”allt-i-ett” -appen, kan Mac VPN-användare också använda en ny ”snabbanslutnings-app.” Den är mindre fullständigt presenterad än allt-i-ett-appen, men är mycket lätt att använda.

Manuella installationsinstruktioner finns också för ett brett utbud av plattformar och enheter.

Android-appen

Deras Android VPN-app frågar behöver tillåtelse för att komma åt mina foton / media / filer vilket är konstigt.

Appen använder OpenVPN, vilket är bra. Portval är en fin funktion, även om det inte finns någon kill switch.

Jag upptäckte inga IP-läckor med Android-appen.

Smart DNS

ibVPN erbjuder en smart DNS-tjänst, som också ingår i Ultimate VPN-planen. Detta gör ingenting för att förbättra din säkerhet eller integritet, men möjliggör geo-spoofing genom att lösa dina DNS-förfrågningar på en specifik plats. Detta gör det idealiskt för streaming av geo-blockerat innehåll.

Ingen kryptering / dekryptering är involverad, och DNS-översättningen är ganska mycket omedelbar. Detta innebär att smarta DNS-tjänster får färre buffertproblem än när du använder ett VPN för strömning (även om avstånd fortfarande kan orsaka problem).

En annan fördel med Smart DNS är att det kan konfigureras på alla enheter som kan internet, inte bara de som kan köra VPN-programvara. Detta innebär att du kan använda Smart DNS på din smarta TV, spelkonsol och Roku (bland andra).

ibVPNs smarta DNS låste upp både amerikanska Netflix och BBC iPlayer när jag försökte det.

Browser Extensions

ibVPN-användare kan också installera webbläsarförlängningar för Chrome, Firefox och Opera, som proxyar webbläsaranslutningen.

Jag upptäckte inga DNS-läckor när jag använde tillägget, men såg en WebRTC-läcka. USA: s Netflix var inte tillgängligt, men jag är nöjd med att rapportera att BBC iPlayer var det.

Sekretess och säkerhet

Fördömnad (stealth)
IPv4 läckeskydd
IPv6 läckageskydd
WebRTC läcksskydd
Kill Switch
Själv värd / Proxied DNS Ja

”IbVPN samlar inte in eller loggar ingen trafik eller användning av sin virtuella privata nätverkstjänst. Vi kan inte relatera någon specifik aktivitet till någon specifik användare. Om några juridiska meddelanden vidarebefordras till vår juridiska avdelning kommer vi att följa detta meddelande. Vi kan dock inte tvingas att lämna ut information som vi inte har. ”

Det här är bra. ibVPN är baserat i Rumänien, som hade avvisat EU: s lagringsdirektiv för datainsamling redan innan det slogs ned av EG-domstolen. Rumänien ligger också bekvämt utanför det direkta påverkningsområdet från både NSA och GCHQ.

Så på integritetsfronten klarar ibVPN mycket bra.

Krypteringsprotokoll

IKEv2
OpenVPN
PPTP
L2TP / IPsec
SSTP
Andra protokoll Softether, Stealth VPN

OpenVPN-anslutningar är säkrade med en AES-256-chiffer och HMAC SHA384-hashverifiering. Sedan den första publiceringen av denna recension har ibVPN uppdaterat handskakning till RSA-2048 och datakanalkryptering till AES-256.

Detta behandlar min tidigare kritik. Perfekt sekretess framåt med tillstånd av Diffie-Hellman Exchange-nycklar (DHE). Det gläder mig att säga att ibVPN nu använder en mycket stark krypteringssvit.

Om du planerar att använda detta VPN för iOS och du vill använda OpenVPN-kryptering måste du konfigurera det manuellt med en OpenVPN-app från tredje part. Se ibVPNs webbplats för en guide om hur du gör detta.

Se VPN-krypteringsvillkor som förklaras för mer information om villkoren som används här.

Slutgiltiga tankar

Jag gillade:

 • Inga loggar (alls)
 • Låligt prissatta
 • Bra Smart DNS-tjänst
 • Servrar i 47 länder
 • 24/7 support
 • Fullt utrustad mjukvara med kill-switch per app
 • P2P: ja
 • Tre samtidiga anslutningar
 • Strumpor5 proxyer
 • Amerikanska Netflix och BBC iPlayer tillgängliga
 • Bra mobilappar
 • Dubbel VPN

Jag var inte så säker på:

 • Som standard är svaga VPN-protokoll och inget DNS-läckskydd
 • Tor över VPN (att använda Tor Browser via VPN är säkrare)

Jag hatade:

 • Dålig prestation
 • Windows-klienten kopplade bort och kraschade mycket *

Det är mycket att gilla med ibVPN. För ett rimligt pris får du en mycket fullständig tjänst (med smart DNS som kastas in gratis med Ultimate VPN-planen). Jag upptäckte inga IP-läckor när jag använde tjänsten, och även om den inte är brandväggsbaserad, gillar jag per-app och per-process kill-switch.

Jag önskar att Windows-klienten var lite mer stabil *, Om du letar efter ett VPN för Netflix så är det här VPN värt att överväga. Det är också ett bra alternativ för alla som vill ha en VPN för BBC iPlayer eftersom både VPN och Smart DNS-tjänsten framgångsrikt blockerar båda tjänsterna.

Det enda verkliga problemet är ibVPN: s snabbprestationsresultat. Få användare kommer sannolikt att vara nöjda med att deras internetanslutningar bromsas ner i en sådan utsträckning.

* Den här artikeln har uppdaterats för att inkludera information om förbättrad kryptering och nya funktioner tillgängliga för användare av tjänsten. ibVPN försäkrar mig också att dess uppdaterade allt-i-ett Windows-klient fixar stabilitetsproblemen som jag stött på, men jag har inte testat det ännu.

Besök ibVPN »

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me