IDrive granskning

Jag kör


 • Prissättning

  Från $ 17,38
  per år

ProPrivacy.com Göra
8 av 10

Sammanfattning

Jag kör
är en fullt utrustad molnlagringslösning med höjdpunkter inklusive fullständig säkerhetskopiering av systemdiskbilder, verklig arkivering och kryptering från alternativ till ände.

Prissättning

Som med många molntjänster i dag erbjuder IDrive 5 GB lagring gratis. Bara för att jämföra erbjuder Dropbox 2 GB lagring gratis, medan Google Drive delar ut en ganska generös 15 GB lagring gratis.

Personliga planer, vilket är vad denna översyn ser på, börjar på $ 52,12 USD per år (få det första året för endast $ 17,38 med vår rabatt).

iDrive-prisplan

Betalning accepteras endast med kredit- / betalkort.

Funktioner

 • End-to-end-kryptering (valfritt)
 • Stöd med flera plattformar
 • Realtidssynkronisering
 • Fildelning (men inte på e2ee-konton)
 • IDrive Express (se nedan)
 • Filversion (“Snapshots”)
 • Fjärrhantering via webbkonsol
 • Diskbildsbackup
 • Inkrementell säkerhetskopiering
 • Sann arkivering

Stöd med flera plattformar

IDrive erbjuder fullständiga appar för Windows-, macOS-, iOS- och Android-enheter. Det erbjuder också en "tunn klient" för Windows och macOS som möjliggör fjärrkonfiguration med ett webbgränssnitt.

Ett Linux-skriptpaket tillåter på liknande sätt automatiskt överföringar från en Linux-maskin, som kan hanteras på distans från IDrive GUI-webbgränssnittet. Att ställa in dessa kräver emellertid kännedom om kommandoraden Terminal.

Fildelning

Du kan dela filer eller mappar med andra användare, men nedslående är det inte möjligt om du väljer att använda en-till-än-kryptering.

iDrive-fildelning

IDrive Express

I händelse av dataförlust IDrive som involverar mycket stora mängder (gigabyte eller mer) data, kan IDrive påskynda återställningsprocessen genom att leverera en fysisk hårddisk som innehåller dina förlorade data för lokal säkerhetskopiering.

Alternativt, när du registrerar dig till tjänsten kan IDrive skicka en tom hårddisk för att fylla i med data och skicka tillbaka till IDrive. Med stora mängder data kan detta avsevärt minska den första installationen och uppladdningstiderna.

Denna tjänst är kostnadsfri för personliga kontoinnehavare en gång om året, med efterföljande säkerhetskopior som kostar $ 59,95. Returfrakt är gratis i USA, men internationella kunder debiteras vanliga fraktpriser.

Filversion

IDrives Snapshot-funktion lagrar historiska versioner av filer som kan återställas när som helst. Detta skyddar data från ransomware-attacker och kan vara användbart om du bara vill komma åt tidigare utkast till filer.

iDrive-stillbilder

Upp till 30 versioner av en fil stöds, en cool aspekt är att Snapshot-versioner av filer inte räknas med din lagringsgräns.

Diskbildsbackup

Det är möjligt att säkerhetskopiera och återställa hela enheter, inklusive en bild av din systemenhet. Den här funktionen fungerar bara för Windows-enheter, men IDrive är en av de mycket få molntjänster som stöder Time Machine-säkerhetskopiering för Mac.

iDrive-skiva avbildar backup

Inkrementell säkerhetskopiering

IDrive optimerar dataöverföringen genom att bara ladda upp block av en fil som har ändrats, snarare än att ladda upp hela filer när de ändras. Detta påskyndar överföringsprocessen och sparar bandbreddförbrukning.

Sann arkivering

Till skillnad från tjänster som Dropbox, Google Drive, iDrive och OneDrive är IDrive sant molnteknisk säkerhetstjänst snarare än en förhärlig filsynkroniseringstjänst. Det betyder att när du tar bort en fil lokalt raderas den inte från IDrive-servrarna.

För att ta bort filer permanent måste du radera dem manuellt på servern eller använda IDrives automatiserade arkiveringsfunktion. Arkivering bör dock användas med försiktighet, liksom kommer permanent att radera data som har raderats lokalt.

Lokal säkerhetskopiering

Inte särskilt bra reklam är det faktum att såväl som säkerhetskopiering av filer till molnet kan du välja att säkerhetskopiera filer till en lokal eller WiFi-ansluten enhet. Du kan till och med göra detta utan att säkerhetskopiera data till IDrives servrar alls, vilket gör IDrive-skrivbordsklienten till ett praktiskt gratis lokalt backupverktyg.

Sekretess och säkerhet

Jurisdiktion

IDrive är baserat i USA. Som vi känner till från Edward Snowden är detta ett land som genomför genomgripande nationell och internationell massövervakning och som är känd för att rikta in sig på teknikföretag som påstår sig erbjuda sina kunders integritet.

Rättsliga instrument som FISA, Patriot Act och National Security Letters (med tillhörande gag order) ger NSA och andra myndigheter en fullständig befogenhet att kräva att tekniska företag hjälper till med sina insamlingsprogram.

Inget av det borde vara viktigt om du väljer att aktivera kryptering från en till slutet med en privat nyckel, även om vi är stängda källor betyder att vi aldrig kan vara säker på vad programvaran verkligen gör.

loggar

"För att upprätthålla vår servicekvalitet och för att hjälpa till med analysen av produktens prestanda kan vi också samla in data om anslutningsinformation, inklusive tidpunkten och storleken på alla paket som skickas via Internet under en session, datum och tider för sessionen, Device Internet Protocol ("IP") adress, webbläsartyp, enhetsnamn och / eller identifikationsnummer och andra interaktioner med tjänsten. ”

Det här är mycket metadata. Och naturligtvis har IDrive direkt tillgång till dina filer såvida du inte väljer att skapa en privat krypteringsnyckel.

Teknisk säkerhet

Det första att notera är att IDrive använder programvara med slutna källor. Detta betyder att det inte finns något sätt att självständigt verifiera den information som IDrive tillhandahåller eller kontrollera programvaran för brister eller bakdörrar. När det läggs till att IDrive är ett amerikanskt företag är detta inte lugnande.

Det andra att notera är att kryptering från slutet till slut inte är standardinställningen. Standardalternativet för att låta IDrive ställa in din krypteringsnyckel är bekvämt, men det betyder att IDrive kan komma åt dina data om den vill (eller tvingas).

Om du tar standardvägen kommer ditt konto att återvinnas om du tappar eller glömmer din nyckel och du kan dela filer.

Du kan alternativt ställa in din egen krypteringsnyckel för datakryptering av data (e2ee). Denna nyckel lagras endast lokalt. En hash skapas istället från den som skickas till IDrives servrar för att verifiera nyckeln.

iDrive-krypteringsnyckel

Om du tappar eller glömmer en privat krypteringsnyckel kommer IDrive inte att kunna återställa dina data. Om du använder en privat nyckel kan du inte dela filer och mappar. Detta är lite nedslående, eftersom andra e2ee-molntjänster lyckas tillåta fildelning genom att generera en dekrypteringsnyckel för delade filer inom klienten själv, och som ingår i länken URL.

Med en privat nyckel krypterar e2e innehållet i filer, men döljer inte filnamn eller katalogstruktur. Beslutet om att använda en privat eller offentlig måste fattas när du först skapar ditt konto. Det enda sättet att ändra sig är att skapa ett nytt konto.

Data krypteras med AES-256. Vi antar att någon form av hashningsalgoritm (som SHA) används för att säkerställa integritet, men inga detaljer finns på webbplatsen. På liknande sätt är den "speciella krypteringsteknik" som används så att den privata nyckeln kan verifieras av IDrives servrar inte detaljerad.

Enkel användning

Att registrera sig för ett gratis konto är lika enkelt som att ange en e-postadress och lösenord. Innehavare av premiumkonton måste tillhandahålla betalningsinformation och uppmanas att ange ett telefonnummer för att hjälpa till med support och tvåfaktorautentisering.

Som redan nämnts kan du dra nytta av IDrive Express-funktionen för att begära att en tom hårddisk skickas för att fyllas med data och skicka tillbaka.

Skrivbordsklienten

Vi måste säga att vi inte är helt övertygade om den estetik som IDrive har valt för sin stationära programvara, som i princip är identisk med Windows och macOS.

iDrive-mappar

Du kan lägga till och ta bort de mappar du vill säkerhetskopiera. Som standard säkerhetskopieras filer direkt, även om du istället kan schemalägga säkerhetskopieringstiderna som du vill.

iDrive-skiva avbildar backup

En viktig skillnad mellan stationära klienter och mobiler och webbgränssnitt är att du inte bara kan bläddra i filer som säkerhetskopieras från andra länkade enheter. Du kan bara återställa filer som har säkerhetskopierats från den aktuella datorn.

iDrive återställa filer

Men du kan göra är att skapa en synkroniseringsmapp. Alla filer som placeras i synkroniseringsmappen synkroniseras automatiskt två- eller flervägs med alla andra anslutna enheter.

iDrive synkroniserar filer med länkade enheter

Vi har sett andra granskare klaga på att IDrive inte är den mest intuitiva programvaran att använda, men vi tyckte att det hela var ganska enkelt.

Mobilapparna

Android- och iOS-apparna är väldigt lika stora som vissa optimeringar på iPad för sin större skärm.

iDrive iOS-app

Med appen kan du säkerhetskopiera all data på din mobila enhet, inklusive samtalsloggar, SMS-meddelanden, kalenderposter och kontakter. I Android kan du också ange mappar som ska säkerhetskopieras precis som du kan på skrivbordet, även om iOS är vad det är, är detta alternativ inte tillgängligt på enheter med frukt-tema.

Båda plattformarna stödjer automatisk uppladdning av foton, som "People" -alternativet kan utföra ansiktsigenkänning på (ett datasats med mer än 50 foton krävs för detta).

iDrive Android-app

Filer i skrivbordssynkroniseringsmappar synkroniseras inte lokalt som standard utan kan visas och laddas ner efter behov. Du kan också ladda upp filer från din mobila enhet till din synkroniseringsmapp.

iDrive-säkerhetskopia

En fördel som mobilapparna har jämfört med sina stationära kusiner är att de låter dig surfa och ladda ner filer som säkerhetskopieras från alla anslutna stationära eller mobila enheter.

Slutgiltiga tankar

Det finns vackrare desktop moln backup-klienter där ute. Vi skulle också gärna se möjligheten att bläddra i säkerhetskopior från olika anslutna enheter på stationära klienter såväl som mobilappar.

Valfri end-to-end-kryptering är trevligt, även om det är synd att detta hindrar dig från att dela filer och mappar. Det går inte att komma ifrån att IDrive är en produkt med slutkällor från ett amerikanskt företag, så även med e2ee aktiverat finns det inga garantier att dina data är säkra från NSA.

Som sagt, IDrive en av de mest kraftfulla, flexibla och fullständiga funktioner för backup av moln som vi har granskat. Vi gillar speciellt fullständig bildavbildningsfunktion och sann arkivering, där filer inte raderas från servern när de raderas lokalt, gör IDrive mycket överlägsen gillar Dropbox och Google Drive.

Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me