LiquidVPN Review

LiquidVPN

 • Prissättning

  Från $ 4.99
  / månad

 • Tillgänglig på:


  • Windows

  • Mac OS

  • iOS

  • Android

  • Linux

ProPrivacy.com Göra
8,5 av 10

Sammanfattning

LiquidVPN är en VPN-leverantör som har verkat från sin bas i USA sedan 2013. Det startades av en nätverksingenjör som heter Dave Cox. Herr Cox är fortfarande ägare till företaget och han driver tjänsten på ett mycket praktiskt sätt. Djupet i Mr Cox tekniska kunskap säkerställer att detta teknikledda företag levererar den bästa kvalitetstjänsten som finns till ett marknadsmässigt pris.

Snabbstatistik

 • ProPrivacy.com SpeedTest (medelvärde)
  58 Mbps
 • Länder
  11
 • Jurisdiktion
  USA
 • Samtidiga anslutningar
  2

Funktioner

Alla planer har följande funktioner:

 • Servrar i 11 länder
 • Skyddad app för Windows, Mac OS X och Android
 • Tredjepartsapp för iOS
 • Skriptinstallation för routrar, set-top boxar och Linux
 • Inga aktivitetsloggar
 • P2P tillåtet
 • 1 Gbps och 10 Gbps servrar
 • En kombinerad kill switch och brandvägg, kallas "Flytande lås"
 • Domain Name System (DNS) och IP-läckskydd
 • Val av OpenVPN, Layer 2 Tunneling Protocol (L2TP), Point-to-Point Tunneling Protocol (PPTP) och Secure Socket Tunneling Protocol (SSTP)
 • Serverhastighetstester

Företagets servernätverk är förmodligen den största svaga punkten med denna tjänst. Det finns gott om servrar i USA och även några i Kanada. De andra länderna som är värd för LiquidVPN-servrar är Storbritannien, Nederländerna, Tyskland, Sverige, Spanien, Schweiz, Tjeckien, Rumänien och Singapore.

Besök LiquidVPN »

Hastigheter och prestanda

För hastighetstester anslöt jag till New York i USA från Karibien utan att VPN var på. Jag testade sedan en anslutning till samma destination, men med LiquidVPN-servern i Florida, och sedan med LiquidVPN-servern i New Jersey, vilket medierade anslutningen.

Jag testade också en anslutning till London i Storbritannien utan VPN och sedan med LiquidVPN UK-servern tillämpad på linjen.

I båda fallen testade jag anslutningen fem gånger med webbplatsen testmy.net. Graferna visar högsta, lägsta och genomsnittliga hastigheter för varje server och plats. Se vår förklaring till full hastighetstest för mer information.

LiquidVPN-hastigheter

VPN gjorde små förbättringar av hastigheterna för både nedladdning och uppladdning. Dessa variationer i hastighet var emellertid inte så stora och kunde bara ha orsakats av den underliggande internettjänstens variabla prestanda.

När du maskerar din dators IP-adress, med en VPN, förväntar du dig att din riktiga adress aldrig kommer att avslöjas under en anslutning. Om den riktiga adressen blir synlig benämns situationen en "IP-läcka."

ProPrivacy-tester för IP-läckor involverar tjänster på flera webbplatser. Dessa är ipleak.net, test-ipv6.com, IPv6 läckor och doileak.net. Jag fick tillgång till alla dessa servrar medan jag hade en OpenVPN-anslutning till London via LiquidVPN UK-servern. Tjänsten klarat alla tester som var möjliga. Min Internetleverantör inkluderar inte IPv6-översättning, så de testen var inte möjliga.

Prissättning och planer

LiquidVPN har en pool på 2 168 IP-adresser. De billigaste av LiquidVPN: s tre prisplaner ger endast tillgång till 564 av dessa. Konceptet med delade IP: er är att VPN-servern tilldelar dig en när du loggar in. Den IP-adressen går på alla datapaket som lämnar servern för sin slutdestination. Adressen matas in som källadress för varje paket. När du försöker få tillgång till en streamingtjänst kommer den att tro att den ansluter till en dator i landet som IP-adressen anger. Det kommer inte att inse att du är den verkliga upphovsmannen till begäran.

LiquidVPN-prissättning

Antalet tillgängliga IP-adresser är viktigt eftersom många mekanismer för åtkomstkontroll försöker stoppa VPN-trafik. Om en av dessa "proxy-detekteringssystem" räknar ut att den begäran den fick kom via en VPN, den förbjuder den IP-adressen. Därför, om VPN-företaget har få IP-adresser tillgängliga och inte förnyar dem ofta, kan du snart upptäcka att de tjänster du vill komma in i har låst ut nästan alla tillgängliga IP-adresser.

Den enda andra variabeln mellan de tre prisplanerna på LiquidVPN är antalet samtidiga anslutningar som det tillåter dig. Du kan ladda ner VPN-programvaran till så många enheter du vill. Du kan dock bara ansluta ett visst antal till VPN-tjänsten när som helst.

Om du avbryter tjänsten inom sju dagar får du en full återbetalning. Du kan betala för ditt LiquidVPN-abonnemang med kreditkort, PayPal och Bitcoin.

Sekretess och säkerhet

Även om företaget uppger att det går bra med kunder som använder tjänsten för P2P-nedladdningar, är platsen för LiquidVPN inte perfekt för dem som vill få upphovsrättsskyddat material gratis. Företagets huvudkontor ligger i Michigan i USA. Det finns inga lagar om datalagring i USA som gäller VPN: er. Emellertid har amerikanska upphovsrättsinnehavare och statliga säkerhetsbyråer varit kända för att luta sig till amerikanska företag med hot om domstolsinsatser för att tvinga dem att hjälpa till att identifiera enskilda användares aktiviteter.

LiquidVPN anger att det inte behåller aktivitetsloggar. Enligt företagets integritetspolicy raderas transaktionsposter från minnet så snart kunden kopplas bort från servern. Eftersom det inte finns någon aktivitetsinformation lagras finns det inget som en upphovsrättsadvokat kan tvinga företaget att avslöja.

kryptering

Användare av den anpassade appen för Windows, Mac OS X och Android kan välja ett föredraget VPN-protokoll från gränssnittet. Detta ger ett val av OpenVPN, SSTP, PPTP och L2TP med Internet Protocol Security (IPSec).

Kunder som vill använda VPN på en iOS-enhet måste ladda ner en standard OpenVPN-klient, som är tillgänglig gratis från webbplatsen för organisationen som kör OpenVPN-protokollet. Det här är lite svårare att konfigurera och ger dig inte möjligheten att prova andra protokoll, till exempel SSTP.

Nyckeldistributionen och sessionens etableringssäkerhet för OpenVPN-implementeringen är några av de starkaste i branschen. Krypteringsnycklarna för AES-krypteringen förnyas var 30: e minut.

Enkel användning

LiquidVPN-webbplatsen börjar med en lång, rullande hemsida, som har det mesta av företagets försäljningsinformation. Den övre menyn förblir synlig när du bläddrar. Ovanför menyraden ser du ett uttalande som visar din IP-adress och en "Kontrollpanel" -knappen som tar dig till klientområdet. Klientområdet inkluderar åtkomst till nedladdning av filer och supportsystemet.

Du kommer också att se en länk till garantikanarin. Detta är ett system som används av ett antal VPN för att låta sina kunder veta om VPN har fått domstolsbeslut som kräver information om användaraktiviteter. Det är ett standardvillkor för domstolsbeslut att de som får dem inte får offentliggöra befogenheten. Det kanariska ordningssystemet publicerar regelbundna uttalanden om att inga teckningsoptioner har tagits emot. Om en standardperiodförklaring saknas, vet läsaren att det fanns en garanti på företaget under den tiden.

Kundsupport

Du kan lämna ett meddelande med supportteamet från appen eller på instrumentpanelen i klientområdet på LiquidVPN-webbplatsen.

I appen klickar du på kuggsymbolen längst upp till höger i gränssnittet och väljer Support på rullgardinsmenyn. När du har skickat ett meddelande via ett vanligt webbformulär kommer LiquidVPN att informera dig via e-post om att din supportbiljett har höjts. Du kan titta på den aktuella statusen för din begäran genom att klicka på "Mina supportbiljetter" i instrumentpanelen.

När du får svar från supportteamet visas det på den här skärmen. Du får också ett e-postmeddelande med helpdeskmeddelandet i det.

programvara

Registrerar dig

Du har sju dagar på dig att pröva VPN och fortfarande få tillbaka dina pengar om du ändrar dig om det. För att göra det, klicka på "Bli Medlem" under din önskade plan för att betala för tjänsten. Det ger dig möjlighet att prenumerera på en månad eller ett år. Du får ett lägre pris per månad om du tecknar årsabonnemanget, men du måste betala för hela året.

Detta avtal förbinder dig att återkommande fakturering, så att du automatiskt debiteras igen i slutet av din prenumerationsperiod - såvida du inte skyndar dig och avbryter avtalet innan din nuvarande plan löper ut. När din betalning har avslutats tar LiquidVPN dig till webbplatsens klientområde. Du måste vanligtvis logga in på det här området, men efter att du har registrerat dig kommer du att logga in automatiskt. Du hittar en nedladdningssektion i instrumentpanelen. Detta har den programvara som du behöver installera för att få VPN att fungera på din dator.

LiquidVPN Windows VPN-klienten

När appen öppnas kommer en server redan att väljas. Det kanske inte nödvändigtvis är den plats du vill använda. Du kan ändra plats genom att klicka på markörsymbolen bredvid den aktuella serverplatsen.

Att byta VPN-protokoll är mycket enkelt med den här appen. Du väljer ett annat protokoll på skärmen för serverlistan. Du behöver inte logga in på appen förrän du väljer en server och försöker ansluta. Användarnamnet och lösenordet för appen är inte detsamma som inloggningsuppgifterna för klientområdet på webbplatsen. Du kan komma åt appens inloggningsuppgifter i dina användarkontouppgifter på LiquidVPN-webbplatsen.

Var försiktig med vätskelåset. Detta är en mycket användbar funktion. Det kommer att blockera din dators internetanslutning om VPN inte är på. Om du glömmer den här funktionen kan du få panik för att se att internet inte fungerar. Om du vill använda internet utan VPN måste du stänga av Liquid Lock.

Andra plattformar

LiquidVPN-appen är tillgänglig för Windows, Mac OS X och Android. Användare med iOS-enheter måste ladda ner en tredjepartsapp, kallad OpenVPN GUI, och sedan gå igenom några manuella inställningsförfaranden för att få adresserna på alla LiquidVPN: s servrar till systemet. Detta är inte en idealisk situation. Det begränsar också ditt val till bara OpenVPN, utan STTP eller L2TP som användare av LiquidVPN har tillgång till. Skript finns tillgängliga på LiquidVPN-webbplatsen för att få VPN installerat på routrar, set-top-lådor och Linux-maskiner.

Slutgiltiga tankar

LiquidVPN fungerar mycket bra. Det kan till och med komma runt Proxy-detekteringssystemen hos Netflix. Användare av iOS-enheter får dock inte alla fördelarna med den anpassade appen som LiquidVPN tillhandahåller till andra operativsystem.

Det lilla servernätverket kan vara den faktor som gör att du registrerar dig för LiquidVPN-tjänsten. Om du vill ta itu med regionala begränsningar för strömmningstjänster måste du ansluta via en VPN-server i samma land som din målwebbplats. Som sådan, om du vill komma in på servrar i Japan, Australien, Nya Zeeland, Indien eller Sydafrika kommer LiquidVPN inte att använda dig. Om företaget har en server i det land du mest vill ha åtkomst till, kommer LiquidVPN att tjäna dig bra.

Besök LiquidVPN »

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me