NordVPN Review

NordVPN

 • Prissättning

  Från $ 3.49
  / månad

 • Tillgänglig på:


  • Mac OS

  • Android

  • iOS

  • Windows
 • unblocks:


  • Netflix

  • iPlayer

  • Amazon Prime

  • Hulu

NordVPN är en VPN-leverantör utan loggar baserad i Panama. I år skaffade NordVPN det mest eftertraktade priset av dem alla - vår bästa övergripande VPN-pris. ProPrivacy.com-utmärkelsen har snabbt blivit industrins guldstandard, med alla leverantörer som kämpar för en topplass. Fortsätt läsa vår NordVPN-recension för att ta reda på varför NordVPN krönades som bäst för gruppen i år.

ProPrivacy.com Göra
10 av 10

Sammanfattning

NordVPN har ingen loggar-policy, fantasitc-säkerhetsfunktioner och förmåga att avblockera innehåll. Allt som gör det till ett av de bästa VPN-valen där ute. Det har funktioner som dubbel VPN, VPN över Tor, DNS-baserat skadlig programvara för skadlig programvara, Smart DNS och mer, allt en del av det mycket prisvärda paketet.

Snabbstatistik

 • Jurisdiktion
  Panama
 • Samtidiga anslutningar
  6
 • Länder
  62
 • ProPrivacy.com SpeedTest (medelvärde)
  70,28 Mbps

Med premium-tid-TV-annonser och sponsringavtal med globala varumärken som Liverpool Football Club är NordVPN idag det mest kända namnet i branschen och den första som grenar ut i mainstreammedvetandet. NordVPN talar säkert talet, men kan de gå promenad? Låt oss ta reda på...

Pris

NordVPN har bara en heltäckande kontoplan, även om rabattplaner är tillgängliga för bulkköp. Om du registrerar dig under en lång tid blir denna VPN billigare, och även om detta är en billig VPN är det en av de bästa på marknaden. NordVPN erbjuder en 30-dagars återbetalningsgaranti. Det erbjuder också en 3-dagars gratis testversion för stationära användare och 7-dagars gratisversion för sina mobilappar.

36 månader

125,64 $ faktureras var tredje år

70% rabatt

$ 3.49
per månad

24 månader

119,76 $ faktureras vartannat år

58% rabatt

$ 4.99
per månad

12 månader

$ 83,88 faktureras varje år

41% rabatt

$ 6.99
per månad

1 månad

$ 11,95
per månad

Den accepterar betalning via kredit- / betalkort. Det accepterar också Bitcoin, vilket möjliggör potentiellt anonym betalning. Kom ihåg dock som alltid att NordVPN vet din riktiga IP-adress, oavsett.

Stödda betalningsplattformar


Visa / Mastercard


Amex


kryptovaluta

Avblockerar NordVPN Netflix?

Oavsett tack vare sin Smart Play-funktion eller inte, ett brett utbud av strömningstjänster inklusive Netflix och BBC iPlayer fungerar felfritt med VPN-anslutet i Windows och använder den äldre Mac OSX OpenVPN-klienten.

Men även om NordVPN säger att Smart Play är aktiverat i alla sina appar, kunde vi inte avblockera USA: s Netflix med sin nya macOS IKEv2-app eller Firefox-tillägget. Denna VPN kommer också att blockera Youtube-videor som är begränsade i din region.

Hastighet

Vi har nu förbättrat vår hastighetstestalgoritm för att ta hänsyn till VPN-tjänster som NordVPN vars programvara väljer den bästa servern för sina användare att erbjuda förbättrade hastigheter. Detta ger en mycket rättvisare jämförelse mellan den här typen av installation och tjänster som laddar balans över ett antal servrar på en viss plats.

NordVPN
ExpressVPN
CyberGhost VPN

ProPrivacy.com SpeedTest (max / burst) 227,03 284,91 556,2
IPv6-läcka upptäckt?
WebRTC-läcka upptäckt?
ProPrivacy.com SpeedTest (medelvärde) 70,28 82,77 63,92
IPv4-läcka upptäckt?
Datagränser
Bandbreddgränser

Vi bestämde oss för att ge OpenVPN-anslutningen lite mer testning och fann att resultaten var mycket serverberoende, med många europeiska servrar som visade sig snabbare än lokala Storbritannien. Vi har emellertid ibland problem med att ansluta till vissa servrar alls (särskilt de i Nederländerna). När det gäller tillförlitlighet hade vi inga avstängningar under vår testperiod.

Vi testade också för IP-läckor I Windows och med den nya macOS IKE2-klienten upptäckte vi inga IP-läckor överhuvudtaget. Med hjälp av den äldre OSX OpenVPN-klienten upptäckte vi dock en IPv6 WebRTC-läcka. Om du är en Mac-användare med en IPv6-anslutning bör du använda IKE2-klienten, inaktivera IPv6 på ditt system eller inaktivera WebRTC i din webbläsare.

Funktioner och prestanda

NordVPN
ExpressVPN
CyberGhost VPN

Mac OS
Android
iOS
Windows
Linux
Windows-telefon

NordVPN tillhandahåller anpassade appar för Windows, macOS, iOS och Android. Det ger också manuella installationsguider för dessa plattformar, plus Linux (Ubuntu och Raspberry Pi), Blackberry 10, Chromium, och olika routrar och NAS-system. Dessa guider ser lite ut på nakna ben, men bör fungera tillräckligt bra.

Det är också möjligt att köpa en förkonfigurerad NordVPN-router från Flashrouters
. Dessutom erbjuder NordVPN webbläsartillägg för Chrome och Firefox.

Att registrera sig för tjänsten är en enkel sak. En giltig e-postadress krävs, men det finns ingen anledning att detta inte kan vara en engångsadress. Om inte betalar i Bitcoin, naturligtvis, kommer NordVPN att veta dina betalningsuppgifter ändå.

När du har registrerat dig kan du ladda ner NordVPNs programvara omedelbart och får ett e-postmeddelande med några användbara länkar.

Enkel användning

Registrerar dig

Att registrera sig för tjänsten är en rak affär. En giltig e-postadress krävs, men det finns ingen anledning att detta inte kan vara en engångsadress. Om inte betalar i Bitcoins kommer naturligtvis NordVPN att veta dina betalningsuppgifter ändå.

När du har registrerat dig kan du ladda ner NordVPNs programvara omedelbart och få ett e-postmeddelande som innehåller några användbara länkar.

NordVPN tillhandahåller anpassade GUI-appar för Windows, macOS, Mac OSX, iOS och Android. Det erbjuder till och med en kommandorad OpenVPN-klient för Linux. Den innehåller också manuella installationsguider för alla dessa plattformar, plus Blackberry 10, Chromium, och olika routrar och NAS. Dessa guider ser lite ut på nakna ben, men bör fungera tillräckligt bra.

Det är också möjligt att köpa en förkonfigurerad NordVPN-router från Flashrouters.

NordVPN Windows-klienten

nordvpn windows client

Kartan är vacker. VPN-nybörjare kan hitta anslutningsguiden (längst ner till vänster) praktiskt

nordvpn-serverval

Som vi redan har sett finns det många servrar att välja mellan. Dessa inkluderar många specialiserade servrar

nordvpn specialservrar

Det finns en dödomkopplare per app. Du kan välja vilka appar som ska stängas av vid en VPN-avkoppling. Det här är mycket praktiskt, men observera att det inte är en brandväggsbaserad kill-switch. Så om NordVPN-klienten själv kraschar stängs inte de angivna apparna och kan fortsätta få åtkomst till internet

nordvpn funktioner

DNS-läckskydd är som standard aktiverat

NordVPN Windows-klienten är då väldigt fullständig, ser bra ut och är lätt att använda.

Mac-klienterna

NordVPN erbjuder två Mac-klienter: den äldre OpenVPN-klienten för Mac OSX och den nyare IKEv2-klienten för macOS. Den nyare appen kan laddas ner från App Store.

Den äldre klienten har en kill switch, som den nyare inte gör, men vi upptäckte en WebRTC IPv6-läcka i den äldre appen som vi inte gjorde i den nyare. Den äldre appen låter dig också växla mellan OpenVPN UDP och TCP, vilket kan vara användbart för att besegra blygsamma VPN-block.

I övrigt erbjuder ingen av apperna några funktioner som är värda att nämna, vilket gör dem mycket mindre fullständiga än Windows-versionen av programvaran.

Mobilapparna

NordVPN Android- och iOS-apparna är väldigt lika.

nordvpn mobilapp

Apparna ser anmärkningsvärt ut som skrivbordsklienterna. Vilket är bra

nordvpn land urval mobil

Jag upptäckte inga IPv4- eller WebRTC-läckor när jag använder någon av apperna, men kom ihåg att jag inte kan testa för IPv6-läckor på mobilplattformar just nu.

Webbläsartillägg

Chrome- och Firefox-apparna ansluter till en NordVPNs HTTPS-proxyservrar. De ger många av fördelarna med en riktig VPN men begränsas till bara webbläsaren. Dessa inkluderar förfalskning av din verkliga plats och kryptering av din internetanslutning så att du inte kan spionera på. Vilket kan vara mycket praktiskt!

Du behöver ett helt NordVPN-konto för att kunna använda dess webbläsartillägg. Intressant nog kunde Firefox-tillägget spärra BBC iPlayer för mig, men inte USA: s Netflix.

Kundservice

NordVPN
ExpressVPN
CyberGhost VPN

Gratis prov Ja - 3 dagar Nej Nej
Pengar tillbaka garanti
24-timmars support
Live chat
Pengar tillbaka garantilängd 30 30 45

Kundtjänst dygnet runt erbjuds via ett biljettsystem (webbformulär), Facebook, Twitter eller e-post. Ett livechattalternativ är också tillgängligt. När jag kontaktade support via livechatt fick jag vanligtvis ett direkt eller mycket snabbt svar.

Tidigare har jag funnit att kvaliteten på dess stöd är något ojämn, men NordVPN verkar ha uppdaterat sitt spel för sent. Så mycket så faktiskt att det vann "Bästa kundservice" utmärkelsen i våra ProPrivacy.com-utmärkelser 2018. NordVPN gav snabba, detaljerade och kunniga svar på vårt batteri med kundtjänsttester så hatar till dem för det.

En liten kunskapsbas plus olika installationshandledning finns också tillgängliga. En regelbunden uppdaterad blogg diskuterar internetsäkerhetsproblem i allmänhet, plus NordVPN-specifika ämnen.

Sekretess och säkerhet

NordVPN
ExpressVPN
CyberGhost VPN

Själv värd / Proxied DNS Ja Ja Ja
Kill Switch
Fördömnad (stealth)
IPv4 läckeskydd
IPv6 läckageskydd
WebRTC läcksskydd

Loggningspolicy

NordVPN är baserat i Panama och lovar att inte hålla loggar alls:

”NordVPN övervakar, lagrar eller registrerar inte loggar för någon VPN-användare. Vi lagrar inte tidsstämplar för anslutning, bandbredd, trafikloggar, IP-adresser. ”

Panama har ett helt okensurerat internet och noll regeringsövervakning. Det är också bekvämt utanför det direkta påverkan från NSA och GCHQ. Faktum är att det enkla faktumet att denna VPN-leverantör utan loggar är baserad i Panama gör den till ett av de bästa alternativen för privatlivsfatiker.

Det har varit mycket spekulationer på internet för sent av NordVPN-banden till den litauiska infrastrukturleverantören Tesonet.

Med så mycket ogenligt lerosling på alla sidor föredrar ProPrivacy.com att inte delta i debatten just nu. Men vi övervakar det och utför våra egna utredningar. Vi kommer därför att uppdatera denna översyn vid behov.

Webbspårning

NordVPN-webbplatsen använder ett antal trackers, men dessa verkar ganska godartade och icke-invasiva. Det är viktigt att det inte finns några Google Analytics- eller Facebook-spårare.

Kolla in ProPrivacy.coms VPN-översynsprocessöversikt för en diskussion om spårning av webbplatser.

Betalningsprocessorer

Alla betalningar hanteras av ett företag som heter CloudVPN, som är baserat i United Staes. NordVPN förklarade situationen för oss:

"Att ha sitt säte i Panama har en nackdel. Det komplicerar vår förmåga att skriva under våra appar, placera dem i butiker och bearbeta våra betalningar. Därför har vi etablerat en fullmakt baserad i USA, som i ett nötskal bara fungerar som vår betalningsprocessor och inte har något att göra med den faktiska tjänsten ... Det är inte ett tredjepartsföretag, det är under vår kontroll och vi använda den för att bearbeta våra betalningar. Kort sagt - vi hanterar betalningar själva, bara genom ett annat företag."

VPN-protokoll och kryptering

NordVPN
ExpressVPN
CyberGhost VPN

PPTP
L2TP / IPsec
SSTP
IKEv2
OpenVPN

NordVPN kan konfigureras med de vanligaste VPN-protokollen. OpenVPN används som standard i sina Windows och äldre OSX-klienter, men dess iOS och nya macOS-app använder IKEv2 istället.

Båda är solida protokoll: OpenVPN är mycket mer stridstestad än IKEv2 ur säkerhetssynpunkt, men IKE2 anses också vara mycket säker och är snabbare än OpenVPN. NordVPN använder följande krypteringsinställningar för OpenVPN-anslutningar:

Datakanal: en AES-256-CBC-kodning med HMAC SHA256-hashverifiering.

Kontrollkanal: en AES-256-CBC-chiffer med en RSA-2048-handskakning och HMAC SHA256-datainterifiering. Perfect Forward Secrecy (PFS) tillhandahålls av ett DHE-4096 nyckelutbyte.

Detta är en mycket stark installation.

NordVPNs iOS VPN-app använder IKEv2 med en AES-256-GCM-kodning och HMAC SHA2-384-datainterifiering. PFS tillhandahålls av ett DHE-3072-utbyte. Programvaran Mac App Store använder IKv2 med Ciscos NGE-protokoll (Next Generation Encryption).

Säkerhetsfunktioner

NordVPN-skrivbordsapparna har en system kill-switch. Den här Windows VPN-appen har också en dödomkopplare per app. IOS-appen har en kill switch. De ger alla IPv4 och IPv6 DNS-läcksskydd, plus WebRTC-läckeskydd. Som vi har sett, fungerade dessa funktioner i våra tester alla bra (IPv6 WebRTC-läcka på OSX OpenVPN-klienten med undantag).

Dubbel VPN

Den här funktionen låter dig "kedja" VPN-servrar så att dina data dirigeras mellan två VPN-servrar när de reser mellan dig och internet.

Dubbel VPN

NordVPN erbjuder flera dubbla VPN-kombinationer.

Sådan kedja kan ge vissa säkerhetsfördelar, men kommer alltid att leda till en stor hastighetsförlust. Jag tror att integritets- och säkerhetsfördelarna med ”double-hop” VPN-servrar är ganska begränsade. Men jag förstår att detta inte är en åsikt som delas av alla. För dem som värderar funktionen är NordVPN en av endast ett fåtal leverantörer som erbjuder den.

Tor över VPN

För en fullständig diskussion om fördelar och nackdelar med att använda Tor över VPN (eller Lök över VPN som NordVPN uttrycker det). I den här konfigurationen ansluter du först till en NordVPN-server och sedan till Tor-nätverket innan du går in på internet:

Tor över VPN

NordVPN uppnår detta med en OpenVPN-konfigurationsfil som transparent leder dina data från VPN-tunneln till Tor-nätverket. Detta innebär att hela internetanslutningen drar nytta av Tor över VPN.

Denna inställning erbjuder viss privatliv och säkerhetsfördelar, men en liknande effekt kan uppnås helt enkelt genom att använda Tor-webbläsaren när den är ansluten till VPN. Av avgörande betydelse är en sådan installation mycket säkrare än metoden som erbjuds av NordVPN.

Tor över VPN (men du gör det) kommer allvarligt att bromsa dina internethastigheter eftersom du får den kombinerade hiten med att använda både Tor-nätverket (som är väldigt långsamt) och VPN.

XOR obuskerade servrar

NordVPN driver obfuscerade servrar i ett antal län: USA, Kanada, Storbritannien, Tyskland, Nederländerna, Sverige, Hong Kong, Singapore, Turkiet, Förenade Arabemiraten och Egypten. Dessa använder XOR-krypteringsalgoritmen för att övervinna VPN-censurblock som införts av auktoritära regeringar.

XOR används ofta av skadlig programvara för att dölja från upptäckt, men det fungerar också lika bra för att dölja VPN-chiffer! Detta innebär att användare på platser som Kina och Egypten ska kunna få tillgång till det öppna internet genom att ansluta till en NordVPN: s dolda XOR-server.

CyberSec

CyberSec är en ny funktion. Det blockerar DNS-förfrågningar baserat på en realtidsblocklista över skadliga webbplatser som kan vara värd för skadlig programvara. Som sådan bör det skydda dig mot skadlig programvara, hjälpa till att förebygga botnetkontroll och blockera många påträngande webbannonser.

Jag kan inte kommentera dess effektivitet direkt, men principen är sund och det finns ingen anledning att tro att den inte fungerar som den annonseras.

WiFiSec

Den nya funktionen startar automatiskt en VPN-anslutning varje gång ett Wi-Fi-nätverk ansluts. Det kan ställas in för att automatiskt ansluta till Nord på både säkrade och osäkra Wi-Fi-nätverk.

VPN-marknaden blir allt mer konkurrenskraftig, vilket resulterar i att många leverantörer blir mycket generösa med antalet enheter de tillåter att ansluta på en gång. Tillåter upp till sex samtidiga anslutningar har NordVPN gått med i denna trend.

Om du ansluter enheter till samma server måste du välja olika protokoll för VPN-anslutningarna. OpenVPN TCP och UDP räknas som olika protokoll, så du kan ansluta en enhet med TCP och en annan med UDP. Vi anser att detta inte är någon större begränsning,

Till skillnad från vissa leverantörer tillåter detta VPN torrent på alla sina servrar, även om det inte stöder port vidarebefordran. Det stöder inte heller portval, så du kan inte specificera OpenVPN för att köra över TCP-port 443 för att kringgå VPN-censur. Detta borde dock inte vara nödvändigt, eftersom NordVPN i stället erbjuder Xor-obfusk.

NordVPN: s användning av blandad barmetall och virtuella servrar är inte en stor fråga för oss, även om vi, liksom med andra VPN-tjänster, önskar att det är tydligt märkt vilka är så att användare kan fatta ett informerat beslut om servrarna de ansluter till.

Smart DNS ("Smart Play")

Smart DNS är en teknik som låter dig låtsas vara någon annanstans genom att lösa DNS-förfrågningar på en specifik plats. Detta gör det idealiskt för streaming av geo-blockerat innehåll.

Enligt NordVPN kan användare komma åt över 150 strömningstjänster med hjälp av NordVPN Smart Play. Dessa inkluderar Hulu, Amazon Prime, ABC Go, Zattoo, Cartoon Network, Shudder, WeTV.com, Telemundo, VH1, Vevo, TNT Drama, Sundance.tv, StarTrek, Spike, PBS, Slacker, NBC Sports, FoodNetwork, DramaFever, Discovery , Crackle och många fler.

NordVPNs implementering av Smart DNS är ganska ovanligt. Till en början använder den en krypterad proxy-anslutning. Vi är inte säkra på vilken fördel detta medför en okrypterad anslutning, eftersom Smart DNS inte egentligen handlar om säkerhet eller integritet. Å andra sidan kan det dock inte göra någon skada.

För en sekund kräver det ingen ytterligare konfiguration. Det körs i alla NordVPN: s appar (vi får höra), och när du är ansluten till en VPN-server upptäcker det om strömningstjänsten kräver ytterligare DNS-routing. I praktiken innebar detta att vi kunde titta på amerikanska Netflix även när vi är anslutna till en icke-amerikansk server. Vi har inte testat, men NordVPN säger att alla dess brittiska servrar nu fungerar för BBC iPlayer (både för mobil och desktop).

En nackdel med denna installation är att du inte kan konfigurera NordVPNs smarta DNS för att köras på enheter som inte kan köra en VPN-klient: till exempel din smarta TV, spelkonsol eller Roku.

Slutsats

NordVPN erbjuder en mycket fullständig tjänst. Det faktum att det är baserat i Panama och håller n1o-loggar är också ett stort drag för dem som bryr sig om sekretess. Programvaran ser bra ut och fungerar bra.

Snabbprestanda är en fråga som har plågat NordVPN sedan starten. Genomförandet av vår nya testalgoritm gav bättre resultat med några ganska anständiga genomsnitts- och maxhastighetshastigheter.

30-dagars pengarna-tillbaka-garanti ger dig massor av möjligheter att se till att allt fungerar för dig som det borde. Vad du får med NordVPN är en mycket fullständig, sekretessvänlig VPN-tjänst med anständiga hastigheter och möjligheten att få åtkomst till begränsat innehåll på stora strömningsplattformar som Netflix.

Sammantaget rekommenderar vi NordVPN! Men om du fortfarande inte är säker - varför inte jämföra NordVPN och ExpressVPN sida vid sida?

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me