NortonWiFiPrivacyöversikt

NortonWiFiPrivacy

 • Prissättning

  Från $ 4.16
  / månad

ProPrivacy.com Göra
5,5 av 10

Sammanfattning

Norton WiFi Privacy är den nya Norton Virtual Private Network (VPN) -tjänsten från det världsberömda antivirusföretaget Symantec. Det är en billig VPN-tjänst som på grund av företagets storlek och omfattning (och dess erfarenhet inom IT-säkerhet) borde vara toppmoderna. Kommer det att leva upp till den bilden?

Jag tittade runt, men eftersom Norton WiFi Privacy är så nytt är det lite att gå på. Som sådan vet jag verkligen inte vad jag kan förvänta mig av denna nya VPN. Med tanke på att det är tillverkat av ett så stort namn, kan man förvänta sig att det är vattentätt när det gäller säkerhet och integritet. Det gläder mig att sätta VPN genom dess steg, så låt oss dyka rätt in.

Snabbstatistik

 • Jurisdiktion
  USA (Amerika) eller Storbritannien (överallt annars)
 • Samtidiga anslutningar
  5
 • Länder
  29

Funktioner

Totalt servrar 1500
Samtidiga anslutningar 5
Länder 29
Bare metal eller virtuella servrar 1200 av servrarna är virtuella

Norton WiFi Privacy VPN är en ny tjänst från det globala IT-säkerhetsföretaget Symantec. Den har anpassade klienter för Windows, Android, Mac och iOS. Det finns ingen anpassad Linux VPN-klient för närvarande. Trots att den var så ny ger Norton VPN användare tillgång till ett nätverk av servrar i 26 länder (med minst två servrar på varje plats). Det är visserligen inte de flesta platser vi någonsin har sett för de angivna priserna. Fortfarande, för en relativt ny tjänst är den imponerande.

Windows VPN- och Android VPN-apparna (de som jag testade) har alla profunktioner som DNS-läckskydd, DNS-läckeskydd, en kill switch och auto-connect.

Norton WiFi sekretess »

Hastighet och prestanda

Jag testade VPN på en 50 Mbps fiber-internetanslutning. Jag testade Storbritanniens och Nederländernas servrar från testservrar i Storbritannien (på testmy.net). Den amerikanska VPN-servern testades från en testserver (även på testmy.net) i New York. Jag tyckte att hastigheterna var ganska bra och mycket bättre än andra recensioner hävdar (vilket jag antar innebär att Norton har uppgraderat sina servrar sedan andra granskare testade tjänsten). Hastigheterna var dock upp och ner lite jämfört med mina bastestresultat, och den amerikanska servern var definitivt den långsammaste av de som jag testade. Kan vara bättre, men inte det värsta jag någonsin har testat långt.

Nortonvpn NedladdningarNortonvpn-uppladdningar

Som ni ser, även om det föll en nedgång i hastigheter, är Norton WiFi Privacy snabbt nog för att strömma i HD. Sammantaget var jag imponerad av hastigheterna som Norton VPN gav.

Läcktest

Jag tyckte att det inte fanns några Internet Protocol (IP) läckor med Norton WiFi Privacy. Trots det faktum att ipleak.net upptäckte cirka 40 DNS-adresser är den goda nyheten att jag kunde konstatera att Norton förtjänar dessa resultat. Som sådan, trots att Norton WiFi Privacy inte använder sina egna servrar för att hantera DNS-förfrågningar, är det inte ett säkerhetsproblem eftersom de är närstående.

Mer goda nyheter är att jag inte stött på några läckor av Web Real-Time Kommunikation (WebRTC) eller Internet Protocol version 4 (IPv4). Tyvärr kunde jag inte testa för IPv6-läckor eftersom min ISP inte ger IPv6-anslutningar.

Pris

1 månad

$ 4.16
per månad

Norton VPN är en mycket prisvärd tjänst, som verkligen inte kunde betraktas som dyr. I skrivande stund är den till försäljning, vilket sänker redan rimliga priser ännu längre. Liksom de flesta VPN: er kan Norton WiFi Privacy köpas antingen varje månad eller årligen. Det finns fyra planer: en enhetsplan, en fem enhetsplan, en tio enhetsplan och en kombinationsplan (som ger åtkomst till VPN och Norton Security Suite).

Alla dessa priser är rimliga, så länge Norton VPN tillhandahåller den servicenivå som förväntas från en premium VPN-tjänst under denna dag och ålder, kan det mycket väl vara värt att överväga.

Pengar tillbaka garanti

Norton VPN erbjuder abonnenter en 60-dagars återbetalningsgaranti. Detta innebär att abonnenterna kan testa Norton WiFi Security noggrant under en extremt rimlig provperiod. Dessutom får personer som prenumererar med Google Play (till Android-versionen) faktiskt en sju dagars kostnadsfri provperiod. Förvirrande måste användare använda Google Play för att "köpa" appen på vanligt sätt. Men inga pengar lämnar faktiskt ditt konto förrän sju dagar senare. Om du avbokar innan dess, debiterar Play Store inga pengar.

Betalningsalternativ

Du kan betala för Norton VPN med kreditkort eller PayPal. Tyvärr accepterar Norton inte bitcoin-betalning, vilket är synd. Om att betala för ett VPN som använder större nivåer av anonymitet är ett problem, är Norton VPN förmodligen inte för dig.

Vad är Norton WiFi-sekretess?

Norton WiFi Privacy är namnet på Nortons virtuella privata nätverkstjänst. Liksom andra VPN: er är det en perfekt lösning på ovan nämnda problem. Genom att kryptera all data på din bärbara eller mobila enhet säkerställer Norton WiFi Privacy alla dina uppgifter från andra WiFi-användare.

Trots namnet Norton WiFi Privacy, låt dig inte luras. Den här tjänsten är en full VPN som också kommer att dölja din plats, låta dig övervinna geo-restriktioner och skydda dina data från de nyfikna ögonen hos Internetleverantörer, hyresvärdar, arbetsgivare och regeringen.

Enkel användning

Norton WiFi Privacy VPN är tillgängligt på alla de mest populära plattformarna, inklusive Windows, Mac, iOS och Android. Det är inte tillgängligt för Linux.

Android

Android-appen är mycket lik Windows desktop-appen och har alla samma funktioner. En fantastisk sak med Norton WiFi Privacy är att den har en inbyggd annonsblockerare. Detta är en fantastisk funktion för Android-användare som vill undvika annonser. På grund av det faktum att Google Play Store inte har några annonsblockerare för Android är denna VPN en utmärkt lösning. Det är också en av få VPN som har den här funktionen.

Sammantaget är Android-programvaran mycket enkel och trevlig att använda på grund av dess enkla och färgglada design. Dessutom kommer Norton VPN automatiskt att ansluta varje gång du ansluter sig till ett opålitligt offentlig WiFi-nätverk. Som sådan är Norton WiFi Privacy särskilt väl utformad för att vara ett bra WiFi-säkerhetsalternativ.

Andra / gratis tjänster

Förutom Norton WiFi Privacy säljer Norton en antivirus- och säkerhetssvit med säkerhetskopiering online. Detta kan köpas i tre olika paket (standard, deluxe och premium). Det kan också samlas in med VPN-tjänsten (för en enhet).

Kundservice

Stöd för Norton WiFi-sekretess tillhandahålls på flera sätt. 24/7 livechatsupport finns tillgängligt på Nortons webbplats. Denna livechatt är dock för alla Norton-produkter, inte bara VPN-tjänsten. Som sådan är supporten för livechat mycket begränsad. Denna funktion på de flesta VPN: er gör att människor kan få snabba svar på problem angående VPN. Detta gäller inte Norton WiFi Privacy, vars supportpersonal absolut inte vet något om VPN.

Jag frågade livechattagenten att berätta för mig enkla detaljer om sekretesspolicyn, som: Har Norton WiFi sekretess några anslutningsloggar? Den goda nyheten är att Norton tar ditt telefonnummer och ringer dig tillbaka med detaljerna. Men detta är ganska obekvämt om du är en upptagen person, eftersom du helt enkelt inte vet när du ska ringa samtalet.

E-poststöd

Lyckligtvis är det möjligt att kommunicera via e-post. Du måste dock gå på livechatt för att begära att de skickar ett e-postmeddelande till dig. Med det e-postmeddelandet kan du svara och starta en supportkonversation. Nästan perfekt, men det är åtminstone möjligt. Sammantaget tyckte jag att stöd med Norton var besvärligt, tröttsamt och alltför svårt.

Ja, det är bra att kunna ringa tillbaka. Men med andra VPN: er är det möjligt att fråga något som: "Hur kan jag avblockera Open Tennis-turneringen??" och få ett svar på plats (inklusive att få adressen till en dedikerad streaming-server för händelsen). Detta är inte den servicenivå du får med Norton.

Jag gick faktiskt tillbaka till Norton med ett antal frågor för att se om en annan agent skulle veta mer. Jag fann att de inte vet någonting gång på gång.

På en av sina bloggar om VPN: n säger Norton följande:

"Vid tveksamhet, var inte rädd att skicka e-post till kundservice och börja ställa frågor. Företag som är mer ansedda är mer benägna att svara på dina frågor snabbt. ”

Tyvärr är det ganska uppenbart att detta något som Norton glömde att faktiskt implementera för sin VPN-tjänst.

Sekretess och säkerhet

Norton är baserat i Irland, vilket är ganska problematiskt för lagarna om datalagring i allmänhet. Traditionellt har Irland varit en mycket svår plats för lagring av data, och har registrerat elektronisk kommunikation i sju år åt gången. Från 2007 praktiserades datalagring i Irland med fullt samtycke från EU. På landningssidan för sin integritetspolicy säger Norton,

"Om du bor i det europeiska ekonomiska samarbetsområdet är Controller of Your Information Symantec Limited, Irland, som har sin huvudsakliga verksamhetsplats på Ballycoolin Business Park, Blanchardstown, Dublin 15, Irland."

Inom Norton-användarlicensavtalet anges det dock tydligt att amerikanska och latinamerikanska användare kommer att underkastas amerikanska lagar. Medan resten av världen kommer att underkastas brittiska lagar. Det betyder att oavsett var du bor är ett prenumeration på Norton WiFi Privacy VPN utsatt för mycket invasiva jurisdiktioner; antingen USA: s (med teckningsoptioner och gag order) eller Storbritannien (med Snooper's Charter och obligatorisk datalagring).

Dessutom (som ni ser) är landningssidan påstående att data kontrolleras från Irland (för EU-medlemmar) i strid med vad det står i användaravtalet.

Krypteringsprotokoll

Norton WiFi Privacy levereras med OpenVPN som standard på både Android och Windows. Användare får inte möjlighet att använda några andra protokoll. Att ta reda på Nortons kryptering var som att få blod från en sten. Kundsupportagenter kunde bara säga att det var AES-256. Jag skickade de fasta e-postmeddelandena och efter fyra dagar lyckades jag få de svar jag ville ha.

Tyvärr, när jag äntligen fick information om implementeringen av OpenVPN, upptäckte jag att det saknades på grund av en svag handskakning (RSA 1024). Det har varit känt att handskakningen är svag i cirka sju år nu och innebär att kryptering på Norton WiFi Privacy inte kan anses vara säker. För att vara helt tydlig: här på ProPrivacy.com anser vi att en handskakning av RSA 2048 är en minsta specifikation för att ett VPN ska betraktas som säkert.

Integritetspolicy

Norton WiFi Privacy påstår sig vara en noll loggar VPN. Det säger tydligt att det är ett virtuellt privat nätverk utan loggar på sin webbplats. I licensavtalet upptäckte jag emellertid att Norton WiFI Privacy-användare underkastas samma sekretesspolicy som andra Norton-produktanvändare. Jag laddade ner denna sekretesspolicy och var tråkigt att upptäcka att Norton behåller följande:

"Information om din dator eller enhet, inklusive webbläsartyp och inställningar, IP-adress och trafikdata relaterade till din Internet-anslutning."

Som sådan är det omöjligt att säga om Norton VPN verkligen är en noll loggar VPN. Att ta integritetspolicyn till verkligt värde verkar avslöja att det inte är noll loggar alls. Detta är oerhört problematiskt och är förmodligen anledningen till att Norton annonserar detta som Norton WiFi-integritet i motsats till NortonVPN. Sammantaget betyder krypteringen och sekretesspolicyn att detta VPN inte riktigt är ett bra alternativ för något annat än att hålla sig säker på offentlig WiFi. Som sådan heter den lämpligt.

I licensavtalet ber Norton dessutom användare att inte använda VPN på något av följande sätt:

"I strid med gällande lagar eller förordningar eller för att främja överträdelse av tillämpliga lagar eller förordningar.

Att ladda upp, posta eller på annat sätt överföra innehåll som du inte har rätt till eller som annars skulle kränka immateriella rättigheter för någon part.

På ett sätt som kränker eller kränker all integritet, immateriell egendom, sekretess eller avtalsrätt eller andra rättigheter."

Med detta i åtanke bör detta VPN inte användas för peer-to-peer (P2P) eller torrenting. För det första är Norton WiFi sekretess inte tillräckligt säkert för att garantera din integritet, och för det andra lämnar sekretesspolicyn ett stort frågetecken över tjänsten.

Slutgiltiga tankar

Norton WiFi Privacy är en VPN som gör det absoluta minimum. Det ger OK-hastigheter, som även om de är tillräckligt snabba för att strömma i HD är lite upp och ner (särskilt på den amerikanska servern). Men både integritetspolicyn och kryptering på plattformen får mig kalla. Det är möjligt att den övergripande Norton sekretesspolicyn inte gör VPN-tjänsten rättvisa. Emellertid lämnar användarna en enorm risk när det gäller det. Dessutom fann jag att kundsupport för Norton WiFI Privacy VPN saknades. Kundtjänst är mycket viktigt i VPN-branschen och kan göra eller bryta användbarheten hos en tjänst.

Avslutningsvis är detta en VPN som marknadsförs som en WiFi-sekretesslösning, och med rätta. Nortons VPN kommer att hindra hackare från att "sniffa" din trafik när du är inloggad på någon offentlig WiFi-hotspot. Om du köper varje år är det en mycket billig VPN som håller dig säker när du är ansluten till offentlig WiFi. Om Norton sorterar ut sin sekretesspolicy, uppgraderar till RSA 2048 och hittar ett sätt att hjälpa sina användare effektivt, skulle detta vara en ganska fantastisk VPN. För närvarande förblir dock den nya VPN-tjänsten i stort sett ett stort frågetecken.

Norton WiFi sekretess »

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me