Openmailbox.org granskning

Openmailbox.org

OpenMailBox erbjöd både gratis och betald version av sin tjänst, tyvärr verkar det som om OpenMailBox för närvarande är obemannad och registreringsportalen fungerar för närvarande inte, vilket betyder att nya användare inte kan registrera sig för tjänsten. Den goda nyheten är att det finns flera alternativ till OpenMailBox, se våra säkraste e-postklienter och säkra molnlagringsguider för en lista över dem.

ProPrivacy.com Göra
8 av 10

Sammanfattning

Openmailbox.org
är en säker e-postleverantör och fillagringstjänst baserad i Frankrike som ägs av företaget SASU Initix. Att vara baserat i Frankrike är inte särskilt tröstande av integritetsskäl, på grund av landets övervakande hungriga regeringar och underrättelsespraxis.

Den franska regeringen har kritiserats av Human Rights Watch för sina obligatoriska datalagringsdirektiv, och franska övervakningslagar som antogs 2014 och 2015 ger regeringen överreagerande tillgång till känsliga privata uppgifter utan öppenhet eller rättslig övervakning.

För konsumenter som letar efter säker molnlagring och e-post kan det vara tillräckligt för att få dem från tjänsten. OpenMailBox har dock en stark integritetspolicy, varför det anses vara ett värdigt alternativ till invasiva tjänster som Google-konton, Yahoo eller Microsoft.

Resten av denna översyn är baserad på en analys av dess policyer och är utformad för att informera alla som redan kan ha ett konto och undrar om de ska fortsätta att förnya sitt nuvarande prenumeration.

OpenMailBox.org hur mycket kostar det?

OpenMailBox är en leverantör av molntjänster som lovar att ge sina användares integritet genom att lämna sina data ensamma. Användare kan välja att få antingen ett gratis konto med 5 GB lagringsutrymme eller ett premiumbetalt konto med 500 GB lagring för 4,99 euro per månad (motsvarande 5,80 dollar).

Det finns ingen tvekan om att 5 GB lagringsutrymme är extremt generöst gratis. Det är emellertid värt att notera att eftersom utvecklarna av OpenMailBox beslutat att byta företaget från en ideell organisation till ett aktiebolag - har antalet tillgängliga funktioner i gratistjänsten minskat.

Därför måste den som vill ha tillgång till funktioner som IMAP / POP / SMTP, anpassad domänhosting och obegränsade kontakter behöva betala för hela versionen. Å andra sidan, om du gärna har tillgång till dina e-postmeddelanden via företagets webmail-klient - kan den här tjänsten vara värd att överväga.

Funktioner

Nedan hittar du hela listan över funktioner som är tillgängliga med ett betalt konto. Det är emellertid värt att notera att gratistjänsten är en massivt avskalad version med endast det väsentliga.

  • Molnlagring
  • IMAP / POP / SMTP
  • Obegränsade kontakter
  • Obegränsade kalenderhändelser
  • Anpassade domäner
  • Inga annonser
  • Webmail-plattform
  • Tvåfaktorsautentisering

Integritet

OpenMailBox.org är baserat i Frankrike vilket väcker viss oro när det gäller sekretess. Nationen är en del av det större övervakningsfördraget Nine Eyes och det har antagit ett antal övervakningslagar som tillåter regeringens snopor att få tillgång till kommunikationsdata utan att det krävs någon garanti.

OpenMailBox-webbplatsen hävdar att all kundinformation lagras på servrar i "länder som respekterar sekretess." Det är dock inte särskilt öppet om var dessa servrar är. Tjänsten saknar också ganska faktisk teknisk information om hur kunddata är säkrade.

Vi beslutade att kolla in användarvillkoren (ToS), eftersom det inte fanns något dokument för integritetspolicy någonstans på dess webbplats. ToS gör det klart att OpenMailBox-tjänster verkligen är underkastade franska lagar, vilket ifrågasätter något påståenden på hemsidan. Vi anser att Frankrike är en invasiv jurisdiktion för en integritetstjänst att vara baserad i; en av de värsta i Europa (och jämförbar i termer av otäck övervakningsvanor med USA och Storbritannien).

Det extremt minimala ToS-dokumentet beskriver inte vilken information som eventuellt samlas in om konsumenterna. På sin hemsida hävdar den således att: ”Din integritet respekteras och dina personuppgifter inte används för kommersiella ändamål. Din rätt, vår plikt, ”det är mycket svårt att verifiera detta på grund av bristen på en öppen juridisk sekretesspolicy.

Det finns ingen GDPR-kompatibel integritetspolicy någonstans på sin webbplats, och det är svårt att fastställa om företaget samlar data från användare; inklusive vad gäller betalningsbehandlingsinformation. Detta är en letdown för en tjänst som marknadsförs som en integritetstjänst.

Under omständigheterna får du lita på företaget, och vi ser ingen verklig anledning att lita på det med tanke på de något vilseledande uttalanden på dess hemsida.

ToS förbjuder uttryckligen användare att använda tjänsten för att "skicka oönskade, stora eller skadliga meddelanden eller meddelanden i syfte att marknadsföra olagliga aktiviteter eller som är avsedda att vara skadliga eller förstörande, för att kränka integritets- eller immateriella rättigheter, eller som innehåller missbruk, bedrägeri, språk eller något annat innehåll som är förbjudet enligt lag. ”Även om det inte uttryckligen anges, kan man bara anta att om företaget har en garanti kommer det att uppfylla lagstiftningen om man tror att en av dessa olagliga aktiviteter har genomförts av en abonnent. I själva verket påminner företaget användare om att de kan vara ansvariga:

”Vi filtrerar inte eller censurerar innehållet som du skickar eller tar emot via våra tjänster, och därför kan vi inte hållas ansvariga för distributionen av det. Kontot som tillhandahålls tillhör dig och du är helt ansvarig för det; det får under inga omständigheter delas, säljas eller göras tillgängligt för någon tredje part; annars kan du hållas ansvarig. ”

säkerhet

OpenMailBox.org påstår sig köra på en helt öppen källkod (freemium) programvara, och det verkar vara en slags Unix virtuell e-postlösning implementerad med RoundCube.

Vi kunde dock inte hitta några bevis på koden för OpenMailBox publicerad online (vi kunde inte ens hitta den på Github), och det verkar inte ha granskats för att kontrollera om den verkligen är säker.

Därför måste alla påståenden från dess utvecklare Pierre Barre tas med en nypa salt. För allt vi för närvarande vet att det kan vara helt osäkert eller fullt av bakdörrar.

All data som överförs från din webbläsare till webbmailportalen är skyddad med HTTPS-kryptering, och vi kontrollerade dess TLS-säkerhet med Qualys SSL Labs. Den goda nyheten är att tjänsten fick ett A +, detta är en mycket hög poäng som indikerar att tjänsten kommer att skydda dina data medan den är i transit från din webbläsare till dess servrar.

Tyvärr kunde vi emellertid fullständigt inte kontrollera hur data lagras på dess servrar och det nämns ingenting om sin webbplats med den som använder kryptering för e-postmeddelanden som är i vila, eller om den krypteringen utförs i farten.

PGP-funktionalitet är tillgänglig inom webbmail-klienten, så att användare kan skicka e-postmeddelanden med en-till-än-kryptering. Detta kommer att ta bort all rädsla för hur e-post lagras i vila genom att sätta full kontroll över innehållet i e-postmeddelanden i avsändarens och mottagarens händer.

Det är värt att notera att eftersom webmail-klienten är webbläsarbaserad, lider den av sårbarheter orsakade av hur JavaScript-kod interagerar med din webbläsare. Detta innebär att det är möjligt för användare att bli offer för en man i mittenattacken som tvingar nycklar på dem. Som ett resultat kommer det att vara nödvändigt att använda den här e-posttjänsten med en fristående e-postklient från tredje part som Thunderbird för att kunna använda e-posttjänsten på ett säkert sätt.

Tyvärr är IMAP och POP endast tillgängliga på det betalda kontot, vilket innebär att du måste hålla dig till webbklienten om du inte vill betala.

Uppstart

Det bör vara enkelt att få ett konto med OpenMailBox.org. Vi försökte dock att skapa ett gratis konto för att få en känsla av hur tjänsten fungerar och var helt oförmögen att få ett konto. Både gratis- och betalningsregistreringsportaler tar dig till samma sida och varken kommer att låta dig få ett konto just nu.

gratis och betalda versioner av tjänsten

Detta är förvirrande eftersom det inte finns några nyheter på Twitter om att tjänsten är nere. Faktum är att de sista meddelandena från tjänsten hävdar att den var nere men kommer att vara säkerhetskopiera inom kort:

openmailbox tweet

Det var visserligen att det var för tio månader sedan, men webbplatsen tycks vara aktuell och aktuell ...

Webbfotfot för Openmailbox webbplats

Tyvärr är dock registreringsprocessen helt bruten just nu och vi kunde inte starta ett konto. Vi har ingen aning om detta är tillfälligt eller om tjänsten faktiskt nu inte är tillgänglig för nya användare. Och vi kunde inte ta reda på det genom att kontakta företaget.

Kundsupport

Vi försökte kontakta kundsupport för att ta reda på om det finns ett tillfälligt problem med registreringsportalen för OpenMailBox.org. Vi ville också veta om befintliga kunder kan fortsätta använda tjänsten framgångsrikt.

Tyvärr kunde vi inte helt få svar från webbplatsens utvecklare (vi försökte tre gånger). Av detta skäl måste vi anta att denna tjänst inte längre är bemannad och bör undvikas.

Slutsats

OpenMailBox är en e-posttjänst som har fått en hel del både kritik och beröm under åren. Många konsumenter har klagat på prestanda och tillförlitlighet med denna e-posttjänst, och dess nuvarande problem ringer säkert larmklockor.

När det gäller sekretess och säkerhet är den här tjänsten svår att lita på. Det sägs vara open source, men vi kunde inte hitta bevis för att koden har publicerats och det verkar inte ha granskats.

Dessutom, avsaknaden av en korrekt integritetspolicy som uppfyller GDPR gör att du måste lita på e-postutvecklarnas krav. Och basen i Frankrike är långt ifrån idealisk, särskilt om det är här det lagrar användarmail.

Det är möjligt att nya konton inte längre är tillgängliga, men att befintligt konto fortfarande kan användas. Men under omständigheterna rekommenderar vi att befintliga kunder hoppar fartyget till en mer pålitlig och pålitlig tjänst (det finns billigare tjänster på marknaden som är mycket mer öppna).

Den här tjänsten har ingen kundsupport, och det är möjligt att om du betalar för att förnya ditt befintliga prenumeration - kan tjänsten plötsligt gå offline och du kan förlora dina pengar.

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me