Överspela granskning

Overplay


 • Prissättning

  Från $ 4.95
  / månad

ProPrivacy.com Göra
7,8 av 10

Sammanfattning

OverPlay är ett USA-baserat VPN-företag med huvudkontor i Winter Park, Florida. Även om tjänsten finns i Amerikas förenta stater, stöder den strömmande så länge nedladdningarna endast är för personligt bruk.

Förutom att locka torrentrar kommer detta företag att vara av stort intresse för dig som vill titta på strömmande video, särskilt för dem som gillar att använda Kodi.

Snabbstatistik

 • Jurisdiktion
  Förenta staterna
 • Länder
  50

FÖRDELAR

 • Fem dagars återbetalningsgaranti
 • Perfekt för Kodi
 • P2P tillåtet
 • Bra hastigheter
 • VPN-servrar i 45 länder

NACKDELAR

 • VPN kan inte komma in i Netflix UK eller BBC

Besök OverPlay »

Prissättning och planer

Du kan inte teckna ett prenumeration på OverPlay om du är i Kuba, Iran, Libyen, Nordkorea, Sudan, Syrien, Nigeria eller Ghana. Företaget har en smart DNS-tjänst och du kan bara prenumerera på den. En andra plan kombinerar en VPN med det smarta DNS.

Du får en ersättning på tre samtidiga anslutningar med VPN-tjänsten, men kontodelning är inte tillåtet.

Du kan betala med PayPal eller kreditkort.

Funktioner

Funktionerna i företagets paket är:

 • Fem dagars återbetalningsgaranti
 • Sjuttio serverplatser i 45 länder
 • OpenVPN L2TP och PPTP
 • AES-kryptering
 • Anpassad app
 • Inga aktivitetsloggar
 • Ersättning av tre samtidiga anslutningar
 • Inga dataflödesgränser
 • Dödsbrytaren
 • P2P tillåtet
 • Smart DNS för videoströmning

P2P-nedladdning är tillåtet i nätverket så länge det är för personligt bruk. Företaget tillåter inte anslutningar till tjänsten via ett annat VPN-system, via Tor eller från en virtuell server, till exempel en molntjänst.

Overplay har ett stort antal servrar som finns i 45 länder. Servernätverket har platser i Europa, Asien, Afrika, Australasien och Nord- och Sydamerika. USA: s servrar finns i nio städer. Fyra städer i Storbritannien är värd för Overplay-servrar och det kanadensiska nätverket involverar Montreal, Toronto och Vancouver. Det finns servrar i två städer i var och en av Australien, Spanien, Turkiet, Österrike, Brasilien och Estland.

Även om det inte finns några servrar i Ryssland betjänas kunder i västra landet av närliggande platser i Lettland, Litauen, Estland, Finland och Ukraina. Kinesiska kunder kan ansluta till servrar i Hong Kong och Sydkorea.

Detta är inte ett av de största servernäten i branschen, men det är mycket bra distribuerat och har en närvaro i länder som många VPN-företag förbiser.

Besök OverPlay »

säkerhet

OverPlay-appen implementerar OpenVPN, som är VPN-protokollet som vi på ProPrivacy.com stöder. Appen ger ett val av krypteringsstyrka och låter dig också bestämma om du vill använda TCP-procedurer eller UDP-metoder.

Protokollet för överföringskontroll är den kommunikationsmetodik som traditionellt används via internet. Emellertid skapar förfarandena för sessionstabling och överföringssekvenseringskontroller förseningar som bromsar interaktiva applikationer, till exempel internettelefoni och system med hög volym, till exempel videoströmning. Dessa applikationer fungerar bättre med User Datagram Protocol, som är UDP - ett mycket lätt överföringsprotokoll som har mycket få förfaranden.

kryptering

OpenVPN-implementeringen av OverPlay använder AES-kryptering. Du kan välja längden på nyckeln som används för detta chiffer. En längre nyckel skapar kryptering som är svårare att spricka. Men en lång krypteringsnyckel gör krypteringsprocessen mycket mer komplicerad. Detta skapar förseningar och binder mer processortid. Så vissa föredrar att använda en kortare nyckel för snabbhet och effektivitet. Alternativ för kryptering i OverPlay-appen är AES med en 256-bitars nyckel eller med en 128-bitars nyckel.

AES kräver att både avsändaren och mottagaren av ett krypterat meddelande har samma kodnyckel. Det beror på att samma nyckel krypterar och dekrypterar meddelandet. Denna nödvändighet är en potentiell svaghet eftersom meddelandena som distribuerar chiffernyckeln för AES måste skyddas. OpenVPN använder RSA för detta ändamål. RSA är ett asymmetriskt system. Kryptering och dekryptering utförs med olika nycklar. Du kan inte hämta dekrypteringsnyckeln från krypteringsnyckeln och krypteringsnyckeln kan offentliggöras.

OverPlay använder RSA med en 2048-bitars nyckel. Detta är typiskt för branschen. De bästa VPN-tjänsterna använder dock en längre nyckel på 4096 bitar.

Integritet

OverPlays sekretesspolicy är ett mycket kort uttalande: "Overplay, Inc. samlar inte in eller loggar ingen trafik eller användning av sin virtuella privata nätverkstjänst." Det motsvarar ett uttalande om att företaget inte behåller aktivitetsloggar. Men anslutningsloggar kan vara lika avslöjande och företaget gör inget medgivande i sin policy för den kategorin av poster.

Ett skydd som kunderna är att företaget tydligt säger att det tillåter användning av sitt nätverk för nedladdning av P2P. Detta uttalande kommer inte att hålla dig borta från fängelse om brottsbekämpande myndigheter lyckas spåra dig genom stämda anslutningsloggar. Men det kan potentiellt skada företaget som medarbetare, så att lagligt svart hål kommer att motivera företaget att skydda tjänsten för att skydda sina kunders identitet. I slutändan är det enda skyddet frånvaro av poster, så låt oss hoppas att företaget håller minimala eller anonymiserade anslutningsregister. Det finns dock ingen garanti.

Stöd

Supportcenter öppnas från Support-objektet på webbplatsens toppmeny. Supportens huvudsida är upptagen av Knowledge Base.

Denna FAQ-sida är välorganiserad med frågor organiserade i kategorier. Varje kategori listar högst fem nummer med en länk till en längre lista längst ner i varje avsnitt. Kunskapsbasen är sökbar, vilket hjälper dig att begränsa artiklarna i supportcentret för att hitta de som är relevanta för ditt problem.

Tillgång till kontaktformuläret sker via en länk till höger på Support Center-sidan. Detta är den enda kanal som finns tillgänglig för att kontakta support.

Svar på frågor levereras via e-post. Du kan förvänta dig ett svar inom en halvtimme efter att du skickat in en begäran.

Processen

Registrerar dig

För att prenumerera på OverPlay måste du gå till prissidan eller klicka på en av Registreringsknapparna på hemsidan. Klicka på "Välj Plan" -knappen i beskrivningen av den tjänst du vill ha - antingen den smarta DNS-tjänsten eller VPN och det smarta DNS-paketet.

På nästa skärm måste du bestämma om du vill använda tjänsten under en månad eller ett år.

Ange din e-postadress och välj sedan om du vill betala med kreditkort eller via PayPal. Betalningsavsnittet i registreringsformuläret sträcker sig så snart du väljer en betalningstyp.

Jag valde att betala med PayPal.

Betalningsfasen är ganska rak. Om du har en kampanjkod ska du ange den här. De som betalar med kreditkort måste ange kortets detaljer. De som betalar med PayPal behöver bara klicka på Prenumerera-knappen för att fortsätta. När betalningen har rensats kommer du att få en tacksida. Det viktiga dokumentet i detta skede är ett e-postmeddelande som du kommer att få för att bekräfta ditt konto. Du måste klicka på en knapp i det här e-postmeddelandet för att aktivera prenumerationen.

E-postadressen innehåller också ditt användarnamn, som är din e-postadress, och ett genererat lösenord. Det här lösenordet fungerade inte för mig, så när jag hade installerat appen måste jag gå till avsnittet Mitt konto och ändra lösenordet innan jag kunde få åtkomst.

OverPlay Windows VPN-klient

När du har installerat VPN för Windows upptäcker du en ny genväg på skrivbordet. Klicka på detta för att öppna OverPlay-appen.

Första gången du öppnar appen måste du ange ditt användarnamn och lösenord.

När jag försökte tjänsten kunde jag inte logga in förrän jag gick till klientområdet på webbplatsen och ändrade mitt lösenord från den genererade slumpmässiga sträng av tecken som skickades till mig i välkomstmeddelandet.

Efter första gången du loggar in på appen behöver du inte logga in igen. Vid efterföljande besök kommer du att tas direkt till appens huvudskärm. Det är, om du inte loggar ut från appen. Utloggningsfunktionen nås via en ikon som ser ut som en dörr med en pil som lämnar den till höger och finns i appens övre kant..

Fliken Anslutning på skärmen Inställningar ger åtkomst till några viktiga funktioner. På den här sidan kan du välja om du vill använda TCP eller UDP för dina anslutningar och du har val av portar - 443 eller 1194. Du kan också slå på kill-omkopplaren på den här sidan. Detta är en funktion som förhindrar att andra appar på din dator ansluter till internet innan VPN är aktivt.

Det stora beslutet du måste ta innan du sätter på VPN är att välja en VPN-server. För att komma till servervalslistan måste du klicka på platsfältet.

Serverlistan innehåller mätvärden som visar den aktuella belastningen på varje maskin och tiden för en standardmeddelande tur / retur till den (ping). När du trycker på Spara kopieras den för närvarande valda servern till platsfältet i appens huvudfönster. Du kan också bestämma om du vill använda AES-kryptering med en 256-bitars nyckel eller en 128-bitars nyckel. Du kan också välja att inte ha någon kryptering på anslutningen.

Tryck på Connect-knappen för att slå på VPN. När anslutningen har gjorts ändras Connect-knappen till en Disconnect-knapp. Du kommer också att se några detaljer om anslutningens status.

Det finns ingen tid eller dataflödesmätare i appen, så du behöver inte oroa dig för att lämna VPN: n på.

Prestanda (hastighet, DNS, WebRTC och IPv6-test)

Jag anslöt till VPN från en plats i Spanien och använde OpenVPN-appen med UDP-protokollet.

När jag var ansluten till London-servern checkade jag in med webbplatsen IPLocation.net. Denna webbplats tittar på fem separata platsdatabaser. I det här fallet rapporterade en server att min IP-adress lokaliserade mig i London. Men ingen av de återstående fyra placerade mig där - två kunde inte ge någon plats, en placerade mig någonstans i EU och den andra placerade mig i Fair Lawn, New Jersey i USA. Jag anslöt till New York-servern och kontrollerade sedan med IPLocation.net igen. Två av panelen med fem platsdatabaser placerade min plats i New York. De tre andra kunde inte säga var jag var.

Jag använde ipleak.net och doileak.com för test för IP- och DNS-läckor. Båda rapporterade min plats som i Storbritannien. Testen av ipleak.net kunde inte placera min plats och upptäckte samtal till endast en DNS-server, som var inom nära avstånd från IP-adressen som upptäcktes, vilket inte heller kunde placeras på en geografisk plats. Testen på doileak.com placerade IP-adressen i USA och upptäckte samtal till DNS-servrar i USA.

Det här är en svår situation eftersom om doileak.nets bedömning var korrekt och min plats inte kunde spåras skulle den situationen göra det svårt för mig att komma in på tjänster med begränsade tjänster. Om doileak.com var korrekt skulle min anslutning till en server i London inte få mig till videoströmningstjänster i Storbritannien. Det fanns dock inga IP-läckor som gav bort min verkliga plats och det fanns inga samtal till DNS-servrar i Spanien för att uppmärksamma användningen av en identitetsmaskeringstjänst.

Streamingtjänster

Jag testade tillgång till utländska strömmningstjänster när jag använde OverPlay VPN-tjänsten. Dessa var streamingtjänster i Storbritannien och USA som annars inte skulle ge mig tillgång till videor från Spanien.

Tyvärr såg BBC: s server att jag inte var i Storbritannien och vägrade att låta mig titta på programmets show. ITV Hub och Channel 4 hade mindre stränga platskontroller och jag kunde titta på videor på dessa platser tack vare min anslutning via OverPlay. Netflix UK har omfattande rutiner för lokaliseringsdetektering och skannar också förfrågningar om bevis på VPN-aktivitet. Denna webbplats skulle inte leverera videor till mig medan jag var ansluten från Spanien via en OverPlay-server i London.

När jag anslöt till OverPlay-servern i Miami kunde jag titta på videor på Netflix. ABC såg VPN, men NBC låt mig titta.

Jag försökte åtkomst till Netflix och andra geobegränsade videotjänster via Kodi. Jag var särskilt intresserad av att se om VPN skulle få mig åtkomst till BBC: s kanaler genom Kodi.

Jag kunde inte få tillgång till videor varken med Netflix UK eller Netflix USA via Kodi med hjälp av London och New York VPN-servrar för OverPlay. London-servern fick mig åtkomst till en live-ström av BBC One och BBC 2 via TVPlayer-tillägget i Kodi.

Andra plattformar

Den anpassade OverPlay-appen är tillgänglig för Windows-datorer. Användare av Windows-enheter kan också välja att ansluta till tjänsten med PPTP- och L2TP VPN-protokoll. Dessa anslutningar måste ställas in manuellt.

Mac OS X-användare kan installera den anpassade OpenVPN-klienten eller använda Tunnelblick-appen för att komma åt OpenVPN-tjänsten. L2TP och PPTP kan också konfigureras manuellt. Dessa alternativ är desamma för Mac VPN, förutom att PPTP inte är tillgängligt.

VPN för Android och iOS VPN-enheter kan komma åt VPN med L2TP och PPTP, men dessa anslutningar måste konfigureras manuellt.

OpenVPN kan ställas in på DD-WRT- och Tomato-routrar.

Andra tjänster

Den smarta DNS-tjänsten är OverPlays huvudprodukt. När du prenumererar på VPN får du också tillgång till den smarta DNS-tjänsten. Ibland har smarta DNS-system mer framgång med att ta sig runt geografiska begränsningar på webbplatser än VPN: er. Smarta DNS-system inkluderar dock inte kryptering och identitetsskydd som VPN erbjuder. Så en smart DNS-tjänst erbjuder dig inte skydd när du laddar ner med P2P-nätverk. De är inte särskilt effektiva att komma runt regeringskontroller av internetåtkomst, till exempel de som införs i Kina, Iran och Saudiarabien.

Beroende på dina omständigheter kan du upptäcka att det fungerar bra för dig att använda VPN ibland och smart DNS i andra situationer.

För att använda den smarta DNS måste du ändra DNS-inställningarna för din vanliga internetadapter. Detta är en enkel uppgift och det finns omfattande instruktioner på webbplatsen för att guida dig genom denna uppgift. Efter det måste du logga in på klientområdet på OverPlay-webbplatsen. En banderoll under fliken Smart DNS säger att din dator inte är konfigurerad. Klicka på "Kolla igen" länk. När banners blir grön är det smarta DNS-systemet på plats.

Fliken Smart DNS i klientområdet har en fantastisk funktion som gör att du kan välja en plats för åtkomst till olika webbplatser. Denna anläggning löser ett av de stora problemen med smarta DNS-verktyg - vissa webbplatser, till exempel Netflix, har en universell webbadress. Smarta DNS-system vidarebefordrar selektivt din trafik till proxyservrar i olika länder beroende på webbplatsen du vill besöka. Så om du är i Tyskland och vill titta på videor på BBC-webbplatsen kommer den smarta DNS att skicka begäran via en server i Storbritannien. Om du sedan vill besöka ABCs webbplats kommer det smarta DNS att dirigera den trafiken genom en proxyserver i USA. Du behöver inte nominera ett land eftersom det smarta DNS-systemet tar hand om allt för dig.

Platsväljaren på Smart DNS-sidan på OverPlay-webbplatsen tar hand om de få omständigheter där det smarta DNS-systemet omöjligt kan veta vilket land du behöver se ut i. Netflix är ett exempel på detta. Om du är i Tyskland och vill komma åt Netflix UK kan det smarta DNS-systemet omöjligt veta det val av land eftersom Netflix.com ger tillgång till videoströmmar i alla länder i världen utom Nordkorea och Syrien. Så du ställer in önskad plats för Netflix i platsväljaren och sedan kommer OverPlay smart DNS-system att vidarebefordra dina förfrågningar via en server i det land som du nominerade.

Jag testade åtkomst till geobegränsade videostreamningstjänster med OverPlay smarta DNS-tjänst och det gav bättre resultat än VPN. Jag kunde titta på videor på BBC, ITV och Channel 4: s brittiska TV-stationer med webbplatsens smarta DNS. Jag kunde också komma in i Netflix UK eftersom jag nominerade det landet för Netflix på OverPlay-webbplatsens platsväljare. Jag bytte sedan den inställningen till USA och fick tillgång till Netflix USA bara genom att skriva in samma webbadress som tidigare när jag kom in i den brittiska versionen av tjänsten. Jag kunde också komma in på USA: s webbplatser för ABC och NBC, vilket VPN inte kunde hjälpa mig med.

Den smarta VPN: n presterade inte så bra i Kodi. Även om det fick mig till varje geobegränsad kanal som jag försökte, fanns det ett undantag från denna prestanda. Det kunde inte få mig till Netflix varken för Storbritannien eller USA genom Kodi.

Slutsats av OverPlay Review

Jag tyckte om att använda OverPlay-appen. Detaljnivån i gränssnittet är tillräckligt för att ge dig kontroll över VPN: s attribut utan att kräva att du tar en kurs i nätverksteknologi för att använda den. Informationen i servervalslistan är också bra, särskilt för de länder där företaget driver servrar på många platser.

Tjänsten inkluderar inte en direkt chattfunktion för kommunikation med kundtjänstteamet. Men mina förfrågningar handlade snabbt och kompetent.

jag gillade

 • Fem-dagars gratisversion
 • Accepterar PayPal
 • Bra för Kodi
 • P2P tillåtet
 • Kompetent smart DNS-tjänst

Jag var inte så säker på

 • Ingen onlinechatt för support

Jag hatade

 • Kan inte komma in på Netflix på Kodi

OverPlay erbjuder en bra blandning av en smart DNS och en VPN. Med användning kommer en typisk användare att etablera rutiner för att bestämma när VPN ska användas och när den smarta DNS ska användas. Detta paket ger dig säkerhet och skydd när du behöver det och smidighet på internet vid alla andra tidpunkter.

Besök OverPlay »

Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me