Privat tunnelgranskning

Privat tunnel

 • Prissättning

  Från $ 2.92
  / månad

ProPrivacy.com Göra
7,7 av 10

Sammanfattning

Private Tunnel är det kommersiella barnet för OpenVPN Technologies, de personer som ansvarar för OpenVPN-protokollet. Privat tunnel är relativt okänd inom VPN-branschen, så jag bestämde mig för att genomföra en granskning av privat tunnel för att se hur tjänsten fungerar. Jag rekommenderar vanligtvis att använda OpenVPN-protokollet när du använder ett VPN, så att ta reda på var Private Tunnel står som en VPN-tjänst var särskilt spännande. Fortsätt bläddra för att läsa ytterligare eller tryck på hoppet nedan för att komma igång med en kostnadsfri 2 GB-rättegång.

Snabbstatistik

 • ProPrivacy.com SpeedTest (medelvärde)
  48 Mbps
 • Jurisdiktion
  USA
 • Samtidiga anslutningar
  10
 • Länder
  9

Funktioner

Samtidiga anslutningar 10
Länder 9

Hittills, så bra, eller hur? Tja, inte allt är så persika som det verkar. Private Tunnels huvudkontor finns i USA, vilket är ett enormt svart märke! Alla borde redan veta om fruktansvärda lagar om datalagring och skuggiga statliga institutioner. Om du letar efter ett VPN som prioriterar fullständig sekretess kommer inte privat tunnel att vara en säker satsning.

Som jag nämnde tidigare är Private Tunnel det kommersiella barnet för OpenVPN Technologies, det företag som ansvarar för OpenVPN-protokollet. Detta (teoretiskt) borde ge konsumenterna gott om anledning till optimism, eftersom OpenVPN är det säkraste VPN-protokollet där ute.

Private Tunnel har 12 platser tillgängliga i 9 länder, inklusive platser som Tyskland, USA, Storbritannien och Hong Kong. Den lilla mängden servrar är något överväldigande jämfört med ExpressVPN
(136+ platser) eller HMA
(300+ platser).

Vid skrivandet av denna Private Tunnel-granskning kan både Netflix och BBC iPlayer inte nås med Private Tunnel. Om du vill avmarkera dessa streamingtjänster, kolla in dessa (fungerande) rekommendationer för Netflix VPN- och iPlayer VPN-tjänster.

Privat tunnel är ganska generös när det gäller anslutning till flera enheter. Genom att registrera dig till de fasta dataplanerna kan du ansluta ett obegränsat antal enheter till tjänsten samtidigt. Den årliga planen med obegränsad bandbredd tillåter upp till 10 samtidiga anslutningar, vilket borde vara mer än tillräckligt för ett helt hushåll (eller en grupp vänner).

Besök privat tunnel »

Hastighet och prestanda

Jag genomförde hastighetstest på några av Private Tunnels servrar (Frankfurt, London och New York City) för att få en bättre bild av hur serverprestanda.

Graferna visar högsta, lägsta och genomsnittliga hastigheter för varje server och plats. Se vår förklaring till full hastighetstest för mer information.

Som ni kan se, fungerade de tyska och brittiska servrarna ganska dåligt, både vad gäller nedladdnings- och uppladdningshastigheter. Det är också värt att nämna att det brittiska testet var nära omöjligt att göra eftersom jag ständigt kopplade från Internet.

De amerikanska resultaten var lite bättre (jämfört med Tyskland och Storbritannien), men totalt sett var jag ganska besviken över de enorma avfall i hastighet.

Läcktest

ProPrivacy.com SpeedTest (medelvärde) 48

På en något mer positiv anmärkning visade ingen av de privata tunnlar-servrarna som jag testade några DNS- eller IP-läckor.

Pris

12 månader

$ 2.92
per månad

1 månad

$ 6.00
per månad

Privat tunnel tar en något annorlunda inställning än de flesta VPN-leverantörer när det gäller prissättning. Förutom en kostnadsfri testversion med 2 GB data har Private Tunnel två datapapper och en årlig, obegränsad dataplan.

Detta prissättningsformat bör vara attraktivt för dem som helt enkelt behöver en fast mängd data utan ett månadsabonnemang. 10 eller 20 GB borde vara tillräckligt för att strömma några sportevenemang eller filmer eller att använda under resan. Det årliga obegränsade paketet med tio anslutningar till 29,99 per år (endast 2,49 i månaden!) Är ett utmärkt alternativ för hushåll eller grupper av vänner.

Som jag nämnde redan erbjuder Private Tunnel en kostnadsfri test på 2 GB för att se om tjänsten är rätt för dig. Om du slutligen köper, har Private Tunnel en variation av fullständiga och pro-rata återbetalningsgarantier.

Privat tunnel accepterar alla vanliga betalningstyper, inklusive banköverföring, PayPal, kreditkort. Jag var också glad över att se att Bitcoin som ett alternativ (genom Stripe), eftersom det kan öka anonymitetsnivån.

Enkel användning

PrivateTunnel stöder för närvarande Windows, Mac, iOS 6.1+ och Android 4.0+ mobila enheter. Linux-användare kan också få en privat tunnel att fungera, även om det kräver viss tidigare erfarenhet av kommandoradgränssnittet.

Det är värt att notera att med lite extra benarbete (nedladdning av konfigurationsfiler) kan Private Tunnel också fungera på olika enheter och operativsystem..

Jag försökte privata tunneln på min iPhone för att se hur lätt det var att installera och ansluta till tjänsten (OpenVPN). Jag var nöjd med att vara konfigurerad och redo att ansluta på bara några få minuter.

Privata tunneln stöder för närvarande inte Windows Phone eller Blackberry men undersöker att ändra detta i framtiden.

Kundservice

Den andra stora frågan som jag hade med Private Tunnel var frånvaron av alternativ när det gäller kundsupport. E-poststöd i kombination med en relativt liten FAQ är ganska nedslående. Öppettider för privat tunnel är måndag-fredag, 9-5 (PST).

För att få en bättre uppfattning om hur snabbt privat tunnel svarar på e-post skickade jag ett e-postmeddelande med några frågor angående fildelning. Jag skickade e-postmeddelandet klockan 4 PST och fick ett ordentligt svar bara några timmar senare.

Private Tunnel är också aktivt på Facebook och Twitter, där båda dessa profiler används för att publicera användbar information och kommunicera med kunder.

Sekretess och säkerhet

Som jag redan nämnde är Private Tunnel i USA, vilket innebär att det kan bli utsatt för ett enormt juridiskt tryck när det gäller överlämnande av kunddata. Lagstiftning som lagrad kommunikationslag tipsar ytterligare skalan till den federala regeringens fördel.

För alla som förnekar det oroande tillståndet för privatlivet i USA, de senaste avslöjanden av Edward Snowden eller kontroversen mot FBI och Apple bör kasta ytterligare ljus på saken.

Krypteringsprotokoll

När det gäller kryptering skyddar Privat Tunnel dina dataöverföringar med 128-bitars AES-GCM-kryptering. GCM (Galois / Counter Mode) är en beprövad säkerhetsmodell som oftast undviker överdrivna hastighetsbegränsningar utan att äventyra säkerheten.

Medan privat tunnel inte påstår att de har några aktivitetsloggar, sparas vissa anslutningsloggar. Private Tunnel påstår endast att använda dessa för att övervaka prestanda och underhåll. Privat tunneln anger också: "Vi respekterar din integritet. Vi är inte intresserade av vad du gör på internet." Även om detta är en fin touch, skulle jag vilja se en helt loggfri tjänst innan jag rekommenderar Private Tunnel som en helt säker VPN.

Privat tunnel förbjuder inte uttryckligen P2P-aktivitet, men följer DMCA-meddelanden och avslutar aktivt konton som deltar i intrång i upphovsrätten.

För information om hur du använder ett VPN vid torrent, titta på det bästa VPN för torrentwebbplatser.

Slutgiltiga tankar

Private Tunnel är en unik tjänst på grund av att det är starkt anslutet till OpenVPN-protokollet. Som ett resultat var jag nyfiken på att se detaljerna bakom Private Tunnel och hur det skulle jämföra med andra VPN. Medan OpenVPN-märket finns där, innebär det att vara baserat i USA att den som söker en verkligt anonym upplevelse får bättre service på andra håll. Kasta in några tvivelaktiga servertestresultat och Private Tunnel är en VPN du förmodligen vill undvika.

Sammantaget kan Private Tunnels enda köpplaner och användarvänliga strategi vara rätt för grupper eller de som vill spendera lite tid utomlands. Kolla in den kostnadsfria testversionen av 2 GB med länken nedan och låt oss veta dina erfarenheter, bra eller dåliga.

Besök privat tunnel »

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me