PureVPN Review

PureVPN

 • Prissättning

  Från $ 2.88
  / månad

 • Tillgänglig på:


  • Windows

  • Mac OS

  • Android

  • Linux

  • iOS
 • unblocks:


  • Netflix

  • iPlayer

  • Amazon Prime

  • Hulu

ProPrivacy.com Göra
9,5 av 10

Sammanfattning

PureVPN är en Hong Kong-baserad VPN-tjänst som är anmärkningsvärd för det stora antalet serverplatser. Det har nyligen inte gått några loggar, vilket är bra för privatlivet. PureVPNs funktionslista är omfattande och kommer att hålla även den mest krävande VPN-användaren nöjd. Det blockerar också nästan alla strömningstjänster du kan hoppas få åtkomst till.

Snabbstatistik

 • Länder
  141
 • Samtidiga anslutningar
  5
 • Jurisdiktion
  Hong Kong
 • ProPrivacy.com SpeedTest (medelvärde)
  77,37 Mbps

Pris

24 månader

2-årsavtal med 74% rabatt!

74% rabatt

$ 2.88
per månad

1 månad

$ 10,95
per månad

Som vanligt gäller PureVPN: s prissättningsnivå endast hur länge du köper ett abonnemang för. Alla kunder har tillgång till alla funktioner i PureVPN. Det måste sägas att en månadsplanen är lite dyr, men kostnaden per månad om du köper ett årsabonnemang eller längre är rent billigt!

En 31-dagars återbetalningsgaranti är tillgänglig (7 dagar om du bara köper en månads prenumeration), men se till att avbryta detta i tid om du inte vill fortsätta med ditt prenumeration. PureVPN har ett rykte för att vara strikt med återbetalningar. Ett säkrare alternativ är att betala $ 2,50 för den 3-dagars rättegången.

PureVPN accepterar betalning via kredit- / betalkort, PayPal, AliPay och CashU. Potentiellt anonym betalning är möjlig via presentkort eller olika kryptokurser som bearbetas av USA-baserade betalningsleverantören PaymentWall.

Som vi diskuterar senare är PureVPN emellertid inte ett bra val för dem som behöver mycket privatliv. Fördelarna med att betala för PurePN anonymt är därför något begränsade. Det är också värt att notera att betalning med potentiellt anonyma metoder inte återbetalas.

Stödda betalningsplattformar


Visa / Mastercard


Amex


kryptovaluta

Funktioner

torrenta
Länder 141
Samtidiga anslutningar 5
Router Support
Bare metal eller virtuella servrar Ren metall
Hamnspedition
Val av hamn
Routrar stöds DD-WRT, Asus, Linksys, tomat, TP-Link,, Belkin, pfsense, Sabai Buffalo, Sabai och mer
Totalt servrar 2000

PureVPN markerar tydligt vilka platser som är virtuella, det vill säga inte har en fysisk server som finns där, men vilka är förfalskade med smart smart DNS-routing. För de flesta användare kommer huruvida de använder en virtuell plats att vara helt irrelevanta.

På platser där fysiska servrar används är de alla bara metallservrar. Detta är bra eftersom bara metallservrar är mycket säkrare än VPS-program som är värd på delade servrar.

PureVPN WiFi-säkerhet

Den här fina funktionen upptäcker automatiskt när du ansluter till ett okänt WiFi-nätverk som erbjuder för att säkra din anslutning genom att slå på VPN. Detta är ett utmärkt sätt att se till att du aldrig surfar på internet på en osäker WiFi-hotspot utan det skydd som VPN ger.

Dedikerade IP-adresser

En av PureVPN: s största styrkor är att den kommer att blockera nästan varje streamingtjänst som är känd för mänskligheten. Detta inkluderar tjänster som BBC iPlayer och Netflix som blockerar IP-områden som man känner till tillhör VPN-företag.

PureVPN kan göra detta eftersom det (något förvirrande) erbjuder två typer av "dedikerad IP-adress." Den första typen är IP-tillfälliga skapade för att få åtkomst till en viss händelse eller online-streamingtjänst. Så de är "dedikerade" till den jämnheten eller tjänsten, men delas bland många användare.

Om du hittar en tjänst som är blockerad för VPN-användare, kontakta bara PureVPNs 24/7 Live Chat-support och de kommer nästan säkert att kunna ge dig en server-IP-adress som fungerar.

Förutom den här typen av "dedicerad IP", hyr PureVPN ut den mer traditionella typen av dedikerad IP för $ 1,99 per månad. Dessa är IP-användare för en användare som är unika för ditt konto.

Dessa unika personliga IP: er är också bra för att komma runt block som riktar sig till kända VPN IP-intervall. Utöver detta är de användbara för personer som driver saker som spelservrar eller som vill komma åt LAN-resurser som kräver anslutning till en fast statisk IP-adress.

Avancerad portåterföring

Som de flesta moderna VPN-tjänster erbjuder PureVPN en NAT-brandvägg för att förhindra oönskade inkommande anslutningar. Problemet med NAT-brandväggar är att de är bra för säkerheten, men är något av en downer om du, precis som P2P torrent-heads, faktiskt vill ha oönskade inkommande anslutningar för att bättre underlätta fildelning.

Port-vidarebefordran löser detta problem genom att låta användare öppna hål (portar) i NAT-brandväggen genom vilken inkommande anslutningar kan passera. Förutom torrentrar är den här funktionen användbar för alla som vill komma åt resurser som skrivare, LAN-enheter och spel- eller mediaservrar som ligger bakom VPN.

Se vår Ultimate Guide to VPN Port Forwarding för en fullständig diskussion om denna funktion, inklusive potentiella problem.

Det är dock värt att notera att port vidarebefordran inte fungerar om delade IP: er (NAT-nätverk) används.

Avblockerar PureVPN Netflix?

PureVPN
NordVPN
ExpressVPN

Netflix
iPlayer
Amazon Prime
Hulu

Förutom våra riktmärken Netflix och BB iPlayer-tjänster blockerar PureVPN Amazon Prime, Hulu och många fler. Tack vare användningen av dedikerade IP-adresser (båda slag) är PureVPN faktiskt en av de bästa VPN-tjänsterna på marknaden för avblockering av strömmningstjänster och åtkomst till begränsade sportevenemang. PureVPN kommer också att blockera Youtube-videor som är begränsade i din region.

Hastighet och prestanda

Nedan visas ett livediagram som visar de aktuella hastigheterna för PureVPN i våra pågående avancerade hastighetstester.

Det måste sägas att vi har sett en märkbar nedgång i PureVPN: s totala hastighetsprestanda under det senaste året. Det senaste års genomsnittshastigheter fungerar med respektabla 29 Mbits / s, men under den senaste månaden har vi registrerat ett genomsnitt på bara 9,1 Mbits / s.

Detta berättar emellertid inte oss hela historien eftersom den senaste månadens maximala hastighetsresultat var mycket respektabla 232,8 Mbits / s. Detta betyder att så länge du ansluter till en server i närheten kommer du sannolikt att uppleva utmärkt hastighetsprestanda när du använder PureVPN.

DNS-sökningstiderna är lite överväldigande (i genomsnitt 0,52 sekunder och maximalt 6,97 sekunder) och PureVPN-användare har de längsta genomsnittliga väntetiderna på våra böcker när de ansluter till tjänsten. Men det är fortfarande bara 14,1 sekunder.

Läcktest

Vi körde IP-läcktest med hjälp av openplattformen ipleak.net. Alla tester utfördes i en ny virtuell maskin med bara en webbläsare som stöder WebRTC installerat. Vi ställer in denna webbläsare till privat / inkognitoläge för varje test för att förhindra cacheproblem som förvirrar resultaten.

I Windows upptäckte vi inga problem, men macOS-klienten läckte vår IPv6-adress via både vanlig DNS och WebRTC.

Inga WebRTC IPv4-läckor upptäcktes dock när vi inaktiverade IPv6, men Mac-ägare med IPv6-anslutningar borde vara bra bara manuellt inaktivera IPv6 i macOS. Men bara för att vara säker rekommenderar vi att du inaktiverar WebRTC i din webbläsare.

Inga IP-läckor upptäcktes vid användning av webbläsarens proxy-tillägg, även om det är värt att notera att tilläggens “Prevent WebRTC-läckafunktion” bara förhindrar WebRTC-läckor för sina egna proxy-anslutningar. Det förhindrar inte WebRTC-läckage när du använder VPN.

Vi kan för närvarande inte testa för IPv6-läckor i Android men upptäckte inga IPv4-läckor av något slag.

Datagränser
Bandbreddgränser
WebRTC-läcka upptäckt?
ProPrivacy.com SpeedTest (medelvärde) 77,37
ProPrivacy.com SpeedTest (max / burst) 252,3

Enkel användning

PureVPN erbjuder Windows, macOS och Android VPN-appar. Förutom vanlig Android erbjuder PureVPN anpassade appar för Amazon Firestick och Android TV. PureVPN har också webbläsarförlängningar för Chrome och Firefox och anpassad applet för Kodi och DD-WRT. Phew!

En ny OpenVPN Linux-app är tillgänglig, även om det endast är kommandorad. En iPhone VPN-app är inte tillgänglig vid skrivandet av denna recension men genomgår granskning från App Store.

Bra manuella installationsguider finns tillgängliga för en förvirrande kombination av plattformar och VPN-protokoll. Detta inkluderar iOS, Linux (många distros) och en mängd routrar.

Kompatibilitet

PureVPN
NordVPN
ExpressVPN

Windows
Mac OS
Android
Linux
iOS
Windows-telefon

Windows-klienten

Windows-klienten har en ganska söt animation medan den installeras. När den väl är installerad ser den smart ut och är full av användbara funktioner.

purevpn windows client

Det börjar med att fråga dig vilket läge du vill använda: ström, internetfrihet, säkerhet / integritet etc. PureVPN förklarar inte i detalj vilken skillnad varje läge gör för dina anslutningsinställningar, så vi antar att de är korrekt optimerade för de annonserade uppgifterna.

Windows purevpn-klientvalsläge

VPN Hotspot använder Windows 10s inbyggda Hotspot-funktion för att tillåta andra enheter att ansluta via Windows till internet medan de dra nytta av VPN-skydd. Det här definitivt coolt, men är bara tillgängligt för Windows 10-användare och bara om du har ett WiFi-gränssnitt som är kompatibelt med Windows Hotspot-funktionen (många är det inte).

Vi är glada att notera att funktioner som en gång var tillgängliga för vanliga användare nu är där de hör hemma - i Beta och endast tillgängliga för frivilliga marsvin. Detta inkluderar split-tunneling och “Gravity” (en ad-blockerare och en säker sökfunktion som filtrerar bort explicita resultat från ett urval av populära sökmotorer).

Som standard använder Windows-klienten IKEv2 VPN-protokollet. Detta är ett alltmer populärt val, även om IKEv2 inte är stridsprövad på det sätt som OpenVPN är, men är utan tvekan snabbare än OpenVPN.

Det är bra att se att IPv6-läckskydd nu är aktiverat som standard, även om den brandväggsbaserade dödsbrytaren inte är det. Detta är den bättre typen av kill switch, eftersom det förhindrar all trafik som kommer in eller lämnar din dator utanför VPN-tunneln. Den överlevde också en simulerad programvarukrasch och använder därför systemnivå Firewall-väggar. Återigen är det bra.

Som de flesta VPN-tjänster erbjuder PureVPN delade IP-adresser. Till skillnad från de flesta VPN-tjänster är den här funktionen valfri. Du får bara integritetsfördelen med att använda delade IP: er med alternativet NAT-nätverk aktiverat. Icke-NAT-användare tilldelas en unik IP-adress.

Det är därför viktigt att notera att PureVPN: s programvara som standard kommer att välja NAT- eller icke-NAT-anslutningar baserat på tillgänglighet. Om du vill använda delade IP: er måste du ange NAT-nätverkstyp i klientens avancerade inställningar.

Andra plattformar

Mac-appen verkar identisk med Windows-appen på nästan alla sätt. En sak den inte har är IPv6-läcksskydd, så du måste inaktivera IPv6 manuellt i macOS. Det verkar för att förhindra läckor av WebRTC IPv4, men återigen blockerar inte WebRTC IPv6-läckor.

För närvarande stöder inte Mac-klienten IKEv2. Den använder SSTP VPN-protokollet som standard, men det kan ändras till OpenVPN (UDP eller TCP). Eftersom den använder den macOS-inbyggda VPN-klienten som standard kommer VPN att förbli på plats även om PureVPN-klienten kraschar.

Android-appen sportar kanske ännu fler funktioner än stationära appar. Det erbjuder port-vidarebefordran, en kill switch och "säker WiFi." De enda VPN-protokoll som stöds är OpenVPN (UDP eller TCP) och IKEv2, men eftersom det här är de enda VPN-protokoll som du bör använda i dag är detta verkligen inte en fråga.

Kommandoraden OpenVPN-appen för Linux fungerar bra, men är ganska grundläggande. Annat än att komma förkonfigurerat för PureVPN, kan vi inte se någon fördel med att använda den jämfört med den vanliga OpenVPN-kommandoradsklienten.

PureVPN OpenVPN-kommandorad

Webbläsartillägg

Webbläsarens proxy-tillägg är tillgängliga för Firefox och Chrome. Dessa är användbara för att snabbt förfalska din plats, men ger inga säkerhets- eller integritetsfördelar eftersom proxyanslutningar inte är krypterade.

purevpn för windows connect

Kundservice

PureVPN
NordVPN
ExpressVPN

Pengar tillbaka garanti
24-timmars support
Live chat
Gratis prov Nej Ja - 3 dagar Nej
Pengar tillbaka garantilängd 31 30 30

Vår granskning av Customer Service Awards 2020 var i allmänhet mycket gynnsam för PureVPN. Dess 24-timmars livechattpersonal är kunnig om de flesta saker som vi förväntar oss att supportpersonal i frontlinjen ska ha kunskap om och gav gärna frågor om mer tekniska frågor till rätt avdelning för ett e-postsvar senare.

Dessa e-postsvar var i allmänhet snabba och besvarade våra frågor väl. Den enda frågan var att vi inte fick något svar på en av våra svårare frågor.

Sekretess och säkerhet

PureVPN
NordVPN
ExpressVPN

Pengar tillbaka garanti
24-timmars support
Live chat
Gratis prov Nej Ja - 3 dagar Nej
Pengar tillbaka garantilängd 31 30 30

Jurisdiktion

PureVPN är baserat i Hong Kong, som trots att det styrs av Kina åtnjuter några av de friaste och ocensurerade internetåtkomstarna i världen.

loggar

VPN-leverantörer i Hong Kong är inte skyldiga att hålla någon form av loggar. Fram till nyligen hade PureVPN ändå omfattande anslutningsloggar, som användes för att hjälpa FBI att fånga en av dess användare. Detta har dock ändrats. PureVPN har uppdaterat sin integritetspolicy och är nu officiellt en ingen loggar VPN.

En "absolut minsta uppsättning data krävs för att hjälpa dig med teknisk assistans, lösa anslutningsproblem och övervinna regionspecifika problem", men IP-adressen du ansluter från, IP-adressen för VPN-servern du ansluter till och en tidsstämpel av när du ansluter inte hålls.

Vi välkomnar verkligen detta drag.

Krypteringsprotokoll

PureVPN
NordVPN
ExpressVPN

IKEv2
OpenVPN
PPTP
L2TP / IPsec
SSTP

På klienten använder olika lägen sannolikt olika protokoll, även om IKEv2 och SSTP verkar vara standardvärdena. När du använder OpenVPN använder PureVPN följande inställningar:

Datakanal: en AES-256-CBC-chiffer med HMAC SHA1-hashverifiering.

Kontrollkanal: en AES-256-CBC-kodning med RSA-2048-handskakning och HMAC SHA384-hashverifiering. Perfekt framåtriktad sekretess tillhandahålls via ett Diffie-Hellman (DHE) nyckelutbyte, även om vi inte vet nyckellängden för detta.

Detta är en säker installation som matchar eller överskrider våra minsta rekommendationer på alla punkter. Se VPN-krypteringsguiden för mer information.

Andra saker

Som redan noterats använder PureVPN endast kända metallservrar. Den använder "virtuella platser", men dessa är värd på servrar direkt under kontroll av PureVPN och utgör därför inte ett säkerhetshot. Vi är också glada att notera att PureVPN nu hanterar alla DNS-förfrågningar som använder interna DNS-servrar för maximal integritet.

Inte så bra är att PureVPN-webbplatsen använder en mängd sekretessinträngande trackare på sin webbplats, inklusive Google Analytics. Dessa påverkar dock inte sekretessen för dina VPN-surfningssessioner.

Alla PureVPN-appar erbjuder OpenVPN över TCP, som vi antar använder port 443. Det kan vara effektivt att besegra VPN-block men är lätt att besegra med mer sofistikerade censuråtgärder. PureVPN erbjuder inga ytterligare VPN-obduktionstekniker.

Slutgiltiga tankar

Det viktigaste att hålla tillbaka denna mycket fullständiga VPN-tjänst var de omfattande anslutningsloggarna som den hade. Nu när det slutat hålla loggar som kan äventyra användarnas integritet är PureVPN lätt att rekommendera.

Framför allt är PureVPN ett av de bästa valen på marknaden eftersom det är mycket effektivt för att avmarkera nästan allt. Mac-användare bör dock vara noga med att inaktivera IPv6 på sina system (och förmodligen också WebRTC i deras webbläsare).

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me