SafeInCloud granskning

SafeInCloud

SafeInCloud
är en egenutvecklad lösenordshanterare som har blivit populär bland ett växande antal Windows-, Android- och iOS-användare. Gratisversionen har laddats ner från Play Store mer än en miljon gånger med en genomsnittlig betyg på 4,4. Premiumversionen har över 100 000 installationer med en genomsnittlig poäng på 4,8. Det här är imponerande poäng, så vad drar konsumenterna att använda den här lösenordshanteraren? Men hur jämför denna lösenordshanterare konkurrenterna som Google Drive, Dropbox och OneDrive? Vi ser det i denna SafeInCloud-granskning.

ProPrivacy.com Göra
8,3 av 10

Sammanfattning

SafeInCloud lanserades först 2012. Lösenordshanteraren utvecklades av Andrey Shcherbakov och programvaran med sluten källa är upphovsrättsskyddad för den personen. Även om vi inte vet definitivt, tyder tillgängligheten på en förlängning för Yandex (en sällsynthet) att Shcherbakov är en rysk medborgare.

Lösenordshanteraren sägs vara lätt att använda, och det verkar som om det är detta och möjligheten att uppgradera mot en engångsavgift (snarare än med ett årligt abonnemang) som lockar människor att köpa pro-versionen. Så är det värt att använda gratisversionen? Och bör du överväga den betalade uppgraderingen?

Översikt

SafeInCloud är en mjukvarulösning som gör det möjligt för internetanvändare att lagra flera robusta lösenord utan att behöva fysiskt komma ihåg dem. Användare av SafeInCloud kan komma ihåg bara ett huvudlösenord för att få åtkomst till valfritt antal långa unika lösenord. Dessa lösenord lagras lokalt på användarens dator eller mobil enhet, vilket innebär att de aldrig lagras online där de kan hackas.

SafeInCloud-webbplats

SafeInPassword är tillgängligt för alla populära plattformar, med mjukvara tillgänglig för Windows, Android, iOS och Mac. Men ingen Linux-version är tillgänglig i skrivande stund och enligt webbplatsen finns det inga planer på att utveckla den när som helst snart.

SafeInCloud tillhandahåller också tillägg för Chrome, Firefox, Safari, Opera och Yandex. Dessa tillägg gör att människor sömlöst kan importera sina lösenord från sitt lokalt krypterade arkiv för att automatiskt fylla lösenord på Internet.

Tjänsten kan användas på någon av dessa plattformar för ingenting, och med gratis programvara kan du spara så många lösenord du vill. Användare som förälskar sig i tjänsten och vill ha lite extra kan dock betala en engångsavgift för att uppgradera till “Pro” -versionen.

Användare kan köpa pro för iOS eller Android till en kostnad av $ 7,99. Proversionen låter användaren dela lösenordshanteraren på fem enheter så att andra teammedlemmar kan komma åt lösenorden.

Individer kan uppgradera till pro antingen genom att fodra det till ett Apple-ID eller ett Google-konto. Den individuella uppgraderingen kostar bara $ 4,99. Dessa priser är extremt överkomliga med tanke på att de är engångsavgifter.

Det är värt att notera att användare får tillgång till profunktioner inom de första två veckorna efter nedladdningen av apparna. Därefter måste användare betala för att fortsätta använda dessa funktioner. Profunktionerna som kommer att försvinna listas nedan (tas direkt från dess kunskapsbas):

 • Molnsynkronisering
 • Obegränsad kortlagring
 • Webbplatsikoner för kort
 • Lösenordsgenerator
 • Bildbilagor
 • Snabb upplåsning
 • Logga in med fingeravtryck
 • Kopiera till meddelandepanelen
 • Fyll i Chrome automatiskt
 • Tom Urklipp efter timeout
 • Android Wear-appen

Uppstart

Att få SafeInCloud-lösenordshanteraren att konfigurera och fungera är enkelt oavsett vilken enhet du har. Windows-versionen kan laddas ner direkt från hemsidan. Mac-, iOS- och Android-versionerna kan laddas ner från respektive appbutiker.

Vi testade Windows- och Android-versionerna för att använda funktioner som synkronisering mellan enheter. Desktop-appen laddade ner och installerades extremt snabbt med hjälp av en guide. Installationen inkluderade ett serviceavtal som är extremt kortfattat och gör allt om tjänsten tydlig.

När installationen är klar, helt enkelt automatiskt starta programvaran för att börja använda lösenordshanteraren. Det första alternativet du får är att antingen starta en ny databas eller återställa en tidigare databas från molnet (om du tidigare säkerhetskopierade den med en molnlagringstjänst som Dropbox). Vi valde att skapa en ny databas som innebar att vi var tvungna att mata in ett huvudlösenord.

SafeInCloud-databasuppsättning

SafeInCloud arbetar med nollkännedom om lösenord eller data. Det är av detta skäl som det kan tillhandahålla tjänsten gratis (eller till extremt låga kostnader). Eftersom alla dina lösenord och data lagras lokalt och bara du har kontroll över din huvudnyckel - är det viktigt att du inte tappar det här lösenordet. Om du tappar det kommer du inte att kunna återställa ditt konto under några omständigheter.

databasen skapade SafeInCloud

På Android kom vi in ​​på appen direkt från Google Playstore. Appen installerades på under 5 sekunder. För att ställa in att denna klient ska synkroniseras med skrivbordsversionen är det viktigt att klicka på Återställ data från ett molnalternativ. Detta kräver att du har konfigurerat din skrivbordsversion för att fungera med en molntjänst som Google Drive.

Det är enkelt att installera det i programvaran eftersom det är det första som programvaran ber dig göra. Välj det alternativ du föredrar och klicka på autentisera. Om du (som oss) föredrar att inte använda en molntjänst kan du importera kontakter via CSV-, TXT- eller XML-fil. Du kan också importera lösenord direkt från ett massivt val av lösenordshanterare. För att göra det klickar du bara på fil > exportera och välj önskat alternativ.

synkroniserar exportvärden

När CSV har exporterats kopierar du det bara till din andra enhet med ett USB-kabel eller SD-kort. Vi använde den här metoden och lyckades importera CSV-kontakter som vi exporterade både från KeePass och desktopversionen av SafeInCloud. För de flesta kommer alternativet att spara de krypterade lösenorden att bli en välsignelse som innebär att de kan återställa lösenord om de skulle tappa sin enhet.

Funktioner

 • Mycket lätt att använda med synkronisering mellan enheter
 • Appar för alla populära plattformar (ingen Linux)
 • Mörk AMOLED svart tema
 • Stark kryptering (256-bitars Advanced Encryption Standard)
 • Molnsynkronisering (Google Drive, Dropbox, OneDrive, Yandex Disk, NAS, ownCloud, WebDAV)
 • Fingeravtrycksinloggning
 • Autofyll i appar (Android 8+)
 • Webbläsarextensions
 • Android Wear-app
 • Lösenordsstyrkeanalys
 • Lösenordsgenerator
 • Automatisk dataimport
 • Cross-Platform

Enkel användning

SafeInPassword är lätt att titta på på alla plattformar, och eftersom programvaran är nära identisk mellan plattformar finns det en mycket liten inlärningskurva. Automatiserade uppmaningar som uppmuntrar dig att säkerhetskopiera till molnet gör detta extremt enkelt att komma igång på flera enheter.

Medan tjänsten främst är utformad för att hålla lösenord helt säkra med lokal lagring, får användare också möjlighet att lagra sina krypterade lösenord på en molntjänst efter eget val (OneDrive, Yandex Disk, Google Drive, Dropbox etc).

När det är igång och har synkroniserats mellan enheter som använder molnet, kan du börja mata in, skapa eller automatiskt fylla lösenord. Vi beslutade att testa lösenord för automatisk fyllning i Chrome och installerade tillägget för detta ändamål.

Tillägget ber dig om ditt lösenord och börjar automatiskt fylla lösenord från skrivbordsappen från den punkten. För att importera dessa lösenord går du bara till valfri sida med en inloggning och klickar på tilläggsikonen bredvid URL-fältet. Vi tyckte verkligen att den här funktionen fungerade extremt bra och var imponerade av processens enkelhet. Den här lösenordshanteraren är definitivt lämplig för nybörjare.

Med autofyllfyllning av lösenord bestämde vi oss för att testa några andra funktioner. Vi gillade särskilt autolåsfunktionen, som säkerställer att om du stänger appfönstret låses den och kräver lösenord. Vi ställer in detta på en minut.

Vi ställer också in den så att den låses när den är i bakgrunden (bara om vi av misstag glömde att minimera den). Dessa säkerhetsfunktioner är oerhört användbara för att säkerställa att dina lösenord inte är tillgängliga om du är borta från skärmen.

Den automatiska lösenordsgeneratorn är bra för människor som tenderar att stirra på sin skärm när de uppmanas att komma med ett starkt lösenord. Generatorn är dock inte den bästa vi någonsin har sett. Möjligheten att göra lösenord bara 31 tecken långa verkar lite kort och eftersom din lösenordshanterare kommer ihåg dina lösenord ser vi inget behov av att de ska bli minnesvärda. Men det är dock en användbar funktion.

För dem som gillar att kunna fylla på sina kortinformation när de handlar online är alternativet att göra det. Användare har också möjlighet att spara krypterade anteckningar och olika datatyper. Autofyll kan aktiveras eller inaktiveras för varje typ av data beroende på dess känslighet och om du behöver autofyll eller inte.

Sammantaget håller SafeInCloud saker enkelt och håller sig vid att göra vad det är tänkt för att komma ihåg lösenord och autofyllningsdata. Även om det kanske inte är så funktionspaket som vissa andra tjänster, gör det definitivt allt vi hoppas av en lösenordshanterare, och eftersom detta är både billigt och enkelt att använda; det är en tjänst som är väl lämpad för nybörjare och som kan vara önskvärd för alla som vill ha plattformsfunktioner med solida autofyllfunktioner.

Integritet

Eftersom denna tjänst fungerar på ett nollkunskapssätt bör det vara lite att oroa sig för när det gäller integritet. SafeInCloud är dock stängd källa vilket innebär att du måste lita på de integritets- och säkerhetsnivåer som den påstår att tillhandahålla.

I teorin, att lagra lösenord lokalt med en nyckel som bara du vet betyder att du inte behöver lita på någon annan. Om du skapar en säkerhetskopia på en molntjänst från tredje part ökar du risken för att dina lösenord hackas. SafeInCloud laddar emellertid alltid upp dessa lösenord i ett krypterat format, vilket innebär att om någon skulle stjäla din säkerhetskopia, skulle de också behöva känna ditt huvudlösenord för att få åtkomst till data. Så länge du skapar ett starkt lösenord till en början, bör detta inte vara möjligt.

Själva integritetspolicyn är kort och den är inte tekniskt GDPR-kompatibel (eftersom den inte specifikt nämner GDPR och folks rättigheter) Men politiken gör det klart att:

”Applikationen samlar inte in någon personlig information och överför inte någon personlig information till någon tredje part. Applikationen kan överföra anonym användningsstatistik och kraschloggar till utvecklaren. Denna överföring kan stängas av i applikationens inställningar (Om > Integritet)."

För den verkligt integritetsmedvetna kan det vara värt att stänga av den minimala mängden att logga av.

I politiken anges också att:

”Uppgifterna lagras och överförs via Internet i en krypterad form. Applikationen skickar inte användardata till någon annan. ”

Detta överensstämmer med den lokaliserade lagringskraften som SafeInCloud använder, och vi har ingen verklig anledning att inte tro att tjänsten fungerar som den påstår. Men som alltid är fallet när programvaran inte är öppen källkod, kan klienterna inte granskas av någon tredje part och det är omöjligt att verifiera dess påståenden.

säkerhet

Alla lösenord som lagras på din hårddisk av SafeInCloud krypteras först med stark AES 256. Detta anses vara kryptering av militär kvalitet, vilket innebär att dina lösenordsfiler är tillräckligt robusta för att klara att bli spräckta länge framöver (med användning av för närvarande förståda metoder).

Om du bestämmer dig för att skapa en säkerhetskopia av dina lösenord i molnet kommer lösenorden att vara i ett krypterat format och de överförs till tjänsten med HTTPS. Således kommer de att vara säkra både under vila och under transitering.

Vi kontrollerade SafeInClouds webbplats med Qualys SSL Labs för att se hur dess TLS lyckades och var tråkiga att upptäcka att den bara fick en B. Detta är en låg poäng. Men eftersom du aldrig överför någon viktig information (lösenorden) från programvaran till dessa servrar ändå, bör det inte vara ett problem.

Å andra sidan är tjänsten stängd så att den kan göra vad som helst (inklusive att skicka dina AES-nycklar tillbaka till SafeInCloud helt okrypterade). Om så var fallet, kan dålig SSL-säkerhet låta dessa nycklar stulas av någon tredje man som använder en Man i mittenattacken.

Kundsupport

Alla med en fråga för kundsupport måste kontakta företaget med den e-postadress som anges på sin webbplats. Företaget påstår sig besvara dessa förfrågningar inom två arbetsdagar. Detta är inte den snabbaste kundtjänsten som finns på marknaden, men eftersom tjänsten är gratis (och extremt låg kostnad även om du betalar) kan det anses prisvärt att det lyckas svara på frågor alls.

Dessutom har tjänsten ett mycket väl avrundat kunnskapsbaserat med massor av guider och artiklar som svarar mest om inte alla vanliga frågor du kanske kan tänka på. Av den anledningen borde de allra flesta människor kunna få lösenordshanteraren att fungera utan problem.

Men för alla som vill ha en lösenordshanterare med väl bemannad kundservice kan det vara bättre att leta någon annanstans.

Slutsats

Om en lösenordshanterare som är lätt att använda och kostar en mycket liten engångsavgift är vad du vill, verkar SafeInCloud vara ett utmärkt alternativ. Det faktum att lösenord aldrig överförs till företagsservrar är ett plus, och att behålla full kontroll över dina nycklar är utmärkt. Programvaran är enkel att använda på alla plattformar och synkroniseringsfunktionen är konfigurerad för att fungera enkelt

Även om det inte exakt oser av extrafunktioner, gör den här lösenordshanteraren mer än bara hantera lösenord. Möjligheten att generera starka lösenord är cool och autofyllfunktionen fungerar sömlöst när du installerar ett tillägg. Detta är inte alltid fallet, vilket bara visar att detta är välskrivet programvara.

Kodens slutna källa är definitivt en besvikelse eftersom det betyder att du måste lita på tjänsten för att skydda dina data som de hävdar. Men för de flesta kan det hända att denna lösenordshanterare ger den säkerhetsnivå de behöver.

Vi kan anta att utvecklaren beslutade att hålla den stängd källa helt enkelt för att stoppa kloning, men det skapar ändå ett förtroendeproblem. Alla som ville testa SafeInCloud påståenden genom att analysera all sin trafik med WireShark. Detta skulle göra det möjligt för dem att se om lösenordshanteraren överförde data till sina servrar när det inte borde vara det. Detta skulle dock behöva vara ett långsiktigt projekt, eftersom programvaran kan skicka tillbaka data när som helst.

Slutligen är detta utan tvekan en av de enklaste lösenordshanterarna vi någonsin har använt, och av den anledningen kan vi rekommendera det till nybörjare.

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me