SmartVPN Review

SmartVPN

 • Prissättning

  Från $ 6.95
  / månad

ProPrivacy.com Göra
1 av 10

Sammanfattning

Vår SmartVPN-granskning hittade en ny leverantör på scenen med utmärkta hastigheter och bra priser, även om vissa problem med kryptering och frågor om supporttillförlitlighet kan vara olämpliga för vissa användare. Kolla in tjänsten med länken nedan, eller läs vidare för mer analys.

Snabbstatistik

 • ProPrivacy.com SpeedTest (medelvärde)
  13 Mbps
 • Jurisdiktion
  Marocko
 • Samtidiga anslutningar
  1
 • Länder
  14

Funktioner

SmartVPN-juridisk registrering är baserad i Marocko (som har liknande DRD-lagar som EU), under den riktigt kallade anonyma företagets moniker. Det finns 15 totala servrar att välja mellan i Premium-planen, som sträcker sig över 13 platser främst i Europa, var och en i USA, Kanada, Japan och Singapore. Täckningen är då något gles för de som bor i eller reser genom stora delar av Afrika, Sydamerika och Australien - även om uppdateringar är på väg med nya brasilianska, irländska, litauiska, [syd] koreanska och australiska (utöver några mysteryservrar) , planerad vid nästa veckas slut.

Tyvärr kanske du bara har en enhet ansluten till VPN åt gången, men det kan snart ändras med utgivandet av anpassade mobilklienter för Android och iOS. Besök SmartVPN med länken nedan, eller fortsätt att läsa för några tankar om säkerhet.

Besök SmartVPN »

Hastighet och prestanda

Hastigheterna var konsekvent stora på alla servrar i informell testning, och siffrorna stödde de anekdotiska prestandaintrycka. Hastigheter i genomsnitt i 15 Mbps räckvidd nedströms för både brittiska och tyska anslutningar. USA: s hastigheter var förvånansvärt utmärkta också - trots det stora geografiska avståndet - i genomsnitt i 12 Mbps-området nedströms.

Inga DNS-läckor, IP-läckor eller WebRTC-läckor upptäcktes under denna SmartVPN-granskning. Med det sagt är det alltid bra att kolla in saker själv genom att använda ipleak.net

Prissättning och planer

SmartVPN erbjuder tre planer som varierar både i pris och funktioner i. För den här granskningen kommer vi att fokusera på Premium-planen, eftersom serverbegränsningarna (DE, NL) i Basplanen kan göra det geografiskt otilltalande för många användare som inte är i närheten av dessa länder, eller de med unblocking-fokuserade behov . Prisökningen från $ 3 till $ 6 per månad är inte för brant av en ökning för fler serverplatser. Du kan också välja det helt prisvärda alternativet $ 13 per månad, om du vill ha en dedikerad IP, men detta mildrar din anonymitet något - vilket gör att du är sårbar för en timing-attack till slutet.

SmartVPN-prissättning

Varje plan ger dig ett val av de viktigaste krypteringsprotokollen, som vi kommer att diskutera mer i detalj nedan. Det räcker med att säga att OpenVPN borde vara ditt val i det överväldigande flertalet fall. Det finns också rabatter i direkt proportion till längden på ditt åtagande, ökar med 5% rabatter, som visas på bilden ovan. Du kan spara 5% för kvartalsregistrering, 10% för halvårsvis och 15% om du gillar tjänsten och vill åta dig under ett år. Du kan betala med alla större kreditkort, PayPal eller till och med med Bitcoin via bitbetalning för att mer behålla din anonymitet. Det finns också en 7-dagars återbetalningsgaranti med vissa varningar som delvis återges nedan.

"Alla återbetalningar som gjorts utöver perioden på fyra dagars fönsterköp ska beaktas efter SmartVPN: s ensamskönsmässiga bedömning, endast när abonnenten svarade att visa att tjänsten inte var tillgänglig eller att samma användes under prenumerationsperioden eller att många rimliga ansträngningar gjordes gjord för att kontakta SmartVPN för att lösa problemet."

Vilket innebär att SmartVPN inte ska fungera på dina enheter före och efter att ha kontaktat SmartVPN-supporten, så snodd som utsikterna kan se ut för vissa. Men även Bitcoin-betalningar återbetalas - som alla andra - i USD. Inte en dålig affär, eftersom de flesta leverantörer inte erbjuder Bitcoin-återbetalningar.

Det finns också en Fidelity (remiss) plan där du potentiellt får en form av kredit mot gratisservice för varje vän som registrerar sig på ditt råd och per din egen abonnemangsförnyelse.

Sekretess och säkerhet

Säkerhet uppgår tyvärr till en blandad påse, bara för att vi inte har fått ett svar på exakt vilka krypteringsmetoder som används, annat än kanske standard OpenVPN-paketet 256 bit AES som anges i webbplatsens protokollsektion - men det finns inte Det finns inget annat att säga än ren spekulation tills SmartVPNs designteam bryr sig om att kommentera.

Det skulle också vara trevligt att förtydliga bilderna ovan och nedan vad gäller loggning, eftersom det är uppenbart att anslutningsloggning äger rum, men hur länge exakt de lagras för är något av ett mysterium. Helst skulle det inte finnas några anslutningsloggar som går framåt, men det är inte exakt ovanligt i branschen.

Det finns alltid någon del av förtroendet från din sida, att SmartVPN - eller någon annan VPN-prover, för den delen - inte kommer att äventyra dina data och överlämna dig. Som en relativt ny tjänst är det inte mycket mer att kommentera saken än vad du ser ovan, och i balansen i den här artikeln.

Enkel användning

SmartVPN: s webbplats är spartansk, men effektiv, och är verkligen ingen blick att titta på. Det finns ett praktiskt verktyg för att konvertera valuta från euro till dollar till GBP. Länkar till servicefunktioner, support och bloggsektionen är tydligt.

Samtidigt har den nedre banners sociala medielänkar och serverns informationssida, liksom ett löpande twitter-feed i nedre högra hörnet.

Bloggen har några användbara inlägg om avblockering och säkerhetsinformation för företag. Det ser ut som en lovande källa till infosec-innehåll som går framåt.

Stöd

Support finns i två former, LiveChat och biljettbaserad. Supportagenterna besvarade mina frågor efter bästa förmåga om det är lite plötsligt ibland. Å andra sidan omdirigerades nyanserade frågor till biljettstöd och det tog flera dagar att svara (fortfarande inget ord i detta skrivande, som diskuterats tidigare i avsnittet "Säkerhet" ovan).

FAQ-avsnittet är inte för informativt, men det lyckas ta itu med enkla frågor. Det skulle vara trevligt att se ett mycket mer utökat FAQ-område i framtiden, men det brukar komma med tiden.

Processen

Registrerar dig

Anmälan inkluderar att lägga till ditt namn och e-postadress, faktureringsinformation - eller inte, beroende på om du använder Bitcoin - och sedan följa installationsinstruktionerna i klientområdet för att komma igång.

SmartVPN Windows VPN-klient

Den anpassade SmartVPN Windows-klienten är ännu inte felfri än, men vad som finns på plats är ganska bra, om inte exakt mind-blowing ur en visuell synvinkel. Du väljer helt enkelt din server och trycker på anslut för att koppla in VPN-anslutningen - koppla bort för att inaktivera den. Det finns inte någon dödsbrytare ännu, men DNS-skydd ser bra ut (inte synlig, men bakad), som diskuteras i avsnittet nedan. Du kan välja att automatiskt ansluta vid start, eller använda den helt nya "Smart Connect" -funktionen för att ansluta till den optimala VPN-porten.

Andra plattformar

SmartVPN är för närvarande tillgängligt på Windows, OSX, Linux, Android och iOS, men det finns bara en dedicerad klient för OSX (eller den ovannämnda Windows-appen som diskuterats ovan).

Slutgiltiga tankar

SmartVPN har några av de bästa råvarvtalet runt, med pålitliga anslutningar att starta. Tyvärr är vissa bekymmer kring kryptering en oroande känsla, liksom avsaknaden av några försök eller återbetalningsregler. Använd länken nedan för att prova SmartVPN.

Besök SmartVPN »

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me