SuperVPN Review

SuperVPN

 • Prissättning

  Från $ 8.00
  / månad

ProPrivacy.com Göra
1 av 10

Sammanfattning

SuperVPN är en integritetstjänst online baserad i Wilmington, Delaware. Trots de trasiga engelska löftena på tjänstens webbplats har detta Virtual Private Network (VPN) några problem. Det uppfyller inte riktigt de höga standarderna i toppnivån för VPN-leverantörer. Bättre tjänster, som CyberGhost, NordVPN, VPNArea eller ibVPN, erbjuder mycket fler funktioner än SuperVPN till mycket lägre priser. Om du fortfarande är intresserad av att ta reda på mer om detta VPN kan du läsa om för att upptäcka dess styrkor och svagheter.

Snabbstatistik

 • ProPrivacy.com SpeedTest (medelvärde)
  16 Mbps
 • Jurisdiktion
  USA
 • Samtidiga anslutningar
  3
 • Länder
  48

SuperVPN-webbplatsen lovar en gratis version. Att undersöka det här alternativet kommer dock att avslöja något av fel i kodningen av denna tjänsts webbplats. Den knappen laddar bara om hemsidan. Vi undersökte de återstående alternativen för SuperVPN och bedömde om tjänsten är värt att betala för.

Fördelar med SuperVPN

 • Utbud av planer
 • Val av punkt-till-punkt-tunnelprotokoll (PPTP) eller OpenVPN
 • Val av en, tre eller fem samtidiga anslutningar
 • Tredjeparts OpenVPN-app för Windows, Mac OS X, macOS, Linux, iOS och Android
 • Specifikt konto för peer-to-peer (P2P)

NACKDELAR

 • Väldigt dyr
 • Manuell betalningsbearbetning
 • Kan innehålla skadlig kod
 • Ingen dödsbrytare
 • Inget WiFi-skydd
 • Okänd krypteringsmetod
 • Upprepa fakturering
 • Kundsupport argumenterande och långsamt att svara
 • Behöver kämpa för återbetalning

Besök SuperVPN »

Prissättning och planer

Priserna för de olika planerna är höga jämfört med konkurrenternas priser. Varje plan erbjuder en annan uppsättning tjänster med en gradvis större prislapp. Topppaketet är oerhört dyrt. Det är 250% högre än det månatliga priset som erbjuds av ExpressVPN, vilket är branschens ledande. Dessutom erbjuder de flesta VPN-företag, inklusive ExpressVPN, längre abonnemangsperioder som ger kunderna en lägre skattesats per månad.

Företaget erbjuder en 15-dagars pengarna-tillbaka-garanti. Dock förklarar det sedan längre på flera sidor på sin webbplats att det förmodligen inte ger dig någon återbetalning. På FAQ-sidan är den angivna återbetalningsperioden sju dagar. FAQ-sidan säger att du har rätt till pengarna tillbaka om tjänsten inte fungerar eller om du inte är nöjd. Det visar emellertid också misstanke om alla som kan begära återbetalning: "Det finns många kunder som försöker använda våra tjänster några dagar och sedan försöker återbetala pengar och göra samma sak med nästa VPN-leverantör."

Detta är ett annat varningstecken för att denna VPN inte är intresserad av att följa de standarder som erbjuds av konkurrenterna - särskilt eftersom remonstrationen är dåligt skriv.

Betalningen behandlas

Ett tredjepartsföretag, SWREG, behandlar betalningarna. SWREG ägs av Digital River och verkar via webbplatsen plimus.com. Betalningstyper som accepteras för ett prenumeration är Visa, Mastercard, banköverföring, check och PayPal. Du kan dock bara betala direkt på webbplatsen med ett kreditkort. Om du vill betala med PayPal måste du kontakta helpdesken som skickar e-post till dig en länk för en PayPal-faktura.

Det är ännu en överraskning i slutet av betalningsprocessen. Om du har ett bankkonto eller ett PayPal-konto i ett EU-land kommer momsnivån för det landet att läggas till till de priser du ser på webbplatsen.

Var medveten om att betalningsprocessorn ställer in en återkommande betalningsorder på ditt konto. Se till att avbryta det om du vill avsluta ditt prenumeration. Betalningsprocessen utförs manuellt, så appprogramvaran är inte direkt tillgänglig efter betalning.

Funktioner

Paketen som SuperVPN erbjuder har olika servicenivåer och olika typer av kryptering.

Huvudpaketets funktioner inkluderar:

 • Möjlig 15-dagars återbetalningsgaranti (under strikta villkor)
 • Obegränsad dataflöde, med undantag för det översta paketet
 • Hamnspedition
 • Tredjepartsapp för SSL-anslutningar (Secure Sockets Layer)
 • Manuell inställning för PPTP

SuperVPN driver servrar i sex städer i USA. Den billigaste planen erbjuder PPTP-skydd via servrar i 22 länder. Den billigaste planen som inkluderar OpenVPN-skydd fungerar via servrar i 26 länder. Den högre prissatta OpenVPN-planen ger tillgång till servrar i 28 länder och tillåter tre samtidiga anslutningar. Den dyraste planen ger tillgång till servrar i 36 länder, även om webbplatsens hemsida påstår att den driver servrar i 48 länder.

Besök SuperVPN »

säkerhet

Den billigaste SuperVPN-planen använder punkt-till-punkt-tunnelprotokollet. Detta är det äldsta kommersiella VPN-systemet runt. Det anses inte vara särskilt säkert. Det finns ingen förklaring på webbplatsen om vilken krypteringsmetod som denna VPN-tjänst använder. Kundtjänstoperatören kunde bara säga att den använder 128-bitars Generic Routing Encapsulation (GRE). GRE-protokolldefinitionen inkluderar dock ingen krypteringsmetodik, så det kan inte vara korrekt.

PPTP använder vanligtvis en krypteringsmetod som kallas Microsoft Point-to-Point Encryption (MPPE). Microsoft uppfann MPPE för detta protokoll (som också är en Microsoft-uppfinning). Du kan dock använda GRE-protokollet utan kryptering. Eftersom ingen på SuperVPN kunde säga mig vilken krypteringsciffer som används för PPTP-implementeringen, finns det en möjlighet att det inte är någon kryptering involverad alls.

OpenVPN

Alla återstående planer använder OpenVPN, som SuperVPN-webbplatsen refererar till som SSL. Detta beror på att OpenVPN använder ett bibliotek med säkerhetsfunktioner som kallas OpenSSL. Detta implementerar faktiskt Transport Layer Security (TLS), efterträdaren till SSL.

TLS använder ett asymmetriskt krypteringssystem som kallas RSA för sessionstablering och nyckeldistribution. Under TLS hänvisar klienten först till ett certifikat som finns på en tredjepartsserver för att kontrollera serverns identitet. Detta certifikat innehåller serverns krypteringsnyckel. Klienten krypterar ett meddelande till servern med RSA med den offentliga nyckeln på servern som anges på säkerhetscertifikatet. Servern ska kunna dekryptera detta meddelande och bevisa att det faktiskt är den dator som det hänvisas till på säkerhetscertifikatet. Servern kontrollerar också certifikatet för klienten och skickar tillbaka ett krypterat meddelande. Klienten bevisar sin identitet genom sin förmåga att dekryptera det meddelandet.

En förklaring av denna anslutningsfas är viktig eftersom den är central för TLS-säkerheten. Det förhindrar hackare från att posera som den avsedda servern. Anslutningsloggar visar att SuperVPN: s anslutningar inte kontrollerar serverns certifikat, så det är svårt att ta reda på hur de två sidorna i anslutningen kan byta nycklar.

Kundsupportteamet anser att detta säkerhetsfel inte är tillräcklig grund för återbetalning.

kryptering

Prissidan för webbplatsen förklarar att VPN använder 4096-bitars kryptering. Planattributtabellen förklarar inte vilket krypteringssystem detta används för. Storleken på 4096 bitar är emellertid typisk för RSA-kryptering. Trots detta säger webbplatsen FAQ FAQ på en plats att krypteringsnyckeln är 1024 bitar lång. På andra sidan på samma sida anges att nyckellängden är 2048 bitar.

När jag frågade operatören för teknisk support vilken längd nyckeln systemet använder, berättade han mig 2048 bitar. Senare berättade han för mig 1024 bitar. När jag påpekade att på sidan Priser anges att nyckeln var 4096 bitar lång, sa han att det var korrekt. Han hävdade att användaren kan välja tangentlängd. Det finns emellertid inget alternativ i inställningarna för OpenVPN GUI-programmet som används som appen för denna VPN-tjänst som gör det möjligt för användaren att definiera längden på nyckeln som används för sessionstablering.

Det finns inget omnämnande på chifferens webbplats som används för att kryptera data som skickas genom VPN-tunneln. Kundtjänstoperatören insisterade på att RSA-systemet användes för denna kryptering. När jag förklarade honom att det inte var möjligt och skickade honom en länk till en definition av OpenSSL-systemet, som listade datakrypteringsalternativen, stängde han bara.

OpenVPN GUI

Många VPN-tjänster använder OpenVPN GUI-gränssnittet. Som sådan är jag vana vid att läsa igenom konfigurationsfilerna och loggfilerna för det här systemet. Chifferet som ska användas för att kryptera data i VPN anges i en rad i konfigurationsfilen. Loggfilen visar vanligtvis också vilken krypteringsciffer som används under anslutningen. Dessa rader visas inte i konfigurationsfilerna för SuperVPN. Det finns inte heller någon post av en kod som rapporteras i loggfilsessionerna som drivs av VPN.

Commonwealth Scientific and Industrial Research Organization i Australien publicerade forskning om VPN: er tillgängliga på Google Play. Rapporten gjorde rubriker i början av 2017. SuperVPN får en distinktionsposition i denna studie. Forskare upptäckte att detta var det tredje värsta VPN som finns tillgängligt för Android när det gäller virus. Studien undersökte vart och ett av de 283 VPN: erna genom en online-checker, kallad VirusTotal. Detta sammanställer system för detektering av skadlig programvara i mer än 100 antivirusverktyg.

13 av VirusTotal-antivirusmedlemmarna upptäckte skadlig programvara i SuperVPN. Endast OKVPN och Easy VPN presterade sämre än SuperVPN. Båda dessa har sedan dess dragits tillbaka från marknaden.

Appen har ingen kill-switch, nätverksblock, brandvägg eller automatisk WiFi-skydd.

Integritet

Företaget uppger att det inte spårar användarnas aktiviteter, men det behåller anslutningsloggar. Den lagrar dessa poster i fem dagar efter att du har stängt anslutningen. Detta är ett problem eftersom upphovsrättsadvokater kan använda informationen om din verkliga IP-adress och anslutningstider för att spåra dina nedladdningsaktiviteter genom detta VPN-företag och din ISP. Det kan leda till att de får ditt namn och din adress. Detta utsätter dig för åtal för nedladdning av upphovsrättsskyddat material.

Att SuperVPN är registrerat i USA är också oroande. Det är det land där upphovsrättsinnehavare är de mest aktiva i deras strävan efter nedladdare. Företaget uppger att det inte skulle överlämna anslutningsloggar utan domstolsbeslut. Detta är emellertid inte ett verkligt mått på skyddet eftersom någon advokat för upphovsrätt lätt kan få ett domstolsbeslut för denna information.

Stöd

Din bästa chans att få ett snabbt svar på dina frågor är att kontakta supportteamet via livechatt. Du öppnar chattsystemet genom en knapp längst upp till höger på webbplatsen.

Chattknappen har en kommentar på den med de timmar som systemet är bemannat. Men jag kom inte till en supportagent trots att jag försökte under de angivna timmarna. Istället vidarebefordrade det mig till en webmailsida.

Efter att ha skickat formuläret fick jag ett felmeddelande i min Yahoo Mail-inkorg. Uppenbarligen blockerar SuperVPN-e-postsystemet Yahoo-e-postadresser. Jag skickade in formuläret igen med en Hotmail-adress.

SuperVPN "Om oss" sidan anger:

"Vårt tekniska supportteam är bland de bästa inom webbhotell, IT och VPN-industrin. Vi är bland få företag som löser nästan alla större tekniska problem på mindre än 15 minuter. Super VPN väljer sina anställda bland de mest begåvade dator- och IT-specialisterna."

Tyvärr fick jag inte svar inom 15 minuter.

Jag fångade supporttekniker på en annan dag.

Du måste först välja om du vill prata med någon från kundserviceavdelningen eller teknisk supportavdelning. Oavsett vilken avdelning du väljer får du samma kille: Ian.

Ian kunde inte ge mig någon meningsfull information om den kryptering som SuperVPN använder. Jag bad honom kontrollera den informationen och skicka fakta till mig. Tyvärr, allt han kunde säga till mig i e-postmeddelandet var att PPTP-implementeringen använder 128-bitars GRE-kryptering. Detta är inte troligt eftersom GRE inte är ett krypteringsciffer. Han verkade inte veta mycket om hur tjänsten fungerar eller något om VPN i allmänhet.

Processen

Registrerar dig

Företaget erbjuder inte en kostnadsfri testversion. Det visar till och med detta på sin prissida:

Därför kanske du undrar varför det finns en gratis VPN-knapp på hemsidan. Författaren till FAQ-sidan kunde inte riktigt lösa det heller, så täckte alla baser med följande två svar:

Den länken till den kostnadsfria prövningen tar dig bara tillbaka till hemsidan, så om du verkligen vill prova SuperVPN måste du betala.

Du kan inte betala på webbplatsen för tjänsten om du vill betala med PayPal. Om du tänker betala med ett kreditkort är du också bättre att inte betala på webbplatsen. Det beror på att du får ett lägre pris om du går via rutten som erbjuds PayPal-användare.

Du måste berätta för kundtjänstoperatören (Ian) vilken plan du vill registrera dig för. Han skickar en länk till en faktura. Du kan välja att betala fakturan med ett kreditkort, så PayPal är inte ditt enda val. Jag bad om Deluxe SSL-planen, som är prissatt till $ 15 på webbplatsen. Men det noterades till $ 14 på fakturan. Således sparade jag en dollar genom att få den manuella fakturan istället för att betala via webbplatsen. Längre ner på den här skärmen finns fält som låter dig betala med ett kreditkort istället.

Oönskade tillbehör

Ett extra, obesvarat föremål läggs till i din räkning. Detta är en utvidgad nedladdningstjänst som säger att den kommer att bevara den programvara du ska ladda ner i molnet i två år om du betalar $ 3,95. Du kan läsa mer om detta erbjudande genom att klicka på "Vad är detta?" länk.

Du kan bli av med denna rad genom att klicka på papperskorgen ikonen. Du behöver inte betala 14 $ -priset eftersom när du klickar på PayPal-knappen för att betala, tror webbplatsen att du lämnar sidan utan att köpa och ger dig ett rabatterbjudande.

Klicka på knappen i popup-fönstret för att beräkna om din räkning.

Klicka på PayPal Checkout-knappen för att fortsätta. Du måste logga in på PayPal, där faktureringssystemet kommer att extrahera din hemadress. Momsen för det land där du har ditt PayPal-konto läggs till på fakturan.

När du har tryckt på "Köp nu" -knappen visas ett kvitto som bevis på köp.

Leta i din inkorg efter ett "välkomnande" e-postmeddelande från Superb VPN (se namnändringen). Den här innehåller länkar till en installationsguide och nedladdningar för OpenVPN GUI-programvaran.

SuperVPN Windows VPN-klient

Om du har provat andra VPN-tjänster kanske du redan har OpenVPN GUI-systemet på din dator. I så fall flyttar du bara SuperVPN-konfigurationsfilerna till konfigurationskatalogen för OpenVPN för att ansluta.

När du startar gränssnittet ser du inte en app visas på skärmen. Se istället till ditt skrivbordssystemfält. Appen visas som en ikon som visar en datorskärm med ett hänglås på.

Högerklicka på ikonen för att komma åt VPN-menyn, som visar alla tillgängliga servrar. Håll muspekaren över ett serverns platsnamn för att komma åt en undermeny för kommandon.

När du klickar på Anslut öppnas ett fönster med inloggningsöverlägg. Lyckligtvis genereras inte användarnamnet och lösenordet för detta VPN, men är minnesvärda villkor. Du måste ange ditt användarnamn och lösenord varje gång du loggar in på en server.

När VPN är anslutet blir OpenVPN-ikonen i systemfältet grönt.

Prestanda (hastighet, DNS, WebRTC och IPv6-test)

Jag testade SuperVPN: s anslutningar med testmy.net. Jag utförde tester på anslutningar till testmy.net Miami och London servrar. Miami-testen kördes först utan någon VPN-koppling. Detta skapade en baslinje för prestationsbedömningar. IPLocation.net rapporterade platsen för SuperVPN US-servern som Wilmington, Delaware. Det visade sig att den kanadensiska servern var i Montreal och den brittiska servern i London.

Min lokala internettjänst är inte bra. Det här är de villkor du kan möta när du reser utomlands på semester och behöver en VPN för att ansluta till hemtv-tjänster. Trots att SuperVPN-tjänsten bromsade anslutningarna i Nordamerika, var den brittiska serverns prestanda jämförbar med hastigheter på den oskyddade linjen. I alla fall var SuperVPNs nedladdningsprestanda tillräckligt bra för HD-videoströmning.

Jag testade för IP-läckor med ipleak.net när jag var ansluten till SuperVPN US-servern. Denna webbplats upptäckte min plats som i USA, men kunde inte räkna ut den exakta platsen. Alla DNS-anrop (Domain Name System) gjordes till servrar i Kalifornien och Iowa. Det fanns inga indikationer på min riktiga plats, som var i Dominikanska republiken. Rapporten Web Real-Time Communication (WebRTC) avslöjade inte min verkliga plats.

doileak.net kom med liknande resultat. Det placerade mig i USA men kunde inte fastställa en stad. Det fanns inga DNS-läckor och WebRTC-rapporten indikerade inte var jag verkligen var.

Min internetleverantör använder inte adressering av Internet Protocol version 6 (IPv6), så jag kunde inte testa för IPv6-läckor.

Streamingtjänster

Jag anslöt till SuperVPN US-servern och testade VPN: s lämplighet att komma in i ett antal USA-baserade videoströmningsservrar. Netflix upptäckte VPN och hindrade mig från att titta på videor. ABC.com blockerade också åtkomsten. Jag kunde se en video på NBC.com.

När jag var ansluten till SuperVPN UK-servern testade jag UK TV-kanalwebbplatser och försökte också Netflix igen. Netflix UK skulle inte låta mig titta på videor och inte heller BBC iPlayer. ITV Hub och Channel 4 låter mig båda titta på deras innehåll.

Andra plattformar

Du kan installera OpenVPN GUI för användning med SuperVPN på Windows, Android, Mac OS X, macOS och iOS-enheter. Du kan också installera SuperVPN OpenVPN-implementeringen på Linux Ubuntu.

Få en återbetalning

SuperVPN-webbplatsen gör det ganska tydligt att du kommer att ha en kamp på dina händer om du vill få en återbetalning.

Med tanke på att VPN inte verkar innehålla någon kryptering bör du inte registrera dig för tjänsten i första hand. Men om du gör det misstag, här är vad du kan förvänta dig när du ber om återbetalning.

Jag bad om återbetalning via kontaktformuläret på SuperVPN-webbplatsen, men det fick mig bara ett svar att kontot fungerade bra, vilket inte var det jag bad om.

Jag betalade för tjänsten via PayPal, och jag rekommenderar att du gör samma sak. Prenumerationsprocessen skapar ett upprepat faktureringsavtal på ditt konto, så det första du behöver göra är att stoppa det.

Steg 1

Logga in på PayPal och klicka på Profil längst upp till höger på skärmen. Välj Profil och inställningar från den nedrullningsbara profilmenyn. Detta kommer till sidan Min profil.

Steg 2

Klicka på Mina pengar i menyn till vänster och sedan på Uppdatering i "Mina förhandsgodkända betalningar" sektion. Du får en lista med upprepade faktureringsavtal.

Steg 3

Klicka på namnet MyCommerce Inc - detta är det faktureringsavtal du har för SuperVPN.

Steg 4

Klicka på skärmen Faktureringsdetaljer Annullera i statusraden.

När du har avslutat avtalet kommer SuperVPN att veta att du menar affärer. Webbplatsen förklarar att företaget bara måste ge dig en återbetalning om tjänsten inte fungerar. Detta uttalande verkställs av informationen som "ingen återbetalning" policy avtalas av betalningsprocessorn SWREG. Som sådan, ge upp att försöka få dina pengar från SuperVPN och gå för SWREG.

E-post [Email protected], ge ditt kundorder-ID från PDF-kvittot som företaget skickade till dig. Ange bara: "Jag vill avbryta mitt konto och få återbetalning eftersom tjänsten inte är som den annonseras."

SWREG skickar ett e-postmeddelande till SuperVPN och kopierar dig in. Ämnesraden för detta meddelande kommer att vara SWREG 1ST Återbetalning. SuperVPN skickar ett par e-postmeddelanden som försöker få dig att installera programvaran igen. Ignorera dem. Lämna det några dagar och skicka sedan ett nytt e-postmeddelande till SWREG och säger "Jag bad om återbetalning, var är det??" Du bör få en full återbetalning inom cirka fyra timmar.

SuperVPN-granskning: Slutsats

SuperVPN har många misstänkta aspekter på det som gjorde mig obekväm. VPN-tjänsten har en adress och telefonnummer i Wilmington, Delaware, men kundsupportpersonalen arbetar på Central European Time. På sina fakturor placerar företaget sig i Irland.

Tjänsten kallas SuperVPN över hela webbplatsen, men i sina supportmeddelanden hänvisar signaturraden till Superb VPN. Denna skiftande identitet verkar lite skumma.

Det faktum att ingen i företaget har någon aning om vilka krypteringsmetoder VPN använder är definitivt konstigt. Konfigurationsfilerna för OpenVPN GUI-gränssnittet saknas i kodraderna som standard OpenVPN-implementationer inkluderar. Dessutom visar loggfilerna för anslutningar ingen registrering av någon kryptering.

Programvaran för klientanslutning verifierar inte certifikaten för servrarna den ansluter till, och lägger därmed alla anslutningar öppna för man-i-mitt-attacker. Detta är en enorm övervakning för ett företag som driver en internetsäkerhets- och integritetstjänst.

Företaget är öppet om att hålla anslutningsloggar i fem dagar. Denna faktor gör detta VPN till ett dåligt val för dem som vill ha identitetsskydd när de laddas ner med torrenter. Tjänstens oförmåga att komma in i många videostreamningstjänster innebär att mycket billigare VPN, som NordVPN eller VPNArea, skulle erbjuda en mycket bättre affär.

Jag gillade:

 • Flerspråkig app
 • Generiskt OpenVPN-gränssnitt
 • Bundlade konfigurationsfiler
 • Upp till fem samtidiga anslutningar tillåtna, beroende på plan
 • Bra hastigheter

Jag var inte så säker på:

 • Personal utan kunskap om VPN-protokoll

Jag hatade:

 • Anslutningslogg kvarhållning
 • Rapporterat skadligt innehåll
 • Tvivelaktigt kryptering
 • Brist på validering av servercertifikat
 • Förvirrad företagsidentitet
 • Ingen dödsbrytare
 • Inget automatiskt WiFi-skydd

Det här handlar bara om den dyraste VPN i branschen. Du skulle dock inte vilja använda den för P2P-nedladdning, videoströmning, identitetsskydd, hackerförebyggande eller WiFi-skydd. Det är troligt att kunderna som denna VPN vinner inte vet bättre. Det är svårt att föreställa sig att någon som hade varit på en webbplats som ProPrivacy.com och klickat igenom till de rekommenderade VPN: erna skulle välja att ta ett SuperVPN-abonnemang.

Titta på ExpressVPN och titta sedan på SuperVPN. Vilket skulle du välja?

Besök SuperVPN »

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me