Sync.com granskning

Sync.com

 • Prissättning

  Från $ 5.00
  / månad

ProPrivacy.com Göra
7,5 av 10

Sammanfattning

Sync.com är en kanadensisk online-backup- och plattformssynkroniseringstjänst med ett starkt fokus på integritet. I denna Sync.com-granskning kan du ta en djupgående titt på varje aspekt av denna molnlagringstjänst.

Fördelar

 • Stark kryptering från en till ände
 • Synkroniserar vackert över enheter och plattformar
 • Vault tillåter 100% onlinelagring (men kan förbättras)
 • Fullt utrustade mobilappar
 • Filversion

Nackdelar

 • Kanada är Five Eyes-medlem
 • Appar är inte öppen källkod (även om webbportalen är)
 • Vi hittade uppladdningsfunktion för mobilkamera ganska klumpig
 • Inget Linux-stöd

Prissättning

200 GB

$ 5.00
per månad

3 TB

$ 10.00
per månad

4TB

$ 15.00
per månad

Sync Starter-planen kostar allas favoritpris: ingenting. Detta ger dig 5 GB säker fillagring. Som jämförelse delar Dropbox ut en ganska mjukt 2G-lagring gratis, medan Google Drive ger en mycket generös 15 GB lagring gratis.

Personal Pro-planer för personlig och familjär användning börjar på 500 GB lagring, men detta kan utökas upp till 2 TB. En potentiell fångst är att planer måste betalas årligen, eftersom det inte finns något månatligt betalningsalternativ. Som sagt representerar särskilt 2TB-priset per år bra valuta för pengarna.

Registrera dig för sync.com

Gratisplanen ger tillgång till de flesta funktioner, men det finns vissa funktioner som endast är tillgängliga för Personal Pro-medlemmar.

Olika affärsplaner finns också tillgängliga men är inte i fokus för denna översyn.

Betalning kan göras med kort eller PayPal. Sync.com accepterar också potentiellt anonym betalning i Bitcoin / Bitcoin Cash, som behandlas av BitPay.

Funktioner

 • Obegränsad dataöverföring (endast Personal Pro-konton)
 • Nollkunskap
 • Backup och synkronisering i realtid
 • Synkronisera valv
 • Tvåfaktorautentisering (2FA)
 • Plattformsstöd med mobilappar
 • Filversionering (begränsad till 30-dagars rollback för Sync Starter-konton)
 • Lösenordsskyddad länkdelning
 • Avancerade aktiekontroller (endast personliga Pro-konton)
 • Filförfrågningar (endast personliga Pro-konton)
 • Delade mappar (Sync Starter-användare har endast grundläggande åtkomst till den här funktionen)
 • Mobil foto och video uppladdning

Synkronisera Vault Online-säkerhetskopiering

I stället för att synkronisera filer på alla enheter, kan Sync.coms Vault-funktion endast ladda upp filer till molnet. En lokal version av filen finns kvar på den ursprungliga enheten den laddades upp från, men den synkroniseras inte automatiskt med andra enheter om du inte specifikt väljer att synkronisera offline.

Detta är en utmärkt funktion för dem med begränsat diskutrymme på några av dina enheter, så att du enkelt kan komma åt filer utan att behöva ladda ner hela Share-mappen till alla enheter. Det är här värt att notera att alla filer på mobila enheter lagras endast online tills de aktivt laddas ned eller synkroniseras lokalt ("Synkronisera offline").

Filversion

Sync.com lagrar sparade versioner av filer så att du kan återställa dem om de blir skadade, infekterade av ett virus (t.ex. ransomware) eller om du bara vill komma åt en historisk version av den filen. Gratis användare kan bara återställa filer upp till 30 dagar gamla, medan Personal Pro-konton inte har någon tidsgräns.

Länkdelning

Enskilda filer kan delas med en länk som kan raderas när som helst. Även gratis användare kan ställa in ett lösenord för delningen, även om Pro-användare tycker om en massa ytterligare länkfunktioner som utgångsdatum, nedladdningsgränser, förhandsgranskning av dokument, e-postmeddelanden om aktivitet och mer.

Länkdelning

En funktion som vi verkligen gillar är filförfrågningar, som låter dig skicka en uppladdningslänk så att mottagare kan skicka dokument till ditt konto utan delade åtkomstfunktioner i en teammapp.

Delade teammappar

Du kan dela en lagmapp med andra. På gratiskonton kan teammedlemmar läsa och redigera alla filer i en delad mapp, även om Pro-konton tillåter dig att ange skrivskyddstillstånd. Teammedlemmar måste registrera sig för ett Sync.com-konto om de inte redan har ett, även om ett gratis konto är allt som behövs för att komma åt en delad mapp.

dela teammappar

Plattformsoberoende

Appar är tillgängliga för Windows, macOS, Android och iOS. Linux stöds inte. På stationära plattformar synkroniserar apparna i första hand specifika mappar till molnet, med mer detaljerad hantering som utförs via webbgränssnittet som kan nås på alla plattformar som stöder webbläsning.

kopiera för att synkronisera valvet från skrivbordet

Windows (men inte macOS-klienten) har vissa grundläggande OS-integrationsfunktioner. Mobilapparna synkroniserar inte standardfiler till lokal lagring, även om du kan välja att göra det.

Mobil foto och video uppladdning

Mobilapparna kan automatiskt ladda upp foton och videor till molnet, vilket är en mycket användbar funktion. Om du vill ladda upp befintliga media lagrade på din enhet kommer appen dock att ladda upp allt den hittar eftersom det inte finns något sätt att utesluta angivna mappar.

sync.com mobilapp

I vårt fall innebar detta att den använde värdefull bandbredd och lagringskapacitet för att ladda upp stora filmfiler som endast var avsedda att användas på vår telefon. Vi kunde inte förhindra att det laddade upp vårt bibliotek med över 2000 foton förutom genom att inaktivera funktionen helt.

Sekretess och säkerhet

Jurisdiktion

Sync.com och dess servrar är baserade i Kanada och omfattas antagligen lagen om integritetsskydd för personuppgifter och skydd av personuppgifter (PIPEDA). Detta ger kunderna rätten till tillgång till personlig information som innehas av Sync.com, och kräver Sync.com att begära tillstånd innan de samlar in, använder eller avslöjar information till en tredje part.

Sync.coms sekretesspolicy verkar följa PIPEDA och bekräftar Sync.coms åtagande till integritet. Det medger dock att företaget kommer att avslöja information när det krävs enligt lag, vilket ger oss till det faktum att Kanada är en kärnmedlem i USA: s NSA-ledda Five Eyes spionera allians.

Denna situation stöds inte av den mycket kontroversiella lagen om antiterrorism 2015 (Bill C-51) som kraftigt utvidgade den kanadensiska säkerhetsinformationstjänstens (CSIS) övervakningsbefogenheter och gav den svepande befogenheter att hacka eller på annat sätt få åtkomst till alla internetanslutna enheter (som antagligen inkluderar molnlagringsservrar).

Dessutom finns det 2014 som skyddar kanadensare från lagen om brottslighet online som kräver att polisen har "rimliga skäl för misstank" för att få en garanti för åtkomst till onlinedata, men fältet som kritiserats som mycket lågt.

I teorin borde inget av detta betyda mycket eftersom Sync.com använder en-till-än-kryptering (e2ee) ...

Teknisk säkerhet

E2ee betyder att du krypterar filer på din dator eller mobilenhet innan du laddar upp dem i molnet, och bara du kan dekryptera dem. Med andra ord, oavsett vilken juridisk situation som kanske eller inte är, kan Sync.com (eller NSA) helt enkelt inte få åtkomst till dina uppgifter. Det är därför det påstår sig vara en "nollkunskap" -tjänst.

Data krypteras med AES-256-GCM-kodning som är säkrad med en RSA-2048 privat nyckel och ditt lösenord. PBKDF2-tangentsträckning med högt iterationsantal används för att göra svaga lösenord mer kryptografiskt säkra.

Krypterade privata nycklar lagras på Sync.coms servrar och laddas ner av apparna eller webbpanelen efter framgångsrik autentisering. Detta kräver ett lösenord, men detta är envägs hashad med Bcrypt och lagras aldrig. Sync.com har aldrig tillgång till din privata nyckel eller ditt faktiska lösenord, som används för att dekryptera filer lokalt.

Webbpanelen är öppen källkod och använder de senaste JavaScript-kryptografibiblioteken. Som med all webbläsarbaserad kryptering finns det dock en risk att skadlig kod kan skjutas från servern som din webbläsare automatiskt accepterar. Ytterligare information finns i vitboken och alla ser bra ut.

Inte öppen källkod

Problemet är dock att förutom webbportalen är Sync.coms appar alla stängda källor. Det finns inget sätt att självständigt kontrollera att filer i själva verket är e2e-krypterade innan de laddas upp.

Enkel användning

Om du registrerar dig med en giltig e-postadress och lösenord får du åtkomst till 5 GB gratis tjänst. Ladda bara ner och installera apparna, och nu! Du kan uppgradera till ett premiumkonto från webbportalen.

Desktop-klienterna

Bara mindre OS-gränssnittskillnader (och det faktum att Windows-klienten har vissa OS-integrationsfunktioner, som diskuterats ovan), Windows- och macOS-klienterna är mer eller mindre identiska. Det är fantastiskt stöd för Mac-användare gör detta till en av de bästa molntekniska tjänsterna för Mac-användare.

Sync.com för Windows och Mac

De håller bara din Sync-mapp synkroniserad med andra länkade enhets synkroniseringsmappar och din online lagring. Mer avancerade funktioner nås via webbportalen.

sync.com-kontrollpanelen fortsätter inställningarna

Det är värt att notera att filer som är lagrade i Sync Vault inte kan nås via skrivbordssynkmappen - endast via webbportalen. Detta är synd, eftersom funktioner som Dropboxs nya Smart Sync, som visar filer i din Sync-mapp men bara laddar ner dem lokalt vid behov, är mycket praktiska.

Webbportalen

Webbportalen med öppen källkod är den här banans hjärta och ger tillgång till hela Sync.coms funktioner. Här kan du enkelt ladda upp filer till valvet, skapa delade mappar, övervaka fildelningar med mer.

webbportalen sync.com

Mobilapparna

Android- och iOS-apparna ger åtkomst till nästan alla Sync.coms funktioner, inklusive direkt tillgång till valvet, övervakning av aktier och mer. Det enda vi kunde se saknade är förmågan att skapa lagdelningsmappar.

sync.com android app

Filer och mappar kan synkroniseras eller helt enkelt laddas ner lokalt.

Slutgiltiga tankar

Sync.com är en mycket snygg och lättanvänd molnlagringslösning som använder robust en-till-än-kryptering för maximal integritet. Särskilt dess mobila appar är förfriskande fullständigt presenterade efter vår besvikelse med de skrivskydda SpiderOak-mobilapparna. Vi slutade dock att inaktivera fotoöverföringar, vilket inte var perfekt.

NSA-stilövervakning är inte ett problem för alla, men vi kan inte hjälpa oss att önska att detta inte var en till stor del stängd källkodstjänst baserad i Kanada.

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me