Tunnelr granskning

Tunnelr

 • Prissättning

  Från $ 5.00
  / månad

Uppdatering: Den här VPN-tjänsten är inte längre i drift.

ProPrivacy.com Göra
6,8 av 10

Sammanfattning

Uppdatering: Den här VPN-tjänsten är inte längre i drift.

Tunnelr är en USA-baserad VPN-tjänst som drivs av Cloudsy.com. Företaget håller sin identitet privat och det är mycket svårt att ta reda på information om det. Tjänstens ägares identitet är bara en av aspekterna av tjänsten som en tillfällig besökare på webbplatsen inte kan avslöja - priserna hålls också hemliga.

I den här recensionen gräver vi djupt för att avslöja alla väsentliga uppgifter om Tunnelr, för att hjälpa dig att avgöra om du vill använda denna VPN-tjänst.

FÖRDELAR

 • Återbetalning möjligt
 • Kommer in i Netflix USA
 • OpenVPN, L2TP, SSH-tunnel och PPTP
 • Ersättning av fem samtidiga anslutningar
 • Två och en halv timme gratis prov

NACKDELAR

 • Servrar i endast fem länder
 • Ingen dödsbrytare

Tunnelr prissättning och planer

Tunnelr har ett paket, men erbjuder det i tre prenumerationsperioder. Priset för tjänsten fungerar billigare per månad om du registrerar dig för en längre period. Du måste dock betala för hela prenumerationsperioden framåt.

Företaget erbjuder en kostnadsfri testversion, vilket är oundvikligt. Du kan inte betala för tjänsten förrän du har registrerat dig för den kostnadsfria prövningen, som bara varar i två och en halv timme.

Betalningen hanteras av ett tredjepartsföretag som kallas stripe.com. Detta innebär att Tunnelr inte behöver behålla någon personlig information om kunderna på sina datorer. Systemet accepterar betalning via kreditkort och PayPal. Kampanjinformationen om VPN förklarar att du kan betala med Bitcoin. Detta alternativ visas dock inte när du faktiskt prenumererar.

Du får en ersättning på fem samtidiga anslutningar. Kontodelning är dock inte tillåtet.

Tunnelr-funktioner

Funktionerna i företagets paket är:

 • Två och en halv timme gratis prov
 • Ersättning av fem samtidiga anslutningar
 • OpenVPN-, L2TP-, SSH-tunnel- och PPTP-protokoll
 • Inga loggar
 • Accepterar såväl PayPal som kreditkort
 • Inga dataflödesgränser
 • P2P tillåtet
 • Fungerar på Windows, Mac OS X, macOS, iOS, Android och Linux
 • Kan installeras på routrar och set-top boxar

Tjänstens serverplatser inkluderar endast en närvaro i fem länder. Det finns sex serverplatser i USA: Atlanta, Dallas, Newark, New York (som faktiskt finns i New Jersey), Seattle och San Francisco. Det finns två platser i Storbritannien.

Avsaknaden av några större länder på den listan, som Kanada, Frankrike och Japan, är överraskande.

Tunnelr Security

Tunnelr påstår titeln att vara världens "främsta leverantör av OpenSSH." SSH-protokollet är dock inte lika säkert som SSL. Metoden för att implementera systemet via Tunnelr är också komplicerad och ger inte ett lättanvänt gränssnitt. Så det är bättre att använda OpenVPN med denna leverantör. OpenVPN använder OpenSSL för sina säkerhetsåtgärder. SSL fungerar på en lägre nivå än SSH, vilket innebär att det är svårare att lura - det finns färre servicenivåer på datorn som kan kapas mellan nätverkskortet och säkerhetsapplikationen. L2TP-implementeringen av Tunnelr är faktiskt säkrare än OpenVPN-tjänsten.

Tunnelr-kryptering

På ProPrivacy.com föredrar vi OpenVPN-systemet. OpenVPN är emellertid ett bibliotek med procedurer och det ger många olika krypteringsalternativ. Det favoriserade krypteringscifferet för OpenVPN är AES, som beställdes av den amerikanska regeringen och är den mest använda chiffran i VPN-industrin. Tunnelr använder AES-kryptering för sina L2TP VPN-anslutningar och använder den med en 256-bitars nyckel. Detta erbjuder en mycket bra säkerhetsnivå och är det krypteringssystem som väljs av de bästa VPN-tjänsterna för deras OpenVPN-implementering.

Tunnelr använder inte AES i sitt OpenVPN. Istället använder den Blowfish. Vissa människor är misstänksamma mot AES eftersom det skapades för den amerikanska regeringen. De oroar sig för att AES kan ha en hemlig bakdörr som gör det möjligt för hemliga tjänster att komma in i alla krypterade meddelanden. Blowfish är ett bra alternativ chiffer för dem som hellre vill undvika AES.

Blowfish är bra. Men det är inte lika bra som AES. Den huvudsakliga säkerhetsfunktionen för alla krypteringsciffer ligger i längden på dess krypteringsnyckel. Ju längre tangenten är, desto svårare är det att spricka genom att köra ett program som försöker alla möjliga tangentkombinationer. Vissa hävdar att en 128-bitars nyckel är tillräckligt lång och det skulle ta för lång tid att spricka i farten. Nominellt använder Tunnelr en 128-bitars nyckel för Blowfish i sitt OpenVPN-system. Tvivel uppstår dock av tjänstens anslutningsloggfiler. Dessa ger varningsmeddelanden som uppstår under anslutningsförfarandet. Dessa varningar anger att en nyckel på mindre än 128 bitar är osäker. De föreslår att Tunnelr använder en nyckel på 64 bitar. Detta är väldigt osäkert och långt under säkerhetsnivån som nästan alla andra VPN-tjänster i världen erbjuder.

Vill du veta mer om VPN-kryptering, varför inte kolla in VPN-krypteringsguiden.

Både Blowfish och AES använder samma nyckel för att kryptera och dekryptera meddelanden. Det betyder att både avsändaren och mottagaren måste ha samma nyckel. Koordinering av krypteringsnycklar är en potentiell säkerhetssvaghet eftersom meddelandena som levererar nycklarna inte kan krypteras av chifferet. Av detta skäl använder OpenVPN ett system som heter Transport Layer Security för att skydda distributionen av datakrypteringsnycklar. TLS hjälper också till att upprätta anslutningar och verifierar identiteten för varje dator i anslutningen.

TLS fungerar med ett offentligt nyckelkrypteringssystem, kallad RSA. Med RSA skiljer sig nyckeln som dekrypterar data från den som krypterar den. Du kan inte härleda dekrypteringsnyckeln bara genom att känna till krypteringsnyckeln. Krypteringsnyckeln kan offentliggöras eftersom alla tredje parter någonsin skulle kunna göra med den är att kryptera ett meddelande som bara innehavaren av den privata nyckeln någonsin skulle kunna dekryptera.

Återigen ligger RSA-chifferens styrka i längden på dess nycklar. RSA behöver mycket längre nycklar än AES och Blowfish. Vanligtvis använder VPN: er RSA-nycklar på 1024, 2048 eller 4096 bit. 1048-bitars RSA-nyckeln ger inte tillräckligt skydd. De flesta VPN: er använder en 2048-bitars nyckel för sin RSA-kryptering. Tunnelr är i denna kategori. De bästa VPN-värdena i världen använder 4098-bitars RSA-kryptering.

Tunnelr har inte någon egen app. Detta innebär att den missar möjligheten att tillhandahålla de extra säkerhetsåtgärder som de bästa VPN: erna inkluderar. Det viktigaste av dessa saknade funktioner är automatiskt WiFi-skydd och en kill-switch.

Automatiskt WiFi-skydd förhindrar din enhet från att ansluta till WiFi-hotspots utan din vetskap. Alla VPN skyddar dig från snoopers och falska WiFi hotspots när du sätter på VPN. Men hackare skapar öppna hotspots som inte kräver ett lösenord och din enhet kan ansluta till dessa automatiskt utan din vetskap. Eftersom en VPN behöver en konstant anslutning för att vara effektiv, genom att gå igenom signalfotavtrycket för flera hotspots när du går runt i staden, betyder det att VPN-anslutningen kommer att brytas när du lämnar ditt hem.

En kill switch skulle också fungera som automatiskt WiFi-skydd eftersom det blockerar internetåtkomst på din enhet när VPN inte är aktivt. Den här funktionen är också användbar för scenarier där din internetanslutning minskar kort. Appar fortsätter att försöka få svar på sina meddelanden, så om avbrottet i anslutningen inte håller ut så kommer de så småningom att få sina meddelanden igenom. Om internet tappar tillräckligt länge förlorar du din VPN-anslutning, så de appar som återupptar sin internetkommunikation kommer att skicka ut meddelanden med din riktiga IP-adress på dem och därmed blåsa ditt skydd. Så en kill switch skulle vara en mycket användbar funktion och en som skulle göra Tunnelr säkrare.

Tunnelr Sekretess

Tunnelr verkar ha mycket bra integritetsåtgärder. Webbplatsen är dock inte helt klar över vilken information som lagras. En sak som kommuniceras väl är det faktum att Tunnelr inte behåller betalningsinformation. Alla betalningar behandlas av ett annat företag och all information som finns på ditt bankkonto, till exempel din adress, kommer inte till Tunnelr. Detta stänger av en kanal som åklagare kan använda för att spåra dig till din dörr.

Webbplatsen anger inte uttryckligen att tjänsten inte registrerar din IP-adress och sparar den som en identifierare i sina loggar. Om tjänsten har sådana loggar, skulle en stämning för deras register leverera en väg för åklagare att spåra dig. Detta beror på att din IP-adress verkligen tillhör din Internetleverantör, och att företaget kommer att avge uppgifterna om vem som använde vilken IP-adress vid vilken tidpunkt, tillsammans med kundens namn och adress.

Styrkan i en sekretesspolicy verkställs kraftigt av VPN: s servicevillkor. Detta är ett juridiskt löfte, så företag ser vanligtvis till att konsultera en advokat när de skriver det. Tunnelr gör några uttalanden på sin FAQ-sida som hänför sig till användarvillkoren. Det faktiska dokumentet är endast tillgängligt via en liten trycklänk längst ner i registreringsformuläret. Integritetspolicyn i detta uttalande är kort och vagt.

Vill du veta mer om VPN-kryptering, varför inte kolla in Ultimate Privacy Guide.

Det nämns inte någonstans på webbplatsen om P2P-nedladdning är tillåtet. FAQ-uttalandet om integritet förklarar dock att företaget inte utövar någon djup paketinspektion. DPI skulle behövas för att företaget ska få reda på om kunderna använde BitTorrent-protokollet. Så om tjänsten inte har någon metod för att upptäcka fildelningsaktiviteter har den ingen möjlighet att förbjuda den.

Dina uppgifter är känsliga för anfall där de lagras. Tunnelr anger att inga anslutningsloggar eller användarinformation lagras på sina VPN-servrar. Företaget samlar dock in information till sitt huvudkontor i syfte att säkerställa servicekvaliteten. Ett juridiskt avtal måste innehålla namnen på de berörda parterna. Uttalningarna på en webbplats kan tolkas som rättsligt bindande löften. Det finns dock inget spår av en adress eller ens ett företagsnamn på webbplatsen, så det finns ingen att stå bakom dessa löften. Servicevillkoren anger att behörigheten för avtalet är den där Tunnelrs ägare är bosatta. Det anges dock inte vem dessa människor är eller var de är.

Upphovsrättsmeddelandet längst ner på Tunnelr-webbplatsen anger att webbplatsen ägs av Cloudsy.com. Den molniga adressen är värd för en webbplats med en sida som bara säger "Vi bygger (ofta) saker." En kontroll av domännamnsregistreringen för båda webbplatserna visar att de ägs av Kayla Selans i Apopka, Florida. Sajterna är registrerade på en bostadsadress. Detta innebär att tjänsten kan köras från ett reservrum, vilket innebär att leverantören troligtvis inte har sin egen juridiska avdelning.

USA är en dålig plats för en integritetstjänst, särskilt när det gäller fildelning. Nedladdning av upphovsrättsskyddat material utan tillstånd är olagligt i USA och kan åtalas som ett brott. En enskild handelsföretag kommer troligtvis inte att motstå press från brottsbekämpande myndigheter eller advokater om upphovsrätt, om press tillämpas. Så vi hade bättre bara hoppas att företaget inte registrerar IP-adresser i sina poster.

Tunnelr Support

Du behöver inte vara prenumerant för att komma till FAQ-sidan på webbplatsen.

FAQ-systemet har mycket information i sig, men det missar några viktiga fakta, till exempel om P2P-nedladdning är tillåtet eller längden på krypteringsnyckeln för Blowfish.

Handledningssidan indexeras av operativsystem. Det faktum att det inte finns någon kategori för Windows 10 visar dock att webbplatsen inte uppdateras så ofta.

Installationsguiderna täcker inte hela installationsprocessen. Till exempel finns det ingen information om hur du hämtar alla OVPN-filer för OpenVPN-systemet i rätt mapp på din dator. Jag gav upp att försöka installera Viscosity eftersom det inte fanns några instruktioner för hur man skulle få konfigurationsfilerna till systemet.

Du behöver inte vara en abonnent för att skicka ett meddelande till kundsupportteamet. Det finns en länk till biljettskärmen i sidfoten på webbplatsen. När du har skapat ett konto kan du komma åt kontaktformuläret från instrumentpanelen.

När du har skickat in din begäran kommer du att få ett e-postmeddelande som bekräftar att det har skickats in. Du kan kontrollera statusen för din biljett genom att klicka på en länk i e-postmeddelandet. Tillgången till posten är dock lite invecklad. Du måste ange din e-postadress och biljettnummer och sedan begära att en åtkomstlänk skickas till dig.

Du får då ett e-postmeddelande med en länk till biljetten.

Jag har aldrig svarat på ovanstående fråga. Faktum är att jag aldrig fick svar på några av mina supportbiljetter, trots att jag väntade i tre veckor innan jag slutförde denna recension.

Processen

Registrerar dig

Även om du har beslutat att registrera dig för ett betald prenumeration, måste du ta upp den kostnadsfria prövningen. Klicka på en av de gratis provknapparna på webbplatsen för att skapa ett konto.

När du har fyllt i detta formulär kommer du till kontot Dashboard. Användarnamnet och lösenordet som du skapade i registreringsformuläret är din inloggning för Dashboard och VPN-appen. Första gången du kommer till instrumentpanelen meddelas du när den kostnadsfria prövningen ska löpa ut - den varar i två och en halv timme.

När du är redo att köpa måste du gå till "Betala" , som du kommer åt via en länk på "Fakturering & betalningar" meny.

Välj en prenumerationsperiod och tryck på Nästa-knappen. Du anger sedan dina betalningsuppgifter. Du kan betala med ett kreditkort eller via PayPal.

När din betalning har behandlats får du ett bekräftelsemail och den betalade fakturan syns i "Visa betalda fakturor" delen av instrumentpanelen. Om du gick med på ett återkommande betalningsavtal syns detta i "Hantera prenumerationer" delen av instrumentpanelen.

Tunnelr Windows VPN-klient

Du får ett val av appar, som är OpenVPN GUI och Viscosity. Viskositeten är gratis i 30 dagar men då måste du köpa den för $ 9. Även om Viscosity har en bättre look och känsla än OpenVPN GUI-programmet, är det inte så lätt att konfigurera. OpenVPN GUI är inte så lätt att installera heller.

Du följer en länk i instrumentpanelen till en FAQ-sida som förklarar installationsprocessen. Detta har flera länkar för att ladda ner OpenVPN GUI-programmet. Det bästa alternativet är att klicka på den första av dessa länkar.

Den här länken tar dig till en sida på OpenVPN-organisationens webbplats. Klicka på .exe-filen i tabellen som visas i den nedre delen av denna sida. Detta hämtar en installationsfil.

Klicka på den nedladdade filen för att få programmet installerat. Klicka genom installationsguiden för att slutföras.

Gå tillbaka till instrumentpanelen och klicka på "Ladda ner paketet." Detta startar en nedladdning. Klicka på den nedladdade filen för att öppna zip-mappen som innehåller inställningarna för OpenVPN-anslutningen. Extrahera de fyra filerna som börjar med "tunnelr" i mappen C: \ Program Files \ OpenVPN \ config.

Installationsprogrammet ska skapa en OpenVPN-genväg på skrivbordet.

Klicka på detta för att köra appen. Du ser inte appen öppna i ett fönster på skrivbordet. Istället körs appen i minimerat läge. Du kommer att se i systemfältet nedåt efter tid och datum, en ikon som ser ut som en datorskärm med ett hänglås på. Om du inte ser det klickar du på uppåtpilen i systemfältet för att visa dolda ikoner.

Högerklicka på ikonen för att få app-menyn.

Du kommer inte att se en lista över serverplatser, eftersom du just nu har laddat ner konfigurationsfilen för en server. Den här första konfigurationsfilen ansluter dig till Tunnelr-servern i New York, som är standard.

Klicka på Anslut för att starta VPN. Ett fönster visas där du måste ange användarnamn och lösenord som du angav när du skapade ditt konto.

Om du vill välja att ansluta till en annan server är Tunnelr-webbplatsens råd att redigera OVPN-filen som du kopierade till OpenVPN \ config-katalogen när du extraherar den från den nedladdade zip-filen. Guiden rekommenderar att du tittar på serverstatussidan för att få servernamnet och IP-adressen och ersätta dessa detaljer i OVPN-filen. Du kommer till filen genom att välja "Redigera Config" från appens meny.

De två informationsstyckena som leder servern att ansluta till markeras ovan. Faktum är att du bara behöver ändra servernamnet, som är nyc.tunnelr.com i bilden ovan.

Du får det nya servernamnet från servern Status-sidan i klientområdet på Tunnelr-webbplatsen.

Detta är inte en mycket praktisk lösning och kan vara en tidskrävande process som bromsar processen att byta server.

Det finns två bättre metoder för att skapa separata filer så att du kan ha alla servrar listade i OpenVPN GUI-menyn.

Den första av dessa är att gå till zip-fil och extrahera OVPN-filen till en ny mapp. Byt namn på originalfilen till tunnelr-nyc.ovpn. Högerklicka på filen och välj "öppna med" från snabbmenyn och nominera Anteckningar. Byt ut servernamnet och IP-adressen i filen för de som visas på serverns status för en annan server. Klicka på Meny och sedan "Spara som," ge ett nytt namn som ersätter "nyc" med en identifierare för den nya serverplatsen. Se till att du ställer in filtypen till "Alla filer." Upprepa den här processen tills du har en OVPN-fil för varje server. Du måste sedan flytta dessa 11 filer till mappen OpenVPN \ config i katalogen Program Files.

Alternativt kan du få Tunnelr-webbplatsen för att skriva om alla dessa OVPN-filer för dig. Gå till instrumentpanelen och välj en serverplats i fältet ovanför nedladdningssektionen.

Välj en server och tryck på "Ladda ner paketet" knapp. Klicka på den nedladdade zip-filen och extrahera OVPN-filen till en tillfällig mapp. Byt namn på den här filen så att den har namnet på serverplatsen. Upprepa den här processen för alla platser. Du kommer att sluta med en massa zip-filer i mappen Nedladdningar. Du kan dock ta bort dem när du har extraherat OVPN-filen från var och en. Kopiera alla OVPN-filer till OpenVPN \ config-katalogen.

Denna process är en allvarlig försämring för tjänsten. Andra VPN-företag som litar på OpenVPN GUI som gränssnitt inkluderar separata OVPN-filer för var och en av sina servrar. Dessa kan enkelt skapas av Tunnelr och inkluderas tillsammans i konfigurationspaketet som de gör tillgängliga på Dashboard-sidan på deras webbplats.

När du har flera OVPN-filer ser OpenVPN-menyn annorlunda ut. Den har menyposter för alla serverplatser med VPN-kontrollerna tillgängliga på undermenyer.

Tunnelr hastighet (DNS, WebRTC och IPv6 test)

Jag genomförde hastighetstester av Tunnelr VPN med hjälp av OpenVPN. Jag använde IPLocation.net för att upptäcka den fysiska platsen för de servrar som åtkomst till testet. IPLocation rapporterade att New York VPN-server var i norra Bergen, norr om Union City i New Jersey, över Hudson från New York. Atlanta-servern bekräftades vara i Atlanta. Alla nordamerikanska tester mättes på en anslutning från Dominikanska republiken till en testserver i Miami. Testkörningar till Miami utan en VPN-aktiv gav en baslinje för VPN-prestanda.

För ett test av transatlantiska prestanda anslöt jag till en testserver i London. Efter att ha kört test för att hitta medelhastigheten på en anslutning utan VPN testade jag hastigheterna på anslutningen som kör via London-servern i Tunnelr, vilket IPLocation rapporterade vara i London.

I båda fallen utfördes fem testkörningar med testmy.net.

Graferna visar högsta, lägsta och genomsnittliga hastigheter för varje server och plats.

Tunnelr spelade mycket bra. I de nordamerikanska testerna minskade hastigheterna med ungefär tio procent. Vid det transatlantiska testet till London var den VPN-skyddade anslutningen mindre än fem procent långsammare än den oskyddade anslutningen.

Testsajterna ipleak.net och doileak.com är bra verktyg för att kontrollera om en VPN har ändrat en användares IP-adress. De visar också DNS-servrar som din dator ser ut att använda. Detta är viktigt eftersom den informationen också bör ändras när du sätter på VPN.

IPLeak rapporterade att min IP-adress hade förändrats när jag anslöt till VPN-tjänstens London-server. Tyvärr visade det att min dator fortfarande fick åtkomst till samma DNS-server. Att ansluta till New York-servern från Storbritannien har framgångsrikt ändrat min IP-adress till en från den platsen. Men IPLeak upptäckte fortfarande åtkomst till min vanliga DNS-server i Storbritannien och inga samtal till någon DNS-server i USA. DoILeak bekräftade alla dessa resultat och märkte också att tidszonen för min dator var oförenlig med tidszonen för min rapporterade plats.

Min internetleverantör använder inte IPv6-adresser, så jag kunde inte testa för IPv6-läckor.

Streamingtjänster

När jag var ansluten till London-servern i Tunnelr kontrollerade jag om geo-begränsade videostreamningstjänster skulle låta mig titta på innehåll. BBC iPlayer skulle inte låta mig titta på några videor. Men när jag bytte från webbläsaren till Kodi kunde jag se BBC iPlayer via tillägget Live Hub. ITV och Channel 4 låt mig båda titta på videor, men jag hade ingen tur med Netflix UK.

Efter att jag bytte till New York VPN-server försökte jag komma åt videor på amerikanska webbplatser. Jag kunde titta på videor på Netflix USA, men inte på ABC. NBC och CBS låter mig båda titta på underhållning på deras webbplatser.

Andra plattformar

En stor fördel med att inte ha någon egen app är att Tunnelr kan installeras på nästan alla operativsystem. PPTP stöds inte i macOS eller i iOS-versioner efter utgåva 10. Du kan dock ställa in en PPTP-anslutning manuellt på Mac OS X, Windows, iOS före version 10, Android, Linux, set-top-rutor och blinkade routrar. L2TP kan ställas in manuellt på Windows, Mac OS X, macOS, iOS, Android och Linux.

Du kan använda OpenVPN via OpenVPN GUI och Viscosity-apparna i Windows. Du kan också använda Viskositet på Mac eller välja Tunnelblick. Linux-ägare kan installera OpenVPN GUI. OpenVPN Connect fungerar på iOS-enheter och du kan också få en version av OpenVPN-appen från Google Play för Android-enheter. Du kan använda OpenSSH på Windows-datorer och Mac-datorer.

Slutsats om Tunnelr Review

Även om det inte finns något "Om oss" på Tunnelr-webbplatsen, Kayla Selans, ägaren av tjänsten, har en sida på about.me. Där förklarar hon att hon gav upp sitt datorarbete 2010 för att koncentrera sig på sin karriär som fotograf och hade ännu mindre tid för IT efter att ett barn föddes 2012. Eftersom VPN-kanske mycket väl kan köras ur sitt hus, där förmodligen inte många personal. Detta kan förklara varför bloggen, Twitter-flödet och Facebook-sidan mycket sällan uppdateras. Detta förklarar också varför hjälpsidorna på webbplatsen inte har uppdaterats för att redovisa Windows 10 och varför supportbiljetter aldrig besvaras.

jag gillade

 • Ersättning av fem samtidiga anslutningar
 • Kort gratis prov
 • Accepterar PayPal
 • Konton anonymitet
 • Inga loggar
 • Kommer in i Netflix USA

Jag var inte så säker på

 • Plats i USA

Jag hatade

 • Ingen dödsbrytare
 • Svårt att installera
 • Ofullständiga instruktioner
 • Inget svar från helpdesk

Tunnelr har ett rimligt pris, men det skulle inte vara lämpligt för de i länder som Frankrike, Spanien, Kanada eller Australien om de vill komma hemma-TV medan de är utomlands. Med tanke på VPN: s operativa bas och den uppenbarligen lilla besättningen som driver den, skulle det inte vara mycket skydd för dem som vill ladda ner med torrenter.

Ett större servernätverk, en anpassad app och en innehavare på plats skulle göra denna VPN-tjänst mycket mer attraktiv.

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me