UltraVPN Review

UltraVPN

 • Prissättning

  Från $ 3.75
  / månad

 • Tillgänglig på:


  • Android

  • iOS

  • Windows

  • Mac OS
 • unblocks:


  • iPlayer

UltraVPN är en UK-baserad VPN-leverantör som först lanserades 2006 av Network Protect Limited. Den har appar för Windows, Mac, iOS och Android. Skrivbordsapparna har alla de viktigaste VPN-funktionerna - killswitch, DNS-läcksskydd och stark OpenVPN-kryptering. Mobilapparna är mycket mer grundläggande; ger ingenting annat än ett val av servrar.

ProPrivacy.com Göra
3,9 av 10

Sammanfattning

När det gäller hastigheter är VPN lite trög jämfört med vissa tjänster med liknande priser. Men det bör låta dig strömma i HD. Och denna VPN blockerar Netflix (med hjälp av sina Ultraflix-servrar) och BBC iPlayer - så det är en bra streaming VPN. VPNUltra tillåter också torrent och det är definitivt en VPN som kan betraktas som billig. Det är dock värt att notera att denna VPN: s integritetspolicy anger att den håller anslutningsloggar bredvid IP-adresser. I denna UltraVPN-granskning tar vi en djupgående titt på varje aspekt av denna tjänst för att kontrollera om det är värt att spendera dina pengar.

Snabbstatistik

 • Jurisdiktion
  Storbritannien
 • Samtidiga anslutningar
  3
 • Länder
  34

Pris

12 månader

$ 3.75
per månad

6 månader

$ 5.99
per månad

1 månad

$ 7.99
per månad

Precis som de allra flesta VPN: er kan UltraVPN köpas i tre olika prenumerationer; en månadsplan, en kvartalsplan och en årlig plan.

Prissättning

Som vanligtvis ger UltraVPN kunder som abonnerar under en längre tid en större rabatt. Denna prisstruktur är utformad för att belöna kunder som förbinder sig till tjänsten. Utöver dessa rabatter är alla prenumerationsplaner identiska och alla användare får tillgång till alla servrar och VPN-funktioner.

Till en kostnad av $ 7,99 för en månad är denna VPN extremt konkurrenskraftig och dess årliga pris på $ 45 - eller motsvarande $ 3,75 - gör UltraVPN till en av de billigare VPN-enheterna på marknaden.

Men intressant är att om du klickar på registreringssidan och väntar ett tag - och sedan klickar tillbaka på - erbjuds du ytterligare 70% rabatt. Detta minskar kostnaden för ett årligt prenumeration till bara $ 27 (eller motsvarande $ 2,25 per månad). Detta är ett utmärkt pris, så vi rekommenderar starkt att du väntar på att sidan ger dig denna automatiska rabatt.

ultaVPN rabatterade priser

Vi gillar också att VPN ger en 30-dagars pengarna-tillbaka-garanti, vilket innebär att du kan prova det utan att behöva oroa dig för att riskera dina kontanter.

Mest imponerande av allt? UltraVPN tillhandahåller en 7-dagars gratis testversion som är tillgänglig för alla användare helt enkelt genom att ladda ner och installera programvaran på din enhet. När du har skapat ett gratis konto kan du omedelbart börja använda VPN gratis utan att ge några betalningsuppgifter. Detta är extremt sällsynt och är något som vi verkligen gillar med den här tjänsten.

UltraVPN betalningsalternativ

Alla som bestämmer sig för att få prenumeration på UltraVPN kan välja att betala antingen med kredit- eller betalkort. UltraVPN accepterar Visa, Mastercard, Amex och Discover. Prenumeranter kan också betala via PayPal. Tyvärr accepterar inte Ultra VPN några kryptokurser som innebär att du inte kan betala anonymt för tjänsten.

Avblockera Netflix?

UltraVPN är bland det växande smala antalet VPN-tjänster som fortfarande lyckas ta bort blockering av populära streamingtjänster som Netflix US och BBC iPlayer. Med ett betalt konto får du tillgång till Ultraflix UK i London, Ultraflix USA i New York, samt Ultraflix Japan och Ultraflix Canada. Det är emellertid värt att notera att du inte kommer att kunna komma åt Netflix i den 7-dagars gratisversionen eftersom "Ultraflix" -servern endast är tillgängliga på betalda konton.

Vi fann att BBC iPlayer var tillgänglig på alla sina UK-servrar, vilket är bra. Dessutom försökte vi få åtkomst till hulu på dess amerikanska servrar, men vi är ledsna att rapportera att UltraVPN för närvarande inte kan avblockera den här tjänsten. Så om hulu är av intresse för dig, måste du shoppa någon annanstans.

På det hela taget är vi dock imponerade av denna relativt billiga VPN: s förmåga att avblockera strömmar, vilket definitivt kommer att bli en försäljningsplats för många användare.

Funktioner

Val av hamn
Hamnspedition
Samtidiga anslutningar 3
Totalt servrar 100
Länder 34
Router Support
Routrar stöds Tomat, DD-WRT
Bare metal eller virtuella servrar Blanda
torrenta

UltraVPN är en tjänst som är extremt utan krusiduller. Det har lite funktioner och har inga av de toppfunktioner du kan hitta med många VPN-tjänster.

Vi frågade leverantören om Torrenting var tillåtet, och det berättade att Torrenting var möjligt på alla dess servrar (även om den inte aktivt marknadsför eller annonserar med hjälp av tjänsten för Torrenting). Trots detta är P2P inte begränsat och BitTorrent, utorrent osv., Allt fungerar bra med UltraVPN. Huruvida du bestämmer dig för att BitTorrent använder den här tjänsten beror på din egen personliga hotmodell (detta är en UK-baserad VPN och enligt sin egen integritetspolicy behåller den anslutningsloggar). På det hela taget bör Torrenting vara problematiskt.

Nedan kan du se alla funktioner som UltravPN förser sina användare med:

 • Servrar i över 50 länder

 • Stark OpenVPN- och IKEv2-kryptering

 • 24/7 livechatsupport

 • Appar för Windows, Mac, Android, iOS och Amazon Firestick

 • Killswitch på båda stationära apparna

 • Avblockera Netflix US

 • 7-dagars gratisversion (inget kort behövs)

 • 30-dagars pengar-tillbaka-garanti

Hastighet och prestanda

Vi testar VPN-hastigheter med hjälp av ett vetenskapligt, serverbaserat hastighetstestsystem. Detta gör att vi kan testa olika VPN-servrar tre gånger om dagen - för att få korrekta, uppdaterade resultat om prestanda för dessa VPN: er.

Vid tidpunkten för publicering väntar vi dock fortfarande på UltraVPN-testservern för att tillhandahålla data. Av denna anledning testade vi VPN för hand med speedtest.net. Vi testade den österrikiska servern på en 50 Mbps-anslutning och fann att nedladdningshastigheter mer än halverades till 20 Mbps. Serien i Storbritannien / London minskade vår internethastighet till bara 8,76 Mbps, detta är extremt långsamt - vilket motsvarar ett fall på 43 Mbps. Därefter testade vi en amerikansk Easy Coast-server i Washington DC. Återigen reducerade detta vår internetanslutning till bara 13 Mbps. Även om detta är snabbare än den brittiska servern, är det fortfarande en besvikelse eftersom vi tappade ungefär tre fjärdedelar av våra basanslutningshastigheter.

Sammantaget gäller dessa resultat lite, och vi kommer att vara oerhört intresserade av att se hur det beter sig när vi testar det noggrant med vårt serverbaserade system. Så kom tillbaka om några veckor för de uppdaterade resultaten. Under tiden, var försiktig med denna VPN - eftersom anslutningshastigheter så låga på den brittiska servern är ett dåligt tecken.

Läcktest

IPv6-läcka upptäckt?
WebRTC-läcka upptäckt?
IPv4-läcka upptäckt?

VPN måste kontrolleras för att se om de fungerar korrekt. Eventuella läckor kan innebära att VPN ger en falsk känsla av säkerhet utan att leverera den integritet den hävdar.

För att säkerställa att VPN fungerar korrekt kontrollerade vi det för IP-läckor, DNS-läckor och WebRTC-läckor på en dator som kör Windows 10. Vi testade VPN på både IPv4- och IPv6-anslutningar för att säkerställa att VPN inte lider av något heller.

Under våra tester hittade vi mycket allvarliga DNS-läckor på både IPv4 och IPv6. Detta betyder att din Internetleverantör kan se exakt vilka webbplatser du besöker när du använder detta VPN. Vi upptäckte dock inga IP-läckor eller WebRTC-läckor på IPv4 eller IPv6. Det är dock värt att notera att brandväggen måste kopplas på för att undvika IP-läckor på IPv6 (om du inte aktiverar den här inställningen får du raka IPv6 IP-läckor).

Nedan kan du se DNS-läckorna vi stött på när vi testade på en IPv6-anslutning:

DNS-läcka 1

Även om denna VPN bara lider av DNS-läckor är detta fortfarande ett enormt problem eftersom det betyder att din Internetleverantör kan spåra alla dina DNS-förfrågningar och därför vet exakt vilka webbplatser du besöker.

Nedan kan du se hur det fungerade på IPv4 när vi manuellt inaktiverade IPv6:

DNS-läcka 2

På en mycket gladare anmärkning hade vi möjligheten att testa Android-klienten för läckor på en IPv4-anslutning och tyckte att den inte skulle leda till några läckor. Således verkar UltraVPN vara mycket säkrare på Android än på ett Windows-skrivbord (så länge du använder det på en IPv4-anslutning).

För att testa UltraVPN för läckage själv och verifiera våra resultat, besök bara webbplatser som ipleak.net, test-ipv6.com eller doileak.net.

Sekretess och säkerhet

UltraVPN är baserat i Storbritannien, vilket tekniskt innebär att det enligt brittisk lag krävs register över vad användarna gör när de är anslutna till dess servrar. Dessa obligatoriska datalagringsloggar fastställs i Storbritanniens lag om utredningsbefogenheter. Det här beror på att det betyder att Storbritannien är en hemsk plats för en VPN att baseras på.

Trots dessa lagliga krav hävdar UltraVPN på sin webbplats att vara en loggfri VPN-tjänst. Så vad kan vi dra från att titta på UltraVPNs sekretesspolicy?

Vi kontrollerade policyn noggrant och fann att den är skriven för att vara GDPR-kompatibel. Emellertid har politiken vissa element som väcker några ganska stora problem. För det första uppger företaget följande:

”Vi kommer bara använda dina personuppgifter när lagen tillåter oss att göra det. Vanligtvis kommer vi att använda din personliga information under följande omständigheter:

 • Där vi behöver utföra kontraktet ska vi ingå eller ha ingått med dig.

 • Där det är nödvändigt för våra legitima affärsintressen (eller tredje parts intressen) och dina intressen och grundläggande rättigheter inte åsidosätter dessa intressen.

 • Där vi måste uppfylla en juridisk eller lagstadgad skyldighet. ”

Som ni kan se, säger UltraVPN att de kommer att använda dina personuppgifter för att uppfylla eventuella lagliga föreskrifter. Detta ringer omedelbart larmklockor, eftersom brittiska bestämmelser kräver att VPN lagrar alla dina anslutningsloggar bredvid en IP-adress.

Senare i policyn uppger företaget att det kommer att utföra viss automatisk datainsamling:

“Automatisk information. Vi kan samla in information om den enhet du får åtkomst till tjänsterna från, till exempel IP-adressen eller andra unika enhetsidentifierare. Om du öppnar ditt konto från en mobil enhet kan den mobila enheten också ge oss information om din plats. De flesta mobila enheter låter dig inaktivera den här funktionen. "

Det här är exakt den typ av loggar som teoretiskt kan användas för att binda användare till sina webbläsningsvanor - eftersom anslutningsstämplar bredvid en IP-adress kan användas för att montera en tidskorrelationsattack. Detta bevisar ganska slutgiltigt att UltraVPN inte är en VPN med noll loggar (enligt sin egen integritetspolicy).

Dessutom förklarar företaget senare i policyn hur UltraVPN använder din personliga information för

 • "Generera och granska rapporter och data om våra användarbas och servicebrukmönster,

 • analysera tjänsternas noggrannhet, effektivitet, användbarhet eller popularitet,

 • förbättra innehållet och funktionerna i tjänsterna och

 • låt oss anpassa innehållet och annonseringen som du ser på tjänsterna. "

Som ni ser medger företaget att det kommer att använda abonnentuppgifter för att anpassa innehåll och reklam. Återigen flyger detta inför anspråk på nollloggar som finns på dess "funktioner" -sida, bild nedan.

noll loggning

Som om detta inte räcker medger företaget att det kommer att dela din personliga information med:

 • ”Noggrant utvalda tredje parter som tillhandahåller en tjänst till oss för att stödja vår kärnverksamhet, till exempel: bearbeta vår post, kommunicera med kunder och potentiella kunder för våra räkning (inklusive via sociala medier), köra kampanjer, tillhandahålla IT-system och administrativa tjänster och utveckling och förbättring av interna system och processer;

 • Behöriga myndigheter (lagstadgade organ, tillsynsmyndigheter, behöriga organ som har en roll enligt lag);

 • Andra organisationer där vi är juridiskt skyldiga att lämna ut din personliga information (som förfrågningar gjorda för att förebygga och upptäcka brott) eller där avslöjande är nödvändigt för att skydda egendomen, rättigheterna och säkerheten för oss och vår personal eller för att följa någon lag , reglering, eller regerings- eller rättsligt beslut, regel, order eller stämning;

 • Tredje parter som vi kan välja att sälja, överföra eller slå samman delar av vår verksamhet eller våra tillgångar. Alternativt kan vi försöka förvärva andra företag eller fusionera med dem. Om en förändring sker i vår verksamhet, kan de nya ägarna använda dina personuppgifter på samma sätt som anges i denna sekretesspolicy;

 • Andra företag där vi testar produkter och tjänster som vi överväger kan förbättra vårt erbjudande till kunder och / eller våra affärsprocesser; och

 • Andra tredje parter där du har gett ditt uttryckliga medgivande eller där vi rimligen tror att en tredje part agerar för dina räkning. ”

Avslutningsvis är det således tydligt av policyn att denna VPN lagrar en del av din personliga information, och medan policyn säger att den "Maj" lagra anslutningsloggar bredvid en IP-adress, vi måste ta detta för att innebära att det kommer. Som ett resultat kan vi inte rekommendera detta VPN för sekretessändamål.

Det är värt att notera att UltraVPN har kommit till oss för att hävda att de inte behåller dessa loggar, och om så är fallet skulle det vara tillrådligt för det att helt granska sin policy, eftersom det för närvarande är skrivet är det omöjligt att tro på dess påståenden tvärtom. Det är också värt att nämna att företaget hävdar att hyra sina servrar från den kanadensiska VPN; Windscribe. Även om det är bra och bra ändrar det inte det faktum att UltraVPN - till skillnad från Windscribe - är ett brittiskt registrerat företag och av den anledningen måste det följa brittiska lagar (inklusive lagen om utredningsbefogenheter).

Det faktum att UltraVPN har medgett att ha varit en whitelabel för Windscribe verkar intressant, och vi rekommenderar i allmänhet att alla som är intresserade av denna tjänst håller sig till Windscribe själv (som har bättre policyer och är baserat i en något bättre jurisdiktion).

Krypteringsprotokoll

UltraVPN tillhandahåller två krypteringsprotokoll IKEv2 och OpenVPN. Dessa anses båda vara säkra protokoll som bör skydda dina data från nyfikna ögon. På Mac och Windows får användare möjlighet att använda antingen IKEv2 eller OpenVPN. På Android är endast OpenVPN tillgängligt. På iOS är bara IKEv2 tillgänglig. Detta är en ganska rutin för de specifika kunderna.

Även om vi här på ProPrivacy.com inte är emot IKEv2 - och det är snabbare än OpenVPN (vilket innebär att vissa konsumenter kanske föredrar att använda den) - föredrar vi i allmänhet OpenVPN. Detta beror på att OpenVPN har granskats noggrant många gånger och för närvarande tros vara guldstandarden för VPN-sekretess och säkerhet.

Av denna anledning tenderar vi att rekommendera att människor håller sig vid att använda OpenVPN där så är möjligt. Med det sagt är det också sant att OpenVPN kan implementeras och konfigureras på många sätt; och det implementeras inte alltid säkert. Det är därför vi alltid kontrollerar varje VPN-leverantörs implementering av OpenVPN för att se till att den uppfyller eller överskrider våra minimistandarder. Nedan har vi detaljerat exakt hur UltraVPN implementerar detta viktiga protokoll:

Kontrollkanal: chiffer: AES-256-GCM, handskakning: TLS med RSA 4096-bitars standardnyckellängd, autorisation: HMAC SHA (av okänd nyckelstorlek - men eftersom HMAC SHA1 är säkert ändå spelar det ingen roll).

Datakanal: chiffer: AES-256-CBC, autorisation: HMAC SHA: 512

Kontrollkanalen implementerar också Perfect Forward Secrecy med ECDHE för ökad säkerhet och hastighet. Avslutningsvis är det här starka implementeringsstandarder som visar att VPN-tunneln är säker från hackare.

Användarupplevelse

UltraVPN är en leverantör som tydligt har spenderat mycket tid på att utveckla estetiken på sin webbplats. Den översta nav-menyn är utformad för att snabbt leda användare till detaljer om VPN: s funktioner och att ställa en fråga via livechatten är trevligt och enkelt. Till skillnad från många VPN är webbplatsen snygg också, vilket definitivt ger viss professionalism.

UltraVPN-webbplats

Längst ner på varje sida finns en annan meny som enkelt kan leda dig till information om VPN på de olika plattformarna den har programvara för. Här kan du också hitta länkar till viktiga aspekter av tjänsten som sekretesspolicy och användarvillkor.

För dem som söker support är en kunskapsbas länkad och användare kan navigera till olika bloggar om hur man använder VPN. Den kunskapsbasen är full av vanliga vanliga frågor, tips och tricks och olika guider för installation av VPN. Vi sökte ett tag men kunde inte återigen hitta några detaljer angående implementeringen av säkerhet på plattformen. Dessa tekniska detaljer är viktiga och det vore trevligt att få dem behandlade i vanliga frågor

Bloggen, som är märkt "UltraVPN News", är en utmärkt resurs som har alla typer av artiklar om VPN och sekretessämnen. Vi tyckte det var en välorganiserad blogg som är värt att kolla in.

UltraVPN-säkerhetsnyheter

Sammantaget tyckte vi att webbplatsen var tilltalande, även om den saknar helt teknisk information om VPN (t.ex. vilken kryptering den tillhandahåller och hur den implementeras).

Enligt vår åsikt är denna typ av data oerhört viktig, och av denna anledning kan webbplatsen förstås tjäna syftet med försäljning - snarare än att faktiskt informera potentiella användare om servicenivån de kan förvänta sig.

Windows-klienten

Vi bestämde oss för att ta Windows-klienten för en testkörning på Windows 10. Vi hittade den här programvaran tillgänglig på sin webbplats utan krångel och kunde börja använda den direkt med tanke på den 7-dagars rättegången.

Om du klickar på inställningar kan du få en uppfattning om vad som finns tillgängligt under huven. Vi beslutade att börja med att kolla in fliken Anslutning.

ansluter till VPN i appen

Som ni ser är VPN inställt på IKEv2 som standard. Detta är en säker form för kryptering som är känd för att ge bra hastigheter och är ett bra alternativ för de flesta.

Klicka på nedåtpilen visar ytterligare två alternativ UDP och TCP. Båda dessa inställningar avser ett starkt VPN-krypteringsprotokoll som heter OpenVPN. OpenVPN är faktiskt vårt föredragna protokoll för integritetsändamål, därför rekommenderar vi vanligtvis att byta till UDP (vilket är det snabbaste av de två tillgängliga OpenVPN-alternativen).

UltraVPN-inställningar

Om du klickar på UDB skapas en rullgardinsmeny med portalternativen som är tillgängliga för dig. För de flesta är 443 det bästa alternativet eftersom det kommer att innebära att din trafik är förklädd till vanliga HTTPS. När du har valt din önskade port kommer VPN att be dig om tillåtelse att installera TAP-drivrutiner - dessa är nödvändiga för att en OpenVPN-anslutning ska upprättas.

TAP Windows installera

Om du klickar på Startup kan du ställa in VPN för att starta när du startar Windows. Det är också möjligt att välja VPN för att automatiskt ansluta antingen till den snabbaste servern eller den sista servern du anslöt till. Vi föredrar vanligtvis ett VPN för att ansluta till den senaste platsen vi använde, så vi valde detta.

ultravpn start

Genom att klicka på brandväggen kan du ställa in Killswitch. En killswitch är utformad för att hindra dig från att läcka all krypterad trafik utanför VPN-tunneln om VPN-anslutningen skulle misslyckas. Detta är en viktig funktion som hindrar dig från att läcka data till din internetleverantör (medan du torrent, till exempel).

brandvägg aktiverad

Vi bestämde oss för att testa dödsbrytaren för att se om den är systemomfattande eller inte. Vi uppnådde detta genom att tvinga appen att stänga och kontrollera om vår anslutning var inaktiverad. Den goda nyheten är att killswitch implementeras med Windows Filtringsplattform, och om applikationen kraschar kommer brandväggen att sparka in och hindra dig från att läcka trafik.

Slutligen låter fliken Allmänt uppgradera till ett premiumkonto och ändra språkinställningarna. Sammantaget är detta en mycket minimal mängd alternativ, och det är rättvist att säga att UltraVPN är en utan krusiduller VPN som kommer med bara nödvändigheter. Huruvida detta tilltalar dig beror till stor del på vad du vill använda VPN för.

Om du är en nybörjare som vill få integritet och avblockera innehåll utan att fikla med några avancerade funktioner, kan detta VPN vädja till dig. Den är konfigurerad och redo att gå, och allt du behöver göra är att välja en serverplats och klicka på Anslut. VPN gör allt annat för dig.

ultavpn ansluten

Vi hittade VPN att ansluta extremt snabbt, vilket var trevligt jämfört med tröga VPN som tar en halv minut att ansluta. För att testa hur det fungerade med Netflix beslutade vi att logga in på ett premiumkonto och testa UltraFlix US-servern (detta är inte tillgängligt i den kostnadsfria 7-dagarsplanen).

Andra kunder

Vi körde snabbt igenom de andra kunderna för att kontrollera om det var stor skillnad mellan dem. Den goda nyheten är att båda stationära klienterna är identiska, och, utom att de har få funktioner, fungerar de bra.

Som fallet med Windows får Mac-användare en mördare och möjligheten att växla mellan OpenVPN och IKEv2. Det finns inga andra funktioner att tala om annat än auto-connect vid lansering.

Android-klienten är endast OpenVPN och den saknar helt andra funktioner än möjligheten att ansluta (och automatiskt ansluta) till UltraVPN: s servrar. Enligt vår erfarenhet upprättades anslutningen framgångsrikt och snabbt, men vi har sett människor klaga på att detta inte är fallet för dem.

ultravpn-serverlista

Visst, programvaran är lite svarande. Vi fann att klickande på någon av funktionerna tog ett ögonblick för programvaran att känna igen, vilket definitivt lägger till ett lager av frustration för att använda programvaran.

På plussidan såg vi inte lokala DNS-adresser när vi kontrollerade denna klient för läckor, och det fanns inga IP-läckor eller WebRTC-läckor på IPv4. Tyvärr fick vi inte chansen att kontrollera Android-klienten på IPv6; så vi rekommenderar att du gör det om du använder denna Android-klient regelbundet via IPv6.

IOS-klienten liknar Android på alla sätt, annat än att det bara är IKEv2. Att inte ha OpenVPN på iOS är inte en överraskning eftersom det vanligtvis är nödvändigt att ansluta med tredjepartsprogramvara för att njuta av OpenVPN på iPhones. Vi har inte stött på någon långsamhet hos den här klienten, vilket innebär att den förmodligen är lite bättre än sin Android-motsvarighet. Visst verkar både Android- och iOS-klienterna ge dig det du behöver för att förbli säker på offentlig WiFi, och möjligheten att avblockera Netflix kan locka många kunder.

Kundsupport

Liksom många VPN på marknaden är UltraVPN en tjänst som ger support både via ett e-postbiljettsystem och via livechatsupport. Live chat-supporten är tillgängligt dygnet runt, men vi fann att deras kundsupportagent är helt otränad för liten användning.

Agenten kunde inte berätta vilka plattformar den hade klienter för, eller om dessa klienter tillhandahöll OpenVPN-kryptering. Agent verkade faktiskt inte veta vad OpenVPN var. Vi frågade: vilka av dina appar har OpenVPN? Till vilken deras agent svarade:

"Det är en gratis programvara och tillhör inte oss så jag är rädd att jag inte vet vilka funktioner de har."

Vi begärde svar, men agenten kunde inte göra annat än att berätta för oss att UltraVPN var tillgänglig över hela världen. När han ställdes till och med grundläggande frågor, kunde han inte göra något för att hjälpa och vidarebefordrade mig helt enkelt till kunskapsbasen för att leta efter svar själv. Jag försökte driva efter information om krypteringen på plattformen, men agenten beslutade att stänga chatten,

Detta är massivt nedslående och innebär att livechatten inte är till stor nytta om du inte har problem med att betala för VPN.

Själva kunskapsbasen är en okej resurs som gör ett mycket bättre jobb med att svara på tekniska frågor än agenterna. Vanliga frågor och svar är användbara och installationsguiderna skrivs sammanhängande.

Slutgiltiga tankar

På grund av bristen på funktioner och integritetsproblem kring denna VPN är det rättvist att säga att det är en överdrivet tjänst. Andra VPN: er finns på marknaden som har ett stort utbud av sekretessfunktioner till en mycket lik kostnad och ibland till och med billigare. Denna VPN tillåter Torrenting, men vissa människor kanske överväger loggarna som den samlar för mycket för en risk för Torrent.

Anslutningsloggarna som den håller är oroande, och eftersom den är baserad i Storbritannien är denna VPN ett integritetsansvar. Visst är OpenVPN-krypteringen stark, och VPN påstår sig inte ha några användarloggar. Under omständigheterna är det emellertid omöjligt att rekommendera detta VPN för integritetsändamål. DNS-läckorna på IPv4 och IPv6 avslöjar att detta VPN är en risk och vi rekommenderar starkt att du letar någon annanstans om du letar efter en VPN för en stationär dator. Denna VPN hade dock inga läckor på Android - så om du letar bara efter en Android VPN så kan VPN vara okej.

Å andra sidan rekommenderade vi, i allmänhet, att användare tittar någon annanstans. Det är helt enkelt inte värt att betala för detta VPN såvida det enda du behöver är åtkomst till Netflix US. Med tanke på att du kan få Netflix-åtkomst - och stark integritet också - med ett antal konkurrenter är det svårt att förstå varför någon skulle välja detta VPN.

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me