VPNac granskning

VPNac

 • Prissättning

  Från $ 4.80
  / månad

 • Tillgänglig på:


  • Windows

  • Mac OS

  • Android

  • Linux

  • iOS
 • unblocks:


  • Netflix

  • iPlayer

ProPrivacy.com Göra
9,4 av 10

Sammanfattning

VPN.ac är en rumänsk baserad VPN-leverantör som började verksamheten 2012. Sedan dess har ProPrivacy.com kommit tillbaka med tjänsten för att övervaka dess framsteg. Det virtuella privata nätverket (VPN) fortsätter att förbättras och har nu en egen native client-app - systemet som används för att använda en generisk OpenVPN GUI-klient. Läs vidare om du vill veta mer om de viktiga förändringarna på VPN.ac.

Detta företag är baserat i Rumänien, vilket, tack vare det integritetsskydd som beviljas av dess högsta domstol, är en utmärkt plats för en VPN. Tjänsten innehåller ett krypterat proxysystem som kan hjälpa dig att ta dig runt regionala begränsningar.

Snabbstatistik

 • Jurisdiktion
  rumänien
 • Samtidiga anslutningar
  6
 • Länder
  20

Funktioner

torrenta
Samtidiga anslutningar 6
Bare metal eller virtuella servrar Ren metall
Router Support
Routrar stöds Asus / AsusWRT, DD-WRT, OpenWRT, pfSense, tomat / Advanced Tomato
Hamnspedition
Val av hamn
Totalt servrar 150
Länder 20

Alla planer har följande funktioner:

 • 79 VPN-servrar i 21 länder
 • Proxy-servrar i 32 länder
 • Ersättning av sex samtidiga anslutningar
 • P2P / torrents tillåten
 • VPN-appar för Windows, Mac OS, iOS och Android
 • OpenVPN over Transmission Control Protocol (TCP) och User Datagram Protocol (UDP), Layer 2 Tunneling Protocol (L2TP) / Internet Protocol Security (IPSec) och Point-to-Point Tunneling Protocol (PPTP)
 • Manuell inställning för Linux, routrar och set-top boxar
 • Krypterade proxy-webbläsarförlängningar för Chrome, Opera och Firefox
 • Stark 4096-bitars RSA-sessionskryptering
 • Onlineserverhastighetstest och kapacitetskontroll
 • Dödsbrytaren
 • Krypterad DNS-upplösning
 • Privat DNS-server
 • IP-läckförebyggande
 • Delad IP-adresstjänst

Företagets servernätverk är inte så stort som de som erbjuds av rivaliserande rumänska VPN-tjänster CyberGhost och ibVPN. Men servernätverket ökar i storlek år för år. Nästa gång ProPrivacy.com kommer tillbaka med företaget kan det mycket väl finnas mer än det nuvarande nätverket med 79 servrar i 21 länder.

Dessa tester utfördes från Nottingham i Storbritannien med användning av Virgin Media-internettjänsten. Hastighetstesterna utfördes med webbplatsen testmy.net. Var och en av resultatkategorierna som du ser i testgraferna för nedladdning och uppladdning sammanställdes från fem test.

Nedladdningshastigheterna och överföringshastigheterna testades utan att någon VPN tillämpades på linjen. Därefter utfördes testerna med anslutningen som körde via VPN.ac-servern i Coventry, som är den närmaste servern som företaget har till testplatsen. Det andra platstestet kontrollerade hastigheterna när de anslutits via VPN.ac-servern i Paris. VPN.ac har optimerade servrar för P2P-nedladdning. Det finns inga P2P-servrar i Storbritannien. Därför är denna Paris-server den närmaste P2P-optimerade anläggningen till testplatsen.

Du kommer också att se resultat för en anslutning till Miami från Storbritannien, både utan en VPN tillämpad på anslutningen och med en anslutning via VPN.ac Miami-servern. I alla VPN-tester ställde jag in appen för att köra med OpenVPN över UDP, med hjälp av AES-kryptering med en 256-bitars nyckel.

VPNac-nedladdningshastigheter

Grafen visar högsta, lägsta och genomsnittliga hastigheter för varje server och plats. Se vår förklaring till full hastighetstest för mer information.

Virgin Media-internettjänsten producerade ett brett spektrum av hastigheter, från 23 Mbps till 41,8 Mbps under nedladdningstestet. VPN.acs europeiska servers resultat låg konsekvent inom det intervallet, så att tillämpa VPN på linjen bromsade inte anslutningarna. Den anmärkningsvärda informationen som kom ut från dessa europeiska nedladdningstester är dock skillnaden som en optimering för specifika uppgifter kan göra för en VPN-server. Paris-servern levererade konsekvent hastigheter som var högst upp i den underliggande internettjänstens kapacitet, även om serverns placering föranledde varje paket att resa vidare på en vidarekopplad rutt som slingrade utomlands och tillbaka. I uppladdningstester gav både Coventry- och Paris-servrarna en respektabel prestanda.

VPN.acs prestanda på den transatlantiska anslutningen var en annan historia. Medelhastigheten under de fem testen med VPN var lägre än den långsammaste hastigheten på en amerikansk anslutning utan VPN. Vid uppladdningstesterna kunde VPN.ac inte uppnå de lägsta hastigheter som Virgin Media-anslutningen hade producerat utan VPN.

Läcktest

IPv4-läcka upptäckt?
WebRTC-läcka upptäckt?
Datagränser
Bandbreddgränser

ProPrivacy.com-tester för IP-läckor syftar till att undersöka prestanda för IP-adressmaskering för både IPv4- och IPv6-adresser. Tyvärr använder Virgin Media inte IPv6-adresser, så jag kunde inte testa om VPN.acs tjänst kunde maskera den adresstypen. Jag testade för IPv4-läckor som använder tjänsterna ipleak.net och doileak.net. Jag fick tillgång till dessa servrar medan jag hade en OpenVPN-anslutning till London via VPN.ac Coventry-servern. Tjänsten klarat alla tester.

Pris

12 månader

$ 4.80
per månad

6 månader

$ 6.00
per månad

3 månader

$ 8.00
per månad

1 månad

$ 9.00
per månad

VPN.ac har ett prenumerationspaket. Du kan köpa den under olika perioder, med en längre varaktighet som ger dig lägre priser. Månadsavgiften på en årlig prenumeration fungerar billigare än om du bara betalar för en månad. Men du måste betala för hela året service på framsidan.

Du får en sju dagars återbetalningsgaranti med alla dessa prenumerationsalternativ.

VPNac-prissättning

Alla dessa planer ger dig en ersättning på sex samtidiga anslutningar. Företaget erbjuder också en test på en vecka för $ 2. I den planen får du bara tre samtidiga anslutningar.

I alla fall får din VPN-prenumeration också åtkomst till VPN.acs SecureProxy-tjänst. VPN fungerar igenom och appen. SecureProxy implementeras som en webbläsarextension för Chrome, Firefox och Opera - inga versioner är tillgängliga för Microsoft Edge eller Internet Explorer. Denna översyn kommer att fokusera på förmågan hos företagets VPN-tjänst.

Förutom att acceptera kredit- och betalkort tillåter företaget kunder att betala med ett brett utbud av betalningssystem, inklusive PayPal, UnionPay, iDeal, WebMoney och Alipay. Om du vill ha anonymitet kan du betala med Bitcoin eller med presentkort. Du kan också betala via SEPA-banköverföring.

SecureProxy

En bonus för VPN.ac-tjänsten är en gratis SecureProxy-tjänst. Företaget driver proxyservrar i fler länder för sin krypterade proxytjänst än för sina VPN: er. SecureProxy använder HTTPS-protokollet för att tillhandahålla kryptering av anslutningsinnehåll och vidarebefordrar anslutningar via en medierande server. Dessa trick utförs för att lura de regionala begränsningarna för strömningstjänster. Teorin bakom detta system är att du inte behöver full integritet bara för att komma runt regionala begränsningar. Det faktum att din trafik vidarebefordras till en proxyserver innebär dock att alla förfrågningar till strömmande servrar kommer att presenteras på din räkning av proxy. Således verkar du vara i det obligatoriska landet för att få tillgång till videoinnehåll.

Proxy-servern vidarebefordrar svaret från streamingservern så att du kan se ditt valda show i din webbläsare.

Jag testade VPN.ac VPN-tjänsten med Netflix och BBC iPlayer. Jag testade också VPN.ac SecureProxy med dessa två mediasidor. Båda tjänsterna fick mig runt de regionala begränsningarna av Netflix och BBC iPlayer.

Enkel användning

Windows
Mac OS
Android
Linux
iOS
Windows-telefon

Huvudsidan på VPN.ac-webbplatsen har en världskarta som visar företagets VPN-serverplatser. Huvudmenyn finns på en menyfält på den andra raden på hemsidan. Ovanför detta ser du en rem med en serie genvägar till tjänster på platsen, inklusive åtkomst till klientområdet.

När du bläddrar ner hoppar huvudmenyn upp för att byta ut genvägsremmen och förblir synlig hela tiden. Längst ner på sidan finns ett snabblänksavsnitt. Klientområdet innehåller länkar för att ladda ner filer, guider och supportbiljettinformation.

Stöd

Gratis prov Nej
Pengar tillbaka garanti
24-timmars support
Live chat
Pengar tillbaka garantilängd 7

Du kan kontakta supportteamet genom att klicka på "Stöd" i klientområdet menyn och sedan välja "Öppen biljett" från rullgardinsmenyn. Alternativt kan du klicka på "Öppna ny biljett" på huvudskärmen för klientområdet.

Det finns en "Kontakta supporten" länk i appen. Detta öppnar en sida i din standardwebbläsare för att ge åtkomst till supportcentret. De "Skicka in en biljett" -knappen på den här skärmen är en annan väg fram till supportbiljettformuläret.

Så snart du trycker på knappen Skicka i supportformuläret får du ett automatiskt e-postmeddelande för att bekräfta mottagandet av din fråga. Du får också ett e-postmeddelande när en anställd svarar på din fråga. Du kan se den aktuella statusen för alla förfrågningar du gjort till supportteamet genom att välja biljetter från supportmenyn i klientområdet eller genom att bläddra ner till supportavsnittet på huvudskärmen för dina kontouppgifter.

Processen

Om du vill prova en test på en vecka på $ 2 måste du gå till FAQ-sidan och klicka på en länk i förklaringen om ett testkonto.

För att komma till registreringssidan för en vanlig prenumeration, bör du klicka på en av "Anmäl dig nu" knappar som visas med jämna mellanrum över hela webbplatsen eller går till prissidan. Klicka sedan på "Hämta den nu" under prenumerationsplanen som du vill köpa.

Registrerar dig

Du måste först skapa ett användarkonto med tjänsten innan du går igenom betalningsbearbetningssteget. Nedan kan du se anmälningssidan för en veckors rättegång. Företaget behöver bara en e-postadress och en plats från dig. Du måste ha en verifierbar adress för att rensa kraven för det betalningsföretag som du väljer senare. Men om du vill vara helt anonym kan du skapa ett webmailkonto för att hantera VPN och betala med Bitcoin eller med ett presentkort.

När du har slutfört registreringsprocessen får du tre e-postmeddelanden från VPN.ac. E-postmeddelandet med ämnet "VPN-aktivering" innehåller de inloggningsuppgifter som du behöver för att få VPN-klienten att fungera. E-postadressen som du angav på anmälningssidan är ditt användarnamn för klientområdet. Lösenordet som du skapade under skapandet av konton fungerar bara för klientområdet, inte VPN.

Tillbaka till platsen kommer slutförandet av din betalning att resultera i att en orderbekräftelsessida visas. Klicka på länken för klientområdet på den här sidan för att komma till instrumentpanelen. Nedladdningslänkar för VPN-programvaran finns i avsnittet för snabblänkar i klientområdet.

VPN.ac Windows VPN-klient

Du måste ange användarnamn och lösenord i VPN-klienten första gången du använder det. Se till att du lämnar "Spara lösenord" rutan markerad så att du inte behöver fortsätta att hänvisa tillbaka till välkomstmeddelandet varje gång du vill använda VPN.

Processen att använda VPN är mycket enkel. Du väljer en serverplats från en rullgardinslista och väljer VPN-protokollet som du vill använda. Du har då möjlighet att bestämma om du vill köra anslutningen över UDP eller TCP. Skillnaden mellan dessa två alternativ är att TCP skapar en session, medan UDP är en "anslutningslös" metodik. UDP föredras för interaktiva och strömmande applikationer.

När du har sorterat dina inställningar klickar du på knappen Anslut för att slå på VPN.

Appens avancerade flik innehåller en serie säkerhetsinställningar. De viktigaste av dessa är killbrytaren och Kina-flaggan. Kill-omkopplaren förhindrar program på din dator från att ansluta till internet om VPN inte är på. Detta är en viktig funktion om du befinner dig på en plats där upptäckten av dina internetaktiviteter kan ha rättsliga konsekvenser.

De "censurerat land" flaggan ger dig extra skydd mot upptäckt när du är i Kina eller ett annat repressivt land.

Om du minimerar appen fortsätter VPN att köras och kan nås via en ikon i systemfältet på skrivbordet, nere till höger på skärmen nära datumet. Du behöver inte ta tillbaka appen för att kontrollera VPN. Systemets kontroller är tillgängliga som popup-menyer från denna ikon.

Klicka på ikonen för att få kontrollmenyn för VPN.ac. Menyalternativet Anslutningar ger dig en fullständig lista över tillgängliga servrar. Din nuvarande live-anslutning visas med fet stil. Om du vill byta till en annan server klickar du bara på namnet på den nya platsen.

Andra plattformar

VPN.ac-appen är tillgänglig för Windows-, Mac OS X-, iOS- och Android-enheter. VPN.ac-webbplatsen innehåller instruktioner för att konfigurera tjänsten på routrar som kör DD-WRT, Tomato, pfSense och AsusWRT. VPN kan också installeras manuellt på Linux-datorer och Kodi-rutor.

Sekretess och säkerhet

Fördömnad (stealth)
Själv värd / Proxied DNS Ja
IPv4 läckeskydd
IPv6 läckageskydd
WebRTC läcksskydd
Kill Switch

Rumänien är en bra plats för VPN-tjänster och är hem för tre av de bästa - CyberGhost, ibVPN och VPN.ac. Landets högsta domstol kastade regeringens lagar om datalagring. Dessa lagar antogs under tvång av ett EU-direktiv. Resultatet är att Rumänien inte ställer krav på datalagring och avslöjande som andra EU-länder ställer.

De operativa kraven för en VPN kräver en kartläggning mellan en kunds IP-adress och den ersättningsadress som VPN-servern tilldelar den kunden för sessionen. Därför måste alla VPN: er föra register över en användares aktiviteter under en session. Den viktigaste punkten att leta efter när du väljer ett VPN är om företaget behåller den informationen i fil när sessionen kopplas bort. VPN.ac har inga aktivitetsloggar. Företaget behåller dock anslutningsloggar i syfte att övervaka skadliga aktiviteter.

Krypteringsprotokoll

IKEv2
OpenVPN
Andra protokoll proxy över HTTPS
PPTP
L2TP / IPsec
SSTP

Användare av den anpassade appen för Windows, Mac OS X och Android kan välja ett föredraget VPN-protokoll från gränssnittet. Detta ger ett val av OpenVPN, PPTP och L2TP med IPSec. Kunder som vill använda VPN på en iOS-enhet måste ladda ner en standard OpenVPN-klient som är tillgänglig gratis från webbplatsen för organisationen som kör OpenVPN-protokollet. IOS VPN.ac-appen har en implementering av IKEv2-protokollet.

I appen har du ett val av säkerhetsnivåer för OpenVPN-implementeringen. Vi rekommenderar att du väljer 256-bitars nyckelversion. Detta använder AES-krypteringssystemet Advanced Encryption Standard. Du kan välja att använda en kortare tangent. Det här är mindre säkert, men det kommer att minska batteriet mindre om du använder systemet på en smartphone.

RSA-krypteringen med en 4096-bitars nyckel erbjuder mycket stark kryptering, som bara de mest säkerhetsmedvetna VPN: erna erbjuder just nu. Detta är särskilt viktigt för dem som vill ha ett VPN i Kina, där myndigheterna ryktas att arbeta med att spricka kryptering av VPN-system för sessionen.

Slutgiltiga tankar

VPN.ac har förbättrat sin tjänst sedan starten och den fortsätter att bli bättre. Servernätverkets starka prestanda i Europa gör detta till en bra VPN för den kontinenten. Hastigheterna till USA var lite försämrade av VPN. Men om du bara vill ta sig runt de regionala begränsningarna för strömningstjänster i USA, kan webbläsarförlängningen SecureProxy få dig till din valda webbplats utan att bromsa upp anslutningarna.

Rumänien har tre stora VPN: er CyberGhost, ibVPN och VPN.ac. Även om jag skulle sätta denna VPN på tredje plats just nu, innebär de ständiga förbättringarna i VPN.acs tjänst att detta företag är på väg till nummer ett slot.

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me