VPNBook-granskning

VPNBook

VPNBook är en gratis VPN som är full av några stora överraskningar. Även om tjänsten inte har någon egen app och saknar ett stort antal serverplatser, är den mycket bra på att komma in i videostreamningstjänster. Så om du bara vill att en VPN ska komma in i Netflix USA kan det mycket väl vara det för dig!

ProPrivacy.com Göra
6 av 10

Sammanfattning

Företaget är baserat i Schweiz med sin kundtjänstavdelning i Zürich. Schweiz är en bra plats för ett VPN eftersom det är lagligt att ladda ner upphovsrättsskyddat material där utan att betala så länge det bara är för personlig visning. Som sagt har tjänsten begränsningar för nedladdning av P2P.

FÖRDELAR

 • Gratis (reklamstödd) tjänst
 • Tredjeparts OpenVPN-app för Windows, OS X, iOS, Android och Linux
 • Alternativ att använda UPD eller TCP
 • Förbättrad integritet
 • Bra hastigheter

NACKDELAR

 • Litet servernätverk
 • Anslutningsloggar hålls under en vecka

Funktioner

Funktionerna i företagets paket är:

 • Servrar i fyra länder
 • Helt gratis
 • Inga aktivitetsloggar
 • P2P tillåtet på två servrar
 • Inga dataflödesgränser
 • Flerspråkigt gränssnitt

Ett stort problem för briter utomlands är att VPN inte har några servrar i Storbritannien. Servrarna som finns tillgängliga finns i Manassas i Virginia, Montreal i Kanada, Frankfurt i Tyskland och Bukarest i Rumänien.

Företaget använder inte sin egen app, men förlitar sig på att användare laddar ner OpenVPN GUI. Detta är en gratis programvara som tillhandahålls av organisationen som administrerar OpenVPN-standarden. Ett problem med detta gränssnitt är att det kräver att du anger ett användarnamn och lösenord varje gång du ansluter till en server.

säkerhet

VPNBook erbjuder PPTP för manuell installation och OpenVPN via OpenVPN GUI-gränssnittet. OpenVPN-implementeringen använder AES-kryptering med en 128-bitars nyckel. De flesta VPN använder en 256-bitars nyckel för sin AES-kryptering. De som förespråkar 128-bitars nycklar förklarar att krypteringen aldrig har knäckts med en 128-bitars nyckel. Som sådan är det lite meningsfullt att skapa massor av extra arbete när denna kryptering ger tillräckligt skydd.

AES är ett symmetriskt nyckelsystem. Detta innebär att samma nyckel används för att kryptera och dekryptera meddelanden. Det betyder att båda sidor av anslutningen måste ha samma nyckel. I OpenVPN-implementationer är det standard att använda RSA-kryptering för att skydda distributionen av dessa nycklar.

De flesta VPN använder en 2048-bitars nyckel för sin RSA-kryptering och de bästa VPN-företagen i världen har börjat använda en 4096-bitars nyckel. Så VPNBook är lite bakom förpackningen i detta avseende.

Även om det inte är särskilt dåligt att VPNBook förlitar sig på det gratis OpenVPN GUI-programmet för sitt gränssnitt, betyder bristen på en anpassad app att företaget inte kunde bygga in extra säkerhetsåtgärder som är vanliga bland VPN-tjänster. Den viktigaste säkerhetsfunktionen som bör läggas till gränssnittet är en kill switch för att förhindra att appar får åtkomst till internet utan att VPN är aktivt på linjen. En annan användbar säkerhetsåtgärd som andra VPN inkluderar är automatiskt WiFi-skydd, vilket VPNBook inte har.

Har VPNBook loggar?

Företaget uppger att det inte behåller aktivitetsloggar. Tyvärr behåller det anslutningsloggar, som inkluderar en IP-adress och tidsstämplar. Denna information är allt som upphovsrättsadvokater behöver för att spåra din aktivitet till din dörr. Företaget förvarar anslutningsloggarna i en vecka och trots deras ärade avsikter skulle de behöva lämna dessa poster om de fick ett domstolsbeslut.

Anonyma har anklagat VPNBook för att vara en honeypot som inrättats av de amerikanska myndigheterna för att fälla överträdare. Detta beror på att register över anslutningar via VPNBook dök upp i rättegången mot ett antal av organisationens medlemmar. Det kan emellertid bara vara olycka att myndigheterna lyckades komma in i en domstolsorder för poster under veckan som VPNBook behåller sina anslutningsloggar.

Hastighet

Hastighetstesterna för VPNBook-tjänsten utfördes under användning av företagets OpenVPN-implementering, med UDP över port 53. I båda fallen utfördes fem testkörningar med testmy.net från en plats i Karibien. Anslutningar till USA gjordes till en server i Miami och de tyska testerna gick till en server i Frankfurt.

Jag använde IPLocation.net för att testa den faktiska platsen för VPNBook-servrarna som jag fick åtkomst till. US1-servern var inte tillgänglig, och tester på anslutningar till USA kördes utan VPN och sedan genom anslutningar till VPNBook US2 och Canada-servrarna. Transatlantiska test kördes via VPNBook-servern i Frankfurt-am-Main.

Graferna visar högsta, lägsta och genomsnittliga hastigheter för varje server och plats. Se vår förklaring till full hastighetstest för mer information.

När du använder ett VPN för att komma in i utländska videostreamningstjänster måste du vara säker på att VPN inte bromsar anslutningen så mycket att det är för långsamt att titta på strömmande video bekvämt. Du behöver cirka 2 Mbps för att se SD-video och 3 Mbps för HD-video.

Som du kan se från resultaten dämpade den amerikanska servern anslutningen till under de nödvändiga hastigheterna för att strömma video. Men jag kunde se videor från amerikanska webbplatser - de tog bara lång tid att ladda. De lokala internethastigheterna var inte särskilt snabba, och så om du befinner dig på en plats med något bättre underliggande internet, skulle försämringen av VPNBook inte göra det omöjligt att titta på strömmande video från USA.

Nedladdningshastigheterna via den kanadensiska servern var mycket bättre och skulle göra det möjligt att titta på SD-video över internet. Uppladdningshastigheterna på samma anslutning var dock oförklarligt långsamma. Jag kopplade bort och kopplade igen flera gånger och testade hastigheten på den oskyddade linjen igen varje gång för att se till att denna prestanda inte berodde på fel med den underliggande internettjänsten. Dessa långsamma uppladdningshastigheter inträffade dock varje gång jag var ansluten till VPNBook Canadian server och inte på den oskyddade linjen.

Fler tester utfördes med ipleak.net medan jag var ansluten till VPNBook-servern US2, för att kontrollera DNS-läckor och WebRTC-felet. Den här sajten rapporterade min plats som Manassas, Virginia och alla DNS-servrar som testplatsen registrerade var i USA. Så VPNBook döljer framgångsrikt min identitet.

Medan jag fortfarande var ansluten till US2-servern, kom jag in på testsidan doileak.net som också upptäckte min plats som i USA. Denna testsida kunde inte hitta några WebRTC-inkonsekvenser eller DNS-läckor.

Min internetleverantör använder inte IPv6-adresser och därför kunde jag inte testa för IPv6-läckor.

Slutsats

VPNBook är inte perfekt, men dess förmåga att komma in i Netflix USA är en anmärkningsvärd prestation som sätter denna tjänst framför många mycket dyra VPN: er.

Det skulle vara trevligt om företaget skulle kunna utforma sin egen app och inkludera en kill switch och automatiskt WiFi-skydd. Det vore också trevligt om de kunde göra en UK-server tillgänglig. Starkare kryptering för både RSA och AES skulle vara en bra idé om företaget vill locka användare från Kina och Mellanöstern.

Företaget är mycket öppet när det gäller att behålla anslutningsloggar i en vecka. Det skulle vara bra om de kunde hitta ett sätt att övervaka sina system utan att behöva behålla dessa loggar. Det är också bra att företaget klargör på webbplatsen vilka servrar som kan användas för P2P-nedladdning och vilka inte.

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me