VPNGate granskning

VPNGate

ProPrivacy.com Göra
6 av 10

Sammanfattning

VPNGate är ett volontärstyrt VPN-nätverk. Det designades för att undersöka ”ett bra distribuerat VPN-system” och är ett sidoprojekt av SoftEther VPN. Detta är gratis och öppen källkodsprogram för flera protokoll, utvecklad av University of Tsukuba i Japan. VPN Gate-användare kan ansluta med SoftEther VPN-protokollet eller med mer konventionella VPN-protokoll.

Funktioner

Användare kan fritt ansluta till någon av tusentals servrar som drivs av frivilliga runt om i världen. När jag skriver detta finns det 9111 registrerade offentliga VPN-relä-servrar, varav 96 är online. Detta antal kommer att variera något från dag till dag, men det kommer alltid att finnas många av dem att välja mellan.

serverlista

Servrar finns ganska mycket överallt! En fullständig och aktuell serverlista är alltid tillgänglig.

SoftEther-serverprogramvaran som används av VPN Gate VPN-reläserver kan acceptera anslutningar med SoftEther VPN-protokollet (se nedan), OpenVPN, L2TP / IPsec, SSTP och mer.

I praktiken är SoftEther och OpenVPN de bäst stödda VPN-protokollen.

SoftEther

SoftEther är en gratis och öppen källkods alternativ VPN-plattform. SoftEther VPN-protokollet kallas också SSL-VPN. Detta beror på att det är baserat på HTTPS och därför använder SSL / TLS-kryptering och TCP-port 443.

Detta gör SoftEther VPN-trafik helt och hållet oskiljbar från vanlig säker HTTPS-trafik. Därför är det mycket svårt för brandväggar att blockera. SoftEther SSL-VPN-protokollet är därför bra för att övervinna olika former av VPN-block.

SoftEther

Förutom att använda sitt eget VPN-protokoll, kan SoftEther VPN Server-programvara anslutas till att använda en mängd andra VPN-protokoll.

SoftEther VPN är tillgängligt för Windows, Linux, Mac, FreeBSD och Solaris. Andra enheter kan ansluta till SoftEther VPN-servrar med hjälp av ett annat protokoll som stöds. Detta inkluderar Android, iOS och andra enheter.

Dess utvecklare hävdar att SoftEther är snabbare än OpenVPN.

Hastighet och prestanda

Varje VPN Gate-server drivs privat av en volontär, vilket innebär att du inte kan förvänta dig någon konsistens i prestanda mellan servrarna. Och detta är redan innan du tar hänsyn till faktorer som geografiskt avstånd från dig.

Dessa resultat bör därför ses enbart som en grov indikation på vilka typer av hastigheter du kan förvänta dig när du använder VPN Gate. Servrar valdes mer eller mindre slumpmässigt, baserat på plats och annonserade resultatmätningar.

Observera att jag inte kunde ansluta till ungefär hälften av alla servrar jag försökte ansluta till. Servrarna jag testade var:

  • Japan (Linjehastighet 207,7 Mbps, Ping 21,21)
  • USA (Linjehastighet 32,7, Mbps Ping 11,11)
  • Storbritannien (Linjehastighet 16,1, Mbps Ping -, -)

NedladdningshastigheterÖverföringshastigheter

Graferna visar de högsta, lägsta och medelhastigheterna för varje server och plats. Se vår förklaring till full hastighetstest för mer information.

Dessa resultat kommer troligen inte att hålla några kommersiella VPN-leverantörer vakna på natten! I mina tester var faktiskt alla VPN Gate-servrar betydligt långsammare än att använda Tor Network. Nedladdningshastigheterna var ofta nere på bara några Kbps!

Det bör dock noteras att de snabbaste servrarna finns i Östasien. Så om du är geografiskt närmare platser som Japan och Sydkorea, kan prestandan bli mycket bättre.

IP-läckagetester

Jag upptäckte inga IPv4 DNS-läckor eller WebRTC-läckor när jag använde SoftEther VPN. Observera att min ISP (Virgin Media UK) inte stöder IPv6, så jag kan inte testa för IPv6-läckor.

Om du ansluter via OpenVPN kan du välja att ladda ner .ovpn-filer som anger en lämplig DNS-server för att förhindra DNS-läckage.

USA: s Netflix blockerade inte mig när jag använde den amerikanska servern jag testade, även om anslutningshastigheten var så dålig att videouppspelning var omöjlig i praktiken. Om du kan hitta en amerikansk server som är tillräckligt snabb för att strömma videoinnehåll, kommer du förmodligen att kunna göra det med VPN Gate.

Pris

1 månad

$ 0.00
per månad

"VPN Gate kommer ALDRIG att vara en betalande tjänst i framtiden."

Liksom Tor Network drivs alla VPN Gate-servrar av frivilliga. Detta innebär att VPN Gate är helt gratis att använda.

”Den japanska telekommunikationslagen kräver dessutom att alla” betalande nätverkstjänster ”ska registreras hos regeringen och att följa beställningen från inrikes- och kommunikationsministeren. Så om VPN Gate blir en betalningstjänst störs vi av den japanska regeringen. För att undvika det vill vi inte vara en betalande tjänst. Faktorn att VPN Gate består av många frivilliga världen över bör göra situationen svårare att bli en betalande tjänst. ”

Så "gratis" betyder verkligen gratis! Detta är allas favoritpris. Jippie!

Enkel användning

Registrerar dig

Ingen registrering eller personlig information krävs. Tillgängliga servrar listas på sidan VPN Servers List. Varje server innehåller en guide och alla relevanta konfigurationsfiler som krävs för att ansluta till den via något av de protokoll som den stöder.

Serverstatistik

Serverlistan visar en sammanfattning av statistik, t.ex. genomgångsserver-pingtid, för att hjälpa dig att välja en server som passar dig.

Windows SoftEther VPN-klient

Det enklaste sättet att använda VPN Gate är att ladda ner och installera en speciell version av SoftEther VPN-klienten. Detta har "VPN Gate Client Plug-in" förkonfigurerade. Detta gör att du kan ansluta till VPN Gate-servrar med hjälp av SoftEther VPN-protokollet.

Kundansvarig

När du väl har installerat väljer du bara "VPN Gate Public VPN Relay Servers" ...

Offentliga VPN-relä-servrar

Och du får en lista över servrar! Olika statistik finns tillgängliga, och servrar kan sorteras beroende på dina prioriteringar.

Anslutningsstatus

När du väl har bestämt dig, dubbelklickar du bara på en serverpost för att ansluta till den

Senaste servrar

När du kör kan många av SoftEther VPNs nyckelfunktioner nås genom att högerklicka på dess meddelandeikon

Ett problem jag märkte är att när jag kopplade bort från en VPN-server, återgick inte mina DNS-inställningar sina tidigare standardvärden. Jag behövde därför återställ dem manuellt varje gång för att få tillgång till internet.

Hemsidan

VPN Gate är ett sidoprojekt SoftEther VPN, utvecklat av University of Tsukuba i Japan. Det är därför inte förvånande att webbplatsen (och relaterad SoftEther VPN-webbplats) är fylld full av användbar teknisk information. Trots allt är killarna vid Tsukuba University mycket angelägna om att visa upp sin teknik!

Informationen är välorganiserad och nyckelbegrepp förklaras väl. Infografik och skärmdumpar används generöst för att illustrera framställda poäng.

Även om de engelska som används ibland vacklar lite, hade jag aldrig problem att förstå vad som sägs.

Stöd

VPN Gate är inte en kommersiell tjänst. Så det finns inget supportteam som kan hjälpa dig om du stöter på problem. Det finns dock ett VPN Gate User Forum där du kan posta frågor.

Det här är ganska aktivt, och de mest förnuftiga (icke-spam) frågor verkar få svar. Kom ihåg dock att all hjälp är frivillig från forummedlemmarna.

Sekretess och säkerhet

Integritet

Det viktigaste att förstå om VPN Gate är att det drivs av frivilliga. Detta innebär att vem som helst kan frivilligt driva en VPN Gate-server. Och alla volontärer kan därför spionera på din internetaktivitet (såvida den inte är dold av HTTPS).

På sidan med VPN-serverslista anges varje post tydligt vilken server loggningspolicy.

Loggningspolicy

I praktiken är detta vanligtvis i två veckor. Det finns inget sätt att garantera att denna loggningspolicy följs, och det är fullt möjligt att vissa servrar fungerar som honungar.

Utöver detta håller University of Tsukuba, som en del av sin politik mot missbruk, anslutningsloggar (inte användarloggar) i "tre eller fler månader." Dessa loggar inkluderar:

  • Datum och tid
  • ID, IP-adress och värdnamn för destinationens VPN-server
  • Typ av åtgärd (anslut eller koppla från)
  • Rå IP-adress och värdnamn för käll-VPN-klientdatorn
  • Typ av VPN-protokoll (SSL-VPN, L2TP, OpenVPN eller SSTP)
  • VPN-klientprogramvarunamn, version och ID (om tillgängligt)
  • Antal paket och byte under en VPN-anslutning och felsökningsinformation för kommunikationsfel

Denna information överförs automatiskt till universitetets loggningsserver av varje VPN Gate-server.

”Att analysera VPN-anslutningslogg är bra för att undersöka honoms globala IP-adress. Vi kommer att avslöja VPN-anslutningsloggarna till en polis, en åklagare, en advokat eller en domstol som är behörig enligt gällande lagar. ”

VPN Gate är därför inte lämpligt för dem som vill ha integritet (än mindre "anonymitet!). Om du vill ha sekretess, använd en bra kommersiell VPN-tjänst utan loggar eller Tor istället. För att få total integritet rekommenderar vi att du använder en Tor VPN-tjänst. I rättvisans rättigheter är integriteten inte vad VPN Gate är till för. Det bör istället ses som ett antisensur och ett anti-offentligt WiFi-hackingverktyg.

Teknisk säkerhet

SoftEtherVPN accepterar en mängd olika krypteringsalternativ.

Krypteringsmetoder

Varje VPN Gate-serveroperatör kan välja vilka krypteringsalternativ som ska användas på sin server.

Krypteringsväljare

Upp till en 256-bitars AES-kodning med RSA 4096-bitars nyckelskryptering stöds SHA-1 HMAC-hashverifiering med Perfect Forward Secrecy (olika Diffie Hellman-grupper).

Det är dock svårt att säga vilken kryptering varje server använder i praktiken. För vad det är värt laddade jag ned och inspekterade ett antal OpenVPN-konfigurationsfiler från slumpmässiga VPN Gate-servrar. I alla fall användes AES-128 med SHA-1 HMAC-hashverifiering.

I teorin kan VPN Gate-servrar då använda mycket stark kryptering. I praktiken är det dock säkrast att anta att de inte gör det. Med tanke på att VPN Gate inte riktigt handlar om sekretess, är det i alla fall troligtvis inte ett stort problem för de flesta användare.

speglar

En av de bästa användningarna av VPN Gate är som ett anticensurverktyg. Eftersom vissa regeringars brandväggar (som de i Kina, Nordkorea, Iran och Syrien) blockerar åtkomst till VPN Gate-webbplatsen, kan ett antal spegelplatser finns tillgängliga (se också här).

Kina blockerar särskilt regelbundet IP-adresserna för kända VPN Gate-servrar. Tydligen alla server som har varit online i mer än några timmar eller så kommer troligen att blockeras. Användare i Kina rekommenderas därför att Bli Medlem för dagliga e-postmeddelanden som innehåller spegel-URL-listan (med hjälp av en internationell e-posttjänst).

Spegelservrar

torrenta

Huruvida nedladdning av P2P-torrent är tillåtet verkar vara något av ett grått område (bedöma utifrån webbplatsens forum). Systemet tillåter det, men teknikkyndiga nodoperatörer kan blockera det med hjälp av programvara från tredje part.

Att spåra med att använda servrar där P2P-nedladdning är olagligt kan få operatörerna i problem och verkar därför mycket oförskämd. Och operatörerna skulle sannolikt vidarebefordra kränkande IP-adresser till upphovsrättsinspektionsorgan om de får DMCA eller liknande meddelanden. Det kan dock vara bra att ladda ner med servrar i länder där det är lagligt.

Slutgiltiga tankar

Som ett gratis, volontärskött, anticensurverktyg är VPN Gate svårt att slå. Så respekt för VPN Gate-utvecklarna vid University of Tsukuba och alla VPN Gate-servernes frivilliga. Tyvärr fann jag i praktiken VPN Gate alldeles för långsamt för att jag någonsin skulle vara värd att använda.

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me