VPNhub-granskning

VPNhub

 • Prissättning

  Från $ 6.99
  / månad

 • Tillgänglig på:


  • Windows

  • Mac OS

  • iOS

  • Android
 • unblocks:


  • Netflix

Även om det nu verkar angeläget om att bagatellisera anslutningen är VPNhub hjärnan för porrmegas webbplats PornHub. När du tänker på det är det mycket meningsfullt, så att du börjar undra varför det inte har hänt tidigare.

ProPrivacy.com Göra
6 av 10

Sammanfattning

Resultatet är en förvånansvärt användbar gratis VPN-app, även om premiumtjänsten inte motiverar sin höga prislapp.

Snabbstatistik

 • Jurisdiktion
  USA
 • ProPrivacy.com SpeedTest (medelvärde)
  42,0 Mbps
 • Samtidiga anslutningar
  3
 • Länder
  49

Funktioner

Det är rättvist att säga att VPNhub-funktionslistan är ganska kort ...

 • Inga loggar VPN
 • 78 server ovationer i 49 län
 • 3 samtidiga anslutningar
 • Appar för iOS, Android, Windows, macOS och Android TV
 • Garanti kanarie
 • GDPR-kompatibel
 • Dödsbrytare (Windows & android)
 • Spännande är tillåtet

De flesta servrar finns över hela världen, inklusive på mer ovanliga platser som Latinamerika, Israel och Sydafrika.

VPNhub använder IPVanish-servernätverket. Detta använder 100% bara metallservrar, men hur det fungerar med VPNbub-trafik har vi ingen aning om.

Hastighet och prestanda

VPNhub svarade inte på förfrågningar om att inkludera sin tjänst i vårt nya hastighetstestsystem, så vi tvingades falla tillbaka på våra äldre tester. Dessa hävstångsresultat speedtest.net och utförs från Storbritannien med hjälp av testservrar så nära VPN-serverplatsen som möjligt. Genomsnittlig latens (ping) -resultat visas inom parentes.

Vi valde att testa premiumtjänsten primärt med hjälp av OpenVPN, eftersom det här gör att vi kan jämföra hastigheter liknande för olika tjänster. Vi inkluderade emellertid också ett IKEv2-test för att få en uppfattning om hur detta med detta protokollmässor mot OpenVPN.

VPN-nav Nedladdningshastighetstest

VPNhub-uppladdningshastighetstest

Speedtest.net identifierade alla servrar som testades tillhöra Highwinds / IPVanish-servernätverket, så det är en liten överraskning att resultaten är anständiga. De är dock inte lika bra som IPVanish själv. Vi är också lite förvånade över dåliga lokala IKEv2-resultat.

Vi körde också några snabbtestar med mobilappen app speedtest.net för att få en ungefärlig uppfattning om hur gratistjänstmässorna. Vi testade gratistjänsten med både datainsamling (ID-spårning) på och av.

VPNbhub-hastighetstest

Med tanke på att inga VPN-test var till en brittisk server och VPN-tester till en transatlantisk amerikansk server är dessa resultat inte alls dåliga. De är verkligen bättre än de lokala IKV2-resultaten när du använder premiumtjänsten.

Vi är glada över att se inga IP-läckor på någon plattform, inklusive WebRTC-läckor. Observera att vi testade för IPv6- och WebRTC IPv6-läckor på båda stationära plattformar, men av tekniska skäl kan endast testa mobila enheter med en IPv4-anslutning för närvarande.

Avblockerar VPNhub Netflix?

Till och med gratis VPN-appen lyckades strömma hela USA: s Netflix-katalog. Vilket är fantastiskt. VPNhub blockerar dock inte BBC iPlayer. Men det gör att du kan ta bort blockeringen av Youtube-videor som är begränsade i din region.

Prissättning och planer

1 år

Spara 50%

$ 6.99
per månad

VPNhub erbjuder både gratis- och premiumplaner, men gratisplanen är endast tillgänglig för mobilanvändare (iOS och Android).

Detta stöds av annonser och begränsar användare till bara en server. Denna server är nominellt i New York, men våra tester hittade den i Texas. Eftersom alla gratisanvändare har tillgång till just den här servern kommer lastproblem oundvikligen att begränsa deras hastighetsprestanda.

Premium-användare ser inga annonser, men får tillgång till hela servern som serveras av VPNhub och kan kontakta VPNhubs support dygnet runt. Windows- och macOS-skrivbordsapparna kan bara användas Premium-medlemmar, så för att njuta av den kostnadsfria provperioden måste du registrera dig via en mobilapp.

VPNhub-prisplaner

Det är åtminstone teorin. I praktiken har vi inte hittat några annonser när vi använde gratistjänsten, medan 24/7 support för premiumanvändare tycks vara obefintligt.

Nya mobilanvändare erbjuds en 7-dagars kostnadsfri testversion av VPNhub Premium, som kommer att börja laddas automatiskt via ett köp i appen efter att testperioden är slut om den inte avbryts. Du kan också registrera dig till Premium-planen via webbplatsen. Betalningar som gjorts via webbplatsen behandlas av Probiller.

Det måste sägas, med tanke på den mycket kala benen hos denna tjänst, att prissättningen för VPNhub Premium är mycket hög.

Enkel användning

Anpassade appar är tillgängliga för Windows, macOS, Android och iOS (Universal). Inget manuellt installationsstöd för andra plattformar är tillgängligt.

VPNhub för Windows

Windows-klienten använder antingen OpenVPN- eller IKEv2 VPN-protokollen. Det är känt att OpenVPN är mycket säker. IKEv2 tros också vara mycket säker och är ofta snabbare än OpenVPN, även om detta inte verkar vara fallet här.

hur VPNhub-klienten ser ut

Vi är glada att notera att appen har en kill switch som säkerställer att din anslutning ständigt är krypterad, även om detta slutade fungera när vi simulerade en programvarukrasch genom att tvinga stänga OpenVPN daemon-processen.

VPNhub-krypteringsprotokoll

Appen erbjuder OpenVPN Scramble (XOR-obfuscation) som ett sätt att kringgå VPN-block, vilket är trevligt.

VPNhub för Android och iOS

Deras VPN för Android och iOS ser nästan identiska ut. IOS VPN-appen använder IKEv2, medan Android-appen använder OpenVPN. Android-appen har nu också en kill switch, som är cool.

VPNhub Android-app

Ett intressant skämt för båda apparna är att du kan välja att stänga av spårning av annonsörs-ID som utförs av VPNhub och dess dotterbolag för att hålla sig med BNP-kompatibel. Vi antar att detta endast gäller gratistjänsten, eftersom premiumtjänsten är tänkt att vara 100% annonsfri.

VPNhub sekretessinställningar

Vi får veta att detta ökar antalet visade annonser och saktar ner internetanslutningshastigheterna, men som våra tester ovan visar är denna avmattning minimal om den alls finns.

Som tar oss till annonserna. På över en och en halv dag av att testa gratistjänsten med ID-spårning stängde vi inte en enda annons. Vi kan inte säga om detta är en typisk upplevelse, så gå siffra. Det är fortfarande (mycket) möjligt att annonsörer spårar ditt beteende även om du inte ser några faktiska annonser.

Andra plattformar

MacOS-appen är endast IKEv2, med möjlighet att välja mellan AES-256 och AES-128 datakryptering. Det har egentligen inga andra alternativ men visar användbart laddnings- och pingtider för alla servrar för att göra det lättare för dig att välja en snabb server.

Appen konfigurerade macOS 'inbyggda VPN-klient. Den här funktionen har inte någon kill-switch, men återställer en anslutning till VPN mycket snabbt när en anslutning tappas.

VPNhub-stöd

Utöver en kort FAQ på webbplatsen, är teknisk support endast tillgänglig via e-post. Premium-support marknadsförs som dygnet runt, men under vår kostnadsfria testversion av VPNhubs Premium-tjänst fann vi att detta är ynkligt.

Efter en två dagars försening fick vi ett e-postmeddelande där våra frågor hade vidarebefordrats till produktgruppen, men tre dagar efter det hade vi fortfarande inte fått något ytterligare svar.

Uppdatering mars 2020: VPNhub har lagt till telefonsupport för premiumanvändare med lokala nummer i cirka 24 länder, plus avgiftsfritt support över hela världen via Skype. Detta verkar dock bara gälla för support över faktureringsproblem, inte tekniska problem. Vi informeras också om att VPNhub arbetar med att förbättra sin kundtjänst i allmänhet, även om vi inte har testat detta.

Sekretess och säkerhet

Jurisdiktion

PornHub är ett Candian-företag, men det samarbetade med AppAtomic för att utveckla VPNhub. VPNhubs sekretesspolicy och användarvillkor gör det klart att användningen av tjänsten omfattas av AppAtomics juridiska villkor, som omfattas av USA: s (Kaliforniens) lag (trots att AppAtomic själv är baserat på Cypern).

Kanada har inga obligatoriska logglagar, men det är en Five Eyes global övervakningspartner. Det har också nyligen antagit ett antal lagar som utökar sin internetövervakningskapacitet på ett antal viktiga sätt.

AppAtomic är ett Cypernbaserat företag, men VPNhubs integritetspolicy och användarvillkor gör det klart att användningen av tjänsten omfattas av AppAtomics juridiska villkor, som faller under amerikansk lag:

" Genom att använda eller besöka tjänsten, samtycker du till att lagarna i delstaten Kalifornien, USA, utan hänsyn till principer om lagkonflikt och oavsett din plats, kommer att styra dessa villkor och alla tvister av något slag som kan uppstå mellan dig och Appatomic."

Det bör också nämnas att VPNHub utnyttjar Highwinds eller IPVanish nätverk av servrar, som nu ägs av USA-baserade StackPath. Förhållandet mellan VPNhub och StackPath är inte helt klart, men vi antar att VPNhub hyr åtkomst till sitt servernätverk från StackPath.

loggar

”När du ansluter till VPNhub VPN samlar vi in ​​din IP-adress (Internet Protocol), som vi pseudonymiserar, krypterar den omedelbart och lagrar den bara under din VPN-session. Din IP-adress raderas efter att du har kopplat bort från VPN utan att lagra eller logga in den. Vi kopplar inte din IP-adress till dina onlineaktiviteter och vi lagrar eller loggar inte din IP-adress med dina onlineaktiviteter. "

Viss "icke-personligt identifierbar aggregerad information" registreras också. Även om det inte är så strängt att ta bort alla loggar som vissa VPN-företag, det faktum att alla viktiga loggar tas bort i slutet av en session innebär att vi är bekväma att klassificera VPNhub som en ingen loggar VPN.

Tänk dock på att mobilapparna ger en hel del personlig information till Google / Apple, AppAtomic och (för gratis användare) AppAtomics reklampartners (även om det kan mildras mot något genom att inaktivera ditt annonsörs-ID i mobilappen inställningar).

Krypteringsprotokoll

Många av VPNhubs appar använder IKEv2 VPN-protokollet med antingen AES-256 eller AES-128-kryptering för att säkra data. Windows-appen låter dig också välja OpenVPN istället, och Android-appen använder OpenVPN. OpenVPN-inställningarna som används av VPNhub är enligt följande:

Datakanal: en AES-128-CBC eller AES-256-CBC (standard) chiffer med HMAC SHA256 hash-autentisering.

Kontrollkanal: en AES-256-CBC-kodning med RSA-2048-handskakning. SHA används för hashverifiering, även om nyckellängden är ospecificerad. Perfekt sekretess framåt tillhandahålls av ett DH-2048 Diffie-Hellman-nyckelutbyte.

Detta är en säker installation.

Andra saker

VPNhub utfärdar en teckningsoption som är avsedd att försäkra användare om att det inte har äventyrats av myndigheterna. Det har sagt att vi saknar tro på idén, men är glada att notera att VPHhubs kanarie åtminstone verkar vara väl underhållen och uppdaterad dagligen.

PornHub ägs av MindGeek. Under 2012 hackades dotterbolagssidor till YouPorn och Digital Playground, vilket avslöjade detaljerna för användare över1,1 miljoner. Under 2016 offentliggjordes 800 000 Brazzers forummedlemuppgifter, medan PornHub 2017 värdade en ovillkorlig kampanj som utsatte sina användare för skadlig program och bedrägeri..

Det verkar dock som om PornHub har väldigt lite alls med den dagliga driften av VPNHub. Som hanteras av AppAtomic.

Slutgiltiga tankar

Det finns inget mycket fel med det (annat än icke-existerande support), men VPNhub Premium är bara för nakna ben för att motivera sin höga prislapp. Enkelt uttryckt finns det mycket bättre tjänster där ute som kostar betydligt mindre.

VPNhub Free är å andra sidan ett mycket mer övertygande förslag. Även om du är begränsad till en enda amerikansk plats, är anslutningen till den mer än snabb nog för de flesta användningar. Inklusive strömmande innehåll från PornHub!

Med inga datagränser, inga loggar som äventyrar din integritet och inga IP-läckor på någon plattform är VPNhub en fantastisk gratis VPN-app. Det faktum att det fungerar med amerikanska Netflix är en fantastisk bonus.

Med Storbritannien på väg att införa porrfilter om inte brittiska medborgare kan bevisa att de är över 18 år genom att köpa en "porrpass" (med åtföljande sekretessproblem) verkar det lite konstigt att VPNHub verkar angelägen om att distansera sig från PornHub.

När allt kommer omkring är VPN-appen en idealisk lösning för briter som vill undvika filtren utan att berätta för regeringen vem de är (eller som vill undvika ett besvärligt samtal med sin lokala tidning!).

Det nämns inget om anslutningen med PornHub på VPNhub-webbplatsen och ingen marknadsföring av VPNhub på PornHub-webbplatsen. Detta kan dock förklaras av att PornHubs ägare, MindGeek, också äger ledande åldersverifieringsföretag ("porrpass"), AgeID.

Det är värt att notera att alla VPN-tjänster med servrar utanför Storbritannien kommer att vara lika effektiva att undvika Storbritanniens porrfilter.

Uppdatering april 2020: Denna översyn tar inte hänsyn till det nya telefonstödet för faktureringsfrågor eller VPNhubs påstående att ha totalt förbättrat stöd.

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me