Yojimbo granskning

Yojimbo


Yojimbo 4 fakturerar sig själv som en personlig informationshanterare, snarare än som en låg lösenordshanterare. Det fungerar som ett lösenordshanterare, men det är utformat för att lagra och hantera alla typer av annan information också.

ProPrivacy.com Göra
5 av 10

Sammanfattning

Yojimbo är en produkt som riktar sig riktigt mot Apple-fans. Den är designad från grunden för att vara en macOS-app, även om en följeslagare iPad (men inte iPhone) -app också finns tillgänglig. Användare av andra plattformar behöver inte ansöka. I denna Yojimbo-granskning tar vi en djupgående titt på olika aspekter av den här lösenordshanteraren.

Prissättning

Licensprocessen för Yojimbo 4 visas nedan.

yojimbo prissättning

Uppgraderingskostnaden är för ägare av den tidigare versionen av Yojimbo att uppgradera till Yojimbo 4. Priset är detsamma för individ-, familj- eller utbildningslicenser (som inte längre finns tillgängliga).

En 30-dagars gratis demo är tillgänglig som inte kräver någon personlig information alls. Detta är fullständigt presenterat och fullt funktionellt, förutom att synkronisering av data över flera Mac-datorer inte stöds.

IPad-appen kostar $ 2,99 i App Store. Synkronisering mellan Mac-datorer kräver en $ 2,99 / månad prenumerationsavgift, med den första månaden gratis.

Betalning sker via kort, PayPal eller Amazon Pay.

Funktioner

  • Dra och släpp nästan vad som helst för att spara en organisation
  • Kraftfulla taggningsfunktioner för enkel sökning och organisering
  • Kryptering på klientsidan
  • Synkronisera över Mac-datorer (kräver prenumeration)
  • iPad-app (ytterligare köp)
  • Applescript-stöd

Applescript-stöd

Många av Yojimbos begränsningar, som beskrivs i denna översyn, kan övervinnas genom dess stöd för Applescripts, av vilka det finns många användargenererade exempel på internet. Skript finns till exempel för att skicka alla e-postmeddelanden från Mail till Yojimbo och för att synkronisera Yojimbo med Dropbox.

Sekretess och säkerhet

Jurisdiktion

Yojimbo är utvecklad av Bare Bones, ett USA-baserat företag. Efter Ed Snowdens massaspionande avslöjanden kan USA inte betraktas som en bra jurisdiktion för ett teknikföretag som ska baseras när det gäller integritet

Detta borde dock inte göra något eftersom Yojimbo är fristående programvara, inte en tjänst. Bare Bones ska inte ha tillgång till dina data. Den enda anmärkningen om varning är att Yojimbo är programvara med stängd källa, så det finns inget sätt att veta med säkerhet vad den gör.

Mer angående är Wasabi World Wide Heavy Industries. Yojimbo använder tredje part Wasabi Sync-tjänsten för att synkronisera data mellan Mac-datorer, och som vi diskuterar nedan är det tekniskt möjligt för Wasabi att fånga Yojimbo-användares okrypterade data.

Tyvärr har vi inte kunnat upptäcka någon information om Wasabi World Wide Heavy Industries.

Teknisk säkerhet

Som standard lämnar data som lagras i Yojimbo aldrig din Mac. Filer är inte krypterade som standard utan andra än ett bokmärke eller serienummer med ett enda klick med AES-256-kryptering. Vilket är väldigt säkert. Lösenordet är krypterat som standard.

Data som synkroniseras till andra Mac-datorer med Wasabi Sync säkerställs med HTTPS. Detta bör skydda det mot störningar utanför, men skyddar inte det från Wasabi World Wide Heavy Industries. Data som har krypterats i appen med AES-256 kommer dock att förbli säkert krypterade under synkroniseringsprocessen.

Data synkroniseras till iPads lokalt via WiFi, så det finns inga tjänster från tredje part att oroa sig för. Endast en mycket lokal attack kan rikta in sig på en sådan överföring, som är skyddad av din routers säkerhetsprotokoll (troligen WPA2). Och naturligtvis förblir krypterad data krypterad under synkroniseringsprocessen.

Kundsupport

Stöd är ganska nakna ben (ordalydelse avsedd!). En grundläggande vanliga frågor och släppanteckningar finns på webbplatsen, eller så kan du kontakta Bare Bones om de flesta frågor via e-post eller kontaktformulär. Ett amerikanskt telefonnummer är också tillgängligt för köp och kontosupport.

Men Yojimbo är mycket lätt att använda och innehåller bra hjälpfiler, så det är osannolikt att du kommer att behöva ytterligare stöd.

Enkel användning

Yojimbo är en macOS-applikation med en ledsagande iPad-app (som kräver att macOS-applikationen fungerar). En iPhone-app visas eventuellt eller inte.

Webbplatsen gör det mycket tydligt att ingen annan plattform någonsin kommer att stöds. Det är dock möjligt att exportera data i webbsidaformat (HTML), som kan läsas i valfri webbläsare med Yojimbos sidekickfunktion.

Yojimbo macOS-appen

När du först kör Yojimbo gör en introduktionsvideo ett bra jobb med att visa dig vad appen gör och hur du använder den. En textfil i biblioteket sammanfattar också användbart vad du kan göra med Yojimbo.

yojimbo inkorg

Yojimbo accepterar många vanliga filformat, inklusive PDF-filer och de flesta bildformat. Men inte ePub-filer eller de flesta Microsoft Office-filformat, även om Word-filer kan importeras som förenklade Rich Text-dokument (.rtf). Om en filtyp inte stöds kan du inte lägga till den i Yojimbo.

Du kan också spara bokmärken, permanenta kopior av hela webbsidor och serienummer (t.ex. programvarulicensnummer). I många fall kan objekt läggas till Yojimbo helt enkelt genom att dra dem till det speciella Yojimbo Drop Dock som glider ut från kanten på skärmen.

yojimbo desktop app

Sparade objekt kan flaggas, taggas och färgkodas för enkel identifiering och sökning med den inbyggda Tag Explorer-funktionen. Du kan skapa "taggsamlingar" för åtkomst från sidofältet i huvudfönstret, eller du kan låta Yojimbo skapa "smarta samlingar" baserat på taggarna du tilldelar objekt.

alternativ för smarta samlingar för yojimbo

Om du klickar på en fil visas den i förhandsgranskningspanelen medan du dubbelklickar på den öppnar ett förhandsgranskningsfönster.

bibliotek

Du kan kryptera nästan alla objekt genom att bara trycka på Kryptera-knappen. För att dekryptera det måste du ange ditt Yojimbo-lösenord.

skriv in ditt yojimbo-lösenord

Du kan skapa nya lösenord och lägga till taggar till dem. Lösenord krypteras automatiskt, men det finns ingen importlösenordsfunktion och ingen funktion för webbläsare.

Du kan exportera innehåll från Yojimbo som HTML-sidor, som kan visas på alla enheter med en webbläsare. Du måste dock synkronisera HTML-innehållet till dina enheter själv (till exempel med USB-kabel eller molnsynkroniseringstjänst). Det är här som användargenererade äppleskript lyser.

Lösenordbibliotek

Yojimbo för iPad

Den följeslagna iPad-appen parar med Yojimbo för macOS via WiFi och synkroniserar alla objekt till din iPad där du kan söka och visa dem. Du kan dock inte redigera eller skapa objekt i iPad-appen.

Yojimbo för iPad kostar en ganska dyr $ 2,99 från App Store, vilket irriterande översätter till £ 2,99 för oss briter.

För att synkronisera innehåll, Yojimbo men kör på din Mac, och både din Mac och iPad måste vara på samma WiFi-nätverk. Processen är annars mycket snabb och enkel.

När du har synkroniserat kan du visa de flesta av dina data, även om det inte är mycket du kan göra med det än att dela bilder till ditt iPad Photos-bibliotek..

Yojimbo bibliotekslista

Vanliga krypterade filer kan dekrypteras med ditt lösenord, men vi blev förvånade över att, trots App Store-beskrivningen som Yojimbo för iPad håller "alla dina lösenord och kvitton till hands", det finns inget sätt att dekryptera dina sparade lösenord. Vilket inte är idealiskt.

Slutgiltiga tankar

Yojimbo är en användbar MacOS-app för att samla in och organisera ditt digitala liv. På din Mac. Du kan synkronisera med andra Mac-datorer över internet enkelt (för ett pris), men bristen på något annat än det mest grundläggande (officiella) plattformsstödet kommer att vara ett stort hinder för många användare.

Som lösenordshanterare (som i rättvisa fakturerar inte sig själv) faller Yojimbo väl efter alla dedikerade lösenordshanteringslösningar vi känner till. Det kommer att lagra våra lösenord säkert på din Mac, men det är allt. Det finns ingen automatisk fyllningsfunktion och naturligtvis ingen synkronisering mellan plattformar över enheter. Ännu värre kan du inte komma åt dina lösenord via iPad-appen!

Detta leder oss till att iPad-appen inte är särskilt bra. Det ger dig tillgång till Yojimbo-innehåll från din Mac (utom lösenord), men inte mycket annat. Att det bara synkroniseras lokalt via WiFi är också en smärta. Vi är inte förvånade över att det bara får 2,3 / 5 i App Store.

Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me