5 Bedste Adblock til iPhone og iPad

Hvis du konstant bombarderes af annoncører, kan du vide, hvordan du stopper pop-ups på din iPhone eller iPad. Heldigvis understøtter iOS adblocker-software! Ther er hundredevis af adblocker-apps tilgængelige i app-butikken, så det kan være vanskeligt at vide, hvilken adblock-app iPhone-brugere skal hente. I denne guide viser vi de bedste iPhone adblocker-apps og viser dig, hvordan du konfigurerer adblocker-software på iOS.

Udtrykket "adblocker" er noget vildledende, fordi mens adblocker-apps blokerer annoncer, er deres mest nyttige funktion at forhindre, at sporingsskripter indlæses i din browser, hvilket giver virksomheder mulighed for at spore dine bevægelser, når du surfer på nettet. Derfor er de også kendt som "indholdsblokkere".

En anden fordel ved adblockers er, at de kan fremskynde sideindlæsningstider, fordi de forhindrer, at browseren indlæser unødvendige (og potentielt skadelige) scripts. Af samme grund reducerer adblockers forbrug af båndbredde og er derfor temmelig meget vigtige for dem med begrænsede dataplaner. De hævder også at redde batteriets levetid, selvom vi er helt overbeviste om, at denne fordel vil være mærkbar for den gennemsnitlige bruger.

Bedste Adblockers til iPhone og iPad

Nedenfor er en liste over de bedste adblock-apps til iPhone- og iPad-brugere. De fleste af iOS-adblockere i denne artikel er gratis, men nogle tilbyder en premium-version, der betales. Vi har også inkluderet nogle browsere, der blokerer annoncer og beskytter dit privatliv.

1. AdGuard

 • Prisfastsættelse

  Fra $ 0.00
  / måned

AdGuard er en meget populær gratis og open source adblocker, der også har en Pro-version. AdGuard Free gør de fleste ting, du måske forventer: det blokerer annoncer effektivt og beskytter dit privatliv ved at blokere sporingsskripts. Du kan vælge mellem over 50 af populære filterlister, såsom EasyList og EasyPrivacy.

En interessant funktion ved AdGuard er dens manuelle blokeringsfunktion, der giver dig mulighed for at vælge elementer på en webside (f.eks. En annonce, den ikke automatisk blokerede) og fjerne dem.

Premium-brugere kan oprette brugerdefinerede filterlister og udføre hele systemet DNS-filtrering. Dette opnås ved at oprette en “falsk” VPN-forbindelse til enhver populær DNS-service efter eget valg. Eller du kan konfigurere din egen DNS-server. Som tidligere bemærket er denne funktion ikke kompatibel med at bruge en almindelig VPN-app.

2. AdBlock

 • Prisfastsættelse

  Fra $ 0.00
  / måned

Adblock er den originale adblocker til iOS. Ud over en almindelig Safari-indholdsblokerer kan Adblock oprette en lokal DNS-proxy på din enhed, der udfører DNS-blokering lokalt, snarere end på en ekstern server.

Ud over at bruge regler fra populære blocklister, kan du oprette tilpassede blokeringsregler og URL-baserede blocklister, som du kan eksportere og synkronisere mellem enheder ved hjælp af iCloud. For at minimere forstyrrelse i din browseroplevelse forårsaget af DNS-filtrerende brudende websteder leverer Adblock en praktisk widget til hurtigt at aktivere eller deaktivere DNS-proxy.

3. Firefox Fokus

 • Prisfastsættelse

  Fra $ 0.00
  / måned

Firefox Focus er en open source browser fra Mozilla, der fremstiller den populære almindelige Firefox browser. Det er designet fra bunden til forbedring af privatlivets fred, hvor en nøglekomponent er indholdsblokering. Dets største bekymring er sporing af beskyttelse snarere end annonceblokering, men for at give dette blokerer det for annoncer, der sporer dig. Måske overraskende betyder det, at det blokerer for de fleste annoncer.

Skønt det er godt for privatlivets fred, har Firefox Focus begrænsninger som en daglig browser. Det mest bemærkelsesværdige af disse er, at login-webstedets detaljer ikke gemmes mellem sessionerne. En anden er, at browsing med faneblad ikke understøttes i iOS (selvom det er i Android-versionen).

Det er dog muligt at integrere Firefox Focus’ indholdsblokerende funktioner i Safari på den regelmæssige måde, der er beskrevet tidligere i denne artikel.

4. 1Blocker X

 • Prisfastsættelse

  Fra $ 0.00
  / måned

1Blocker har et relativt højt prismærke, denne opdaterede version af den meget elskede arv 1Blocker-app er stadig meget populær. Det er en standard Safari-adblocker, der drager fordel af at udføre sit job ganske enkelt men godt.

Det bruger over 115.000 regler til at blokere annoncer og trackere og indeholder regionale regler, der er relevante for specifikke lande. Det giver dig også mulighed for at tilføje tilpassede regler, som du kan beskytte ved hjælp af Touch ID eller Face ID. Hvis du ønsker at støtte specifikke websteder, kan du hvidliste dem.

En af funktionerne, vi kan lide, er muligheden for at blokere irritationsmomenter, som f.eks. Widgets på sociale medier, cookie-meddelelser, delingsbjælker og crypto-miners.

Webstedet 1Blocker kan stolt prale af, at uafhængige test fra Wirecutter, NY Times og BrooksReview har bekræftet, at appen reducerer den gennemsnitlige dataanvendelse med over 50 procent. Hvilket er ret imponerende.

Sådan stopper pop-ups og annoncer på iPhone

På desktop-platforme og Android er den sædvanlige tilgang til at blokere annoncer at installere en adblocker-tilføjelse til Firefox- eller Chrome-browsere. Såsom uMatrix, Privacy Badger og / eller uBlock Origin.

iOS er hvad det er, men at installere en adblocker på en iPhone eller iPad er ikke så simpelt. Til at starte med, takket være App-butikens strenge udviklerretningslinjer, understøtter hverken Firefox eller Chrome browser-tilføjelser i iOS.

Dette efterlader to hovedmetoder til adblockering. De fleste indholdsblokker-apps fungerer kun i Safari, og når den først er installeret skal aktiveres i Safari's indstillinger. For at gøre dette ganske enkelt

Gå til Indstillinger -> Safari -> Generel -> Indholdsblokkere og slå dit til.

Indholdsblokker-apps kan være i konflikt med hinanden, så det er sandsynligvis en god ide at aktivere kun én ad gangen. iOS begrænser adblocker-apps til 50.000 regler hver, men så mange apps (som AdGuard vist nedenfor) kører imidlertid som flere processer for at omgå denne begrænsning. I dette tilfælde skal du sandsynligvis aktivere alle processer fra en enkelt app.

Adblock-præferencer iOS

Praktisk tip: Adblockers kan ødelægge websteder ved at blokere scripts, som webstederne har brug for at fungere. Heldigvis giver Safari til iOS en løsning til dette. Tryk let på knappen sideopdatering for at få vist en pop op-dialog, der giver dig mulighed for at opdatere siden uden at nogen indholdsblokkere er aktiveret.

Den anden hovedmetode er at bruge en hel bowser med indbygget adblocking-kapacitet.

Tidligere eksisterede et antal adblocker-apps, som blokerede annoncer systematisk ved at dirigere alle iPhone-forbindelser gennem en "falsk" VPN- eller proxy-forbindelse. DNS-filtrering kunne derefter udføres af en ekstern DNS-server eller lokalt.

Det ser dog ud til, at Apple har besluttet at fjerne de fleste sådanne apps fra App Store, selvom denne funktionalitet forbliver tilgængelig i et mere begrænset antal apps.

Bemærk, at hvis der oprettes en "falsk" VPN- eller proxy-forbindelse til at udføre DNS-blokering, er det ikke muligt også at bruge en almindelig VPN-app.

Så hvilken er den bedste indholdsblokkeringsapp til iPhone eller iPad? Læs videre!

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me