5 bedste VPN’er til Telegram Messenger – Telegram er ikke så sikkert, som du måske tror

Telegram Messenger er berygtet på grund af dens omfattende brug af ISIL. Faktisk kan denne berygtethed have givet anledning til en populær opfattelse af, at Telegram er yderst sikker og privat.

På trods af at eksperter på personlige oplysninger og sikkerhed ikke deler denne visning, forbliver appen meget populær. Dette gælder især i Mellemøsten. I Iran alene har Telegram ca. 40 millioner aktive brugere hver måned. Det spillede også en kritisk rolle i det iranske parlamentsvalg i 2016. Jeg vil diskutere den specifikke situation med Telegram og Iran senere i denne artikel.

En række regeringer har forsøgt eller foreslået at blokere Telegram - især Indonesien og Rusland og Iran.

Se nedenfor for en diskussion om, hvordan et Virtual Private Network (VPN) kan - og kan ikke - hjælpe Telegram-brugere.

 1. ExpressVPN

  - Den hurtigste VPN, vi tester, blokerer for alt med fantastisk service hele vejen rundt

 2. NordVPN

  - Stort mærke med meget god værdi og en budgetpris

 3. CyberGhost VPN

  - Longtime topprankeret VPN med stor pris og hastigheder

 4. VPNArea

 5. PrivateVPN

  - En af de billigste VPN'er derude, men stadig en god service

VPN'er til telegram: overvejelser

Brug af en VPN giver dig adgang til Telegram-webstedet og downloader desktop-softwaren, selv når det ellers er blokeret. Det skal også hjælpe med at fjerne blokering af Telegram i tilfælde af, at internetudbydere (ISP'er) blokerer Telegram-protokollen.

Hvis Telegram ikke er tilgængeligt fra Google Play-butikken i dit land, kan Android-brugere downloade appen ved hjælp af F-Droid.

Desværre for privatlivets fred autentificerer Telegram brugere ved hjælp af deres telefonnumre. Dette betyder, at Telegram Messenger LLP ved, hvem dens brugere er. Således kan det (i teorien) knytte ikke-ende til ende krypterede samtaler med individuelle brugere (mere om dette senere). Ville det nogensinde videregive disse oplysninger til regeringerne? Sandsynligvis ikke, men hvem ved det?

Det mere bekymrende er det faktum, at Telegram lagrer disse oplysninger på sine servere. Det er derfor sårbart overfor hacking og overvågning. I Rusland sidste år blev to aktivisters Telegram-konti hacket, sandsynligvis af russiske sikkerhedstjenester i samarbejde med aktivistenes mobiludbyder.

Som Nima Fatemi, en uafhængig sikkerhedsforsker med base i USA, bad udvalget om at beskytte journalister (CPJ):

”Hvis nogen af ​​[Telegram's] servere bliver kompromitteret, er alle brugernes data i luften. Vi ved fra Snowden-åbenbaringen og alle massive hacks, at ingen enkelt computer kan beskyttes mod hackere. Især hvis det er et saftigt mål med millioner af folks samtaler gemt på det."

Telegram er ikke så sikkert!

På trods af sit ry for privatlivets fred og sikkerhed, er eksperter på personlige oplysninger og sikkerhed ikke fans af Telegram.

Ende-til-ende-kryptering

Centralt i Telegrams privatliv og sikkerhedskrav er dens Secret Chat-mulighed. Dette bruger ende-til-ende-kryptering for at give mulighed for private og sikre samtaler. Det betyder, at alle meddelelser er krypteret på afsenderens enhed, når han / hun aktiverer Secret Chat. Meddelelserne kan kun dekrypteres og læses på den tilsigtede modtagers enhed.

Meddelelser, der sendes ved hjælp af Secret Chat, bør derfor sikre, selv mod hackere og Telegram Messenger LLP selv.

Dette er godt. Eksperter har imidlertid kritiseret Telegram for ikke at aktivere Secret Chat som standard. Medmindre du specifikt aktiverer Secret Chat, er meddelelser, der sendes ved hjælp af Telegram, ikke sikre. Dette betyder, at Telegram Messenger LLP og hackere kunne få adgang til dem.

Det vedrører alvorligt, at mange Telegram-brugere ikke ved, at deres meddelelser ikke er sikre som standard. Nogle glemmer muligvis bare at slå Secret Chat til.

Når det kombineres med Telegrams metode til at autentificere brugere ved hjælp af deres telefonnumre, gør det det meget let for regeringerne at beslaglægge konti og få adgang til ikke-krypterede meddelelser.

Telegram Secret Chat

Brug altid indstillingen Secret Chat, når du vil holde dine samtaler private

Bekymringsproblemer

Selv hvis du aktiverer Secret Chat, er forskere kritiske over for den kryptering, der bruges af Telegram. I stedet for at bruge afprøvede, testede og fuldt reviderede krypteringsstandarder, bruger Telegram sin egen MTProto-krypteringsprotokol.

Som en detaljeret sikkerhedsvurdering (.pdf) af MTProto-bemærkninger:

”Vores vigtigste opdagelse er, at det symmetriske krypteringsskema, der bruges i Telegram - kendt som MTProto - ikke er IND-CCA-sikkert, da det er muligt at omdanne enhver chiffertekst til en anden ciffertekst, der dekrypteres til den samme meddelelse ...

"Hjem-meddelelsen (endnu en gang) er, at godt studerede, beviseligt sikre krypteringsordninger, der opnår stærke definitioner af sikkerhed (f.eks. Godkendt kryptering), foretrækkes frem for hjemmebryggede krypteringsordninger. ”

Dette er en kritik godkendt af Nate Cardozo, senior personaleadvokat ved Electronic Frontier Foundation, som har anbefalet ikke at bruge Telegram pga. "dens mangel på ende-til-ende-kryptering [som standard] og dens anvendelse af ikke-standard-MTProto-krypteringsprotokol, som er blevet offentligt kritiseret af kryptografiforskere, herunder Matthew Green."

Hvis du gerne vil vide mere om, hvordan kryptering fungerer, hvorfor ikke tjek vores ultimative guide til online-privatliv?

Åben kilde?

Den eneste måde at vide, om software kan stole på, er, hvis det er open source. Dette betyder, at forskere frit kan undersøge koden for at sikre, at intet ondsindet foregår. Telegram-klienten er primært open source, men indeholder nogle elementer (kaldet binære klatter), der ikke er det.

Nogle eksperter har også kritiseret Telegram for at have langsomt offentliggjort de seneste versioner af sin open source-kode. Dette er et sikkerhedsproblem, da koden kunne ændres, uden at nogen var opmærksom på det.

Server-koden er lukket og er ejendomsret. Dette burde dog ikke være et problem, hvis du aktiverer kryptering fra ende til ende (Secret Chat).

Telegram 1

Signalet er mere sikkert

Hvis privatliv og sikkerhed er dine vigtigste grunde til at bruge Telegram, skal du overveje at skifte til signal. Eksperter betragter signal i vid udstrækning som det mest sikre middel til fjernkommunikation, der i øjeblikket er tilgængelig.

WhatsApp-appen er baseret på signal. Selvom det ikke er uden problemer, er WhatsApp også meget mere sikker end Telegram.

Selvfølgelig kan du bare bruge Telegram, fordi dine venner og kolleger bruger det. Det kan også være en god ide at følge bestemte Telegram-brugere via appens massestyrede kanalfunktion. Dette er helt fint, men husk Telegrams begrænsninger på fortroligheds- / sikkerhedsfronten.

Telegram i Iran

Iran blokerer mainstream-medieplatforme som Facebook, Twitter og de fleste internationale nyhedswebsteder. Telegram er vidt brugt som et middel til at omgå statens censur og få adgang til reformistiske synspunkter.

Faktisk mener analytikere, at Telegram hjalp snesevis af moderate og reformistisk-tilbøjelige kandidater med at blive valgt til Majles (Irans parlament) ved valget i 2016. Som Amir Rashidi, en internetsikkerhedsforsker ved Center for Menneskerettigheder i Iran, sagde til CPJ,

”Telegram havde en enorm indflydelse på Irans sidste parlamentsvalg. Reformistiske aktivister havde meget begrænset adgang til større medier og statsradio og tv, så de brugte Telegram til at sende og sprede deres beskeder."

Som svar på dette har den konservative og autoritære iranske regering forsøgt at regulere Telegram. Det kræver nu, at alle iranske borgere ved lov skal registrere Telegram-kanaler med mere end 5.000 tilhængere hos Ministeriet for kultur og islamisk vejledning. Cirka 2.000 kanaler (persisk) er nu registreret på denne måde.

Ifølge erklæring fra Telegram, blokerer internetudbydere i landet forud for valget i 2017 den protokol, der bruges til at oprette en forbindelse mellem brugere, før et P2P-opkald kan aktiveres. ”

Hvis du ønsker at omgå statsbegrænsninger for indhold i Iran, bør vores bedste 5 VPN'er for Iran give interessant læsning.

arrestationer

Iranske myndigheder arresterede administratorerne af 12 reformistiske Telegram-kanaler forud for valget i maj 2017. Disse kanaler omfattede reformnyheder med mere end 111.000 tilhængere og reformisternes forsamling med 94.000 tilhængere.

Det er min forståelse, at myndighederne senere frigav Channel-administratorerne. Radhidi hævder dog, at arrestationerne hjalp til med at skabe en atmosfære af frygt og trussel blandt liberale og progressive i landet.

Rusland forbyder telegram

Fredag ​​den 19. april 2020 bemyndigede en domstol i Moskva Roskomnadzor, den russiske vagthund for kommunikations- og teknologi, til at blokere Telegram.

Flytningen følger krav fra Federal Security Service (FSB) om, at Telegram overleverer sine krypteringsnøgler til den hemmeligholdte KGB-efterfølger efter at have hævdet, at det er vidt brugt af terrorister. Telegram nægtede.

Gode ​​nyheder er imidlertid, at Telegram stadig kan fås adgang i Rusland ved hjælp af en VPN. Dette skyldes, at en VPN skjuler det faktum, at du opretter forbindelse til Telegram-netværket fra din internet- og / eller mobiludbyder (og derfor Roskomnadzor).

For mere information om denne historie, se vores fulde Russia Bans Telegram Messenger-artikel.

Bedste Telegram Messenger VPN'er: Konklusion

Telegram har vist sig at være et nyttigt redskab til at besejre censur og udøve ytringsfrihed. Hvis du ikke kan få adgang til Telegram-webstedet, eller din ISP forsøger at blokere Telegram-protokollen, hjælper en VPN.

Vær dog opmærksom på Telegrams begrænsninger som et værktøj til beskyttelse af personlige oplysninger. Vigtigst er det, at du altid husker at bruge Secret Chat-funktionen, når du deltager i diskussioner, som du hellere vil have myndighederne ikke adgang til.

Bedste VPN'er til Telegram Messenger: Sammenfatning side om side

 1. ExpressVPN

  - Den hurtigste VPN, vi tester, blokerer for alt med fantastisk service hele vejen rundt

 2. NordVPN

  - Stort mærke med meget god værdi og en budgetpris

 3. CyberGhost VPN

  - Longtime topprankeret VPN med stor pris og hastigheder

 4. VPNArea

 5. PrivateVPN

  - En af de billigste VPN'er derude, men stadig en god service

Billedkredit: Allmy / Shutterstock.com

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me