12. heinäkuuta on taistelu verkon neutraalisuuden päivälle!

Kuten tiedämme, Internet on vakavassa vaarassa. Yhdysvaltain liittovaltion viestintäkomissio (FCC) suunnittelee luovuttavansa valtuudet, joita sillä on tällä hetkellä valvoa verkon neutraliteettisääntöjä Internet-palveluntarjoajille..

Tämä vahvistaa suurten yritysten voimaa, tukahduttaa innovaatioita ja tasoittaa tietä kaksitasoiseen Internetiin, jossa vain varakkaat voivat varata rajoittamattoman pääsyn tähän pelimuuttavaan tekniikkaan. Se on muutos, joka ei ole kenenkään edun mukaista, paitsi Yhdysvaltojen ison nimen Internet-palveluntarjoajat, jotka ovat lobbaineet muutosten varalta.

Amazon, Reddit, Mozilla, StartPage, ProPrivacy.com ja monet muut Internet-yritykset ovat 12. heinäkuuta liittymässä verkon puolueettomuuden aktivisteihin "Internet-laajuinen toimintapäivä verkon neutraalisuuden säästämiseksi." Kampanjan järjestää Fight for the Future (FFTF) digitaalisten oikeuksien puolustamisryhmä.

Mikä on netto neutraalisuus?

Verkon neutraalisuus on ajatus siitä, että Internet-palveluntarjoajat ja hallitukset kohtelevat yhtä lailla kaikkia Internet-liikenteitä. Se tarkoittaa, että "käyttäjää, sisältöä, sivustoa, alustaa, sovellusta, liitetyn laitteen tyyppiä ja viestintätapoja ei eroteta tai veloiteta eri tavalla".

Se on innovoinnin ja ilmaisen ilmaisun kulmakivi Internetissä. Ilman verkon neutraalisuutta Internet ei yksinkertaisesti olisi ollut menestys. Ilman verkon neutraalisuutta:

  • Internet-palveluntarjoajat voivat syrjiä kilpailevia palveluita. Esimerkiksi kurottamalla (tai jopa estämällä) sisällöntuottajia, kuten Netflix, Facebook ja Google, antamalla asiakkaille rajoittamattoman, etusijalle pääsyn omiin palveluihinsa.
  • Innovaatio tukahdutetaan. Netflixillä, Facebookilla ja Googlella on todennäköisesti varaa maksaa Internet-palveluntarjoajille lisääntyneestä kaistanleveydestä palveluilleen. Aloittavat yritykset eivät kuitenkaan pysty tähän. Tämä jättää pienet, innovatiiviset yritykset käytännössä kuolleiksi veteen samalla kun vahvistetaan monopolistista kuristusta, joka isoilla, vakiintuneilla yrityksillä on Internetissä.
  • Mikään ei estä Internet-palveluntarjoajia polttamasta tai jopa täysin sensuroimasta sisältöä poliittisista, sosiaalisista tai uskonnollisista syistä.
  • Internet pirstaloituu kahteen tai useampaan "tasoon". Vähemmän varakkaille asiakkaille kohdistetaan erityiset "kaapelityyliset" Internet-paketit, jotka tarjoavat pääsyn vain valittuihin palveluihin. Rajoittamaton pääsy Internetiin annetaan vain niille, joilla on varaa maksaa siitä. Tämä syventää digitaalista kuilua ja johtaa lisääntyneeseen taloudelliseen ja sosiaaliseen eriarvoisuuteen.

Toisin sanoen, iso raha saa sallia ajaa karkeasti tavallisten ihmisten etuja.

Miksi se on vakavassa vaarassa?

Vuonna 2014 vastaava yritys yritettiin purkaa verkon neutraliteetti, mutta FCC pakotettiin suorittamaan u-käännös. FCC: n entinen puheenjohtaja Tom Wheeler, entinen televiestintäalan lobbaaja, osoitti vain vähän halua säästää verkon puolueettomuutta sen jälkeen kun tuomioistuimen päätöksellä tehtiin voimassa olevat säännöt pätemättömiksi..

Internet-aktivistien massiivisen ruohonjuuritason kampanjan jälkeen FCC avasi ehdotuksensa julkiseen kommenttiin. Sen jälkeen kun yli neljä miljoonaa kommenttia oli saatu, jolloin FCC: n verkkosivusto kaatui kahdesti, Wheeler antoi periksi.

FCC ryhtyi suojelemaan verkon neutraalisuutta luokittelemalla Internet otsikon II apuohjelmaksi. Tämän ansiosta Internet-palveluntarjoajat olivat FCC: n valvonnassa ja antoivat sille mahdollisuuden ottaa käyttöön selkeät ja kohtuullisen tiukat verkon neutraliteettisäännöt.

FCC: llä on nyt kuitenkin uusi republikaanien puheenjohtaja, jonka nimitti Donald Trump. Ajit Pai on entinen Verizon-edunvalvoja, ja hänen vastalauseensa teollisuuden sääntelyyn tunnetaan hyvin. Hän on aiemmin kuvaillut FCC: n nykyisiä verkon neutraliteettisääntöjä "virheeksi" ja haluaa nyt kääntää Wheelerin vuoden 2014 päätöksen.

Mitä Pai ehdottaa sen sijaan?

Pai haluaa luokitella laajakaista uudelleen ”I osaston tietopalveluksi”, mikä tarkoittaa, että esto-, kuristus- ja maksettujen priorisointien säännöt katoavat käytännössä. I osastopalveluna Internet kuuluisi FCC: n sijaan liittovaltion kauppakomission (FTC) alaisuuteen.

FTC: llä olisi kuitenkin hyvin vähän hampaita tässä roolissa. Nykyisin julkaistu ehdotettu sääntövalmistelu (.pdf) on ehdottoman epäselvä joihinkin tärkeimpiin kysymyksiin. Asiantuntijatarkkailijat odottavat, että nykyisten täytäntöönpanokelpoisten sääntöjen sijasta Internet-palveluntarjoajia pyydetään tekemään vapaaehtoisia, ei-sitovia sitoumuksia verkon neutraliteetin periaatteeseen..

Teoriassa FTC voisi seurata Internet-palveluntarjoajia, jotka eivät noudata näitä lupauksia, sillä perusteella, että ne ovat harhaanjohneet asiakkaita. Kuten The Vergen Nilay Patel ja entinen FCC: n neuvonantaja Gigi Sohn kuitenkin huomauttavat, että tätä ei todennäköisesti todella tapahdu..

Yritykset muuttavat palvelusehtojaan koko ajan ilman, että FTC osallistuu toimintaan. Vaikka se puuttuisi asiaan, FTC pystyi vastaamaan reagoivasti vasta kun vahinko oli jo tapahtunut.

Lisäksi ei ole kaukana selvästä seikasta, että Pai: n ehdotusten nojalla Internet-palveluntarjoajat tosiasiallisesti vaaditaan tällaisista lupauksista! Kuten kuluttajansuoja-asiantuntija ja StartPage.com-edustaja Liz McIntyre havaitsi meille,

”Internet-palveluntarjoajat, kuten Verizon ja AT&T ovat ajaneet epätasaisesti vapaaehtoisten 'Älä seuraa' -pyyntöjen perusteella. Olisimme idiootteja luottaa heihin vapaaehtoisella verkon puolueettomuudella."

Julkinen kuuleminen

Ainakin kuluttajien kuuntelemiseen osoitetussa näyttelyssä FCC on kehottanut Yhdysvaltain kansalaisia ​​kommentoimaan ehdotuksiaan. Aivan selväksi on kuitenkin tullut, että sillä ei ole juurikaan aikomusta ottaa huomioon tämän kuulemisen tuloksia. Itse asiassa sen asenne koko prosessiin on ollut melko skandaalinen. Esimerkkejä ovat:

  • Jopa 20% FCC: n vastaanottamista kommentteista näyttää lähettäneen roskapostin kautta, joka käyttää identiteettiä, joka on saatu online-tietojen rikkomuksen kautta. Kun jotkut henkilöistä, jotka olivat matkittuneita (tai heidän sukulaisilleen, jos kommentteja lähettivät näennäisesti kuolleet ihmiset), valitti, FCC päätti sivuuttaa ne ja pitää kommentteja pätevinä.
  • Kun koomikko ja TV-isäntä John Oliver rohkaisi katsojia kommentoimaan verkon puolueettomuutta, FCC: n verkkosivusto kaatui. Tämä johti siihen, että suuri osa verkon puolueettomuutta koskevista huomautuksista menetettiin. FCC syytti hajautetusta palvelunestohyökkäyksestä melko kätevästä tapauksesta, mutta kieltäytyi toimittamasta todisteita tämän väitteen tueksi.
  • Huolimatta kommenttien ylivoimaisesta tuesta verkon neutraalisuudelle, Ajit Pai päätti erottaa yhden kirjeen, jonka 19 voittoa tavoittelematonta kunnallista laajakaistan tarjoajaa lähetti ehdotettujen muutosten tueksi. Suurin osa pienistä Internet-palveluntarjoajista on kuitenkin kehottanut Paia pitämään II osaston suojat paikoillaan.

Lyhyesti sanottuna näyttää siltä, ​​että Ajit Pai ja FCC ovat päättäneet jatkaa suunnitelmiaan tasapainottaa verkkoa riippumattomuudesta riippumatta siitä, miten julkinen joukko vastustaa ajatusta.

On aika taistella takaisin!

Verkkoseutraaluus on olemassa vain Yhdysvalloissa, koska verkon neutraliteettiaktivistit ryhtyivät vuonna 2014 joukko mobilisaatioon. Tämä osoittaa, että FCC voidaan pakottaa kuuntelemaan, jos tarpeeksi ihmisiä osoittaa tarpeeksi huolta aiheesta.

Siksi ProPrivacy.com on liittynyt pitkään luetteloon muista Internet-yrityksistä tullakseen viralliseksi Fight for the Future's Battle for Internet -tapahtumaksi 12. heinäkuuta 2017.

Tarkoituksena on lisätä yleisön tietoisuutta tästä tärkeästä aiheesta ja kannustaa kaikkia yhdysvaltalaisia ​​lukijoita rekisteröimään näkemyksensä FCC: n verkkosivuilla. Jos olet Yhdysvaltain kansalainen, joka ei ole vielä tehnyt niin, tee se nyt! FCC kommentoi verkon neutraliteettiehdotuksiaan 16. elokuuta saakka.

Pidämme myös tärkeänä, että kansainväliset lukijat ovat tietoisia United Stares -tapahtumassa tapahtuvasta. Loppujen lopuksi noin 80% kaikesta Internet-liikenteestä kulkee Yhdysvaltain Internet-palveluntarjoajien kautta. Tämän lisäksi Internet-palveluntarjoajat ja hallitukset ympäri maailmaa seuraavat kiinnostuneena Yhdysvaltojen kehitystä.

Tämä on tärkeä taistelu jokaiselle Internetin käyttäjälle, ja sen seuraukset ovat kauaskantoiset. Siksi pyydämme kaikkia, jotka kykenevät, osallistumaan kaikin tavoin. Yksi tapa tehdä tämä on jakaa joko tämä artikkeli tai virallinen taistelu Internet-verkkosivusta sosiaalisen median tileilläsi levittääksesi sanaa. Loppujen lopuksi, mitä enemmän melua teemme, sitä todennäköisemmin FCC on taaksepäin!

Kuvaluotto: Maria Merkulova, Free Press / Free Press Action Fund / Flikr.
Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me