7 asioita Netflix-sarja Opetit meille treffailusta ja digitaalisesta yksityisyydestä

Netflix-sarja sinulle

Kammottava uusi Netflix-trilleri Monet ihmiset meistä ihmettelevät, kuinka helppoa uuden kumppanin on seurata meitä verkossa.

New Yorkiin perustuva treffdraama pudonnut Netflixiin 26. joulukuuta, ja sen on ilmoitettu ylittäneen yli 40 miljoonaa katsojaa ensimmäisen neljän viikon aikana. Sarjan tähdet Penn Badgley kuten Joe Goldberg, pakkomielteinen kirjakauppias, joka kovaa maanisen pikse-unelma-prinsessan ja toiveikkaan kirjailijan Guinevere Beckin suhteen, näytelmänä Elizabeth Hall..

Joten miten voimme turvata laitteidemme ja salaisuutemme ystäviltämme??

Tässä on seitsemän asiaa, jotka opisimme näytöksestämme digitaaliseen tietosuojaan. Vaihtoehtoisesti voit tutustua Ultimate Online Privacy Guide -oppaaseemme saadaksesi lisätietoja suojautumisesta verkossa.

Ei saatavilla Netflix-alueellasi?

Jos "Sinä" ei ole käytettävissä alueellasi, voit poistaa Netflix-eston käytöstä VPN-palvelun avulla. Vain kourallinen VPN-palveluita toimii Netflixin kanssa, joten varmista, että teet tutkimuksesi ennen VPN: n valitsemista.

VPN antaa sinun myös katsella Netflixiä koulussa tai töissä. Useimmat koulut tai työpaikat estävät Netflixin niiden WiFi-verkoissa.

Varmista, että laitteesi ovat suojattu tapilla

Me kaikki surusimme, kun Joe otti Beckin puhelimen ja avasi sen syöttämättä nastaa.

Se on tuskallisen ilmeistä, mutta varmista, että puhelimesi (ja iPad jne.) On suojattu napoilla. Jos sinulla on mahdollisuus valita nopea automaattinen lukitusaika laitteillesi (enintään minuutti tai kaksi), vain siinä tapauksessa, että päivämääräsi haluaa hiipiä kurkistaessasi kylpyhuonetaukoa.

Jos mahdollista, käytä useampaa kuin neljää numeroa pinssissäsi, useimmat rento hakkerit olettavat automaattisesti, että olet käyttänyt vain neljää.

Suojaa (tai sammuta) sosiaalinen

Vaikka emme ole tekemisissä uhrin syyttävien kuvitteellisten hahmojen kanssa, suuri osa Joen kyvystä cyberstalk Beckiin oli vain hänen sosiaalisen median tileilläan julkisesti saatavilla olevan tiedon määrän takia..

On selvää, että luotamme näihin sosiaalisiin verkostoihin järjestäessämme sosiaalista elämäämme ja pitämällä yhteyttä läheisiin, joten heidän sammuttaminen ei ole aina vaihtoehto. Voimme kuitenkin varmistaa, että ne ovat mahdollisimman turvallisia.

Ensinnäkin, keskustele siitä, minne menet juomia viikonloppuna, aikataulustasi poiketen ja ehdottomasti DM: ssä.

Toiseksi, tarkista, että viestisi ja valokuvasi jaetaan vain ystävien, ei ystävien ystävien ja et koskaan suuren yleisön kanssa. Kuraat sitten huolellisesti ystäväluettelosi. Varmista lopuksi, että muutat asetuksiasi tarkistaaksesi kaikki ystäväsi lähettämät aikajanallasi, ennen kuin ne ilmestyvät. Tämä auttaa sinua ylläpitämään jakamiasi tietoja.

Vahvat salasanat

Se on klisee, mutta älä koskaan käytä lapsuuden lemmikkisi nimeä tai elinikäisen murskauksen nimeä salasanana, vaikka olet kirjallinen perillinen. Käytä aina pitkiä ja monimutkaisia ​​salasanoja, joissa on yhdistelmä tavallisia kirjaimia, isoja ja numeroita, ja käytä aina eri salasanaa jokaiselle palvelulle.

Jos sinulla on MacBook, harkitse järjestelmäasetusten tekemistä ja aseta tarvittava salasanakenttä "heti". Tämä tarkoittaa, että joudut syöttämään salasanasi uudelleen joka kerta, kun Mac menee nukkumaan, ärsyttävää kyllä, mutta myös virutuksenkestävää.

Kirjaudu ulos pilvestä

Suurin osa meistä käyttää pilvitallennusta nykyään tiedostoihin ja valokuviin, yhä enemmän sitä käytetään varmuuskopiointiin, tallentamiseen ja jakamiseen henkilökohtaisimpiin tietoihimme. Jakaamme todennäköisesti pilvipalvelun useille laitteille, esimerkiksi varmuuskopioimme puhelimen kannettavaan tietokoneeseen joko manuaalisesti tai automaattisesti.

Jos jokin näistä laitteista katoaa tai hakkeri käyttää sitä, heillä voi olla pääsy tiedostoihin kaikilla pilviyhteydessä olevilla laitteillasi. Tämä tarkoittaa, että on syytä tietää, miten kirjautua ulos pilvestä etänä.

ICloudilla voit valita vain Asetukset-sovelluksen ja nähdä kaikki laitteet, joihin olet kirjautunut sisään iCloudilla. Voit peruuttaa pääsyn napsauttamalla laitteen vieressä olevaa pientä ristipainiketta poistaaksesi sen iCloudista. Kun olet tehnyt tämän, muista vaihtaa salasanasi heti.

Muista, että voit myös poistaa käytöstä kaikki WhatsApp-tilisi pilvien varmuuskopiot avaamalla keskustelut, pikaviestivarmuuden ja määrittämällä automaattisen varmuuskopion käytöstä.

Tuplaa turvallisuutesi

Jos haluat olla kaksinkertaisesti varma, että pidät jonkun poissa online-tileistäsi, kuten esimerkiksi Gmailista, voit määrittää kahden tekijän todennuksen. Tämä on järjestelmä, joka vaatii muutakin kuin käyttäjänimen ja salasanan. Se tarvitsee myös numeerisen koodin. Tämä koodi lähetetään älypuhelimellesi yleensä tekstiviestinä.

Voit ottaa sen käyttöön Microsoftin palveluissa ja sivustoissa sekä Dropboxissa. Se saattaa olla pieni haitta, mutta sen pitäisi pitää kaikki, jotka saattavat arvata salasanasi tililtäsi.

Pidä yksityiset tiedostot lukituksen ja avaimen alla

Jos joku onnistuu kirjautumaan tietokoneellesi, haluat varmistaa, että hän ei pääse yksityisimpiin tiedostoihisi. Varsinkin jos olet varastoinut parhaan ystäväsi salamaisia ​​sokereita.

Windowsissa (mutta ei Windows 10) voit salata tiedostoja suojataksesi niitä. Napsauta hiiren kakkospainikkeella (tai pidä painettuna) tiedostoa tai kansiota ja valitse ominaisuudet, valitse sitten Lisäasetukset-painike ja valitse salattava sisältö tietojen suojaamiseksi -valintaruutu. Sulje lisäominaisuuksien ikkuna valitsemalla OK, valitse Käytä ja valitse sitten OK.

Macissa voit käyttää ”esikatselusovellusta” tiedostojen salaamiseen. Avaa kuva esikatselusovelluksella, valitse 'vie PDF-muodossa' tiedostovalikosta, nimeä laajennus nimeksi '.pdf' avattavassa ikkunassa ja napsauta Näytä tiedot. Tämä antaa sinulle mahdollisuuden salata tiedosto ja asettaa salasana. Tämän menetelmän tulisi toimia kaikissa kuvatiedostoissa tai asiakirjoissa, jotka voidaan avata esikatselusovelluksessa.

Poista historiasi

Lähes kaikki selaimet, mukaan lukien Safari, Chrome ja Firefox, antavat sinun surffata verkossa yksityisellä selausmoodilla, joka estää evästeet ja estää sitä tallentamasta Internet-historiaasi. On hyvä idea aina surffata yksityisen selauksen avulla. Jos unohdat käyttää yksityistä selainta, muista poistaa historiasi säännöllisesti ja tyhjentää välimuisti, etenkin jos jaat laitteesi (jopa odottamatta) jonkun toisen kanssa.

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me