Amazonin Ring-tietosuojahuolet: Tarkkaileeko älykäs ovikello sinua?

On tullut uutisia siitä, että Amazonin Ring Smart -kameroita käyttävät kuluttajat saattavat altistaa itsensä tahattomasti ukrainalaisille kehittäjille.


Rengasosoituskellojen on tarkoitus tarjota ihmisille turvallisuutta ja mukavuutta. Älykäs kotilaitteet on varustettu 720p HD-videolla, kaksisuuntaisella puhelinominaisuudella, liikeilmaisimella ja aktiivisella WiFi-yhteydellä.

Nämä ominaisuudet antavat kuluttajille mahdollisuuden tarkkailla kotiaan etäyhteyden avulla jopa puhetoiminnolla estääkseen ei-toivotut vierailijat. Amazon Ring -kameroiden omistajat eivät kuitenkaan välttämättä ymmärrä, että ukrainalainen ohjelmistokehityslaboratoriossa työskentelevät työntekijät ovat voineet saada heidän kuvaansa.

Soi soittokello

Pelottava yksityisyyskäytäntö

Amazon markkinoi pienoiskokekameroitamme tapana luoda virtuaalinen turvavoimakenttä mihin tahansa kotiin. Kamerat, jotka voidaan ostaa paitsi ovikelloa, mutta myös pienoiskameroina, jotka voidaan sijoittaa kodin ympärille, mainitaan kodinturvallisuuden korkeutena. Niiden avulla kuluttajat voivat valvoa kotonaan ja ulkopuolella tapahtuvaa reaaliajassa Internetin välityksellä.

Nyt tiedottajat, joilla on sisäinen tieto yrityksen käytännöistä, ovat tulleet paljastamaan, että vuoden 2016 rengas väitti antaneen ukrainalaiselle tutkimus- ja kehitysryhmälle täydellisen pääsyn pilvisäilöön, joka sisältää jokaisen videosyötteen jokaiselle ympäri maailman kameraa. Vuotta myöhemmin Amazon osti Ringin 853 miljoonalla dollarilla.

Rengas ovenkello amazonEsimerkki Amazon Ring -ilmoituksesta

Rajoittamaton pääsy

The Informationin julkaisemassa artikkelissa väitetään, että Ukrainan joukkue sai pääsyn kaikkien videoihin Jamie Siminoffin vanhemman kehähenkilön jäsenen toimesta. Entisten kehätyöntekijöiden mukaan Siminoff halusi Kiovan joukkueen kehittävän rengaskameroille kasvojentunnistusjärjestelmät, joiden avulla he voisivat kertoa, kun muukalaiset saapuivat ovelle.

Vanhempi tietokonevisioinsinööri Jason Mitura ilmaisi huolensa siitä, että kokemattomille kehittäjille annettiin pääsy arkaluontoisiin kuluttajavideosyötteisiin. Väitetysti Mitura ilmaisi huolensa siitä, että tiedot saattavat joutua vääriin käsiin - mahdollistaen, että rikolliset voivat käyttää tietoja, jotka paljastettiin, kun ihmiset olivat poissa kotoaan.

Kasvojen tunnistus

Kasvojen tunnistus lisää turvallisuutta

Esiteltyjen ukrainalaisten ilmoittajien mukaan Siminoff päätti sivuuttaa Mituran tietosuojavaroitukset. Perusteluna, että olisi paljon helpompaa kouluttaa AI-algoritmeja suorittamaan kasvojentunnistustehtävät, jos heille annetaan pääsy suuriin määriin videoita, jotka sisältävät useita yksittäisiä kasvoja. Tämä viittaa siihen, että Ring-asiakkaiden todennäköisesti Ukrainan insinöörit olivat loukanneet yksityisyyttään.

Lisäksi Ringin entisten työntekijöiden mukaan yritys kieltäytyi salaamasta palvelimillaan olevia tietoja, mikä tarkoittaa, että videot olivat kaikki helposti tunnistettavissa ja ne voidaan jäljittää yksittäisille asiakkaille. Tämä tarkoittaa, että hakkerit ovat saaneet mahdollisuuden käyttää kaikkia Ring-kameroiden tuottamia videosisyöttöjä.

Etuoikeutettu pääsy

Ikään kuin se ei olisi riittävä, väitteitä on ilmestynyt siitä, että Yhdysvaltain Ringin vanhemmille henkilöstölle annettiin pääsy yrityksen teknisen tuen videoportaaliin. Portaali tarjosi henkilöstölle pääsyn live-videosyötteisiin jokaiselle asiakkaalle ja tarvitsi vain sähköpostiosoite. Teoriassa tämä tarkoittaa sitä, että henkilökunta olisi voinut helposti snookata satunnaisten asiakkaiden koteissa - tai pahinta silti etsiä niitä, joista he olivat henkilökohtaisesti kiinnostuneita.

Tutkimus jatkuu

Vaikka Ring on nopeasti kiistänyt väitteet siitä, että työntekijöillä on koskaan ollut pääsy live-videoiden syötteisiin, tutkimus Ring Labsissa Ukrainassa jatkuu.

On selvää, että kehäkamerat ovat huomattavasti parantaneet kykyään tunnistaa ihmisiä. Muutama vuosi sitten suuri joukko Ring-asiakkaita valitti, että Ring-laite oli antanut heille väärän turvavaroituksen. Kyseisten kuluttajien mukaan rengas ovenkellot antavat usein vääriä positiivisia tuloksia, kun kissa liikkui kameran ohi tai auto ajoi heidän kotinsa ohi. Väärien positiivisten määrä näyttää vähentyneen viime vuosina - mikä tarkoittaa, että jokin on parantanut Ringin järjestelmiä.

Sisäisestä Ring-asiakirjasta vuotanut kuva paljastaa, kuinka kamerat koulutetaan erottamaan erityyppiset esineet.

Kuinka soittokello tunnistaa esineet

Lisäksi viimeaikaiset Linkedinin ilmoitukset näyttävät todistavan, että projekti on edelleen aktiivinen. Mainoksia on löydetty etsimällä dataoperaattoreita, joiden on kyettävä tunnistamaan ja tunnistamaan kaikki videossa olevat liikkuvat esineet oikein suurella tarkkuudella.

Riittämättömät tietosuojakäytännöt

Ringin väitteistä huolimatta, että se ei ole loukannut ihmisten yksityisyyttä, sen tietosuojakäytännössä on lauseke, joka tarjoaa käsityksen sen kasvojentunnistusominaisuuksista. Politiikassa todetaan seuraavaa:

"Voit valita, että käytät Ring-tuotteessasi lisätoimintoja, jotka tunnistavat laitteesi videotietojen avulla tuttujen kävijöiden kasvojen ominaisuudet."

Valitettavasti politiikassa ei mainita ihmisten toimijoita, jotka työskentelevät kulissien takana näiden kasvojentunnistusjärjestelmien kehittämiseksi ja parantamiseksi. Tämä saattaa olla vain valvonta, mutta kuka tahansa rengaskameralla on nyt tietoinen mahdollisuudesta, että vieraat katsovat videomateriaalia Ukrainan laboratoriossa.

VPN ei voi auttaa tässä ongelmassa, mutta se on hieno työkalu tietojen suojaamiseen verkossa. Katso lisätietoja parhaasta VPN-sivusta, kuinka VPN voi auttaa ja luetteloa parhaista palveluista.

Kuvahyvitykset: BrandonKleinVideo / Shutterstock.com, metamorwork / Shutterstock.com,

Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me