Asiantuntijat sanovat, että iso veli voisi olla viivyttämässä porkkanapalkkioiden takana

Kuultuaan Kanadan uudesta Carrot Rewards -sovelluksesta on vaikea olla vetämättä rinnakkaisia ​​Cory Doctorowin profeetalliselle ensimmäiselle romaanille Down and Out in the Magic Kingdom. Kirjassa Doctorow esittelee futuristisen vaihtoehtoisen todellisuuden, jossa tekniikka on korjannut kaikki ihmiskunnan ongelmat. Kuolema on hävitetty, ja kansalaiset elävät runsaasti elämää.


Raha on korvattu hänen avaimenperäisessä utopiassaan sosiaalisella pääomalla, jonka avulla ihmisiä voidaan helposti arvioida ja luokitella. Suosiopisteet ovat heti saatavissa Internetin kautta, johon pääsee käsiksi romaanin hahmojen mielessä.

Nyt Kanadan kansalaiset voivat saada Porkkanapalkintoja, hallituksen tukemaa sovellusta, joka palkitsee heidät pisteillä terveellisten valintojen tekemisestä. Tietosuojaalan asiantuntijoiden keskuudessa sovellus on tulipalon alla samoista syistä, että Kiinan Sesame-pisteitä arvosteltiin. Nimittäin, että Porkkanapalkinnot on vain yksi askel tiellä uhkapelissä olevaan yhteiskuntaan, jossa käyttäytymistiedettä käytetään huolellisesti massojen manipulointiin.

Sovellus syntyi kaksi vuotta sitten, kun liittohallitus rahoitti ensin Porkkanapalkintoja 5 miljoonalla dollarilla. Siitä lähtien Ontarion, British Columbian, Newfoundlandin ja Labradorin kunnat ovat kaikki tarjonneet lisärahoitusta sosiaalisen suunnittelun sovellukselle. Ontario, viimeisin rahoituksen myöntänyt hallitus, antoi yli 1,5 miljoonaa dollaria.

Andreas Souvaliotis, Torontossa toimivan sosiaalista muutosta palkitsevan Carrot Insights -yhtiön perustaja ja toimitusjohtaja, markkinoi sovelluksen hallitukselle. Hän sanoo että:

"Kanada on ensimmäinen maa maailmassa, joka on luonut kansallisen sovelluksen, kansallisen mobiilialustan, jolla palkitaan kansalaisia ​​terveellisestä elämästä."

Souvaliotis mukaan Carrot Rewards -sovellus auttaa tekemään Kanadasta maailman mukavimman maan. Todella rohkea väite.

Palkitse minua!

Millaisia ​​palkintoja ihmiset voivat odottaa, ja mitä heidän on tehtävä saadakseen nämä hallituksen hyväksymät kohtelut? Tällä hetkellä sovellusten käyttäjille annetaan mahdollisuus vastaanottaa lentomailia, Petro-Pisteitä, Lisää Palkintoja tai Cineplex Kohtauspisteitä.

Palkitse porkkanat

Käyttäjät alkavat saada palkintoja heti, kun sovellus käynnistetään. Heille esitetään sarja elämäntapaa koskevia kysymyksiä, mukaan lukien: "Onko tuolissa kääntyminen liikuntaa?"

Sanoa, että tietokilpailu on helppoa, on liian vähäistä. Melko holhoavien kysymysten loppuun mennessä käyttäjät ovat keränneet 100 pisteen arvosta palkintoja. Hyvin tehty!

Ylivoimainen tuki

Mitä Kanadan hallitus rahoittaa kunto-sovellusta? Loppujen lopuksi tarjolla on jo paljon kunto-sovelluksia, kuten Fitbit ja Lifelog. Vihje vastaukseen tähän kysymykseen löytyy kansakunnan liikalihavuustilastoista, jotka osoittavat, että ”kansallisesti ylipainoon liittyvä arvioitu taloudellinen taakka on nyt 25 prosenttia korkeampi kuin tupakoinnin, 23,3 miljardia dollaria verrattuna 18,7 dollariin. miljardia.”

Pinnalla sovellus näyttäisi siis olevan halu muuttaa näitä tilastoja. Kukaan ei voi kiistää, että ajatus on eteenpäin ajatteleva. Yhden (joka on itse kanadalainen) Doctorow näki tällaisen palkitsemisjärjestelmän tulleen takaisin vuonna 2003. Ehkä yllättävää, että sovellus saa paljon tukea sekä julkiselta että yksityiseltä sektorilta..

Porkkanapalkinnon kumppanit

Kanadan sydämen ja aivohalvauksen säätiö, Diabetes Canada, BC Healthy Living Alliance ja Sun Life (Kanadan henkivakuutusyhtiö) ovat kaikki hankkeen takana. Paikallishallintojen ja kansanterveysviraston tuella tämä varmasti auttaa lainaamaan sovelluksen laillisuutta.

Voisiko Porkkana palkita työtä?

Ei ole epäilystäkään siitä, että nykyään ihmisiä on koulutettu vastaamaan tällaiseen palkitsemisjärjestelmään. Foorumit, kuten Facebook ja Twitter, luottavat jo sosiaalisiin mieltymysjärjestelmiin palkitakseen narsistisesti ihmisiä päivittäisestä toiminnastaan. Lisää siihen, että ihmiset rakastavat saada jotain ilmaiseksi, ja sinulla on epäilemättä voittava yhdistelmä.

Viime kädessä ajatus päästä lähemmäksi lomaa säästämällä lentomailia syömällä terveellisesti, lenkkeilemällä ja hampaita harjaamalla joka aamu, on ehdottomasti vetovoima monille ihmisille. Mutta onko terveellisten elämäntapojen sovellus vaaraton? Vai onko sillä pahampi sivu?

Porkkanapalkkioilla esiin nouseva ongelma

Carrot Rewards ei ole ensimmäinen kerta, kun olemme nähneet huolestuttavia merkkejä myös lännessä. Elokuussa 2015 päivitetty Facebook-patentti määritteli, että sovellusta voitaisiin käyttää avustamaan lainanantajia syrjimään lainanottajia heidän sosiaalisten verkkoyhteyksiensä perusteella. Tämä on erittäin huolestuttava, kun otetaan huomioon, kuinka paljon Facebook tietää ihmisistä. Se soittaa varmasti hälytyskellot Carrot Rewards -palvelusta, varsinkin kun ajatellaan, että henkivakuutusyhtiö (Sun Life) tukee avoimesti sovellusta.

Joten mistä Carrot Rewards -sovelluksen keräämä tieto loppuu? Tämä on tärkeä kysymys. Valitettavasti tietosuojakäytäntö jättää käyttäjät harmaan alueen ulkopuolelle. Ryersonin yliopiston yksityisyyden ja big data -instituutin pääjohtaja Ann Cavoukian (ja entinen Kanadan Ontarion provinssin tieto- ja tietosuojavaltuutettu) kertoi ProPrivacy.com-sivustolle.,

"Carrot Rewards lupaa, että "mitään kerätyistä henkilökohtaisista tiedoista ei jaeta, ja aggregaattitietoja ei myydä." Ja silti ne jatkavat todeten: "Carrot Rewards ostaa pisteitä suunnitelmista, jotka se myy sitten hallituksille." Tämä kuulostaa selvältä ristiriidaltä.

"Varoitan ihmisiä toimittamasta henkilökohtaisia ​​tietojaan Porkkanapalkkioille ilman, että mitään tietoa ei jaeta hallituksen tai muun kolmannen osapuolen kanssa. Heidän tulisi harkita yksityisyyden suojan hakemista suunnittelusertifikaatin avulla, jotta voidaan varmistaa käyttäjille heidän käytännöihinsä liittyvä yksityisyyden suoja."

Varoitus

Ole varovainen!

Kansainvälisen tietosuojaammattilaisten liiton (IAPP) toimitusjohtaja Kris Klein yhtyy tähän näkemykseen. Kommentoidessaan Porkkanapalkinnot-tietosuojakäytäntöä Klein kertoi minulle,

”[On mielenkiintoista nähdä tunnustus siitä, että ihmiset saattavat olla huolissaan jakamisesta hallituksen kanssa. Minulle se herättää kysymyksen siitä, minkä tyyppisiä kumppaneita eri valtion virastot ovat? Mikä rooli heillä on? Se ei ole selvää heidän verkkosivustojen pikakatselusta. "

Kuten Cavoukian, Klein varoittaa Carrot Rewards -käyttäjiä siitä, että heidän on oltava tietoisia tällaisen sovelluksen käyttämiseen liittyvistä yksityisyyden huolenaiheista:

”Pääsääntönä mielestäni sinun on sovellettava järkevyystesti näihin järjestelmiin nähdäksesi, läpäisivätkö ne kokoonpanon. Varmasti siellä on liukas kaltevuus. Jotkut ohjelmat saattavat olla kunnossa. Jotkut saattavat mennä yli sen, mitä pidetään kohtuullisena.

"Koska olemme jo niin varhaisessa vaiheessa tutustumassa näihin tekniikoihin, on vaikea ennustaa, mitä ihmiset, tuomarit tai sääntelijät pitävät kohtuullisina tulevaisuudessa. Esimerkiksi, olemme jo nähneet yksityisyyttä käsittelevän komission jäsenen tulevan vakuutusalan vastaisesti pyytämään DNA-näytteitä. Itse asiassa parlamentti jopa osallistui asiaan ja antoi siitä jonkin aikaa sitten lain. Joten on selvästi olemassa joitain ohjelmatyyppejä, joita pidämme kohtuuttomina.

"Kaikki tämä sanottava, että Porkkanapalkkio-ohjelma näyttää melko vahingolliselta. Toivon vain, että ihmiset ymmärtävät luopuvan yksityisyydestään pelata peliä. ”

Mielipiteet ovat kirjoittajan omat.

Otsikkokuvaus otetaan Carrot Rewards -verkkosivustolta.

Kuvahyvitykset: Marta Design / Shutterstock.com, Aleksandar Levai / Shutterstock.com

Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me