Brasilia käyttää kasvojentunnistustekniikkaa torjumaan rikollisuuden hotpoteja

Brasilian hallitus on ilmoittanut aikovansa asentaa Kiinassa valmistettuja kasvojentunnistuskameroita rikoksentorjuntaan.


Jos lakiesitys hyväksytään, se sallii kameroiden asentamisen moniin julkisiin tiloihin, mukaan lukien rautatie- ja metroasemat, lentokentät, jalankulkijoiden alueet, ja ratkaisevan tärkeä huumausainekaupan ja järjestäytyneen rikollisuuden kärsimällä asuinalueilla..

Brasilian hallitus toivoo hyväksyvänsä lakiesityksen helmikuussa ja aloittavan kameroiden asentamisen Rio de Janeiroon pian sen jälkeen. Sanotaan, että kamerat auttavat poliisia rikollisuuden estämisessä - antamalla heille mahdollisuuden nopeasti tunnistaa epäillyt ja kiinnostuksen kohteena olevat henkilöt. Brasilian nykyisen poliittisen ympäristön huomioon ottaen kameroita voidaan kuitenkin pitää huolestuttavana kehityksenä.

Valvontakamera

Yksityisyyden suoja

Kyseistä tekniikkaa käytetään jo koko Kiinassa, missä hallitsevalla kommunistisella puolueella on jo noin 170 miljoonaa kameraa - odottamattoman 400 miljoonan lisää odotetaan lisäävän pian. Kiinan poliisi käyttää niitä jo yhdistääkseen kasvonsa valtion tietokantoihin tallennettuihin tietoihin.

Kiinan kansalaisille, joille on nyt annettu myös sosiaalipistejärjestelmä, yksityisyyden loukkaaminen on kattava. Teknologia sallii lainvalvontaviranomaisten ja viranomaisten seurata jatkuvasti ihmisiä, kun he liikkuvat julkisissa tiloissa, tarkastaa sukupuolensa, ikänsä, ajamansa auton ja muut tiedot, kuten työllisyys- ja verotiedot.

Tietosuojaasiantuntijat uskovat, että Brasilian uusi äärioikeistolainen hallitus aikoo antaa lakiesityksen, joka sallii saman invasiivisen tekniikan tuomisen Brasilian kaduille. Edes Brasilian viranomaiset eivät ehkä tiedä, että hienostuneet kiinalaiset kamerat voivat myös lähettää tietoja takaisin Kiinan hallitukselle..

Brasilialainen kasvojentunnistus

Valvonta painajainen

Yhdysvalloissa Trumpin hallinto on jo kieltänyt kaksi Kiinan tärkeimmistä turvakameravalmistajista (Hikvision ja Dahua). Tämä seurasi paljastuksia, että kameroihin oli asennettu takaovi, jotka sallivat hallituksen hakkerit lähettää kuvia takaisin Kiinan hallitukselle.

Australiassa samat kamerat revittiin äskettäin herkästä Australian armeijan tukikohdasta, hallitusten toimistojen etuosasta, liittovaltion yksiköistä, Australian tiedustelupalvelun rakennuksesta ja Edinburghin Australian Australian ilmavoimien tukikohdasta. Kiertävien todisteiden mukaan Kiinan kameravalmistajat työskentelevät hallituksen kanssa peitetyn valvonnan toteuttamiseksi - hälytyskellot soivat nyt myös Uudessa-Seelannissa.

On jo tiedossa, että kamerat ovat riittävän hienostuneita suorittamaan poliittista vakoilua. Vuonna 2017 he seurasivat BBC: n toimittajaa Pekingin metrolla vain 7 minuutin kuluttua siitä, kun viranomaiset olivat kirjoittaneet hänen kuvansa järjestelmän tietokantaan. Tällaisissa olosuhteissa on helppo nähdä, kuinka kasvojentunnistuskykyisillä kameroilla voi olla vakava riski kansalliselle turvallisuudelle.

Lisäksi kasvojentunnistustiedot ovat erittäin arvokkaita - ei vain siksi, että niitä voidaan käyttää kehittämään AI-algoritmeja edelleen, vaan myös siksi, että niitä voidaan yhdistää toissijaisten lähteiden tietoihin antaa hakkereille tai Kiinan hallitukselle erittäin invasiivisia tietoaineistoja Brasilian kielestä. kansalaiset.

Väistämättömät seuraukset

São Paulon tutkimus- ja koulutusinstituutin (INSPER) digitaalioikeuden ohjelmakoordinaattorin Renato Opice Blumin mukaan kamerat ovat väistämättömiä, mutta hän toivoo, että yksityisyydensuojalaki tulee voimaan vuonna 2020 (tietosuojalaki, joka hyväksyttiin). edellinen hallitus) auttaa suojaamaan Brasilian kansalaisia: ”Näen tämän polun peruuttamattomana. Tästä syystä on tarpeen seurata yhteiskuntaa ja päivittää lainsäädäntöä näiden välineiden väärinkäytösten välttämiseksi. "

Brasilialla, jolla on äskettäin valittu äärioikeistolainen hallinto, on todennäköisesti tarpeeksi huolta kotonaan ilman, että Kiina vaalisi taustalla. Äärioikeistolaisilla on ollut tarkkailuhistoriaa ja tapana muuttaa lakeja omien tarpeidensa mukaisesti. Riippumatta siitä, miten katsot sitä, kasvojentunnistusominaisuuksilla varustetut kamerat aiheuttavat todennäköisesti massiivisen yksityisyyden loukkaamisen brasilialaisille aikana, jolloin Brasilian poliittinen maisema näyttää jo synkeältä

lisäämällä hallituksen valvontaa saa sinut varovaiseksi yksityisyytesi suhteen, voit pysyä yksityisenä verkossa käyttämällä. Katso lisätietoja VPN-sivulta, jolla ei ole lokit -sivua.

Brayan Jackson Administrator
Candidate of Science in Informatics. VPN Configuration Wizard. Has been using the VPN for 5 years. Works as a specialist in a company setting up the Internet.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

− 5 = 2

map