Brittiläiset televisioyhtiöt, jotka suunnittelevat suoratoistopalvelua kilpailijalle Netflixille

Jotkut Ison-Britannian tunnetuimmista lähetystoiminnan harjoittajista keskustelevat mahdollisuudesta luoda brittiläinen suoratoistopalvelu. BBC: n, ITV: n ja Channel 4: n, samoin kuin yhdysvaltalaisen televisioyhtiön NBC Universalin, sanotaan tutkivan ajatusta tilauspohjaisen palvelun luomisesta, joka kilpailisi online-streaming-jättiläisten, kuten Netflix ja Amazon, kanssa..


Isossa-Britanniassa 4,3 miljoonaa kotia tilaa Amazon Prime Video -sovelluksen. Netflixillä on entistä suurempi käyttäjäkunta, yhteensä 8,2 miljoonaa tilaajaa. Nämä ovat valtavia lukuja, ja perinteiset brittiläiset lähetystoiminnan harjoittajat alkavat pelätä, että ne voisivat jäädä jälkeen.

Netflixiä katselevat lapset

BBC on myöntänyt, että 16–24-vuotiaat nuoret viettävät enemmän aikaa Netflixin katseluun viikossa kuin kuluttavat BBC-sisältöä - sekä television että iPlayerin kautta. Tämä on katkera pilleri tätin Beebin nielemiselle, koska se on aina kulkenut Britannian televisio- ja radiomarkkinoita.

Ikääntyvien brittiläisten lähetystoiminnan harjoittajien suurin ongelma on, että korttelin uudet lapset ovat hyötyneet kukoistavasta tilausmallista investoimalla voimakkaasti upouuteen ohjelmointiin. Tämä luova räjähdys iskee heitä kovasti, koska se tarjoaa juuri sen, mitä kuluttajat haluavat.

Ja se ei ole vain TV. BBC on vahvistanut, että nuoret myös luopuvat radioasemistaan ​​Spotifyn ja iTunesin kaltaisten suoratoistopalvelujen hyväksi.

Lähde, joka sisältää tietoja meneillään olevista keskusteluista, kertoi Guardianille, että Yhdistyneen kuningaskunnan lähetystoiminnan harjoittajat aikovat perustaa palvelun, joka antaa heidän pysyä asiaankuuluvana.

”Kaikki vaihtoehdot ovat avoinna, ne ovat varhaisia ​​keskusteluja, eikä suunta ole vielä vakaa. Mutta he tietävät, että videopalvelutoisto olisi todellinen puolustus Yhdistyneen kuningaskunnan luovalle teollisuudelle. "

Jotain on tehtävä

Tony Hall, BBC: n pääjohtaja, kommentoi äskettäin, että ellei se vedä sukkansa ylöspäin, ”globaalia mediamaisemaa hallitsee tulevina vuosina neljä, ehkä viisi yritystä Amerikan länsirannikolla.”

Tämä vaikuttaa kohtuulliselta ennusteelta. Loppujen lopuksi kuluttajat eivät enää halua olla lusikkarehuilla ohjelmoinnilla - sen sijaan he mieluummin kuluttavat sisältöä haluamallaan ajankohtana.

Tämä ei ole ensimmäinen kerta, kun BBC, ITV ja Channel 4 ovat tutkineet mahdollisuutta perustaa yhteisyritys.

Kenguru-projekti

Vuonna 2007 Ison-Britannian kolme suurinta yleisradioyhtiötä aikoivat avata Kenguru-nimisen verkkopalvelun. Tämä ”uraauurtavaksi” kuvattu hanke olisi luonut tuloja, kun kuluttajat olisivat voineet maksaa katsoa televisiota alkuperäisen 7 päivän ikkunan ulkopuolella..

Valitettavasti Yhdistyneen kuningaskunnan kilpailukomissio kaatoi lopulta eteenpäin suuntautuvan ajattelun. Tuolloin kilpailukomission puheenjohtaja Peter Freeman sanoi:

"Perusteellisen ja huolellisen harkinnan jälkeen olemme päättäneet, että tämä yhteisyritys uhkaa liikaa kilpailua näillä kehittyvillä markkinoilla ja että se on lopetettava."

BBC: n läheinen lähde kertoi Guardianille, että uusi suoratoistopalvelu näyttää olevan "hiukan pölyämässä Kengurua, mikä oli hyvä idea, jota ei olisi koskaan pitänyt estää".

Mitä odottaa?

Sen jälkeen kun kengurua alun perin ehdotettiin, paljon on muuttunut. ITV Hub ja Kaikki 4 ovat työskennelleet ahkerasti löytääkseen itselleen paikan digitaalimarkkinoilla, ja he molemmat nauttivat kohtuullista menestystä.

Lähteiden mukaan BBC haluaa pitää iPlayerin pääbrändinä uudessa projektissa - mutta tämä ei todennäköisesti ole hyväksyttävissä muiden lähetystoiminnan harjoittajien keskuudessa.

ProPrivacy-analyysi

Videosisältö on perinteisesti lisensoitu tietyille alueille tapauskohtaisesti. Tämä on johtanut georajoitusten laajaan käyttöön. VPN-tekniikka, jonka avulla ihmiset voivat teeskennellä olevansa eri maassa, tekee nopeasti maantieteelliset rajoitukset tarpeettomiksi. Esimerkiksi VPN: n avulla Netflix-tilaajat pääsevät käyttämään Netflix-sisältöä, joka on aiemmin estetty heidän alueellaan. Tästä on tulossa suositumpaa.

Tuottamalla Netflix Originals ja ostamalla sisältöä suoraan palvelulleen, Netflix pystyy tarjoamaan sisältöä kaikilla markkinoilla kerralla. Nyt näemme saman Amazonin ja Hulun kaltaisista.

Tämä uusi globaalin sisällönjakelun muoto uhkaa suoraan BBC: n rahoitusmallia. Isossa-Britanniassa kaikilla kotitalouksilla, jotka katsovat tai tallentavat suoraa televisiolähetystä, kun niitä lähetetään, on oltava televisiolisenssi.

On epätodennäköistä, että BBC luopuisi koskaan kultaisesta munastaan ​​(pakolliset lisenssimaksut), mutta uuden kuluttajan sukupolven avulla, joka hylkää mielellään suoraa televisiota, Beeb saattoi luoda perustan tilauspohjaiselle TV-palvelulle, joka on saatavana paitsi Yhdistyneessä kuningaskunnassa, mutta maailmanlaajuisesti.

Mielipiteet ovat kirjoittajan omat.

Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me