CyberGhost-vanhempi Kape ostaa ZenMate VPN: n – merkki tulevista asioista?

Kape-tekniikat, globaalin VPN-jättiläisen CyberGhostin taustalla oleva yritys, ovat ilmoittaneet ostavansa kilpailevan VPN-tuotemerkin - ZenMate. Mansaaressa sijaitseva teknologiayritys on ostanut suoraan perustetun saksalaisen VPN-palveluntarjoajan.

ZenMate ilmoitti elokuussa, että se oli saavuttanut 45 miljoonaa asennusta. Kape on ostanut sen vahvistaakseen jo jo vahvaa eurooppalaista läsnäoloaan digitaalisen yksityisyyden markkinoilla. Kapen toimitusjohtaja Ido Erlichman kommentoi:

"Tietosuojaratkaisujen tarjoaminen on Kapelle avainasemassa, ja markkinoiden odotetaan jatkavan kaksinumeroista kasvuaan tulevina vuosina. Siksi meillä on ilo lisätä ZenMate nykyiseen tuotevalikoimaamme, koska se täydentää voimakkaasti, vahvistaa läsnäoloamme Euroopassa ja laajentaa SaaS-käyttäjäkuntaamme. ”

Kauppaan kuuluvat sekä ZenMate että sen emoyhtiö ZenGuard.

"Kuluttajansuojaohjelmistoyritys Kape on ilo ilmoittaa ostavansa ZenGuard GmbH: n ja ZenMate'n, joka on usean alustan tietoturvaohjelmistoyritys, joka keskittyy virtuaalisten yksityisten verkkoratkaisujen tarjoamiseen, koko osakekannan ostamisesta kokonaan 4,8 miljoonaa euroa ."

ZenMate-ominaisuuksien esikatselu

Muutokset eteenpäin?

Yrityskaupan jälkeen ZenMate jatkaa kauppaa omalla nimellään. Tämä tarkoittaa, että nykyiset tilaajat voivat levätä helposti. Itse asiassa kuluttajat voivat odottaa parantavansa VPN: n infrastruktuuria ja ohjelmistoja eteenpäin, ja edistyneitä ominaisuuksia odotetaan hyödyntävän Kapen nykyisestä VPN: stä, CyberGhostista. ZenMateen toimitusjohtaja Andrei Mochola suhtautuu myönteisesti ZenMaten tulevaisuuteen.

”Olemme erittäin onnellinen liittyessämme Kape-perheeseen ja aloittamalla yhteistyön eri joukkueiden kanssa parhaan online-suojauksen ja käyttökokemuksen tarjoamiseksi. Uskon, että yhtiöidemme välillä on luonnollisia synergioita, jotka auttavat meitä kasvamaan yritystä kokonaisuutena kaikilla mahdollisilla alueilla, rajoittumatta VPN: ään tai haittaohjelmien torjuntaan. "

Merkki tulevista asioista

Kapen hankkiminen kilpailevasta VPN-brändistä on jatkoa suuntaukselle, joka on viime aikoina lisääntynyt: trendi, jonka odotetaan lumipallon tulevaisuudessa. Pienemmille VPN-yrityksille tulevaisuus näyttää houkuttelevalta, ja monet jo kamppailevat jo hitaasti kehittyvän kourallisen VPN-jättiläisten kanssa.

Markkinat ovat täynnä, kilpailu on kovaa, ja jotkut turvallisuusalan suurimmista toimijoista ovat siirtyneet strategisesti sisään. Ei ole yllättävää, kun otetaan huomioon, että VPN: t ovat 16 miljardia euroa vuodessa - sen odotetaan kaksinkertaistuvan vuoteen 2025 mennessä..

Vuonna 2012 suositun virustentorjuntaohjelman Norton takana oleva yritys Symantec toi markkinoille oman VPN-nimisen nimensä Norton WiFi Privacy. Sitten, viime vuonna, Symantec osti SurfEasyn, kanadalaisen VPN: n, joka on ollut käytössä vuodesta 2010.

Kaspersky Labs - tunnettu venäläinen virustorjunta- ja Internet-tietoturvayritys - käynnisti viime vuonna VPN-nimisen Secure Connection -nimisen. Vuonna 2013 Facebook osti israelilaisen VPN-yrityksen Onavon. Maaliskuussa McAffee muutti tietä syvemmälle VPN-markkinoille ostamalla Kanadan VPN-palveluntarjoajan TunnelBear. Hankintahetkellä McAffee kommentoi aikovansa integroida Tunnelbearin tekniikka nykyiseen VPN-palveluunsa (Safe Connect).

Kape-logo

Taistelu takaisin

Kapen ZenMate-yritysosto osoittaa, että Big Techin uusilla tulijoilla ei ole halua syödä kilpailevia VPN-tuotemerkkejä. Viime vuonna StackPath CDN -yritys, joka oli Yhdysvaltain VPN-jättiläisen IPVanishin takana, teki saman asian ostamalla StrongVPN: n. Huhut viittaavat siihen, että sillä voi olla ollut käsi pelata VPNHubissa - PornHubin aiemmin tänä vuonna käynnistämä VPN.

PrivateVPN: n toimitusjohtaja Martin Muller uskoo, että tulevaisuudessa voidaan odottaa "aggressiivisempaa lähestymistapaa" tällaisiin yrityskauppoihin. Muller kertoi ProPrivacy.com: lle,

"Luulen, että markkinat ovat vakiintumassa, eikä ole salaisuus, että jotkut johtavat yritykset ovat ottaneet meihin yhteyttä."

Mullerin mukaan on todennäköisesti halvempaa ostaa pienempiä VPN-palveluntarjoajia kuin käyttää tonnia rahaa mainontaan. Tässä mielessä näyttää todennäköiseltä, että moniin pienempiin VPN-palveluihin lähetetään säännöllisesti tarjouksia. Vain aika näyttää, mutta näyttää todennäköiseltä, että ainakin jotkut tarjoajista sitoutuvat ostamaan ostoehdotuksia, jotka ovat liian hyviä hylätäksesi.

Nousevilla ennusteilla VPN-markkinoiden tulevaisuudesta - pienet yritykset toivovat varmasti pitävänsä päänsä vedenpinnan yläpuolella niin kauan kuin mahdollista; siihen saakka, jolloin he voivat myydä korkeamman kysynnän.

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me