Data-analyytikko väittää, että Intian TDP-puolue vuoti yksityisiä tietoja

On väitetty, että Intian poliittinen puolue on saattanut sallia Hyderabadin teknisen yrityksen käsitellä laittomasti suuria määriä kansalaisten yksityisiä tietoja..

Telugu Dasam Party (TDP) tilasi IT Grids India Pvt Ltd: n Seva Mitra -sovelluksensa rakentamiseksi. Sovellus on suunniteltu antamaan puolueen jäsenille mahdollisuus kommunikoida keskenään ja puoluejohtajien kanssa.

Nyt intialainen tietojen analyytikko nimeltään Lokeshwar Reddy väittää olevansa paljastanut todisteita siitä, että IT Gridsin työntekijät ovat saattaneet kaapata miljoonien Andhra Pradeshin kansalaisten yksityiset tiedot. Telanganan poliisi tutkii tietotekniikkalain 66 ja 72 §: n mukaisia ​​väitteitä.

Reddy väittää, että Seva Mitra -sovellus sisältää tarkoituksenmukaisesti suuria määriä kansalaisten tietoja, mukaan lukien heidän Aadhaar-korttinumeronsa, äänestäjän henkilöllisyystodistuksen, osoitteen, nimen, uskonnon, kastin ja yksityiskohdat heidän etuuksistaan, joita he vaativat valtion hyvinvointijärjestelmien perusteella.

Nämä tiedot ovat erittäin arkaluonteisia, ja tietosuojaasiantuntijat ovat yhtä mieltä siitä, että niitä ei olisi pitänyt sisällyttää puolueen viralliseen sovellukseen - koska se avaa oven mahdolliselle hakkeroinnille verkkorikollisten käsissä..

mies käsiraudassa

Useita pidätyksiä

Tietojen väärinkäytöstä annettujen syytösten jälkeen Telanganan poliisi on pidättänyt useita vanhoja IT-verkkojen työntekijöitä. Lisäksi poliisin on ilmoitettu takavarikoinut kannettavat tietokoneet, kiintolevyt ja muut materiaalit Hyderabadissa sijaitsevan IT Grids -konttorin ratsioiden aikana..

Polttoaineen lisäämiseksi tulipaloon - IT Gridsin toimitusjohtaja Ashok Dakavarapu - näyttää olevan mennyt ajotapaan. Hänen sanotaan piiloutuvan väitteiden johdosta hänen osallistumisestaan ​​laittomaan tietojen rikkomiseen. Telanganan poliisi etsii Dakavarapua - ja käyvät keskusteluja hänen perheensä kanssa yrittääkseen löytää hänen sijaintinsa.

Poliisin erotus

Intian paikallisten lehdistön lähteiden mukaan meneillään olevasta tutkimuksesta on tullut erottelu poliisivoimien ja Telanganan ja Andhra Pradeshin poliitikkojen välillä. Jännitteet kahden naapuripoliisin välillä alkoivat, kun Andhra Pradeshin poliisit matkustivat sunnuntaina Hyderabadiin pidättämään data-analyytikko Reddy..

Ei ole vielä selvää, ovatko TDP: n virkamiehet määränneet pidätyksen. TDP: hen ja IT Gridiin kohdistuvia valituksia esittäneen tietoanalyytikon pidätysyritys on kuitenkin alkanut puhua korruptiosta. Telangana Rashtra Samithi -puolueen presidentti K Taraka Rama Rao arvosteli TDP: n pääministeriä Chandrababu Naidua puolueensa osallistumisesta tietojen rikkomiseen..

Telangana Rashtra Samithi -juhlan logo

Rao muistutti lehdistölle antamissaan lausunnoissa ihmisille, että ilmiantajille tulisi antaa suosionosoitukset eikä tuomita. Kommenttiensa aikana Rao vahvisti, että Andhra Pradeshin poliisi oli väärinkäyttänyt Reddyä yrittäessään viedä hänet vankilaansa, ja lisäsi, että näytti siltä, ​​että Andhra Pradeshin hallitus pelkäsi jotain.

"Kantelija oli täällä asukas ja hänen valituksensa liittyi paikallisen yrityksen tekemään rikokseen. Mitä liiketoimintaa Andhra Pradeshin poliisilla on tässä tapauksessa?"

Kommentoidessaan Reddyn pidätysyritystä Telenganan poliisikomentaja Sajjanar lisäsi:

"Andhra Pradeshin poliisi puuttui tietoisesti rikkomuksen tutkimiseen, ja KPHB: n poliisiasemalla olevalle AP-poliisille on jo tehty kantelu kantelijan uhkailusta.."

Oikeustoimet?

Siitä lähtien on ilmoitettu, että Andhra Pradeshin TDP-puolue harkitsee oikeudellisia toimia Telanganan poliisia vastaan ​​yksityisten puolueiden tietojen menetetyksi tuomitsemisesta IT Gridsin toimistoissa tehtyjen ratsioiden aikana. Tämä tarkoittaisi, että TDP-osapuoli on tietoinen siitä, että IT Gridillä on yksityisten osapuolien tietoja palvelimillaan.

Telenganan poliisikomentaja Sajjanar lupasi tutkimuksen jatkavan ja työskentelevänsä väsymättä selvittääkseen IT Gridin ja TDP: n tekemien laittomien tietokäytäntöjen laajuutta..

"Kenelläkään ei ole oikeutta tutkia arkaluontoisia ja henkilökohtaisia ​​tietoja, kuten Aadhaar ja muita tietoja. Otamme tämän kysymyksen CEC: n ja UIDAI: n viranomaisiin ja pyydämme myös Amazonin viranomaisia ​​antamaan lisätietoja Web-palvelimilleen tallennetuista tiedoista."

TDP: n tiedottaja Panchumarthi Anuradha on julkaissut kanteen, jossa se väittää:

"TDP sai tiedot omien lähteidensä kautta. Viimeisen neljän kuukauden aikana puolueen 47 000 paritonta booth-edustajaa ovat olleet vuorovaikutuksessa 3,5-4 lakh-äänestäjien kanssa päivittäin ja saaneet lisätietoja, kuten perheenjäsenten lukumäärä, toimeentulo, edut hallitusjärjestelmissä ja mistä puolue, jonka he äänestävät. Juhlat tekevät kaikki nämä asiat puolueelle. Jos joku epäilee tietoja, hän voi kääntyä AP: n poliisin tai vaalilautakunnan puoleen."

Kuvahyvitys: posteriori / Shutterstock.com, Billion Photos / Shutterstock.com

Jos tämä tarina on saanut sinut suhtautumaan online-tietosuojaasi vakavasti, sinun kannattaa ehkä harkita VPN: n käyttöä online-tilassa. Katso paras VPN-palvelumme sivu luettelosta suosituimmista valintamahdollisuuksista.

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me