EU-tutkimus paljastaa, että piratismi ei vaikuta kielteisesti myyntiin

Kun kyse on piratismista, joka vaikuttaa myyntiin, media jättiläiset ovat aina vastustaneet pinoa todisteista päinvastoin. Jopa televisio-ohjelmien tuottaja Alan Bewkes, Time Warnerin (HBO: n emoyhtiö) toimitusjohtaja, myönsi, että Game of Thronesin "maailman merirosvoisimpana esityksenä" oli "parempi kuin voittaa Emmy".

Nyt EU: n tilaamassa tutkimuksessa esitetään jälleen tilastollinen näyttö siitä, että piratismi ei vaikuta kielteisesti viihdeteollisuuden voittoihin. Kaikkein kauhistuttavinta: tutkimusta pidettiin piilossa vuosien ajan havaintonsa takia, jotka vastustavat voimakkaasti viihdeteollisuuden maagien hallussa olevia havaintoja.

Tutkimuksen nimi on ”Tekijänoikeudella suojatun sisällön siirtymän arviointi EU: ssa”. Se on vihdoin kaikkien saatavilla verkossa. Se osoittaa, että viihdeteollisuuden pakotettu retoriikka, että se kärsii, ja kärsii edelleen suuresti, ellei Internetissä (ja sen mukana olevana pelättynä piratismina) tehdä jotain, on kuorma roskaa..

EU: n tutkimuksen tarkoituksena oli vastata kahteen tärkeään kysymykseen:

  1. Kuinka online-tekijänoikeusrikkomukset vaikuttavat tekijänoikeuksien alaisen sisällön myyntiin?
  2. Kuinka paljon online-tekijänoikeuksien loukkaajat ovat valmiita maksamaan tekijänoikeuksien alaisesta sisällöstä?

Varmistaakseen, että se oli hyvin pyöristetty ja oikeudenmukainen, tutkimus kattoi kaikki neljä tärkeintä luovan sisällön luokkaa, joihin Internet vaikuttaa eniten: musiikki, audiovisuaali, kirjat ja pelit.

Eu liput

Suuri poikkileikkaus

Tutkimuksessa haastateltiin 5000 EU: n kansalaista kustakin useasta maasta, mukaan lukien Saksa, Yhdistynyt kuningaskunta, Espanja, Ranska, Puola ja Ruotsi. Tavoitteena oli taata, että tulokset edustavat yhtä tarkasti "EU kokonaisuutena" mahdollisimman.

Tutkijat havaitsivat, että 51 prosentilla EU: n aikuisista oli "laittomasti ladattu tai suoratoistettu kaikenlaista luovaa sisältöä." Nämä luvut nousevat alaikäisten kohdalla 72 prosenttiin. Tutkimuksessa havaittiin myös, että piratismimäärät olivat korkeammat Espanjassa ja Puolassa kuin muualla EU: ssa.

Myynnin siirtyminen

Löysivätkö tutkimukset todisteita ”myynnin siirtymisestä tekijänoikeuksien loukkaamisen vuoksi verkossa”?" Useimmissa tapauksissa vastaus oli kieltävä. Tutkimus osoittaa, että "huippuelokuvien" menetykset ovat saattaneet olla noin 5% nykyisestä myyntimäärästä. On totta, että tämä ei ole vähäinen menetys.

Pelien osalta tutkimuksessa todettiin kuitenkin, että piratismilla oli tosiasiallisesti myönteinen vaikutus myyntiin:

”Pelien osalta laiton verkkokaupan arvioitu vaikutus myyntiin on positiivinen - mikä tarkoittaa, että laiton kulutus lisää laillista kulutusta. Laittomien latausten ja suoratoistojen positiivinen vaikutus pelien myyntiin voi selittää teollisuuden onnistuneen muuntamalla laittomat käyttäjät maksamaan käyttäjiksi. Alan käyttämiin taktiikoihin kuuluu esimerkiksi pelaamisen tarjoaminen lisäbonuksilla tai ylimääräisillä tasoilla, jos kuluttajat maksavat. "

Kustannusongelma

Ajo-tekijät?

Tutkimuksen mukaan hintarakenne oli tärkein syy ihmisten halukkuuteen kuluttaa laittomasti tuotettua sisältöä. Tutkijat havaitsivat, että musiikin, pelien ja kirjojen osalta kuluttajat pitivät yleensä kustannuksia hyväksyttävinä - mikä teki heistä halukkaampia ostamaan tuotteiden laillisia versioita.

Esimerkiksi BPI: n vuonna 2014 tekemä tutkimus paljasti, että Ison-Britannian kansalaiset lähettivät mahtavia 14,8 miljoonan kappaleen kappaleita. Se on lähes kaksinkertainen 7,5 metrin raidat, jotka suoratoistettiin vuonna 2013.

Televisio-ohjelmat ja elokuvat sen sijaan eivät saaneet hyvää hintaa. Tähän luokkaan 80% vastaajista väitti, että heidän mielestään hinnat olivat liian korkeat. Tämä tarkoittaa, että "halu maksaa" näistä viihteen muodoista syrjäyttää itse viihteen kustannukset (toisin kuin syy, joka johtuu halusta kuluttaa näitä viihdemuotoja turhaan)..

Tämä on tärkeä ero, ja elokuva- ja TV-alan tulisi pyrkiä ymmärtämään se täysin. Useimmat ihmiset eivät ole varkaita. Kun kuluttajille tarjotaan audiovisuaalisen materiaalin laillinen käyttöaste - mikä on kohtuuhintaisia ​​-, on saavutettava huomattavia hyötyjä. Netflixin nousu on täydellinen esimerkki tästä.

Netflix-katalogi

Rajoitetut luettelot

Valitettavasti monet kuluttajat kokevat edelleen, että Netflixin kaltaiset streaming-palvelut ovat hyvin rajallisia. Tämä koskee erityisesti Netflix-tilaajia, jotka asuvat tärkeimpien markkinoiden, kuten Yhdysvaltojen, ulkopuolella. Yhdysvalloissa kuluttajilla on kirjoittamishetkellä pääsy 4 339 elokuvaan ja 1 326 televisio-ohjelmaan. Vertaa tätä esimerkiksi Iso-Britanniaan, jossa kuluttajat näkevät vain 2 425 elokuvaa ja 542 televisio-ohjelmaa, ja alat saada käsityksen ongelmasta.

Valitettavasti luetteloerot eivät ole ainoita asioita, jotka kääntävät ihmiset pois maksullisista online-suoratoistopalveluista. On myös ilmoitettu vähenevän luetteloiden kasvamisen sijaan. Kuluttajien kannalta valinta on välttämätöntä, koska jotkut nimikkeet eivät yksinkertaisesti kiinnosta heitä. Valinnan puute voi tehdä luetteloista vaikuttavia rajoittavia. Tämä voi aiheuttaa Netflixin kaltaisia ​​palveluita kokeilevia ihmisiä luopumaan heistä, jos heidän tarpeisiinsa ei tule tarpeeksi uutta sisältöä.

Katso täydellinen katsaus Netflix-luetteloihin ympäri maailmaa tutustu tarkempaan tutkimukseen täällä.

Kysymysmerkki 3

Mikä palvelu?

Audiovisuaalisten markkinoiden kilpailuolosuhteet ja erilaisen sisällön saatavuus eri palveluissa - kuten Amazon Prime, Hulu ja HBO pyydettäessä - vetävät ankarasti sitä, mitä millä tahansa tietyllä alustalla on saatavana. Tämä hämmentää ja turhauttaa kuluttajia, joilla ei ole varaa maksaa useista palveluista nauttiakseen kaikesta makuunsa sopivasta sisällöstä.

Nämä ovat ongelmia, joihin viihdeteollisuuden on puututtava, jos se haluaa viedä kuluttajat piratismista. Valitettavasti kyseinen teollisuus näyttää keskittyneensä enemmän hakukoneiden vaikuttamiseen ja hallitusten lobbaukseen (tehdä enemmän piratismista) kuin etsimään tapoja tuoda audiovisuaalista materiaalia ihmisille menestyvämmällä tavalla.

Tämä on surullista, kun otetaan huomioon, että lipputulot ovat särkyneet. Päivän lopussa Game of Thronesin päättäjät eivät voi olla väärässä. Jos maapallon merirosvokaisin ohjelma toimii heille, niin se epäilemättä toimii myös muiden elokuvien ja TV-ohjelmien mainostamiseen. On aika, että viihdeteollisuus veti sukkansa sijasta käyttämättä vaikutusvaltaansa pakottaakseen tällaiset tutkimukset lakaistamaan maton alla.

Mielipiteet ovat kirjoittajan omat.

Otsikon kuvan luotto: AlexLMX / Shutterstock.com

Kuvahyvitykset: Belish / Shutterstock.com, fizkes / Shutterstock.com, Kaspars Grinvalds / Shutterstock, Nikolaeva / Shutterstock.com,

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me