ExpressVPN ei voi luovuttaa lokit Turkin poliisille, koska sitä ei ole

Turkin viranomaiset ovat tarttuneet ExpressVPN: n ylläpitämään VPN-palvelimeen vain havaitakseen, että palvelimessa ei ollut lokia.

Takavarikointi oli osa tutkintaa Venäjän Turkin-suurlähettilään Andrei Karlovin murhasta vuonna 2016. Murhan toteutti poliisi Mevlüt Mert Altıntaş, jota Turkin hallitus syyttää yhteyksistään yhdysvaltalaisen saarnaajan Fethullah Gülenin kanssa.

Salamurhan aikaan noin tuntematon henkilö tai henkilö kirjautui Altıntaşin Gmail- ja Facebook-tiliin poistaakseen rikokseen liittyviä keskusteluja. Turkin viranomaiset ovat ymmärrettävästi kiinnostuneita jäljittämään kuka oli vastuussa tästä. Ne ovat kuitenkin joutuneet umpikujaan, koska tekijä käytti VPN: ää piilottaakseen todellisen IP-osoitteen.

VPN piilottaa todellisen IP-osoitteesi

Siksi viranomaiset näkivät vain, että tekijä oli kirjautunut Facebookiin ja Gmailiin ExpressVPN: n ylläpitämän VPN-palvelimen kautta. Saadakseen lisätietoja Turkin poliisi ajoi palvelimeen sijoitettua tietokeskusta ja tarttui siihen.

ExpressVPN: n lupausten mukaan viranomaiset eivät kuitenkaan löytäneet siihen tallennettuja lokkeja, joita voitaisiin käyttää tekijän tunnistamiseen. Sitten he kysyivät ExpressVPN: ltä apua. ExpressVPN: n tiedottaja selitti meille:

”Palvelimen takavarikointi tapahtui ennen kuin Turkin viranomaiset edes ottivat meihin yhteyttä. He ottivat yhteyttä meihin selvittääksemme, olisiko meillä lokit, joita he eivät löytäneet palvelimelta ... mitä me tietenkin emme. "

Kuten tietosuojakäytännössään selvästi todetaan, ExpressVPN ei pidä lokkeja, joita voitaisiin käyttää käyttäjien tunnistamiseen verkossa:

”” Emme koskaan pidä liikennelokeja, emmekä myöskään pidä lokkeja, joiden avulla joku voisi sovittaa IP: n ja aikaleiman takaisin käyttäjälle. Toimimme täysin jaettujen IP-osoitteiden pohjalta, mikä tarkoittaa, että yksi IP ei jäljitä yksittäiselle käyttäjälle. "

ExpressVPN on julkaissut lausunnon, jossa vahvistetaan, ettei se pystynyt auttamaan tutkimuksessa.

”Kuten totesimme Turkin viranomaisille tammikuussa 2017, ExpressVPN: llä ei ole eikä ole koskaan ollut asiakasyhteyslokeja, joiden avulla voisimme tietää, mikä asiakas käytti tutkijoiden mainitsemia erityisiä IP-osoitteita. Lisäksi emme pystyneet näkemään, mitkä asiakkaat käyttivät Gmailia tai Facebookia kyseisenä ajankohtana, koska emme pidä toimintalokeja. Uskomme, että tutkijoiden takavarikointi ja kyseisen VPN-palvelimen tarkastus vahvistivat nämä seikat. "

On huomattava, että Facebook ei todellakaan poista keskusteluja. Voit piilottaa heidät itseltään, mutta Facebook tallentaa ne edelleen. Sama koskee todennäköisesti myös Googlea ja poistettuja Gmail-viestejä.

Siksi on epäselvää, ovatko Facebook ja Google kieltäytyneet auttamasta Turkin viranomaisia, vai ovatko viranomaiset saaneet keskustelut ja etsivät yksinkertaisesti ketään, joka yritti poistaa ne.

ExpressVPN on totta sanalleen

VPN: t ovat hyödyllisiä monissa asioissa, mutta yksi tärkeimmistä käyttötarkoituksista on yksityisyyden tarjoaminen. Lokien pitäminen siitä, mitä käyttäjät saavat verkkoon, on uhka asiakkaiden yksityisyydelle, joten useimmat hyvät VPN-verkot lupaavat olla pitämättä lokit, jotka voivat sisältää tämän yksityisyyden.

Kuinka voimme tietää, että VPN: t pitävät nämä lupaukset? Hyvin - tällaiset tapaukset todistavat selvästi, että monet tekevät. ExpressVPN: tä on kiitettävä lämpimästi siitä, että se tekee juuri sen, mitä se sanoo tekevänsä - suojelemalla käyttäjien yksityisyyttä pitämättä mitään lokkeja, joiden avulla voidaan tunnistaa, mitä he saavat verkkoonsa.

Huomaa, että ExpressVPN pitää joitain nimettömiä käyttötilastoja, mutta ilman aikaleima- tai IP-lokit, nämä eivät aiheuta käyttäjän yksityisyydelle uhkia. ExpressVPN on rekisteröity Britannian Neitsytsaaret (BVI) ja sanoo vastaavansa vain BVI-tuomioistuimen antamaan oikeudellisesti sitovaan tuomioistuimen määräykseen..

”Me paljastaisi tietoja yhdestä käyttäjästämme vain, jos pakko tehdä niin BVI: n antamalla laillisesti pätevällä tuomioistuimen päätöksellä. Se, että vuokraamme palvelimia palvelinkeskuksista monissa maissa ympäri maailmaa, tarkoittaa kuitenkin, että meillä on yhteys muihin lainkäyttöalueisiin. Kun tällaisten lainkäyttöalueiden viranomaiset ottavat yhteyttä meihin kysyäksemme, mikä ExpressVPN-käyttäjä oli muodostanut yhteyden tiettyyn IP-osoitteeseen tai vastuussa tietystä verkkotoiminnasta, sanomme heille, että meillä ei ole tietoa vastata tällaisiin kysymyksiin, koska meillä ei ole yhteyslokeja tai toimintalokit. ”

Vaikka se jonkin verran pakotti luovuttamaan lokit, se ei kuitenkaan ollut (se ei ollut), se ei olisi voinut luovuttaa jotain, jolla ei ole.

VPN-palvelimien vaarat useissa maissa

ExpressVPN on tottunut tapahtumaan korostamaan vaaroja, joita liittyy VPN-palvelimien vuokraamiseen tietokeskuksista, joissa ne voidaan tarttua:

”VPN-palveluntarjoajat sijaitsevat lainkäyttöalueilla ympäri maailmaa, jotkut huonommat kuin toiset. Mutta palvelinten takavarikointien suhteen ei ole väliä minne VPN-yritys perustuu; jokainen tarjoaja on yhtä vaarassa. VPN-käyttäjien tulee olla tietoisia valitsemasta hyvämaineinen tarjoaja, joka panostaa asiakkaidensa yksityisyyden ja nimettömyyden suojelemiseen. Tähän kuuluu varmistaa, että mikään pala henkilökohtaisesti tunnistettavista tiedoista ei koskaan osu levylle. "

Jotta voidaan varmistaa käyttäjien tietojen eheys tulevaisuudessa, ExpressVPN ei enää käytä fyysisiä palvelimia Turkissa, joihin voidaan kohdistaa hyökkäyksiä. Sen sijaan se tarjoaa virtuaalipalvelimia, jotka tarjoavat turkkilaisen IP-osoitteen, mutta jotka todellisuudessa sijaitsevat Alankomaissa.

"ExpressVPN: ssä olemme tehneet paljon työtä paitsi käyttäjien suojelemiseksi vuotoilta myös asiakkaiden yksityisyyden suojelemiseksi pahimmissa tapauksissa, kuten kun toimijat fyysisesti takavarikoivat palvelimet tai muuten vaarantavat ne."

Yksityisyyden arvo

Nyt jotkut saattavat väittää, että tämä tapaus osoittaa VPN: lle heitetyt pahimmat syytökset - että ne ovat työkaluja, joita rikolliset käyttävät piilottaakseen tuhoisat toimintansa. Mutta tämä on vain kohta - ne ovat työkaluja ja darned hyödyllisiä siinä. Mutta kuten kaikki työkalut, ne voivat käyttää huonoon tarkoitukseen. Kuten ExpressVPN toteaa:

Suurlähettilään Andrey Karlovin murha oli traaginen rikos. Emme ehdottomasti suvaitse yrityksiä puuttua tapahtuman tutkintaan. ExpressVPN: n käyttöehdot edellyttävät, että asiakkaat sitoutuvat olemaan käyttämättä ExpressVPN: ää muihin kuin laillisiin tarkoituksiin. "

Yksityisyys on kuitenkin perusoikeus. Se antaa meille tilaa keskustella ideoista ja muotoilla oma mielipiteemme asioista ilman pelkoa hallitusten katsomasta meidän hartioillemme.

Kuten George Orwell ymmärsi vain liian hyvin, on syytä, miksi jokainen sortava hallitus sivilisaation alusta lähtien on yrittänyt hyökätä kansalaistensa yksityisyyteen. Yksityisyys suojaa vapauden käsitettä,

Tämä tekee tosiasiasta, että kaikkialla olevassa yleishallinnon valvonnassa melkein kaikissa elämämme osa-alueissa on tulossa nopeasti normi todella pelottavaksi näkymäksi. Ja kun kyse ei ole hallituksista, kaupalliset yhteisöt loukkaavat yksityisyyttäsi myydäksesi tavaroitasi.

Tarvitsemme VPN-kaltaisia ​​työkaluja vapauden säilyttämiseksi joukkovalvonnassa. Se, että niitä voidaan (ja käytetään) toisinaan väärin, on luonteeltaan mikä tahansa työkalu, mutta keskittyä tähän on pelata niiden käsiin, jotka meitä sortovat.

Haku jatkuu

Turkin poliisi haluaa käyttää Altıntaşiin kuuluvaa iPhonea, mutta sillä ei ole ollut myöskään onnea tähän suuntaan. Kaikki uudet iPhonet ovat päästä päähän salattuja, joten Applen oli ilmoitettava Turkin viranomaisille, että se ei pystynyt tarjoamaan apua.

Yritykset palkata yksityinen yritys murtautumaan puhelimeen ovat sen sijaan asettuneet kohtaamaan korkeat kustannukset ilman, että yritykselle on taattu olevan onnistunut.

Syyttäjä toivoo nyt, että valtion lähetystoiminnan harjoittajan TRT: n ottamien live-otosten tapahtumapaikalla murhahetkellä saadaan lisää johtolankoja. Hurriyet Daily News -raportissa todetaan, että 33 epäiltyä on todistanut ampumisesta ja neljä on pidätetty.

johtopäätös

On monin tavoin valitettavaa, että VPN-palveluntarjoajien yksityisyysvaatimukset todella testataan vain, kun joku väärinkäyttää palveluitaan. Siitä huolimatta, tämä tapaus osoittaa, että ExpressVPN: hen voidaan luottaa huolehtimaan yksityisyydestäsi.

Kuvahyvitys: Urban Reporter / Shutterstock.
Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me