Facebook maksaa teini-ikäisille vain 20 dollaria täydellisestä pääsystä puhelimeen

Facebook-logo ylösalaisin kuin symbolit


TechCrunchin kirottava raportti on paljastanut, että Facebook on maksanut jo 13-vuotiaille käyttäjille asentaa tutkimussovelluksen, joka antaa heille pääsyn verkkoliikenteeseen osallistujien puhelimissa.

Tekniikka jättiläinen maksoi teini-ikäisille 20 dollaria kuukaudessa plus lähetysbonukset sovelluksen lataamiseksi, joka sallii Facebookin ennennäkemättömän pääsyn käyttäjien puhelintoimintoihin. Sovelluksen kautta he voivat seurata ja analysoida kaikkea yksityisistä viesteistään verkkoselaustapoihinsa ja reaaliaikaisiin sijaintitietoihinsa.

Facebook myönsi TechCrunchille, että sovellus on suunniteltu antamaan yritykselle mahdollisuus kerätä tietoja osallistujien käyttötavoista. Yhdessä järjestelmän versiossa osallistujia pyydettiin jopa kuvakaappauksiksi Amazonin tilaushistoria-sivulta.

Sovellus näyttää rikkovan suoraan Applen Enterprise Developer -ohjelman ehtoja. Facebook käytti kolmansien osapuolien beetatestauspalveluita, kuten Suosionosoitukset, BetaBound ja uTest, ohjelmiston levittämiseen käyttäjille välttäen Applen virallisen beetatestaustyökalun TestFlight. Ilmeinen pyrkimys ohittaa Applen mahdolliset toimet tai rajoitukset, kuinka monelle käyttäjälle yritys voisi jakaa sovelluksen.

Applen tiedottaja selitti TechCrunchille seuraavaa: ”Suunnittelimme Enterprise Developer -ohjelman vain sovellusten sisäiseen jakeluun organisaatiossa. Facebook on käyttänyt jäsenyyttään tiedonkeruusovelluksen levittämiseen kuluttajille, mikä on selvä rikkomus heidän sopimuksestaan ​​Applen kanssa. Jokainen kehittäjä, joka käyttää yrityssertifikaattejaan jakaakseen sovelluksia kuluttajille, todistukset peruutetaan, mitä me tässä tapauksessa teimme käyttäjien ja heidän tietojensa suojelemiseksi. "

Facebook suostui sulkemaan operaation Applen käyttäjille vastauksena TechCrunch-raporttiin, sovellus pysyy saatavana Android-käyttäjille.

Alun perin Facebook mainosti tätä mahdollisuutta maksullisena sosiaalisen median tutkimustutkimuksena, nimeltään Project Atlas, vuonna 2016 Snapchatissa ja Instagramissa uTestin kautta, ja se oli suunnattu 13–17-vuotiaille sosiaalisen median käyttäjille. Liity ohjelmaan Suosionosoituksilla ja BetaBound ei onnistunut mainitsemaan Facebookia selkeästi hankkeen käynnistäjänä, mikä viittaa siihen, että yritys halusi suorittaa sen mahdollisimman salaa. Kun käyttäjät kirjautuivat sisään ja aloittivat latausprosessin, heitä pyydettiin asentamaan juurivarmenne, joka antoi Facebookille täyden pääsyn heidän digitaaliseen elämäänsä.

Will Strafach, Guardian Mobile Firewallin tietoturva-asiantuntija selitti TechCrunchille, että: ”melko teknisesti kuulostava” asenna pääsertifikaatti ”-askel on kauhistuttava. Facebookin jatkuva pääsy sinusta arkaluontoisiin tietoihin, ja suurin osa käyttäjistä ei kykene kohtuudella suostumaan tähän, riippumatta siitä, minkälaisesta sopimuksesta he ovat, koska ei ole hyvää tapaa kertoa, kuinka paljon valtaa Facebookille annetaan, kun teet tämän. ”

Facebook-edustaja on kiistänyt tiukasti, että yritys harhaan johdatti osallistujia tai että ohjelma rikkoi Applen ehtoja: ”Tässä ei ollut mitään” salaa ”... se ei ollut” vakoilua ”, koska kaikki osallistumiseen ilmoittautuneet ihmiset kävivät läpi selkeä prosessi, jossa pyydettiin heidän lupaansa, ja heille maksettiin osallistuminen. Lopuksi alle viisi prosenttia ihmisistä, jotka päättivät osallistua tähän markkinatutkimusohjelmaan, olivat teini-ikäisiä. Kaikilla heillä on allekirjoitetut vanhempien suostumuslomakkeet. ”

Applen politiikat syrjivät myös henkilökohtaisen yksityisyyden loukkaamista riippumatta siitä, että osallistujille maksettiin palkkaa tai että markkinatutkimusprojektiin osallistuvat alaikäiset väittivät antavan vanhempien suostumuksen. Tämä tapaus osoittaa kuinka Facebookista on tullut käyttäjien yksityisyyden suojelemisessa. Se, että yritys hyödyntäisi nuoria heidän arvokkaiden henkilötietojensa saamiseksi vain 20 taalaa, on huolestuttava ja anteeksiantamaton

Jos joku vielä haluaa käyttää Facebookia, paras tapa välttää tällaista nuuskaamista yksityisissä digitaalisissa toiminnoissasi on olla osallistumatta markkinatutkimusohjelmiin. Toinen välttämätön tapa suojata yksityisyyttäsi verkossa on käyttää laadukasta VPN-palvelua. Parhaat tänään saatavilla olevat VPN: t voivat auttaa sinua pysymään turvassa verkossa peittämällä IP-osoitteesi ja salaamalla kaiken Internet-viestinnän varmistaaksesi, että tietosi pysyvät turvassa ja etteivät ne pääse vääriin käsiin.

Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me